menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Veelkleurig

Mailing van ABC Boekenservice
Verzonden op 26 april 2022

Een veelkleurige nieuwsbrief, zo mogen we wel zeggen. Met titels in lentesfeer, vol kleur! Titels die aanmoedigen om naar buiten te gaan, te genieten van zon, licht, kleur, vogelgezang.

En titels over de ernst van onze tijd, die eerder uitnodigen om naar binnen te gaan en innerlijk licht te brengen in de donkerte van deze tijd...

Op een andere manier proberen wij ook een klein steentje bij te dragen aan het verlichten van menselijke nood:

Actie voor het vrijeschoolonderwijs in Oekraïne

ABC Antroposofie voert van vrijdag 22 april tot en met donderdag 28 april een actie om geld te verzamelen voor het vrijeschoolonderwijs in Oekraïne.
In de huidige oorlogsomstandigheden proberen de Waldorfscholen in Oekraïne nog iets van het onderwijs in stand te houden door online-activiteiten. De scholen zelf zijn gesloten en een deel van de kinderen en hun ouders (moeders) zijn gevlucht. De achterblijvers proberen zich om elkaar te bekommeren en vanuit sommige scholen wordt actief geprobeerd om ter plaatse aan ieder die het nodig heeft alle mogelijke hulp te bieden. Dankzij financiële steun van de internationale vrijeschoolbeweging ontvangen veel leerkrachten ook in de huidige situatie hun inkomen.
Vooruitkijkend zal er in de periode dat de oorlog beëindigd zal zijn, veel nodig zijn in en rond de scholen: het herstellen van de schade aan gebouwen en inventaris, het aanvullen van leermiddelen en vooral: extra zorg voor de kinderen.
Wij willen daaraan bijdragen:
Van 22 tot en met 28 april zal voor elke bestelling een bedrag van € 2,50 worden overgemaakt aan de Sophia Stichting, die in samenwerking met o.a. het Hulpfonds Oekraïne over de benodigde contacten met de vrijeschoolbeweging in Oekraïne beschikt en die er voor zal zorgen dat de opbrengst van deze actie wordt ingezet voor de toekomst van de kinderen van Oekraïne.


N I E U W E  T I T E L S :

De kleine akkerwinde
Monique van der Zanden

Het verhaal van een kleine akkerwinde, aangewaaid op een boerenerf. Wat een prachtig plantje en wat een mooie bloemen! De kinderen verzorgen het plantje zo goed ze kunnen en de akkerwinde groeit en bloeit.
Na een heftige regenbui verschijnt er een regenboog aan de hemel. 'Daar wil ik zijn', verzucht de akkerwinde. Maar is het mogelijk te zijn waar de regenboog is, en zullen de kinderen niet heel verdrietig zijn als de akkerwinde vertrekt?
(prentenboek, 32p) Kleuterleeftijd
€ 15,95

klik hier voor meer informatie

Het verlegen vogeltje
Jan Paul Schutten

Een heerlijk prentenboek met een verlegen vogel als hoofdpersoon. Terwijl het hele bos, en alle vogels in lentestemming zijn, zit de kleine groenling er bekommerd bij. Hij durft een vrouwtjesgroenling niet te vragen samen een nestje te beginnen. Een merel wil wel helpen, maar verstaat de groenling niet goed. Hij vraagt de kauw, die hem niet goed verstaat, de kauw vraagt de roek, die hem niet goed verstaat - en zo vliegt een steeds grotere sliert van vogels van het bos, over de weiden, de duinen, het strand. Maar zal het nog goed komen met de verlegen groenling?
(hardcover, 48p) Kleuterleeftijd
Illustraties: Liset Celie
€ 14,99

klik hier voor meer informatie

Op zoek naar het land van de regenboog
Bert Voorhoeve

- Verhalen en sprookjes rond de levensweg -
Een bundel verhalen en sprookjes; sommigen voor kinderen, anderen voor volwassenen. Met een aantal (eerder gepubliceerde) verhalen over bomen - en verhalen over levenswegen en omwegen, met beelden die een nieuw licht kunnen werpen op levenservaringen.
(paperback, 157p)
€ 21,50

klik hier voor meer informatieDe donkere kleuren van deze tijd...
Wij zetten wat titels op een rij die helpen een dieper inzicht te verkrijgen in de actuele ontwikkelingen in onze tijd. 

