menu
 winkelmandje 

Natuur

Wat buiten leeft, groeit, is en wordt

74 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/4

 « 1234 » 

Beelden van energie
Beelden van energie
Chromatography

J. Bakker en A. Bakker-Misset · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een bijzondere uitgave over het maken van chroma's: beelden die de gezondheid van planten, zaad, de bodem, mest of levensmiddelen laten zien. Hoe maak je chroma's en hoe kan je ze 'lezen'? Ook het onderzoeken van de Bovis-waarde en het belang van goede compost worden belicht door de auteurs, die zich jarenlang met deze thema's hebben beziggehouden.

(hardcover, genaaid, 95p, met vele afb. in kleur) Van 21,95 voor 9,90

Mijn hemel
Mijn hemel
Op zoek naar sterren en hun verhalen

Willem Beekman · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Thuis raken in het nachtelijke beeld van de hemel! Dit boek geeft daartoe de gelegenheid. Aan de hand van heldere beschrijvingen en sterrenkaarten; aan de hand van verhalen over sterren en planeten uit verschillende culturen; aan de hand van een aantal artikelen over het heelal. Het boek is toegankelijk en uitnodigend geschreven en biedt een flink aantal afbeeldingen in kleur en zwartwit.

(hardcover, met leeslint, 180p)

Openbaar geheim
Openbaar geheim
Levensverhalen opgetekend door een bioloog

Willem Beekman · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een fascinerend boek dat ons wijst op de geheimen die overal om ons heen, in de natuur, te vinden zijn. De wereld van de vormen in de natuur; de samenhang tussen verschillende soorten; de metamorfose van planten en dieren, de ontwikkeling van organismen. De deskundigheid en de vlotte stijl van de auteur laten ons op een nieuwe manier naar het wonder en de schoonheid van de natuur kijken.

(hardcover, genaaid, met afb. in kleur en zw)

Boomklever & Grote bonte specht
Boomklever & Grote bonte specht

Wolter Bos · alles van deze auteur 

€ 9.75

Een speciaal boekje, in eigen beheer uitgegeven en met kleurige tekeningen van Barbara Hanneder. Een beschrijving van de Boomklever én de Grote bonte specht. De overeenkomsten, de verschillen. Een uitnodiging om uiterlijk, beweging, gedrag en zang goed te leren waarnemen. Ook in dit boekje laten schrijver en illustratrice zien hoe de fascinatie voor het kleine groots kan zijn.

(Paperback, 12 x 12 cm, 46 pagina’s)

Groene genade
Groene genade
Verhalen van tuinman Jan Graafland

Jan Graafland · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Dit is geen tuinboek - maar een boek vol verhalen om warm van te worden. De schrijver is al 25 jaar de tuinman van de tuin van Weleda, waar onder meer planten worden geteeld voor de productie van geneesmiddelen. In 50 verhalen vertelt de tuinman over zijn tuin en wat daarin groeit, over de dieren en insecten die er leven, over het bijzondere karakter van sommige planten. Een boek dat je stimuleert om beter te kijken en dichterbij de natuur te komen - ook in je eigen tuin.

(hardcover, met kleurenafbeeldingen en leeslint, 290p)

Metgezelplanten
Metgezelplanten
En hoe je ze kunt gebruiken

Helen Philbrick & Richard B. Gregg · alles van deze auteur 

€ 17.00

Sommige planten doen het heel goed ’samen’: ze gedijen in elkaars nabijheid, andere planten kun je beter maar niet in elkaars buurt plaatsen. In dit praktische boekje vind je hoe planten elkaar en hun omgeving beïnvloeden, wat gunstige combinaties van planten zijn en meer.

(paperback, 102 pagina’s)

Dichterbij de bij
Dichterbij de bij
Op weg naar natuurlijk imkeren

Alma Huisken · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Dichter bij de bij is het fascinerende bijenboek van Alma Huisken, groenauteur, bio-tuinier en -imker. Als je ook maar iets voor bijen voelt zit je met dit boek helemaal goed: het is een bruisende bron van kennis en wijsheid over het bijenleven. Of je nu imker bent, imker wilt worden of bijen een prettig(er) leven gunt, Alma sleept je de wondermooie bijenwereld in en... je komt er als rijker mens uit.

