menu
 winkelmandje 

Afgeprijsde boeken - algemeen

uitverkoop

280 boeken, 1-28 getoond op pagina 1/10
 sortering

 « 12345678910 » 

Suikervrij
Suikervrij
65 recepten zonder suiker

Sue Quinn · alles van deze auteur 

€ 7.90

Minder suiker gebruiken; er zijn veel redenen om dat te doen. Maar... zoet is ook lekker.

Inmiddels wordt suiker toegevoegd aan heel veel producten waar je het niet in zou verwachten.

In deze uitgave wordt suiker niet vervangen door een ander zoetmiddel maar door het gebruik van zoete kruiden, vruchten, specerijen of groenten. Met een aantal basisrecepten (voor bijv. brood, jam, ketchup) waarop je kunt variëren en daarnaast tientallen recepten voor ontbijt (bijv. smoothies of muesli), tussendoortjes (bijv, popcorn of energierepen), baksels (bijv. bananenbrood, chocoladekoekjes) en desserts (bijv.appeltaart of vruchtenijs).

(hardcover, genaaid, 157p, met afb in kleur en register) Van 14,99 voor 7,90

Natuurlijke nestkasten
Natuurlijke nestkasten

Amen & Maria Fisher · alles van deze auteur 

€ 9.90

- 25 Eenvoudige projecten met gevonden hout en natuurlijke materialen -

Lekker buiten aan de slag: verzamel natuurlijk materiaal dat je in het park en bos makkelijk vindt en maak een natuurlijk vogelhuisje, een bijenhotel, een vleermuiskast, voederhuisje waarmee je de dieren in je omgeving een handje helpt.

Met foto's, stap-voor-stap beschrijvingen en werktekeningen worden 25 projecten beschreven.

(paperback, genaaid, 128p) Van 19,95 voor 9,90

Patronen uit de natuur
Patronen uit de natuur

Philip Ball · alles van deze auteur 

€ 12.50

Een fascinerende uitgave over patronen zoals die in de natuur voorkomen: sterren, ijskristallen, vogelveren, dierenvachten en -staarten, ogen enzovoort.

Met uitleg over de wiskundige achtergrond en de in de natuur werkzame wetten.

Een bijzondere uitgave die verwondering oproept.

(paperback met flappen, met vele afb., 327p) VAN 29.95 VOOR 12.50

Puur tuinieren
Puur tuinieren
Alle ingrediënten voor een biologische moestuin

Jennifer Stackhouse & Debbie McDonald · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een fijn handboek voor iedereen met een biologische moestuin, én voor iedereen die een biologische moestuin wil beginnen. Met een heleboel informatie over onder andere: de betekenis van biologisch tuinieren, het maken van een composthoop, boomgaarden en fruitteelt, het maken van een teeltplan, plagen en ziekten, een voedingsrijke bodem en nog veel meer. Met achterin een lijst van 127 eetbare planten met informatie over hun oogsttijd en grootte.

(paperback, 207p) VAN 21.99 VOOR 6.90

Tijd voor de natuur
Tijd voor de natuur

Sian Tucker · alles van deze auteur 

€ 7.90

In onze moderne tijd leven we niet meer zo bewust samen met de natuur als vroegere generaties dat deden. Dit boek is een aanmoediging om weer tijd te maken voor de natuur, om te bewonderen en waar te nemen, om buiten te creëren en te genieten. Vol met tips en ideeën, over kleuren in de natuur, over bomen en wildplukken, bloemen, water en vuur. Met recepten en prachtige foto's: een ware inspiratie!

(gebonden, 192p) VAN 22.00 VOOR 7.90

Het fabuleuze leven van Aesopus
Het fabuleuze leven van Aesopus

Ian Lendler · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een prachtig boek waarin het levensverhaal van de slavenjongen Aesopus wordt verteld. De jongen werd in de buurt van Griekenland geboren als slaaf, maar dankzij zijn talent voor het vertellen van verhalen wist hij zichzelf na jaren gevangenschap te bevrijden. Bekende fabels als De haas en de schildpad en De jongen die 'wolf' riep komen voorbij, maar ook onbekendere fabels als De zon en de noordenwind, De vos en de druiven, De ezel en de schoothond en meer. Prachtig geïllustreerd door Pamela Zagarenski. Dit boek vol wijsheid is een schat voor jong en oud.

