menu
 winkelmandje 

Natuur

Wat buiten leeft, groeit, is en wordt

127 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/7
 sortering

 « 1234567 » 

Onder bomen
Onder bomen
Over bomen en wat we van ze kunnen leren

Jeroen Heindijk · alles van deze auteur 

€ 29.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een fascinerend boek waarin de auteur je meeneemt op een reis langs 24 bomen. Onderweg vertelt hij over de bijzonderheden van deze bomen, maar ook over bijzondere mensen en plekken. Een leerzame, inspirerende titel met een boel afbeeldingen in kleur.

(Hardcover, 320p)

Van agro-industrie naar landbouwkunst
Van agro-industrie naar landbouwkunst
Karaktertrekken van de biologisch-dynamische landbouw

Manfred Klett · alles van deze auteur 

€ 55.00    ‹  geen verzendkosten!   

- Een landbouw voor de toekomst - Deze uitgave is beslist de meest uitgebreide en diepgaande beschouwing over de biologisch-dynamische landbouw in het Nederlands taalgebied. Het is ook de samengebalde essentie van het levenswerk van Manfred Klett die in 1968 een landbouwgemeenschap (de Dottenfelderhof) stichtte en daaraan later een opleiding voor BD-landbouw aan verbond. Klett beschrijft in dit werk alle aspecten van de landbouw, waaronder: de landbouwindividualiteit; de dieren in de landbouw; het vormen van een bedrijfsgemeenschap; de bodemvruchtbaarheid (grondbewerking, vruchtwisseling, bemesting) en de betekenis en toepassing van de preparaten en beschrijft ook, in heden en verleden, de betekenis van de landbouw voor de samenleving.

(hardcover, genaaid, 406p)

Tuinlied
Tuinlied
Een groene symfonie uit liefde voor de aarde

Alma Huisken · alles van deze auteur 

€ 35.00    ‹  geen verzendkosten!   

De tekst van de aanprijzing van de uitgever is lyrisch - een blik in dit boek maakt je ook enthousiast. "Gewoon aanpakken: bloemen, groenten, kruiden en fruit telen!" In het eerste deel ga je van maand tot maand een jaar rond door de tuin. De auteur geeft daarvan een levendig beeld en laat je veel van haar belevingen en waarnemingen meemaken. Per maand wordt ook beschreven wat er in de tuin te doen is. In het tweede deel vind je een beschrijving van allerlei praktische handelingen (over o.a. compost maken, zaaien, stekken, snoeien, bewaren enz.) en achtergronden van de vier 'groene stromingen' (bio / BD / eco / permacultuur). In het derde deel tenslotte nog informatie over vega en vegan, en met recepten (per maand geordend) om de opbrengst van je groentetuin lekker te bereiden.

(hardcover, met vele afb in kleur, 416p)

Vogels
Vogels

Ulrich Schmid · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een boek over vogels; niet zozeer een vogelgids om ze te leren herkennen, maar een beschrijving van ca 30 soorten die allemaal gekarakteriseerd worden en waarover allerlei bijzonderheden verteld worden. De uitgever noemt het 'een geïllustreerde liefdesverklaring aan onze gevederde vrienden'.

Geïllustreerd met smaakvolle tekeningen in kleur en ZW.

(hardcover, genaaid, met leeslint, 228p) Van 25,99 voor 9,90

Welke eetbare wilde plant is dat?
Welke eetbare wilde plant is dat?

Christa Bastgen e.a. · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

- ANWB-gids voor het wildplukken van ruim 300 kruiden, bloemen, vruchten en noten -

Een gids om mee te nemen en 300 planten te leren herkennen waarvan je het blad, de vrucht of de noten kunt eten. Met informatie over vindplaats, detailtekeningen, foto's en specifieke kenmerken - ook met aandacht voor giftige planten.