herdrukt:

Wanneer verwachtte Rudolf Steiner de incarnatie van Ahriman?
Hans Peter van Manen

Een kleine, maar belangrijke en actuele brochure. Hans Peter van Manen verzamelde de uitspraken van Rudolf Steiner over de werking en het streven van de twee tegenmachten Lucifer en Ahriman, en in het bijzonder over hun incarnaties op aarde, Lucifer in het verleden, Ahriman in... misschien wel het heden. Daarbij in het bijzonder ook aandacht voor de uitspraken waarin Rudolf Steiner sprak over het tijdstip waarop de komst van Ahriman te verwachten is.
(brochure geniet, 40p)
€ 4,00

klik hier voor meer informatie

nieuw:

De werking van de leugen
Rudolf Steiner

Wij leven in een tijd waarin leugens op grote schaal rondgaan - en al dan niet herkend worden. En in ons eigen dagelijks leven is de leugen, groot of klein, misschien ook niet helemaal vreemd. - Wat gebeurt er eigenlijk wanneer er gelogen wordt? In deze samenstelling van fragmenten over de leugen beschrijft Rudolf Steiner de spirituele betekenis en werking van de leugen.
(paperback, 86p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie

Symptomatologie van de geschiedenis
Rudolf Steiner

Zoals zich achter de mens, zoals we die fysiek kunnen waarnemen, een hoger wezen schuilgaat (dat noemen we ons 'ik'), zo gaat er ook achter wat we geschiedenis noemen iets schuil: een stroom van spiritualiteit waarin geestelijke wezens werkzaam zijn. Wie de geschiedenis -en daarmee de dieperliggende ontwikkelingen die ook in onze tijd gaande zijn - wil begrijpen, zal moeten proberen achter de historische feiten te kijken, zoekend naar de werkelijke ontwikkeling. In deze zeven voordrachten beschrijft Rudolf Steiner deze 'symptomatologische methode', natuurlijk aan de hand van een aantal historische ontwikkelingen in de geschiedenis van Europa. Met en nawoord van Frans Lutters.
(hardcover, genaaid, 296p)
€ 31,00

klik hier voor meer informatie

Het drama van onze tijd
Impulsen voor de toekomst
Rudolf Steiner

Ook 100 jaar geleden leefde de mens in een tijd van grote crisis. In economie, techniek en politiek leefden toen, en nu, krachten die de mensheid op een dwaalspoor willen brengen. De menselijke ontwikkeling tot vrijheid staat op het spel. Rudolf Steiner beschrijft de geesteswetenschappelijke achtergronden en wijst op het opbouwende dat wij zouden kunnen ondernemen.
Met een nawoord van Frans Lutters. (hardcover, 243p.)
€ 31,00

klik hier voor meer informatie

De missie van Michaël
De openbaring van het geheime wezen van de mens
Rudolf Steiner

In twaalf voordrachten belicht Rudolf Steiner vele aspecten van het Michaël-wezen en van diens missie in deze tijd. Michaël is tijdgeest, wat wil dat zeggen? Steiner schetst zijn rol in vroegere culturen, zijn verhouding tot Christus en gaat in op de werking van de krachten van het kwaad.
Met aanhangsel, nawoord, aantekeningen.
(gebonden, 385 pagina’s, met illustraties in kleur)(GA 194)
€ 35,00

