menu
 winkelmandje 

Natuur

Wat buiten leeft, groeit, is en wordt

56 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3

 « 123 » 

Achtergronden van de olieramp
Achtergronden van de olieramp
Gesprekken met natuurwezens

€ 14.00

Al een aantal jaar zijn Verena Staël von Holstein en Wolfgang Weirauch in gesprek met verschillende natuurwezens. Deze gesprekken hebben in Duitsland en andere landen al tot tientallen publicaties geleid. In deze uitgave spreken verschillende natuurwezens zich uit over de achtergronden van de enorme olieramp die zich in 2010 in de Golf van Mexico voltrok. Daarmee doen ze ook een appel aan de mens om tot een nieuw inzicht te komen in en een nieuwe verhouding te scheppen tot de aarde en al wat op aarde leeft.

(paperback, 108 pagina’s)

Beelden van energie
Beelden van energie
Chromatograhy

J. Bakker en A. Bakker-Misset · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een bijzondere uitgave over het maken van chroma's: beelden die de gezondheid van planten, zaad, de bodem, mest of levensmiddelen laten zien. Hoe maak je chroma's en hoe kan je ze 'lezen'? Ook het onderzoeken van de Bovis-waarde en het belang van goede compost worden belicht door de auteurs, die zich jarenlang met deze thema's hebben beziggehouden.

(hardcover, genaaid, 95p, met vele afb. in kleur) Van 21,95 voor 9,90

De golvende dierenriem
De golvende dierenriem
Van uur tot uur, het hele jaar door

Liesbeth Bisterbosch · alles van deze auteur 

€ 17.50

Een draaibare sterrenkaart die de golvende beweging van de dierenriem in beeld brengt, met brochure (32p) met overzichts- en detailafbeeldingen in kleur, met beknopte toelichting.

Boomklever & Grote bonte specht
Boomklever & Grote bonte specht

Wolter Bos · alles van deze auteur 

€ 9.75

Een speciaal boekje, in eigen beheer uitgegeven en met kleurige tekeningen van Barbara Hanneder. Een beschrijving van de Boomklever én de Grote bonte specht. De overeenkomsten, de verschillen. Een uitnodiging om heel goed te leren waarnemen, over uiterlijk, beweging, gedrag en zang beide. Ook in dit boekje laten schrijver en illustratrice zien hoe de fascinatie voor het kleine groots kan zijn.

(Paperback, 12 x 12 cm, 46 pagina’s)

Waarnemen - wat een vreugde!
Waarnemen - wat een vreugde!

Wolter Bos · alles van deze auteur 

€ 10.00

Waarnemen verbindt ons met de wereld. Dat wat we waarnemen kan ons met vreugde vervullen. Betekent ons waarnemen ook iets voor datgene dat we waarnemen?

Wolter Bos schreef (met als basis een voordracht die hij hierover hield) een inspirerend betoog.

(paperback, 40 pagina´s)

Metgezelplanten
Metgezelplanten
En hoe je ze kunt gebruiken

Helen Philbrick & Richard B. Gregg · alles van deze auteur 

€ 17.00

Sommige planten doen het heel goed ’samen’: ze gedijen in elkaars nabijheid, andere planten kun je beter maar niet in elkaars buurt plaatsen. In dit praktische boekje vind je hoe planten elkaar en hun omgeving beïnvloeden, wat gunstige combinaties van planten zijn en meer.

(paperback, 102 pagina’s)

Dichterbij de bij
Dichterbij de bij
Op weg naar natuurlijk imkeren

Alma Huisken · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Dichter bij de bij is het fascinerende bijenboek van Alma Huisken, groenauteur, bio-tuinier en -imker. Als je ook maar iets voor bijen voelt zit je met dit boek helemaal goed: het is een bruisende bron van kennis en wijsheid over het bijenleven. Of je nu imker bent, imker wilt worden of bijen een prettig(er) leven gunt, Alma sleept je de wondermooie bijenwereld in en... je komt er als rijker mens uit.