(Paperback, 383 pagina’s)

Het groene kippenboek
Het groene kippenboek
Hoenders houden in dorp en stad

Alma Huisken · alles van deze auteur 

€ 26.95    ‹  geen verzendkosten!   

Zelf kippen houden? De schrijfster vertelt over haar ervaringen met kippen, en dat doet zij op een levendige en aanstekelijke manier. In het tweede deel beschrijft zij alles over het houden van kippen en wat daar voor nodig is.

(softcover, genaaid, 325p, met afb. in kleur)

De mens tussen aarde en kosmos
De mens tussen aarde en kosmos
Leven en werken met de kosmische krachten

Guurtje Kieft · alles van deze auteur 

€ 17.50

De mens is middelaar tussen aarde en kosmos. Hoe de mens deze rol bewust en actief kan vervullen, daarover handelt deze uitgave. De auteur beschrijft de kosmische scheppende krachten en de wijze waarop de mens de aarde kan verzorgen en bovendien zodanig voorbereiden dat de nieuwe Christus-natuurwezens zich kunnen ontwikkelen. Ook de kosmische ritmen en hun invloed op de plantenwereld worden beschreven, het werken met mest en compost en de kwaliteit van onze voeding.

(hardcover, 194p)

Twaalf zonnekwaliteiten
Twaalf zonnekwaliteiten
De astronomische omloop van het jaar

Guurtje Kieft · alles van deze auteur 

€ 12.50

De omloop van de zon door het jaar heen, waarbij de zon de twaalf sterrenbeelden van de dierenriem doorloopt, brengt met zich mee dat er twaalf zonnekwaliteiten te ervaren zijn. In deze uitgave beschrijft de auteur hoe je dichterbij het beleven van deze twaalf kwaliteiten komt.

(paperback, met afbeeldingen in kleur, 62p)

Wat onkruid ons kan vertellen
Wat onkruid ons kan vertellen

Ehrenfried E. Pfeiffer · alles van deze auteur 

€ 17.00

Wat is onkruid? Onkruid bestaat alleen in de ogen van de mens. Maar wat kan onkruid ons vertellen als we het met interesse gaan bekijken? Wat vertelt onkruid ons, over de grond, over onszelf?

Ehrenfried Pfeiffer was een van de pioniers van de biologisch-dynamische landbouw. Zijn kennis van de plantenwereld was gebaseerd op tientallen jaren van (geesteswetenschappelijk) onderzoek. (paperback, 110 pagina’s, met afb. in ZW)

Houden van de aarde
Houden van de aarde

Michiel Rietveld · alles van deze auteur 

€ 20.50    ‹  geen verzendkosten!   

Wij leven niet alleen van en op de aarde - maar zullen de aarde ook moeten verzorgen. Ieder levend wezen heeft immers verzorging nodig. Michiel Rietveld beschrijft vanuit zijn lange en rijke ervaring wat de aarde nodig heeft en wat, bijvoorbeeld in de biologische en biologisch-dynamische landbouw, voor de aarde gedaan wordt. Daarbij is de inhoud van de Landbouwcursus van Rudolf Steiner zijn leidraad maar zó dat wordt beschreven hoe deze voor een grote kring, van boeren tot beleidsmakers, vruchtbaar kan zijn.

(paperback, 252 pagina’s)

Planten waarnemen
Planten waarnemen
Over de invloed van elementenwezens op het leven van planten

R. van Romunde · alles van deze auteur 

€ 13.00

Soms is een klein boekje van GROTE waarde. Dick van Romunde, deskundige bij uitstek, beschrijft in dit kleine boekje helder en concreet hoe je de plantenwereld en de krachten en wezens die daar werkzaam zijn werkelijk, waarnemend, leert kennen.