(gebonden, 63p) VAN 14.90 VOOR 7.90

Vanaf 6 jaar

Thomas en de laatste draken
Thomas en de laatste draken

Cornelia Funke · alles van deze auteur 

€ 7.90

Voor ieder die van sprookjesachtige, magische verhalen houdt. De allerlaatste draken worden bedreigd, en om ze te redden moet Thomas een verborgen plek zien te vinden: de zoom van de Hemel. Alleen daar kunnen de laatste draken veilig leven. Samen met de zilveren draak Long en het koboldmeisje Zwavelkopje gaat Thomas op reis. Ze ontmoeten nieuwe vrienden en vijanden en maken allerlei avonturen mee. Zouden ze de zoom van de Hemel eerder vinden dan de bloeddorstige gouden draak Netelbrand...?

Vanaf 11 jaar. (gebonden, 408p) VAN 22.99 VOOR 7.90

Vogels en hun veren
Vogels en hun veren
Verenkleed en rui

Marc Duquet & Sébastien Reeber · alles van deze auteur 

€ 15.00

In deze uitgave lees je alles over vogels, hun veren(kleed) en de rui. Aan bod komen onder andere de verschillende soorten veren, (de organisatie van) het verenkleed en het verloop en doel van de rui. Aan de hand van 20 vogels wordt dit nog nader toegelicht, en leer je ook wat je zelf allemaal kunt zien aan de hand van een verenkleed. Een zeer informatief, mooi vormgegeven boek.

(paperback met flappen, 189p) VAN 33.95 VOOR 15.00

De graal
De graal

Chrétien de Troyes · alles van deze auteur 

€ 9.90

Na vier ridderromans in versvorm verscheen het meesterwerk van Chrétien de Troyes: 'Li contes del Graal'. Na een kleine 9000 verzen stopt het verhaal midden in een zin. In dit boek zijn alle verzen te lezen, samen met een uitvoerige inleiding over Chrétien, de vertaling en enkele voortzettingen van dit bijzondere boek, zoals 'Parzival' van Wolfram von Eschenbach. Aan het eind volgt nog een toelichting op bepaalde verzen en termen. Nu, ruim acht eeuwen na het schrijven van deze verzen, zijn ze nog even waardevol, rijk en bijzonder.

(paperback, 367p) VAN 23.99 VOOR 9.90

Zet de berm in bloei voor de bij!
Zet de berm in bloei voor de bij!
Praktische handleiding voor organisatie & uitvoering van bijvriendelijk bermbeheer

IVN Westerveld · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een fijn, praktisch boek voor iedereen die graag in actie wil komen om de bijen in Nederland te helpen. Het boek biedt informatie over de verschillende soorten bijen, bijenfamilies, bloemen en het belang van bijen. Daarna volgt praktische informatie over wat je zelf allemaal kunt doen om de bij te helpen. Lees onder andere over bermbakken, klaverknikkers, insectenhotels, bijen in eigen tuin, maar ook over hoe je in samenwerking met elkaar en bijvoorbeeld de plaatselijke overheid een bijenproject kunt opzetten.

(paperback met flappen, met afb. in kleur, 111p) VAN 17,95 VOOR 7,90

Ik houd je vast
Ik houd je vast
De kracht van aanraking van je kind

Annette Bakker · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een fijn boek over het belang van het vasthouden en aanraken van je kind. Aan bod komen onder andere de ervaringen van de schrijfster met haar te vroeg geboren kindje, vasthouden om te hechten, de rol van het vasthouden in vorige generaties, vasthouden door de vader en anderen, het dagelijkse 'praktische' leven, en nog veel meer.

(paperback, 127p) VAN 13,99 VOOR 7,90

Groene boost voor vrouwen
Groene boost voor vrouwen
68 natuurlijke remedies voor hormonale balans

Fern Green · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een verstoring van de hormoonbalans kan doorwerken in klachten als stemmingswisselingen, menstruatiepijn, slaapproblemen en stress. In deze uitgave vind je 68 recepten voor onder meer thee, zalven, oliën, smoothies en meer - met gebruik van allerlei kruiden die de hormoonbalans kunnen herstellen.

(hardcover, met vele afb. in kleur, 159p) VAN 14,99 VOOR 7,90

Tao Te King voor ouders
Tao Te King voor ouders
Opvoeden in evenwicht

Lao Tse & William Martin · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een fijn boek waarin de taoïstische wijsheid wordt toegepast op het opvoeden. In deze 81 poëtische teksten is een boel wijsheid te vinden over de kunst van het opvoeden. Alleen door het juiste voorbeeld te geven kan je iets op je kinderen overdragen; zo voedt je niet alleen jezelf maar ook je kinderen op.

