menu
 winkelmandje 

Knutselen - antroposofie

Ouders en kinderen

19 boeken op deze pagina
 sortering
Öland breien
Öland breien

Marja de Haan · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een heerlijk breiboek waarin de natuurlijke, kleurrijke wol van het Zweedse eiland Öland centraal staat. Met patronen en beschrijvingen, natuurlijk aangevuld met kleurige illustraties van onder andere shawls, vesten, polswarmers, wanten, babydekentje en met telpatronen.

(hardcover, genaaid, 108p)

Kleur, licht en beweging
Kleur, licht en beweging
Ontdek de wereld van oliepastelkrijt

Baukje Exler · alles van deze auteur 

€ 32.50    ‹  geen verzendkosten!   

Heel veel cursisten maakten al kennis met de bijzondere techniek van het werken met oliepastelkrijt zoals Baukje Exler die ontwikkelde. De kaarten met haar werk vinden internationaal aftrek. In dit boek leidt zij je binnen in de wereld van oliepastelkrijt. Na inleidingen over het materiaal en de techniek volgen eerst een aantal basisoefeningen, en daarna volgt een reeks oefeningen, stap voor stap beschreven en geïllustreerd, om zelf aan de slag te gaan met thema’s als landschap, bloemen, van abstract naar realistisch.

Hardcover, genaaid, 205p, met vele afb. in kleur

De dynamische tuin
De dynamische tuin
Een praktische weg naar bewustwording

Guurtje Kieft · alles van deze auteur 

€ 27.50    ‹  geen verzendkosten!   

Het werken in je tuin, met de aarde en de planten, is een weg waarlangs je je bewust kan worden van het grote geheel, inclusief de niet-aardse, spirituele wereld, waarvan de mens deel uitmaakt. Dit boek zet alles dat in de tuin gebeurt in een breder perspectief, en is tegelijkertijd heel praktisch: met de voeten op de grond. Het laat je ook zien hoe je composteert, een moestuin beheert, fruit of kruiden teelt - en meer. Een inspirerende uitgave!

(groot formaat, hardcover, genaaid, met vele kleurenfoto's en register)

(gebonden, 143p)

Madam Petit poppenboek
Madam Petit poppenboek
Stap-voor-stap patronen voor (on)ervaren poppenmakers

Doortje Bruin & Annelijn Steenbruggen · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Is poppen maken moeilijk - en iets wat jij niet kunt? Misschien brengt deze uitgave je op andere gedachte. maak zelf, aan de hand van de patronen in dit aanstekelijke boek, en op basis van heldere stap-voor-stap beschrijvingen een fijne zonnekindpop, van natuurlijk materiaal: binnen één dag heb jij je pop gemaakt, beloven de auteurs.

(hardcover, genaaid, met vele afb, in kleur, 111p)

Handboekbinden
Handboekbinden
Basistechnieken

Ben van Spanje · alles van deze auteur 

€ 17.50

Boekbinden is een oud ambacht, en voor veel mensen nu een hele fijne hobby. Het vraagt om secuur en doordacht werken, terwijl er tegelijkertijd ruimte is om unieke en kunstzinnige dingen te maken.

In deze uitgave worden de basisbeginselen van het boekbinden beschreven, krijg je een beeld van materiaal en benodigd gereedschap en leer je je eerste echte boek te binden.

(hardcover, genaaid, 83p, met afb. in kleur)

Quilts in de zon
Quilts in de zon
20 ontwerpen voor patchwork en quilten

Kaffe Fassett · alles van deze auteur 

€ 12.50

20 Projecten voor patchwork en quilten. Van elk project een duidelijke werkbeschrijving, met prachtige foto's. Laatste exemplaren. Van 19,90 voor 12,50

(Grote paperback met flappen, genaaid, 144p, met vele afb. in kleur)

Vormtekenen
Vormtekenen

Dick Bruin · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een enthousiasmerend boek met korte instructies en heel veel voorbeelden om direct aan de slag te gaan met vormtekenen. Met een veelheid aan motieven of thema's die eenvoudig of gecompliceerd uitgevoerd kunnen worden zoals rechte en kromme lijnen, spiralen, harten, Keltische en Arabische motieven, bladeren, gespiegelde lijnen en nog veel meer. Een uitgave die jong en oud uitnodigt tot creativiteit.

(paperback, 134p, oblong formaat)

Holland breien
Holland breien

Marja de Haan & Hilly van der Sluis · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Breien met wol van Nederlandse schapen, dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn als je misschien denkt: wol van Nederlandse schapen is op zijn best een bijproduct dat in een ver land als isolatiemateriaal eindigt. Slechts een klein deel van de wol wordt (in het buitenland) gesponnen en is hier verkrijgbaar om te breien. Met die wol gingen de schrijfster aan de slag, en zo presenteren zij ook 17 werkstukken (van o.m. tassen, wanten, een muts, vesten en kussens), met patronen en duidelijke werkbeschrijvingen. Met foto's.

(hardcover, 112p)

De verborgen kwaliteiten van handwerken
De verborgen kwaliteiten van handwerken

Conny de Heer · alles van deze auteur 

€ 17.50

Handwerken is niet alleen leuk om te doen. Het leren handwerken biedt het opgroeiende kind mogelijkheden zich op allerlei gebieden en in allerlei kwaliteiten te ontwikkelen.