klik hier voor meer informatie

De val van de geesten van de duisternis
Rudolf Steiner

Zes voordrachten die Rudolf Steiner hield in 1917, tijdens de eerste wereldoorlog. In deze voordrachten beschrijft hij de spirituele achtergronden van de oorlog. Hij vertelt over de strijd die in de 19e eeuw in de spirituele wereld plaatsvond tussen Michaël en ahrimanische wezens; hoe deze ahrimanische wezens door Michaël uit de spirituele wereld naar de aarde zijn 'verjaagd' en hoe zij daar nu proberen hun doelen te bereiken - daarbij de mensheid in zware omstandigheden brengend, en tegelijkertijd stimuleren tot het pntwikkeling van inzicht en vrijheid.
(hardcover, met een nawoord van Frans Lutters, 196p)
€ 28,00

klik hier voor meer informatie

Ahriman komt!
Rudolf Steiner

Rudolf Steiner sprak met grote ernst en duidelijkheid over een van de kwade machten, Ahriman, wiens werking in de moderne tijd steeds sterker wordt. Dat is, aldus Rudolf Steiner, nodig ter voorbereiding voor het moment dat Ahriman als mens op aarde zal zijn en zal proberen de mensheid te misleiden en voor zijn doeleinden in te zetten. In deze twee voordrachten wordt ook beschreven op welke wijze Ahriman in onze tijd werkzaam is.
(paperback, 53 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Verborgen geschiedenis - Open toekomst
Rudolf Steiner

Geschiedenis, dat is eigenlijk: het verhaal van de ontwikkeling van de mensheid. In deze bundel, die bestaat uit 5 voordrachten en 6 fragmenten uit verschillende voordrachten, komt naar voren hoe de mensheid in het verleden door de goden geleid werd en hoe wij nu in een andere fase verkeren: een fase waarin de mens tot eigen keuzes komt en zelf de toekomst vormt. In de voordrachten spreekt Rudolf Steiner o.a. over Gilgamesj en Enkidoe, Alexander de Grote en Aristoteles, Jeanne d'Arc.
Samenstelling en Nawoord: Frans Lutters.
(paperback met flappen, genaaid, 253p)
€ 27,50

klik hier voor meer informatie
EN NU ALLEMAAL NAAR BUITEN!

Misschien heeft u wel meivakantie!
Misschien is het wel lekker weer!
Misschien brengt een van de volgende titels u wel op een idee!

Boomklever & Grote bonte specht
Wolter Bos

Een speciaal boekje, in eigen beheer uitgegeven en met kleurige tekeningen van Barbara Hanneder. Een beschrijving van de Boomklever én de Grote bonte specht. De overeenkomsten, de verschillen. Een uitnodiging om uiterlijk, beweging, gedrag en zang goed te leren waarnemen. Ook in dit boekje laten schrijver en illustratrice zien hoe de fascinatie voor het kleine groots kan zijn.
(Paperback, 12 x 12 cm, 46 pagina’s)
€ 9,75

klik hier voor meer informatie

Welke vogel is dat?
Veldgids vogels van Europa
Detlef Singer

Veldgids voor het herkennen van de meeste in Europa voorkomende vogels
+ alle belangrijke vogels van Europa
+ 1400 kleurenfoto's
+ 198 kleurplaten van verenkleden
+ familie- en determinatiesleutel op de flappen
+ 400 verspreidingskaartjes in kleur
(paperback met flappen, genaaid, 430p) Van 22,00 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Dierensporen - levensgroot
Frank Hecker

Een handige gids om diersporen te herkennen. Dat kan aan de hand van voetafdrukken, braakballen en uitwerpselen, nesten en holen en vraatsporen. Alle sporen worden op ware grootte afgebeeld. Met 165 kleurenfoto's, beschrijvingen, register en handige uitklapbare flappen om snel sporen te kunnen zoeken.
(paperback, genaaid, 112p) Van 16,00 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Wandelgids De zevendaagse van Nijmegen
 

