menu
 winkelmandje 

Nearchus CV 

Antroposofie voor iedereen!  

Uitgeverij Nearchus werd in 1989 opgericht en is uitgegroeid tot een antroposofische uitgeverij met een breed fonds.

Antroposofie is er voor iedereen, vinden wij, en moet ook door iedereen gevonden kunnen worden.

Tegen de stroom in neemt het aantal titels dat wij uitgeven jaarlijks toe. En we zijn nog lang niet klaar. Alle verhalen die de toekomst van het boek in twijfel trekken ten spijt, zijn wij rotsvast overtuigd van de betekenis van het antroposofische boek.

Want vandaag, net zoals in de komende jaren, is het nog steeds van vitaal belang dat er nieuwe antroposofische literatuur verschijnt. Een flink deel van Rudolf Steiners ‘sociale gedachtengoed‘ bijvoorbeeld, is nog altijd niet in het Nederlands toegankelijk. Auteurs die specifieke thema’s uitwerken en beschrijven, verdienen een platform. Mensen die in de antroposofische werkgebieden actief zijn hebben literatuur nodig om zich te scholen en hun werk te verdiepen. Wie de antroposofie voor het eerst ontmoet, moet de gelegenheid hebben om deze kennismaking op een eigentijdse manier voort te zetten. Belangrijke actuele maatschappelijke vraagstukken dienen vanuit de antroposofie onderzocht en beschreven te kunnen worden.

Op al deze gebieden zijn wij actief:

  • Toegankelijke inleidingen en wegwijzers in de antroposofie verschijnen in de vorm van kleurige brochures onder de naam ABC Antroposofie.
  • De uitgaven die wij uitbrengen onder het imprint Adventum bestrijken de antroposofie en thema’s uit het esoterisch christendom.
  • Ons imprint Winde is bestemd voor uitgaven over de mens en zijn verbinding met de aarde en al wat daar leeft.
  • Onder de naam Kolisko verzorgen wij uitgaven voor professionals in antroposofische werkgebieden.
  • En onder de naam Nearchus verschijnen uitgaven die samenhangen met de sociale impuls van de antroposofie.

In weerwil van de vluchtigheid die onze tijd kenmerkt, streven wij ernaar de titels die wij hebben gerealiseerd lang beschikbaar te houden. Onze uitgaven zijn dan ook geen papieren fastfood maar leeftocht die lang meegaat.

Ook ons bedrijf is duurzaam opgezet. Wij hebben onze rechtsvorm zó gekozen dat Nearchus geen privé-eigendom is, en ook niet kan worden. Dat betekent dat het streven naar winst of waardevermeerdering niet het doel is maar dat het binnen Nearchus gaat om het inhoudelijke streven.

En op het moment dat de huidige ondernemers niet meer kunnen of willen werken, kunnen opvolgers de uitgeverij voortzetten zonder dat het bedrijf moet worden overgenomen.

Uw interesse in onze uitgaven maakt het mogelijk dat wij zo werken. Uw aankoop van een van onze uitgaven, maakt feitelijk de uitgave van een nieuwe titel mogelijk.

Een kring van betrokken consumenten heeft zich verenigd in de Nearchus Consumenten Kring. De leden van deze kring betalen een bedrag van € 50,00 of meer vooruit en kunnen daarmee winkelen in onze webwinkel www.abc-antroposofie.nl. Het via de consumentenkring ingelegde bedrag voorziet ons van het nodige werkkapitaal, want de kosten gaan altijd voor de baat uit.

Meer informatie over de consumentenkring vindt u (menubalk links) in de rubriek Klantenservice.

Mariëtte van Est, Famke Hogervorst & John Hogervorst