menu
 winkelmandje 

Algemeen

Gezondheid en ziekte

93 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/5
 sortering

 « 12345 » 

Onderweg naar jezelf
Onderweg naar jezelf
Hervind je intuïtie, vertrouwen en kracht door te wandelen.

Jonathan Hoban · alles van deze auteur 

€ 9.90

Het is iets dat we eigenlijk allemaal weten: wandelen doet ons goed, altijd en in alle gevallen. Wie dus kan wandelen - en aan de gezondheid wil werken: wandel! - Voor wie dat nader onderbouwd en gemotiveerd wil zien, is er dit boek dat, ook aan de hand van vele ervaringen, laat zien dat wandelen goed doet, zowel fysiek als mentaal.

(paperback, 239p)

Van 23.99 voor 9.90

Gezondheid, ziekte en antroposofie
Gezondheid, ziekte en antroposofie

Huib de Ruiter · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Huib de Ruiter was 37 jaar werkzaam als antroposofisch huisarts in Leiden. Deze uitgave is een verzameling van de artikelen die hij in die jaren voor zijn patiënten schreef. De artikelen zijn in hoofdthema's geordend en geven een breed en levendig beeld van de antroposofische kijk op de mens (mensbeeld) en op ziekte en gezondheid. Artikelen over o.m. de werking van de organen; over een aantal veel voorkomende ziekten en aandoeningen; over de zeven metalen en een aantal planten en mineralen en hun toepassing in de antroposofische geneeskunde. - Deze uitgave vormt een inspirerende toegang tot een vruchtbare manier van omgaan met vragen van ziekte en gezondheid, ook in praktisch opzicht.

(paperback, 319p, met register)

Muziektherapie (81)
Muziektherapie (81)

AnnaMaria van Keulen · alles van deze auteur 

€ 3.00

In deze brochure beschrijft AnnaMaria van Keulen hoe muziek als therapie kan worden ingezet. Dat kan zowel door naar muziek te luisteren alsook door zelf muziek te maken. Door keuze uit vele soorten muziek en vele verschillende instrumenten ontstaat een scala aan therapeutische mogelijkheden.

(brochure, 18p)

De overgang (80)
De overgang (80)
Brug of ravijn?

Jeanne Meijs · alles van deze auteur 

€ 3.00

De overgang in een vrouwenleven is ook een soort brug van het ene levensgebied naar het andere. Het hele proces van lichamelijke en psychische verandering dat samenhangt met de door hormonen ingezette overgang van de vruchtbare fase naar die erna wordt hier bedoeld met het begrip 'de overgang'.

Jeanne Meijs beschrijft over verschillende aspecten van de overgang: fysieke, mentale en geestelijke gezichtspunten komen daarbij aan bod.

(brochure, 27p)

De zeven metalen
De zeven metalen
Als basis voor de therapie in de geneeskundige praktijk

Jos Mosmuller · alles van deze auteur 

€ 44.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een studie naar de grondbeginselen van de antroposofisch geneeskunde en het therapeutisch werken met de zeven metalen. Daarbij probeert de auteur de werking van de zeven metalen en hun toepassing zo exact mogelijk in kaart te brengen, ook in hun relatie met de constitutie- en zielentypen.

De auteur is werkzaam geweest als huisarts, en werkte 18 jaar op basis van de homeopathische en antroposofische geneeskunde.

(gebonden met stofomslag, 236 pagina's)

Voorbij de pandemische chaos
Voorbij de pandemische chaos
Goed op weg?

Dick Bijl (red.) · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Het vervolg op de bundel 'Pandemische chaos', met bijdragen van 20 wetenschappers. Vanuit zeer verschillende invalshoeken bekijken de wetenschappers allerlei aspecten van de coronacrisis, en de nasleep daarvan. Er wordt gekeken naar onderwerpen als overheidsmarketing, de rechterlijke toetsing van coronamaatregelen, onafhankelijke wetenschap en politieke besluitvorming, kinderen in en na coronatijd, studeren in coronatijd, alternatieve media en nog veel meer. De blik wordt niet alleen op het verleden, maar zeker ook op de toekomst gericht. Hoe verder met... onze wetenschap, politiek, democratie, media?

(paperback, 333p)

Nooit geweten dat je vergeet-mij-nietjes kunt eten
Nooit geweten dat je vergeet-mij-nietjes kunt eten

Anneke Bleeker · alles van deze auteur 

€ 10.50

- Wetenswaardigheden over bloemen en planten uit je directe omgeving -

Heel dichtbij kunnen we bloemen en planten vinden die eetbaar zijn (bijvoorbeeld: vergeet-mij-nietjes, daslook, pastinaak of klaver). De auteur vertelt daar van alles over, ook in relatie tot onze gezondheid. Daarbij geeft ze een aantal recepten, waarbij zij steeds ook heldere informatie geeft over het gebruik van andere ingrediënten (bijvoorbeeld allerlei vergeten groenten) en hun werking op de gezondheid. Ook met een beschouwing en tips voor het maken van (gezond) winters vogelvoer.