(Paperback, 383 pagina’s)

De mens tussen aarde en kosmos
De mens tussen aarde en kosmos
Leven en werken met de kosmische krachten

Guurtje Kieft · alles van deze auteur 

€ 19.50

De mens is middelaar tussen aarde en kosmos. Hoe de mens deze rol bewust en actief kan vervullen, daarover handelt deze uitgave. De auteur beschrijft de kosmische scheppende krachten en de wijze waarop de mens de aarde kan verzorgen en bovendien zodanig voorbereiden dat de nieuwe Christus-natuurwezens zich kunnen ontwikkelen. Ook de kosmische ritmen en hun invloed op de plantenwereld worden beschreven, het werken met mest en compost en de kwaliteit van onze voeding.

(hardcover, 194p)

Wat onkruid ons kan vertellen
Wat onkruid ons kan vertellen

Ehrenfried E. Pfeiffer · alles van deze auteur 

€ 17.00

Wat is onkruid? Onkruid bestaat alleen in de ogen van de mens. Maar wat kan onkruid ons vertellen als we het met interesse gaan bekijken? Wat vertelt onkruid ons, over de grond, over onszelf?

Ehrenfried Pfeiffer was een van de pioniers van de biologisch-dynamische landbouw. Zijn kennis van de plantenwereld was gebaseerd op tientallen jaren van (geesteswetenschappelijk) onderzoek. (paperback, 110 pagina’s, met afb. in ZW)

Houden van de aarde
Houden van de aarde

Michiel Rietveld · alles van deze auteur 

€ 20.50    ‹  geen verzendkosten!   

Wij leven niet alleen van en op de aarde - maar zullen de aarde ook moeten verzorgen. Ieder levend wezen heeft immers verzorging nodig. Michiel Rietveld beschrijft vanuit zijn lange en rijke ervaring wat de aarde nodig heeft en wat, bijvoorbeeld in de biologische en biologisch-dynamische landbouw, voor de aarde gedaan wordt. Daarbij is de inhoud van de Landbouwcursus van Rudolf Steiner zijn leidraad maar zó dat wordt beschreven hoe deze voor een grote kring, van boeren tot beleidsmakers, vruchtbaar kan zijn.

(paperback, 252 pagina’s)

Planten waarnemen
Planten waarnemen
Over de invloed van elementenwezens op het leven van planten

R. van Romunde · alles van deze auteur 

€ 13.00

Soms is een klein boekje van GROTE waarde. Dick van Romunde, deskundige bij uitstek, beschrijft in dit kleine boekje helder en concreet hoe je de plantenwereld en de krachten en wezens die daar werkzaam zijn werkelijk, waarnemend, leert kennen.

(paperback, 72 pagina’s)

Biologisch-dynamisch tuinieren in de praktijk
Biologisch-dynamisch tuinieren in de praktijk

Willy Schilthuis · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Zeer praktische gids voor wie op biologisch-dynamische manier wil tuinieren. Over het telen van groenten en kruiden, bemesting, grondbewerking, overhouden van zaden e.d. Met vele foto’s in kleur, achtergronden en register (205 pagina’s).

De wilde stad
De wilde stad
Ontdek wat je allemaal buiten kunt doen

Jo Schofield · alles van deze auteur 

€ 15.50

Ook als je in de stad woont, hoef je je niet te vervelen. Dit boek laat je zien dat je buiten veel plezier kunt hebben met de wilde plekken bij jou in de buurt. Je gaat op jacht naar wilde dieren, je observeert wilde schepselen, je maakt wilde kunst, je speelt wilde buitenspelletjes en beleeft spannende buitenavonturen. In elke stad ligt een wilde, verrassende wereld van planten en dieren altijd om de hoek van de straat te wachten om door jou ontdekt te worden. Het enige wat je hoeft te doen is je ogen openhouden en weten waar je moet kijken.