(paperback, 72 pagina’s)

Biologisch-dynamisch tuinieren in de praktijk
Biologisch-dynamisch tuinieren in de praktijk

Willy Schilthuis · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Zeer praktische gids voor wie op biologisch-dynamische manier wil tuinieren. Over het telen van groenten en kruiden, bemesting, grondbewerking, overhouden van zaden e.d. Met vele foto’s in kleur, achtergronden en register (205 pagina’s).

De wilde stad
De wilde stad
Ontdek wat je allemaal buiten kunt doen

Jo Schofield · alles van deze auteur 

€ 15.50

Ook als je in de stad woont, hoef je je niet te vervelen. Dit boek laat je zien dat je buiten veel plezier kunt hebben met de wilde plekken bij jou in de buurt. Je gaat op jacht naar wilde dieren, je observeert wilde schepselen, je maakt wilde kunst, je speelt wilde buitenspelletjes en beleeft spannende buitenavonturen. In elke stad ligt een wilde, verrassende wereld van planten en dieren altijd om de hoek van de straat te wachten om door jou ontdekt te worden. Het enige wat je hoeft te doen is je ogen openhouden en weten waar je moet kijken.

Daarbij helpt dit boek!

(softcover, genaaid, 128 pagina’s) Met activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Biodynamisch tuinieren
Biodynamisch tuinieren
Smaakvol & voedzaam

Hilary Wright · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een enthousiasmerende, vlotte en toch uitgebreide beschrijving van het biologisch-dynamisch (hier genoemd) ´biodynamisch' tuinieren. Met een heldere inleiding, hoofdstukken over de ritmes in de natuur, de invloed van de dierenriem, de preparaten, composteren en het tegengaan van ziekten en plagen. Vervolgens praktische aanwijzingen voor de groenten- en siertuin en het bereiden van voeding.

(Genaaid in buigzame band, met vele kleurenfoto´s, 144p)

Atrium Paddenstoelengids
Atrium Paddenstoelengids

Josephine Bacon · alles van deze auteur 

€ 7.99

Wil je meer weten van paddenstoelen en of je ze kunt eten? Zie je ergens een bijzondere paddenstoel en vraag je je af welke soort dat is? Alles is te vinden in deze gids!

(Paperback, 160 pagina's)

Allerlaatste exemplaren.

De Helende Natuur
De Helende Natuur
Met Kleur als onze Gids

Jan de Boon en Iris Bakker · alles van deze auteur 

€ 16.00

Jan de Boon en Iris Bakker gaan kijken hoe in de natuur onze zintuigen geactiveerd worden door kleur. Kleur is bij uitstek een natuurfenomeen dat ontstaat binnen de wisselwerking tussen licht en duisternis. Op deze wijze is eigenlijk een platenboek ontstaan: via beelden uit de natuur die we allemaal herkennen wordt inzicht gegeven in de manier waarop wij de natuur ervaren.

(paperback met flappen, genaaid, 84p, met prachtige kleurenafbeeldingen)

34 planten om mee te tuinieren
34 planten om mee te tuinieren
Maak je eigen plantenextracten voor een vitale tuin

Bernard Bertrand (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 23.50    ‹  geen verzendkosten!   

Er zijn allerlei planten die je kunt bewerken en tot nuttige extracten kunt maken om je tuin te verzorgen. Brandnetel en smeerwortel worden van oudsher gebruikt als gier, maar ook andere planten zijn goed bruikbaar. Dit boek vertelt en laat zien hoe je dat kunt doen; hoe je extracten maakt en toepast.

(paperback, 167p, met vele afb. in kleur)

De raaf
De raaf

Louis Beyens · alles van deze auteur 

€ 21.99    ‹  geen verzendkosten!   

In de Vogelserie van uitgeverij Atlas: een monografie over de raaf. Een vogel die een slechte naam had en bijna was uitgeroeid, maar nu weer in Nederland voorkomt. Met veel liefde geschreven; over alle facetten van het leven van de raaf en de raaf in de cultuur van verschillende volkeren.

(paperback, 224p, met foto's in zw en kleur)

 « 1234 »