(paperback, 74p, met afb. in kleur)

Nooit geweten dat je viooltjes kan eten
Nooit geweten dat je viooltjes kan eten

Anneke Bleeker · alles van deze auteur 

€ 10.50

- Wetenswaardigheden over bloemen en planten uit je directe omgeving -

Heel dichtbij kunnen we bloemen en planten vinden die eetbaar zijn (bijvoorbeeld: viooltjes, speenkruid, paardenbloem, smeerwortel). De auteur vertelt daar van alles over, ook in relatie tot onze gezondheid. Daarbij geeft ze een aantal recepten (ook voor zalfjes e.d.) en gebruikstips voor verschillende bloemen en planten en op heldere wijze beschrijft ze ook hoe we allerlei niet-natuurlijke middelen, zoals die tegenwoordig veel gebruikt worden, kunnen vervangen door natuurlijke middelen.

(paperback, 71p, met afb. in kleur)

Vaccins, auto-immuniteit & kinderziekten
Vaccins, auto-immuniteit & kinderziekten
Die van karakter veranderen

Thomas Cowan · alles van deze auteur 

€ 23.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een boeiend boek van gepensioneerd antroposofisch arts Thomas Cowan. In zijn tijd als huisarts merkte hij op dat zijn patiënten die niet waren ingeënt veel gezonder waren dan degenen die dat wel waren. In dit boek stelt Cowan vragen over de gangbare opvattingen over de celbiologie, auto-immuniteit, vaccins en ziektepatronen. Confronterend, maar zeer waardevol.

(paperback, 224p)

De besmettingsmythe
De besmettingsmythe

Thomas Cowan en Sally Fallon Morell · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

- Waarom virussen (inclusief het coronavirus) niet de oorzaak van ziekte zijn -

Tijdens de Coronapandemie kwam de vraag of virussen daadwerkelijk zoveel gezondheidsschade aanrichten - een vraag die al leeft sinds Louis Pasteur in de 19e eeuw levende 'micro-organismen' als ziekteververwekkers bestempelde en die nog nooit eenduidig beantwoord is.

Thomas Cowan, gepensioneerd antroposofisch arts, en zijn mede-auteur beschrijven hoe andere oorzaken (gifstoffen, straling en een tekort aan voedingsstoffen) tot een structureel verzwakte gezondheid leiden.

(paperback, 264p)

De heilzame tuin
De heilzame tuin
De geneeskrachtige werking van planten, kruiden, bloemen en vruchten

James Wong · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een handig boek vol recepten voor zalfjes, balsems, soepen en theeën, lotions en meer. James Wong laat in dit boek zien hoe je voor talloze klachten zelf een middel kunt maken, op een natuurlijke manier. Hij gebruikt bekende planten, kruiden, bloemen en vruchten die je op veel plekken kunt vinden. De recepten zijn simpel te maken, en bevatten onder andere informatie over de houdbaarheid van je zelfgemaakte middel en de geneeskrachtige werking van de ingrediënten.

(gebonden, 224p)

Gezondheid en ziekte
Gezondheid en ziekte
Een reis naar de bronnen van de gezondheid

Christian Büttner · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Dit boek gaat niet over specifieke klachten en hoe daar vanaf te komen - maar gaat over de vraag wat gezondheid is en hoe we zó met onszelf en onze gezondheid om kunnen gaan dat we onszelf versterken. De auteur, antroposofisch arts, heeft ruim 40 jaar ervaring met het begeleiden van mensen en hun gezondheidsvraagstukken. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met tips en oefeningen.

(paperback, 169p)

Dodelijke psychiatrie en stelselmatige ontkenning
Dodelijke psychiatrie en stelselmatige ontkenning
Schadelijke medicijnen, gedwongen behandeling en overdiagnostiek

Peter C. Gotzsche · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een kritisch boek over de rol van de farmaceutische industrie in de geestelijke gezondheidszorg. Peter Gotzsche is arts, en was in het verleden werkzaam in de farmaceutische industrie. Zijn betoog staat vol praktijkvoorbeelden en een grote hoeveelheid onafhankelijk onderzoek. Een confronterend, gedegen verhaal.

