menu
 winkelmandje 

Natuur

Wat buiten leeft, groeit, is en wordt

126 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/7
 sortering

 « 1234567 » 

Er is altijd wel ergens een vogel die zingt
Er is altijd wel ergens een vogel die zingt

Tammah Watts · alles van deze auteur 

€ 18.50

- Kijk om je heen en vang een moment van geluk -

Dit boek gaat wel en niet over vogels. Het gaat vooral over troost en inspiratie vinden, daar waar je het waarschijnlijk niet zocht. De schrijfster (therapeute) vertelt over haar eigen ervaringen en over de hulp die zij vond in de wereld van de vogels, met tips en oefeningen om naar vogels te kijken en te luisteren.

(paperback, 190p)

Leven met Persephone
Leven met Persephone
En de toekomst van de plantenwereld

Edith Lammerts van Bueren · alles van deze auteur 

€ 30.00    ‹  geen verzendkosten!   

De schrijfster houdt zich al sinds lang bezig met duurzame (BD) landbouw, de veredeling van zaad en gezonde voeding. Zij was o.m. verbonden aan het Louis Bolk Instituut en aan de Universiteit Wageningen. Door een bijzonder voorval, enkele jaren geleden, kwam zij op het spoor van de Griekse godin Persephone en haar betekenis voor de levende wereld van de planten. In dit boek wordt het spoor van Persephone gevolgd en komt haar verhouding met de natuurwezens, de preparaten uit de BD-Landbouw en de toekomst van de plantenwereld aan bod.

(hardcover, 195p, met afb. in kleur)

Dichter bij de vogel
Dichter bij de vogel
Door fenomenologie

Wolter Bos · alles van deze auteur 

€ 26.00    ‹  geen verzendkosten!   

Wolter Bos is als geen ander thuis in het fenomenologisch waarnemen van de natuur. Fenomenologisch waarnemen: dat is waarnemen met aandacht, met innerlijke stilte zodat dat wat je waarneemt alle ruimte heeft om zich aan alle zintuigen te tonen.

In deze uitgave gaat het in het bijzonder over het waarnemen van vogels. Dit boek leidt je binnen in het fenomenologisch waarnemen én in de wereld van de vogels.

(hardcover, genaaid, 119p, met afb. in kleur)

De laatste boom
De laatste boom
Een zaadje van hoop

Luke Adam Hawker · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een bijzonder boek over een meisje dat opgroeit in een wereld zonder bomen. Als zij op een schilderij 'de laatste boom' ziet, begint haar fantasie te werken. Zij komt terecht in de wereld van de bomen. En uit die wereld neemt zij een zaadje mee - zodat er weer bomen zullen groeien.

Een stemming verhaal, met heel weinig tekst - die aan het denken zet. Sfeervol in zwartwit geïllustreerd.

(gebonden, 64p)

Zaaikalender 2024
Zaaikalender 2024

Maria Thun · alles van deze auteur 

€ 17.00

De bekende Zaaikalender, met een nieuwe vormgeving om sneller te kunnen zoeken en met extra uitleg van aanbevolen activiteiten.

In de Zaaikalender vind je de meest geschikte data en momenten voor o.a. zaaien, planten en oogsten in de moestuin; informatie over ongediertebestrijding, werken met bijen en biologisch-dynamische preparaten.

(paperback, 96p. met afbeeldingen in kleur en uitvouwbare kalender achterin)

Gestold licht
Gestold licht
Verhalen over mineralen

Willem Beekman · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Dit is een heerlijk én prachtig boek over mineralen. Heerlijk is dat de auteur over vele mineralen zó weet te vertellen dat zijn interesse en liefde 'meekomt'; de tekst stimuleert om zelf met nieuwe ogen naar mineralen te kijken. Prachtig: omdat het boek vele bijzondere afbeeldingen van mineralen bevat die met smaak in de vormgeving van het boek zijn opgenomen.

(hardcover, genaaid, met leeslint, 201p.)

Vogeltrek
Vogeltrek
Een geïllustreerde geschiedenis van de migratie van vogels

Mike Unwin & David Tipling · alles van deze auteur 

€ 12.50

Een prachtig, uitgebreid boek over het wonderlijke fenomeen van de vogeltrek. Natuurschrijver Mike Unwin vertelt over de vogeltrek van 67 soorten vogels, onderverdeeld in watervogels, zeevogels, kustvogels en steltlopers, zangvogels en roofvogels en uilen. Nieuwe wetenschappelijke inzichten in de vogeltrek komen aan bod, net als de samenhang van leefwijze en trekgedrag. Een fascinerend boek, natuurlijk vol met prachtige foto's.

(gebonden, groot formaat, met vele afb. in kleur, 288p)

VAN 32.99 VOOR 12.50

Minigids Paddenstoelen
Minigids Paddenstoelen
78 paddenstoelen herkennen

Maureen Kemperink · alles van deze auteur 

€ 7.50

Handig om mee te nemen, deze minigids in de vorm van een uitklapbare kaart die je helpt de meest voorkomende soorten paddenstoelen te herkennen. 78 Soorten zijn in kleur afgebeeld en worden kort beschreven.

Minigids dierensporen
Minigids dierensporen
150 (vraat) sporen, uitwerpselen, braakballen en nestplaatsen

Jasper de Ruiter · alles van deze auteur 

€ 7.50

Een handige minigids in de vorm van een uitklapbare kaart; makkelijk om tijdens het wandelen mee te nemen. Maar liefst 150 diersporen worden gerangschikt, getoond en kort beschreven.