Daarbij helpt dit boek!

(softcover, genaaid, 128 pagina’s) Met activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Het bos boek
Het bos boek
Ontdek wat je allemaal kunt doen met een tak

Jo Schofield · alles van deze auteur 

€ 15.50

Een aanstekelijk boek met tientallen ideeën over wat je allemaal kunt doen met takken en ander materiaal. Een vuurtje maken of een hut, maar ook een toverstaf, stokdier of een bosmonster. Je kunt houtskoolpennen maken, een halsketting of een lantaarn, je kunt er spelletjes mee doen (spoorzoeken, ringwerpen, ...) een zonnewijzer maken of je kunt er muziek mee maken. Rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s en met korte, duidelijke beschrijvingen.

Kinderen vanaf ca 6 jaar kunnen er, onder begeleiding, heerlijk mee aan de slag, bevat ook ideeën voor oudere kinderen.

(genaaid, in soepele band, 128 pagina’s)

Het slecht weer boek
Het slecht weer boek

Jo Schofield · alles van deze auteur 

€ 15.50

Een bonte stoet van ideeën over wat je buiten allemaal kunt, ook als het slecht weer is. Schilderen met modder, een waterbaan maken, ijsmozaïeken maken, regensilhouetten en nog veel meer.

Met ideeën voor winderige dagen, regendagen, dagen met sneeuw en dagen met ijs.

(gebonden in softcover, 128 pagina’s, met vele kleurenillustraties)

Biodynamisch tuinieren
Biodynamisch tuinieren
Smaakvol & voedzaam

Hilary Wright · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een enthousiasmerende, vlotte en toch uitgebreide beschrijving van het biologisch-dynamisch (hier genoemd) ´biodynamisch' tuinieren. Met een heldere inleiding, hoofdstukken over de ritmes in de natuur, de invloed van de dierenriem, de preparaten, composteren en het tegengaan van ziekten en plagen. Vervolgens praktische aanwijzingen voor de groenten- en siertuin en het bereiden van voeding.

(Genaaid in buigzame band, met vele kleurenfoto´s, 144p)

34 planten om mee te tuinieren
34 planten om mee te tuinieren
Maak je eigen plantenextracten voor een vitale tuin

Bernard Bertrand (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Er zijn allerlei planten die je kunt bewerken en tot nuttige extracten kunt maken om je tuin te verzorgen. Brandnetel en smeerwortel worden van oudsher gebruikt als gier, maar ook andere planten zijn goed bruikbaar. Dit boek vertelt en laat zien hoe je dat kunt doen; hoe je extracten maakt en toepast.

(paperback, 167p, met vele afb. in kleur)

De raaf
De raaf

Louis Beyens · alles van deze auteur 

€ 21.99    ‹  geen verzendkosten!   

In de Vogelserie van uitgeverij Atlas: een monografie over de raaf. Een vogel die een slechte naam had en bijna was uitgeroeid, maar nu weer in Nederland voorkomt. Met veel liefde geschreven; over alle facetten van het leven van de raaf en de raaf in de cultuur van verschillende volkeren.

(paperback, 224p, met foto's in zw en kleur)

Roofvogels & uilen
Roofvogels & uilen
Hun leefwijze, voedsel en jachtmethoden

Henk van den Brink · alles van deze auteur 

€ 6.99

Hoe leven roofvogels, wat is het verschil tussen uilen en roofvogels, wat eten zij, hoe vangen ze hun prooi - en nog veel meer komt er in dit mooi geïllustreerde boek aan bod.

(groot formaat, hardcover, genaaid, 144p)

Lekker landschap
Lekker landschap
Smullen van bos en veld

Michiel Bussink · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een inspirerend boek over 'wildplukken'. Wat kun je in de vrije natuur vinden, wanneer, en wat kun je met de 'oogst' doen?

Met foto's, vele tips, recepten.

Paperback, 195p / Van 19,95 voor 7,90

 « 123 »