(paperback, 167p)

(VAN 11,99 VOOR 6,90)

De heilzame tuin
De heilzame tuin
De geneeskrachtige werking van planten, kruiden, bloemen en vruchten

James Wong · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een handig boek vol recepten voor zalfjes, balsems, soepen en theeën, lotions en meer. James Wong laat in dit boek zien hoe je voor talloze klachten zelf een middel kunt maken, op een natuurlijke manier. Hij gebruikt bekende planten, kruiden, bloemen en vruchten die je op veel plekken kunt vinden. De recepten zijn simpel te maken, en bevatten onder andere informatie over de houdbaarheid van je zelfgemaakte middel en de geneeskrachtige werking van de ingrediënten.

(gebonden, 224p)

Leef met het seizoen
Leef met het seizoen
Keltische natuurfeesten - Recepten - Levenslessen

Natascha Boudewijn · alles van deze auteur 

€ 9.90

In deze uitgave worden 8 Keltische natuurfeesten beschreven en hun plaats in de seizoenen en de natuur; vind je originele vegetarische recepten, informatie over de Kelten en hun cultuur en de vertaling daarvan in levenswijsheden.

Met heel veel mooi fotowerk.

Hardcover, genaaid, 176p. Van 25,00 voor 9,90

Van albatros tot zebra
Van albatros tot zebra
Dierenencyclopedie

Jules Howard · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een heerlijk dikke encyclopedie voor alle jonge dierenliefhebbers. Je leert over reptielen, vogels, vissen, amfibieën en meer. Met mooie illustraties, Latijnse namen en leuke en bijzondere weetjes over 300 dieren. Een boek waar je niet snel op uitgekeken bent!

(hardcover, 192p) vanaf 6 jaar

VAN 25,00 VOOR 9,90

Het konijn, het donker en de koektrommel
Het konijn, het donker en de koektrommel

Nicola O'Byrne · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een prachtig prentenboek over een Konijn dat niet wilde gaan slapen. Met een slimme list weet hij het Donker te vangen zodat hij de hele nacht op kan blijven. Maar... daar zijn de uilen, vleermuizen en vosjes niet zo blij mee. En al gauw hangen de worteltjes in de moestuin er maar slapjes bij zonder nachtelijke verkoeling, en begint Konijn toch een beetje moe te worden... - Met een uitklapbare verrassing aan het einde van het verhaal.

(gebonden, 32p) Voor peuters en kleuters.

Van 13,99 voor 7,90

En nu slapen!
En nu slapen!
24 1/2 welterustenverhalen

Kristina Andres · alles van deze auteur 

€ 7.90

24 Verhalen voor het slapen gaan, over de avonturen van Vos en Haas. Zomerse verhalen, winterse verhalen, verhalen met fantasie en met humor. Met vrolijke, lieve illustraties.

(gebonden, 122p) Kleuterleeftijd

Van 16,99 voor 7,90

Geneeskunst van de wereld
Geneeskunst van de wereld
Een arts over wat we kunnen leren van traditionele geneeswijzen

Dietrich Grönemeyer · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een uitgebreid boek van arts Dietrich Grönemeyer over allerlei traditionele geneeswijzen die in de westerse wereld wel eens vergeten worden. Grönemeyer reist de wereld rond, en schrijft over acupunctuur, Unani-geneeskunde, Chinese geneeskunde, geneeskrachtige kruiden, yoga, Bhutan, kloostergeneeskunde en meer. In de laatste paar delen wordt ook de westerse/natuurwetenschappelijke geneeskunde onder de loep genomen, met al zijn voor- en nadelen.

(paperback, 296p) VAN 22,99 VOOR 7,90

Vitamine D
Vitamine D
Gezondheid van de zon

Zoltan Rona · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een schrikbarend hoog percentage mensen heeft een tekort aan vitamine D, met alle gevolgen van dien. In dit boekje gaat de auteur in op de werking van vitamine D, zonneschijn en zonnebrand, vitamine D-supplementen en de talloze toepassingen van vitamine D. Het grootste deel van het boek behandelt allerlei verschillende ziektebeelden, en beschrijft hoe en waarom vitamine D hier zou kunnen helpen.

