menu
 winkelmandje 

Algemeen

Gezondheid en ziekte

70 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/4

 « 1234 » 

Imaginatie, Inspiratie, Intuïtie
Imaginatie, Inspiratie, Intuïtie
Handboek antroposofische onderzoeksmethoden

Erik Baars (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 30.00    ‹  geen verzendkosten!   

Als leerkracht of als arts heb je enerzijds te maken met regels, procedures en protocollen en anderzijds met de mens (de leerling of patiënt) voor wie je je inzet. Die mens vraagt soms een aanpak, werkwijze of gebaar dat niet uit protocollen voortkomt maar uit een andere wereld; de wereld van imaginatie, inspiratie en intuïtie.

In deze uitgave wordt beschreven hoe de professional de antroposofische onderzoeksmethode kan inzetten in zijn werk.

Auteurs zijn: Erik Baars, Auke van der Meij, Edmond Schoorel, Arie Bos en Guus van der Bie.

(paperback, 198 pagina’s)

Gebruik je hersens!
Gebruik je hersens!

Arie Bos · alles van deze auteur 

€ 17.00

Arie Bos schreef eerder twee belangwekkende boeken over het menselijk bewustzijn. Twee uitgebreide boeken, waarin zijn onderwerp grondig besproken werd.

Nadien vroeg hij zich af: waarom is er niet een boek met een dergelijke inhoud, maar dan zó geschreven dat het in principe voor iedereen, ook voor jongeren, begrijpelijk is?

Dat boek is er nu: in deze uitgave laat hij op een heldere manier zien hoe bewustzijn en hersenen met elkaar samenhangen; niet zoals dat algemeen wordt aangenomen, kort gezegd dat de hersenen ons bewustzijn ´leveren´, maar andersom: dat de menselijke geest zich bedient van het instrument dat de hersenen vormen.

(paperback, 101p, met kleurenafb.)

De organen
De organen
In relatie tot lichaam, ziel en geest

Han Campagne · alles van deze auteur 

€ 39.50    ‹  geen verzendkosten!   

Vanuit de beschrijving van de menselijke organen wordt in dit bijzondere boek een fundament gelegd voor een praktisch toe te passen menskunde. Orgaantypes; constitutietypen; planeten; de verbinding tussen de organen en de aanleg van de ziel; organen - planeten - metalen; de twaalf zintuigen; het zenuwstelsel; het antroposofisch mensbeeld - het komt allemaal aan de orde in dit werk dat een rijke bron is om op een nieuwe manier naar de mens te kijken. Niet alleen naar de mens als wonderbaarlijke schepping, ook naar de mens en zijn gezondheid en naar het doel van zijn ontwikkeling.

Paperback, genaaid, 424 pagina’s met afbeeldingen in kleur.

Warmte, kleding en gezondheid (55)
Warmte, kleding en gezondheid (55)

Ina Emous en Katie Willink · alles van deze auteur 

€ 3.00

Warmte is van groot belang voor onze gezondheid. In ons land hebben we nauwelijks te maken met kou, en staan we niet stil bij het belang van warmte. Maar voor jonge kinderen, ouderen en zieken is warmte een hot item. Deze brochure handelt over warmte en onze warmtehuishouding, over het omgaan met kou en warmte en met de kwaliteit van kleding en textiel.

(brochure, geniet, 46 pagina’s)

Actieve kids gezonde kids
Actieve kids gezonde kids

Claire Gillman · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een boek om te werken aan een gezondere leefstijl in je gezin, voor de kinderen en voor jezelf. Verstandige voeding, gezonde gewoontes en actief bewegen zijn daarin onmisbare bestanddelen. In dit boek veel tips, feiten en ideeën om bewust aan de slag te gaan.

(paperback, geïll. in kleur, 151 pagina’s)

Kinderziekten
Kinderziekten
Oorzaak en behandeling

Michaela Glöckler en anderen · alles van deze auteur 

€ 27.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een uitgebreide uitgave met heel veel informatie over oorzaken en behandeling van kinderziekten, vanuit antroposofisch perspectief. Daarbij gaat het om lichamelijk en geestelijk welzijn van het kind. Dit boek helpt je om kinderziekten te herkennen en te behandelen en om symptomen te verlichten, om te gaan met pijn en koorts en met chronische ziekten of ziekenhuisopname.

Een uitgebreide vraagbaak, helder ingedeeld, met registers.

(softcover, genaaid, 382p)

De AIDS-mythe ontmaskerd
De AIDS-mythe ontmaskerd

Ruth Jensen · alles van deze auteur 

€ 4.50

Een kritische beschouwing over de heersende visie op het ontstaan van AIDS: hoe het menselijk afweersysteem door milieufactoren geschaad wordt. (183 pagina’s)

Complementaire geneeskunde: universitaire geneeskunde
Complementaire geneeskunde: universitaire geneeskunde

Helmut Kiene · alles van deze auteur 

€ 7.50

Wetenschappelijk onderbouwde weerlegging van de quasi-wetenschappelijke argumenten tegen de zgn. alternatieve geneeswijzen en een pleidooi voor een gebied van wetenschap en gezondheidszorg zonder staatsbemoeienis. (214 pagina’s) VAN 15,00 voor 7,50

Antroposofische zorg bij kinderziekten (58)
Antroposofische zorg bij kinderziekten (58)

Freya Pardoel, Edith Minnaar & Loes Klinge · alles van deze auteur 

€ 3.00

In deze brochure worden de negen meest voorkomende kinderziekten op een rijtje gezet en wordt besproken hoe deze ziekte verloopt, hoe deze te herkennen is en hoe je er aan kunt bijdragen dat de ziekte zo goed mogelijk verloopt. Met tips voor wikkels, baden, voeding en dergelijke, en natuurlijk ook met enige achtergrondinformatie over het belang van kinderziekten, koorts en meer.