Dit boek is geschreven op basis van tientallen jaren praktijkervaring met handwerken met kinderen op de vrijeschool. Met een beschrijving van de basistechnieken, van de plaats van het handwerken in het vrijeschoolonderwijs, de pedagogische betekenis van het handwerken, de werking op de kinderen en natuurlijk met enkele tientallen projecten die stap voor stap beschreven en met kleurenafbeeldingen getoond worden.

(paperback, genaaid, 75p)

Shetland breien
Shetland breien

Marja de Haan e.a. · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een boek met liefde voor het breien, voor wol én voor de Shetland-eilanden geschreven. Met enkele tientallen patronen voor o.m. shawls, babymutsjes, truien, dekens, wanten en rokjes - met motieven geïnspireerd door fauna en flora van Shetland. Sfeervol geïllustreerd in kleur, met achtergronden over de wol en het leven op de eilanden, met teltekeningen.

(hardcover, 124p)

Madam Petit patronenboek
Madam Petit patronenboek
Fantastische verkleding voor alle jaarfeesten

Doortje Bruin & Annelijn Steenbruggen · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Verkleedkleren maken? Met dit boek wordt dat een stuk makkelijker. Eenvoudige patronen, gebaseerd op cirkels en rechthoeken die makkelijk op maat gemaakt kunnen worden. Met foto's en tekeningen wordt verduidelijkt hoe je zelf aan de slag kan.

Het boek volgt de jaarfeesten, van Michaël tot Sint Jan, en geeft patronen voor een riddermantel, een schild, een sinterklaasmantel en -mijter, een sterrenkroon, een kaboutermuts, een lintenstok, een bloemenbandje en meer.

(hardcover, genaaid, 103p)

Transparanten doorlicht
Transparanten doorlicht
Jaarfeesten en seizoenen in kleurrijke beelden

Juul van der Stok · alles van deze auteur 

€ 41.00    ‹  geen verzendkosten!   

Zelf transparanten maken is ’dubbele vreugd’: wat een voldoening als je noeste inspanningen uitmonden in zo’n prachtige transparant waar je kinderen en jezelf gedurende jaren plezier van zullen hebben!

In dit prachtige werkboek -praktisch in een spiraalrug (A4-formaat), met patronen op A3-formaat- vind je maar liefst 60 kleurrijke transparanten, passend bij de feesten en maanden van het Michaëlsfeest in september tot in het voorjaar. Met heldere stap-voor-stap werkbeschrijvingen, patronen en duidelijke tips.

(168 pagina’s met vele kleurenillustraties plus patronen)

Vilten met kinderen
Vilten met kinderen

Christel Dhom · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtig uitgevoerd boek over vilten met kinderen. Na een inleiding over het materiaal en de bijzondere werking van het vilten in de pedagogische praktijk volt een grote hoeveelheid originele werkstukken en werkstukjes. Er worden stap-voor-stap werkbeschrijvingen gegeven, technieken worden met illustraties verduidelijk en de prachtige kleurenfoto’s zijn een lust voor het oog.

(gebonden uitgave, 129 pagina’s)

Transparanten en rozetten
Transparanten en rozetten
Van zijdevloei

Helga Meyerbröker · alles van deze auteur 

€ 7.90

Zelf transparanten en rozetten maken van zijdevloei. Na een inleiding in de basistechnieken volgen een aantal voorbeelden, met tekeningen en kleurenfoto’s, om zelf aan de slag te gaan.

(paperback, 77 pagina’s)

AFGEPRIJSD: van 14,90 voor 7,90

Sterren van zijdepapier
Sterren van zijdepapier

Frédéric Guéret · alles van deze auteur 

€ 7.90

Sterren maken van zijdepapier, niet alleen in de winter maar het hele jaar door. De basisbeginselen, en vervolgens een aantal sterren stap voor stap zelf maken, met hulp van tekeningen en foto’s.

(hardcover, 94 pagina’s) VAN 14,90 VOOR 7,90

Herfstversieringen
Herfstversieringen
Werken met natuurlijke materialen

Thomas Berger · alles van deze auteur 

€ 4.75

Vele ideeën en voorbeelden voor het maken van versieringen met herfstmateriaal, met vele tekeningen en kleurenfoto’s.

(paperback, 80 pagina’s)

VAN 14.90 VOOR 4.75

Poppen
Poppen

Sunnhild Reinckens · alles van deze auteur 

€ 10.00

Poppen om te knuffelen, om mee te babbelen en mee te spelen - om zelf te maken.

Dit boekje bevat beschrijvingen voor het maken van vele verschillene poppen, o.a. gebreide poppen, aankleed poppen, vingerpopjes, sprookjespoppen en meer. Met foto’s en tekeningen.

(56 pagina’s)

Biologisch-dynamisch tuinieren in de praktijk
Biologisch-dynamisch tuinieren in de praktijk

Willy Schilthuis · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Zeer praktische gids voor wie op biologisch-dynamische manier wil tuinieren. Over het telen van groenten en kruiden, bemesting, grondbewerking, overhouden van zaden e.d. Met vele foto’s in kleur, achtergronden en register (205 pagina’s).

Zon, maan en sterren
Zon, maan en sterren
Astronomie voor iedereen

Elisabeth Mulder · alles van deze auteur 

€ 7.90

Leer de sterrenwereld kennen! In dit boek wordt niet uitgegaan van een ’papieren theorie’ maar wordt uitgegaan van dat wat je zelf aan de nachtelijke hemel kan zien.

(98 pagina’s) VAN 14,90 VOOR 7,90