(paperback met flappen, genaaid, 253p)

Aarde roeren
Aarde roeren
Over tuinieren in turbulente tijden, het doorgronden van planten en de kunst van het composteren

Jan Graafland · alles van deze auteur 

€ 26.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een inspirerende bundel met ruim 40 nieuwe verhalen van tuinman Jan Graafland. De auteur vertelt vol enthousiasme en verrassende inzichten over zijn tuin, over de dieren en insecten die er leven en over het bijzondere karakter van sommige planten. Een boek dat uitnodigt om een band te smeden met de natuur om je heen.

(hardcover, met kleurenafbeeldingen en leeslint, 258p)

Storm
Storm
Kijk naar de lucht en voorspel zelf de storm

Alan Watts · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een leerzaam boekje waarin je leert zelf te voorspellen of er een storm te verwachten is. Met een inleiding over de gebruikte termen, slechtweersystemen, windsystemen en de opbouw van een storm. Daarna volgt een beschrijvingen van verschillende soorten stormen; natuurlijk met veel foto's in kleur.

(oblong formaat paperback, genaaid, 64 p.)

VAN 15,00 VOOR 7,90

Er is altijd wel ergens een vogel die zingt
Er is altijd wel ergens een vogel die zingt

Tammah Watts · alles van deze auteur 

€ 18.50

- Kijk om je heen en vang een moment van geluk -

Dit boek gaat wel en niet over vogels. Het gaat vooral over troost en inspiratie vinden, daar waar je het waarschijnlijk niet zocht. De schrijfster (therapeute) vertelt over haar eigen ervaringen en over de hulp die zij vond in de wereld van de vogels, met tips en oefeningen om naar vogels te kijken en te luisteren.

(paperback, 190p)

Leven met Persephone
Leven met Persephone
En de toekomst van de plantenwereld

Edith Lammerts van Bueren · alles van deze auteur 

€ 30.00    ‹  geen verzendkosten!   

De schrijfster houdt zich al sinds lang bezig met duurzame (BD) landbouw, de veredeling van zaad en gezonde voeding. Zij was o.m. verbonden aan het Louis Bolk Instituut en aan de Universiteit Wageningen. Door een bijzonder voorval, enkele jaren geleden, kwam zij op het spoor van de Griekse godin Persephone en haar betekenis voor de levende wereld van de planten. In dit boek wordt het spoor van Persephone gevolgd en komt haar verhouding met de natuurwezens, de preparaten uit de BD-Landbouw en de toekomst van de plantenwereld aan bod.

(hardcover, 195p, met afb. in kleur)

Dichter bij de vogel
Dichter bij de vogel
Door fenomenologie

Wolter Bos · alles van deze auteur 

€ 26.00    ‹  geen verzendkosten!   

Wolter Bos is als geen ander thuis in het fenomenologisch waarnemen van de natuur. Fenomenologisch waarnemen: dat is waarnemen met aandacht, met innerlijke stilte zodat dat wat je waarneemt alle ruimte heeft om zich aan alle zintuigen te tonen.

In deze uitgave gaat het in het bijzonder over het waarnemen van vogels. Dit boek leidt je binnen in het fenomenologisch waarnemen én in de wereld van de vogels.

(hardcover, genaaid, 119p, met afb. in kleur)

De laatste boom
De laatste boom
Een zaadje van hoop

Luke Adam Hawker · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een bijzonder boek over een meisje dat opgroeit in een wereld zonder bomen. Als zij op een schilderij 'de laatste boom' ziet, begint haar fantasie te werken. Zij komt terecht in de wereld van de bomen. En uit die wereld neemt zij een zaadje mee - zodat er weer bomen zullen groeien.

Een stemming verhaal, met heel weinig tekst - die aan het denken zet. Sfeervol in zwartwit geïllustreerd.

(gebonden, 64p)

Gestold licht
Gestold licht
Verhalen over mineralen

Willem Beekman · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Dit is een heerlijk én prachtig boek over mineralen. Heerlijk is dat de auteur over vele mineralen zó weet te vertellen dat zijn interesse en liefde 'meekomt'; de tekst stimuleert om zelf met nieuwe ogen naar mineralen te kijken. Prachtig: omdat het boek vele bijzondere afbeeldingen van mineralen bevat die met smaak in de vormgeving van het boek zijn opgenomen.