(brochure, geniet, 38 pagina’s)

Klinische toetsing van de homeopathie
Klinische toetsing van de homeopathie

Willem Kramers · alles van deze auteur 

€ 24.75    ‹  geen verzendkosten!   

Handleiding voor het opzetten van wetenschappelijk onderzoek naar de werkzaamheid van de homeopathische therapie. (170 pagina’s)

Gezond denken over bewegen (54)
Gezond denken over bewegen (54)
Een verrassende kijk op onze spieren

L.F.C. Mees · alles van deze auteur 

€ 3.00

De arts Leendert Mees verstond als geen ander de kunst om moeilijke thema’s op een aansprekende en heldere manier te bespreken. In deze brochure gaat hij in op de vraag hoe de mens beweegt, wat spieren zijn en wat de functie van de zenuwen is. Daarbij komt van alles aan bod dat ons op een nieuwe manier naar de mens en zijn lichaam kan laten kijken.

(brochure, 34 pagina’s)

Het zelfgenezend vermogen (61)
Het zelfgenezend vermogen (61)
Basis van onze gezondheid (61)

Jan Saal · alles van deze auteur 

€ 3.00

In elke mens leeft een innerlijke bron van gezondheid; het zelfgenezend vermogen. Dit vermogen werkt in niet-bewuste processen, maar in dit Gezichtspunten wordt uiteengezet hoe in het bewust vormgeven van gewoonten, bewust omgaan met voeding en een bewuste verzorging van ons innerlijk leven het zelfgenezend vermogen kunnen bevorderen.

(brochure, 35p)

Warmte is van levensbelang (57)
Warmte is van levensbelang (57)

Jan Saal · alles van deze auteur 

€ 3.00

Van Rudolf Steiner kunnen we leren dat warmte het medium is waarmee de geest kan toetreden in ons aardse bestaan. Dan kan het ineens interessant worden welke rol de warmte eigenlijk in ons leven vervult en dat het belangrijk is om daar goed mee om te gaan. Een gezonde verhouding met warmte en kou kan veel voor onze gezondheid betekenen.

(brochure, 28 pagina’s)

Warmte
Warmte
Het belang van warmte voor het opgroeiende kind

Edmond Schoorel · alles van deze auteur 

€ 13.00

Dit boekje van Edmond Schoorel beschrijft de functie van warmte voor het opgroeiende kind. Het geeft handvatten voor de opvoeder en beschrijft de diepere betekenis van warmte in het dagelijks leven met kinderen.

(Paperback, 92p.)

Gezondheid
Gezondheid
Voor mens en samenleving

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 3.00

De zorg voor onze gezondheid is een individuele zaak - maar raakt ook de samenleving. In de hoofdstroom van onze cultuur leeft echter een materialistische kijk op de mens en op zijn gezondheid. Wat betekent het precies wanneer er vanuit een materialistisch wereldbeeld naar ziekte en gezondheid wordt gekeken? En wat is er nodig om gezondheidsvraagstukken vanuit een geheel te overzien en te begrijpen?

Een voordracht met een actuele betekenis!

(brochure, 32p)

Ouderdom
Ouderdom
Een vruchtbaar perspectief

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 19.90

Verschillende teksten over de levensloop van de mens, vanuit het perspectief naar een zinvol ouder worden. Samengesteld en ingeleid door Arie Boogert. (131 pagina's)

Ritmes in de mens
Ritmes in de mens

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 12.50

Twee voordrachten waarin Rudolf Steiner spreekt over het ritme, de oorsprong van het ritme en de betekenis van het ritme voor de mens. Ritme speelt in gezondheid en ziekte, en werkt bij man en bij vrouw anders. Ritme verbindt de mens met de planeten en werkt op een specifieke manier door in de verschillende delen van de mens.

(paperback, 52 pagina’s)

Spirituele grondslagen voor de gezondheidszorg
Spirituele grondslagen voor de gezondheidszorg

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 12.50

Hoe de gezondheidszorg werkt hangt zowel samen met de kijk op ziekte en gezondheid, als met de vraag vanuit welk gezichtspunt (of: mensbeeld) die gezondheidszorg is georganiseerd. In deze boeiende voordracht brengt Rudolf Steiner deze twee aspecten samen en schetst hij wat zowel de voorwaarden voor een ’gezonde gezondheidszorg’ als die voor een juiste blik op ziekte en gezondheid zijn. Met vragenbeantwoording.

(paperback, 66 pagina’s)

Ziekte en karma
Ziekte en karma

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 12.50

Twee voordrachten waarin Rudolf Steiner allereerst een vijftal soorten ziekten onderscheidt en bespreekt (chronische ziekten, acute ziekten, klierziekten, infektieziekten en karmische ziekten) en vervolgens ingaat op de vraag naar de samenhang van ziekte en karma. Dat betekent dat verleden én toekomst een rol kunnen spelen in vragen van ziekte en gezondheid.

(paperback, 55 pagina

Ziektes, epidemieën en preventie
Ziektes, epidemieën en preventie

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 13.50

Een verzameling fragmenten uit verschillende voordrachten waarin Rudolf Steiner spreekt over de achtergronden van ziektes en epidemieën; over hun geestelijke achtergronden, verbinding met het karma en hun diepere oorzaken.

(paperback, 86 pagina's)

 « 1234 »