(paperback met flappen, 464p)

Geneeskunst van de wereld
Geneeskunst van de wereld
Een arts over wat we kunnen leren van traditionele geneeswijzen

Dietrich Grönemeyer · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een uitgebreid boek van arts Dietrich Grönemeyer over allerlei traditionele geneeswijzen die in de westerse wereld wel eens vergeten worden. Grönemeyer reist de wereld rond, en schrijft over acupunctuur, Unani-geneeskunde, Chinese geneeskunde, geneeskrachtige kruiden, yoga, Bhutan, kloostergeneeskunde en meer. In de laatste paar delen wordt ook de westerse/natuurwetenschappelijke geneeskunde onder de loep genomen, met al zijn voor- en nadelen.

(paperback, 296p) VAN 22,99 VOOR 7,90

Vitamine D
Vitamine D
Gezondheid van de zon

Zoltan Rona · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een schrikbarend hoog percentage mensen heeft een tekort aan vitamine D, met alle gevolgen van dien. In dit boekje gaat de auteur in op de werking van vitamine D, zonneschijn en zonnebrand, vitamine D-supplementen en de talloze toepassingen van vitamine D. Het grootste deel van het boek behandelt allerlei verschillende ziektebeelden, en beschrijft hoe en waarom vitamine D hier zou kunnen helpen.

(paperback, 128p) VAN € 12,50 voor € 5,00

Immuniteit
Immuniteit
Het wapen tegen corona en andere virale infecties

Jan Dries · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een helder, praktisch boek over het versterken van je immuniteit en weerstand van natuurgeneeskundige Jan Dries. De auteur gaat in op allerlei gebieden en manieren waarop je je immuniteit kan versterken. Aan bod komen onder andere: gezonde voeding, kruiden, aromatherapie, apitherapie en bewegingstherapie.

(paperback, 112p) van 13,50 voor 7,90

Hoe overleef ik?
Hoe overleef ik?
Wegwijzer in een overvloed aan medische informatie

Peter C. Gotzsche · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

De auteur is arts en kritisch onderzoeker (in het verleden twaalf jaar lang werkzaam in de farmaceutische industrie). Met dit boek wil hij hulp bieden aan ieder die als patiënt op zoek wil gaan naar nadere informatie over diagnose en behandeling. Hoe beoordeel je de betrouwbaarheid van de informatie (van je arts, op de bijsluiter, op internet); welke vragen moet je stellen? Aan de hand van een aantal soorten veel voorkomende aandoeningen geeft de auteur een schat aan informatie.

(paperback met flappen, 325p)

Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad
Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad
Achter de schermen van de farmaceutische industrie

Peter C. Gotzsche · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Veel mensen hebben grote vraagtekens rond het gebruik, en de werking, van moderne medicijnen en rond de praktijken van de grote farmaceutische bedrijven. Wie zich echt met deze materie wil bezighouden kan niet om dit, bekroonde, werk van Peter Gotzsche heen. Hij is streng in zijn oordeel, maar laat in dit standaardwerk zien dat zijn kritiek grondig onderbouwd is.

(paperback met flappen, 531p)

Het brandnetelboek
Het brandnetelboek
Recepten voor huis, tuin en keuken

Natasja van der Meer · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Jazeker, de brandnetel prikt. Maar de brandnetelplant biedt een bijna eindeloze hoeveelheid toepassingsmogelijkheden. Natuurlijk: de brandnetel laat zich prima verwerken in allerlei smakelijke recepten en dranken. Maar brandnetel is ook op verschillende manier te gebruiken voor de gezondheid (als zalf, tinctuur, poeder etc) of in zeep, shampoo, conditioner. Van brandnetel kun je ook papier of touw maken, en in verf, waskrijt of inkt kleurt brandnetel mooi mee. En dan is brandnetel ook nog toe te passen in de tuin, als gier, ongediertebestrijding en meer.

Deze uitgave geeft tips en recepten voor het gebruik van deze bijzonder veelzijdige plant.

(hardcover, 194p, met vele afbeeldingen)

Goeiemorgen, Henry
Goeiemorgen, Henry
Een diepgaande dialoog met je innerlijke intelligentie

Tanis Helliwell · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

In ieder mens leeft, aldus de schrijfster, een waardevolle kracht die probeert ons in de volle zin van het woord 'gezond' te maken. Deze kracht schuilt in ons lichaam; de schrijfster noemt hem lichaamsbewustzijn, of lichaamsintelligentie. Dit boek is een levendige, ernstige maar bij vlagen ook lichte en humoristische beschrijving van het gesprek dat de schrijfster met Henry, háár lichaamsintelligentie, voerde. Hoe kom je in contact met jouw lichaamsintelligentie en kan je, van daar uit, omgaan met alle vragen van lichamelijke en spirituele gezondheid die het leven ons stelt? - Daarover biedt dit boek een schat van inzichten.

(paperback met flappen, 262p)

 « 12345 »