Trek er op uit met deze handige Wandelgids: met 7 lange dagwandelingen, of drie meerdaagse trektochten. Langs heidevelden, akkers, loof- en naaldbossen, heuvels, vennen en beken, landgoederen, boerderijen en stuwwallen, akkers en polders. In de gids opgenomen: restaurants, rustplekken, topografische kaarten, heldere routebeschrijvingen en informatie over landschap, flora en fauna.
Van 7,95 voor 3,90
(paperback, 56 pagina’s)
€ 3,90

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor de andere afgeprijsde Wandelgidsen uit deze reeks

Het kleine weerboek
Voorspel zelf het weer
Alan Watts

Na een inleiding over wind en wolken en een verklaring van verschillende termen, volgen 24 foto's van wolkenformaties die worden verklaard - zo leer je bewuster kijken en kun je veranderingen in het weer zien aankomen.
(hardcover, 64p) Van 13,99 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Groene genade
Verhalen van tuinman Jan Graafland
Jan Graafland

Dit is geen tuinboek - maar een boek vol verhalen om warm van te worden. De schrijver is al 25 jaar de tuinman van de tuin van Weleda, waar onder meer planten worden geteeld voor de productie van geneesmiddelen. In 50 verhalen vertelt de tuinman over zijn tuin en wat daarin groeit, over de dieren en insecten die er leven, over het bijzondere karakter van sommige planten. Een boek dat je stimuleert om beter te kijken en dichterbij de natuur te komen - ook in je eigen tuin.
(hardcover, met kleurenafbeeldingen en leeslint, 290p)
€ 24,95

klik hier voor meer informatie

Buiten spelen
Ronald Heuninck

Kartonboekje, voor peuters. Buiten spelen door het jaar heen: bloemen plukken in de lente, een zandkasteel op het strand maken in de zomer, appels plukken in de herfst enz. (12p)
€ 7,95

klik hier voor meer informatie

Het begint met een zaadje
Laura Knowles & Jennie Webber

Een zaadje dwarrelt met de wind mee en valt op de grond. Uit het zaadje groeit een worteltje de aarde in. Een klein stengeltje richt zich op, blaadjes vouwen zich uit. En zo groeit uit het zaadje door de tijd heen een hele grote boom, die weer plaats biedt aan vogels, insecten en andere dieren.
Dit alles wordt in kleine tekstjes beeldend beschreven, en natuurlijk in prachtige illustraties getoond.
(prentenboek, 30p) Kleuterleeftijd
€ 15,95

klik hier voor meer informatie

Schilderen met aquarel
Inspiratie door bekende meesters
Brian en Uschi Bagnall

Een inspirerende uitnodiging om aan de gang te gaan met aquarelverf. Na inleidende hoofdstukken over materiaal, compositie en kleurgebruik wordt aan de hand van werk van o.a. Turner,Cézanne, Klee en Kandinsky, verschillende stijlen van werken met aquarel getoond en kun je stap voor stap, met oefeningen en tips, de verschillende stijlen zelf proberen en ondervinden.
paperback, 96p, vele afb. in kleur.
VAN 16,95 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie


En tot slot...
Wij kampen al een tijd, en steeds indringender, met ruimtegebrek. Sinds kort hebben we ergens in het grote pand waar we gevestigd zijn wat ruimte bij kunnen huren. Een minuut of vier lopen vanaf onze werkplek, dat wel. In die ruimte gaan we alle Duitse en alle tweedehandstitels plaatsen - goed voor de stappenteller! Voor zover het dagelijks werk dat toelaat, verhuizen we af en toe een paar meter boeken. 
In de komende week zijn de Duitstalige tweedehands titels aan de beurt. Omdat wij liever lui dan moe zijn geven we tot en met vrijdag 29 april korting op alle Duitstalige tweedehandstitels:
1 titel: 5% korting
2 titels: 10% korting
3 titels: 15% korting
4 of meer: 20% korting.
BEKIJK HIER ruim 200 Duitstalige tweedehandstitels