(hardcover, genaaid, met leeslint, 201p.)

Vogeltrek
Vogeltrek
Een geïllustreerde geschiedenis van de migratie van vogels

Mike Unwin & David Tipling · alles van deze auteur 

€ 12.50

Een prachtig, uitgebreid boek over het wonderlijke fenomeen van de vogeltrek. Natuurschrijver Mike Unwin vertelt over de vogeltrek van 67 soorten vogels, onderverdeeld in watervogels, zeevogels, kustvogels en steltlopers, zangvogels en roofvogels en uilen. Nieuwe wetenschappelijke inzichten in de vogeltrek komen aan bod, net als de samenhang van leefwijze en trekgedrag. Een fascinerend boek, natuurlijk vol met prachtige foto's.

(gebonden, groot formaat, met vele afb. in kleur, 288p)

VAN 32.99 VOOR 12.50

Minigids Paddenstoelen
Minigids Paddenstoelen
78 paddenstoelen herkennen

Maureen Kemperink · alles van deze auteur 

€ 7.50

Handig om mee te nemen, deze minigids in de vorm van een uitklapbare kaart die je helpt de meest voorkomende soorten paddenstoelen te herkennen. 78 Soorten zijn in kleur afgebeeld en worden kort beschreven.

Minigids dierensporen
Minigids dierensporen
150 (vraat) sporen, uitwerpselen, braakballen en nestplaatsen

Jasper de Ruiter · alles van deze auteur 

€ 7.50

Een handige minigids in de vorm van een uitklapbare kaart; makkelijk om tijdens het wandelen mee te nemen. Maar liefst 150 diersporen worden gerangschikt, getoond en kort beschreven.

Rechten voor de natuur
Rechten voor de natuur

Jessica den Outer · alles van deze auteur 

€ 17.99

Een bewogen betoog vanuit de gedachte dat de natuur - om tegen de mens beschermd te worden - rechten moet hebben. In verschillende landen op de wereld speelt dit vraagstuk al en worden bossen, rivieren en bergen aangewezen als rechtspersoon. Ook in Nederland gaan stemmen op om bijvoorbeeld de Waddenzee als rechtspersoon aan te wijzen.

(hardcover, 200p)

Op zoek naar vlinders en libellen
Op zoek naar vlinders en libellen

Anna Herligs, Kars Veling en Rik Wever · alles van deze auteur 

€ 21.95    ‹  geen verzendkosten!   

- Mooie vlinder- en libellengebieden in Nederland -

In deze uitgave vind je beschreven (en natuurlijk met een prachtige kleurenfoto getoond) welke vlinders en libellen je tegenkomt in 25 door het hele land verspreide natuurgebieden. Met een beschrijvingen van de specifieke omstandigheden in deze natuurgebieden en bijzonderheden over de vlinders en libellen.

(paperback, genaaid, 127p)

Compactgids Paddenstoelen
Compactgids Paddenstoelen

€ 10.99

handige natuurgids voor onderweg, past in broek- of jaszak. Bevat ruim 200 soorten, met een afbeelding in kleur, beschrijving van uiterlijke kenmerken, plaats en tijd van voorkomen.

(paperback, 192p, met register)

Bos
Bos
Minigids

€ 7.50

Een Minigids, een opklapbare kaart, met daarin afgebeeld planten, paddenstoelen, vogels, insecten en andere dieren die je in het bos kunt tegengekomen. Met beknopte informatie per soort.

Bijen en hommels
Bijen en hommels
Minigids

Maureen Kemperink · alles van deze auteur 

€ 7.50

In deze minigids, in de vorm van een uitklapbare kaart, vind je 67 soorten bijen en hommels, die voorkomen in je tuin of in de natuur. Met per soort aangegeven waar ze hun nest hebben, wanneer ze vliegen en waar ze voorkomen.

 « 1234567 »