Rechten voor de natuur
Rechten voor de natuur

Jessica den Outer · alles van deze auteur 

€ 17.99

Een bewogen betoog vanuit de gedachte dat de natuur - om tegen de mens beschermd te worden - rechten moet hebben. In verschillende landen op de wereld speelt dit vraagstuk al en worden bossen, rivieren en bergen aangewezen als rechtspersoon. Ook in Nederland gaan stemmen op om bijvoorbeeld de Waddenzee als rechtspersoon aan te wijzen.

(hardcover, 200p)

Op zoek naar vlinders en libellen
Op zoek naar vlinders en libellen

Anna Herligs, Kars Veling en Rik Wever · alles van deze auteur 

€ 21.95    ‹  geen verzendkosten!   

- Mooie vlinder- en libellengebieden in Nederland -

In deze uitgave vind je beschreven (en natuurlijk met een prachtige kleurenfoto getoond) welke vlinders en libellen je tegenkomt in 25 door het hele land verspreide natuurgebieden. Met een beschrijvingen van de specifieke omstandigheden in deze natuurgebieden en bijzonderheden over de vlinders en libellen.

(paperback, genaaid, 127p)

Compactgids Paddenstoelen
Compactgids Paddenstoelen

€ 10.99

handige natuurgids voor onderweg, past in broek- of jaszak. Bevat ruim 200 soorten, met een afbeelding in kleur, beschrijving van uiterlijke kenmerken, plaats en tijd van voorkomen.

(paperback, 192p, met register)

Bos
Bos
Minigids

€ 7.50

Een Minigids, een opklapbare kaart, met daarin afgebeeld planten, paddenstoelen, vogels, insecten en andere dieren die je in het bos kunt tegengekomen. Met beknopte informatie per soort.

Bijen en hommels
Bijen en hommels
Minigids

Maureen Kemperink · alles van deze auteur 

€ 7.50

In deze minigids, in de vorm van een uitklapbare kaart, vind je 67 soorten bijen en hommels, die voorkomen in je tuin of in de natuur. Met per soort aangegeven waar ze hun nest hebben, wanneer ze vliegen en waar ze voorkomen.

Compactgids Vogels
Compactgids Vogels

Nicholas Hammond · alles van deze auteur 

€ 10.99

In deze gids vind je alles over vogels en over waar en wanneer je ze kunt tegenkomen. Op iedere pagina van deze gids vind je een soort in woord en beeld – met een heldere beschrijving van de opvallendste kenmerken en leefomstandigheden, plus een natuurgetrouwe tekening voor snelle herkenning.

Een handige gids die in een broek- of borstzak past.

(paperback, 192p)

Compactgids Insecten
Compactgids Insecten

Nicholas Hammond · alles van deze auteur 

€ 10.99

In de Compactgids Insecten vind je alles over insecten en waar je deze kunt vinden. Op iedere pagina van deze gids vind je een soort in woord en beeld – met een heldere beschrijving van de opvallendste kenmerken en leefomstandigheden, plus een natuurgetrouwe tekening voor snelle herkenning.

Een handige gids die in een broek- of borstzak past.

(paperback, 192p, met register)

Compactgids Wildplukken
Compactgids Wildplukken

Tiffany Francis-Baker · alles van deze auteur 

€ 10.99

In 'Wildplukken' vind je alles over wilde bloemen en planten en waar je deze kunt vinden. Op iedere pagina van deze gids vind je een soort in woord en beeld – met een heldere beschrijving van de opvallendste kenmerken en leefomstandigheden, plus een natuurgetrouwe tekening voor snelle herkenning.

Een handige gids die in een broek- of borstzak past.

(paperback, 192p)

Vlinders - Compactgids
Vlinders - Compactgids

Nicholas Hammond · alles van deze auteur 

€ 10.99

Een handige, echt compact natuurgidsje: het past in een broek- of borstzak. Het laat 150 vlinders zien, plus kleurvarianten en geeft informatie over waar en wanneer de soort voorkomt en de planten waarmee de vlinders zich voeden.

(192p met register, vele afb. in kleur)

Natuurlijke nestkasten
Natuurlijke nestkasten

Amen & Maria Fisher · alles van deze auteur 

€ 9.90

- 25 Eenvoudige projecten met gevonden hout en natuurlijke materialen -

Lekker buiten aan de slag: verzamel natuurlijk materiaal dat je in het park en bos makkelijk vindt en maak een natuurlijk vogelhuisje, een bijenhotel, een vleermuiskast, voederhuisje waarmee je de dieren in je omgeving een handje helpt.

Met foto's, stap-voor-stap beschrijvingen en werktekeningen worden 25 projecten beschreven.

(paperback, genaaid, 128p) Van 19,95 voor 9,90

De brandnetel
De brandnetel
Ode aan een ongeliefde plant

Frans Olofsen · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een inspirerend, prettig geschreven boek over een ondergewaardeerde plant: de brandnetel. In dit boek vertelt bioloog Frans Olofsen hoezeer de brandnetel van belang is voor o.m. schimmels, vlinders en vogels. De vele toepassingen van brandnetel (als geneesmiddel, in de keuken, in verf) komen aan bod en daarnaast bevat dit boek mythologische beelden en verhalen waarin de brandnetel een rol speelt.

(paperback, 224 pagina's)

 « 1234567 »