(paperback, 128p) VAN € 12,50 voor € 5,00

De diepte van het zijn
De diepte van het zijn

Dalai Lama · alles van deze auteur 

€ 6.90

In dit heldere boekje geeft de Dalai Lama een overzicht van de boeddhistische leer. Hij behandelt de belangrijkste grondbeginselen, en schrijft onder andere over karma, waarin het Boeddhisme verschilt van andere religies, lijden en geluk, boeddhistische scholen en meer. In de laatste twee hoofdstukken komen praktische tips aan bod.

(paperback, 173p)

Van € 12,99 voor € 6,90

Houtbewerking
Houtbewerking
Traditionele vaardigheden voor het moderne huis

Samina Langholz & Andrea Brugi · alles van deze auteur 

€ 12.50

Een prachtig vormgegeven boek over hout en houtbewerking. De gepassioneerde auteurs vertellen over verschillende houtsoorten, gereedschappen en technieken. In deel II staan talloze projecten met hout waar je zelf mee aan de gang kunt, opgedeeld in de categorieën: gevonden hout, hergebruikt hout, massief hout en fijn hout. Van eierdopjes naar bankjes, en van deurstoppers tot wasmanden: in huis kan veel met hout!

(gebonden, 142p) Van € 25,00 voor € 12,50

Linzen
Linzen
Meer dan 75 verrassende recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor

Joke Boon · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een origineel en eigentijds kookboek met linzen in de hoofdrol. Met zeer gevarieerde recepten en bereidingswijzen krijg je ze voorgeschoteld in soepen, snacks, hoofd- en bijgerechten. Het overgrote deel van de recepten is vegetarisch.

(gebonden, 192p)Van € 22,90 voor € 9,90

Leve de herfsttuin
Leve de herfsttuin
De mooiste planten voor de tuin

Cor van Gelderen · alles van deze auteur 

€ 7.90

Denk je bij tuinieren aan het voorjaar en de zomer? Maar wat denk je dan van de keurenpracht die de herfst kan bieden? In deze uitgave vind je zo'n 100 bloemen, struiken en bomen beschreven die de herfsttuin in kleur zetten. Met duidelijke informatie over de geschikte grondsoort en standplaats.

(paperback, 192p, met vele afbeeldingen in kleur)

Van € 19,50 voor € 7,90

Combinatieteelt
Combinatieteelt

Bob Flowerdew · alles van deze auteur 

€ 6.90

In dit boek beschrijft biologische moestuinier Bob Flowerdew het belang van (het kennen van) de relatie van planten onderling, en van hun relatie met de dieren om ze heen. Door combinatieteelt toe te passen in je tuin kan je elke plant optimaal tot zijn recht laten komen, fijner voor jou, en voor je tuin! Flowerdew vertelt onder andere over planten die vogels en insecten aantrekken of juist afweren, welke planten je juist niet naast elkaar moet zetten en op welke manier planten elkaar kunnen helpen.

(gebonden, 112p)

[VAN 12,98 VOOR 6,90]

Paniek op het slagveld
Paniek op het slagveld
De strijd van Jacoba van Beieren

Sunny J. Jansen · alles van deze auteur 

€ 6.90

Uit de serie Historische Helden: het verhaal van Jacoba van Beieren. Jacoba mag van haar neef niet regeren, maar bij dit onrecht legt ze zich niet zomaar neer... Jacoba gaat de strijd aan, tegen de stroom in. Een spannend, leerzaam verhaal over een dappere dame.

Met historische achtergrondinformatie en kleurenillustraties.

(hardcover, 62p) Vanaf 10 jaar

Van 14,90 voor 6,90

Pulletje
Pulletje

Marco Kunst & Henriette Boerendans · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een pulletje is een klein eendje. In dit prentenboek lees en zie je hoe Pulletje groeit in het ei; ze wordt zo groot dat het ei barst. Samen met mama en broertje en zusjes zwemt ze de wereld in om de wereld te ontdekken en alles wat daar is. In een droom groeit en groeit Pulletje - en als ze wakker is weet ze dat ze later net zo groot zal zijn als mama; en dan zal ze een ei leggen, en dan... Een fijn verhaal, geïllustreerd met prachtige, kleurrijke houtsnedes.

(gebonden, 32p) Van 15,99 voor 6,90

Stilte vinden
Stilte vinden

Amber Hatch · alles van deze auteur 

€ 6.90

Stilte vinden; innerlijke rust scheppen. De schrijfster beschrijft vanuit drie perspectieven hoe je stilte kunt vinden: in de ruimte om je heen en in je tijdsbesteding; in je relaties, en in jezelf. Met oefeningen en tips.

Van 15,00 voor 6,90

(hardcover, 156p)

 « 12345678910 »