menu
 winkelmandje 

Knutselen - antroposofie

Ouders en kinderen

21 boeken op deze pagina

Herfstversieringen
Herfstversieringen
Werken met natuurlijke materialen

Thomas Berger · alles van deze auteur 

€ 4.75

Vele ideeën en voorbeelden voor het maken van versieringen met herfstmateriaal, met vele tekeningen en kleurenfoto’s.

(paperback, 80 pagina’s)

VAN 14.90 VOOR 4.75

Seizoenenknutselboek
Seizoenenknutselboek

Thomas en Petra Berger · alles van deze auteur 

€ 19.95

Prachtig geïllustreerd boek met ca. 150 knutselideeën door het jaarverloop heen. (117 pagina’s, genaaide paperback)

Bolleman beestjes
Bolleman beestjes

Trudy Bolleman · alles van deze auteur 

€ 13.10

In deze uitgave vindt u acht zelf te maken knuffelbeestjes (Het Lieveheersbeestje, Het Luie Bijtje, De Slome Slak, Het Rupsje, Het gevoelige Egeltje, Het Beertje, Het Zeehondje, De Schuwe Schildpad) die door de schrijfster zelf ontworpen zijn. Met enkele inleidende hoofdstukken over het maken van hoofd, handen en mutsje en stapvoorstap beschrijvingen van de beestjes, verduidelijkt met tekeningen en kleurenfoto's.

(hardcover, 36p)

Vilten met kinderen
Vilten met kinderen

Christel Dhom · alles van deze auteur 

€ 19.95

Een prachtig uitgevoerd boek over vilten met kinderen. Na een inleiding over het materiaal en de bijzondere werking van het vilten in de pedagogische praktijk volt een grote hoeveelheid originele werkstukken en werkstukjes. Er worden stap-voor-stap werkbeschrijvingen gegeven, technieken worden met illustraties verduidelijk en de prachtige kleurenfoto’s zijn een lust voor het oog.

(gebonden uitgave, 129 pagina’s)

Shetland breien
Shetland breien

Marja de Haan e.a. · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een boek met liefde voor het breien, voor wol én voor de Shetland-eilanden geschreven. Met enkele tientallen patronen voor o.m. shawls, babymutsjes, truien, dekens, wanten en rokjes - met motieven geïnspireerd door fauna en flora van Shetland. Sfeervol geïllustreerd in kleur, met achtergronden over de wol en het leven op de eilanden, met teltekeningen.

(hardcover, 124p)

De verborgen kwaliteiten van handwerken
De verborgen kwaliteiten van handwerken

Conny de Heer · alles van deze auteur 

€ 17.50

Handwerken is niet alleen leuk om te doen. Het leren handwerken biedt het opgroeiende kind mogelijkheden zich op allerlei gebieden en in allerlei kwaliteiten te ontwikkelen.

Dit boek is geschreven op basis van tientallen jaren praktijkervaring met handwerken met kinderen op de vrijeschool. Met een beschrijving van de basistechnieken, van de plaats van het handwerken in het vrijeschoolonderwijs, de pedagogische betekenis van het handwerken, de werking op de kinderen en natuurlijk met enkele tientallen projecten die stap voor stap beschreven en met kleurenafbeeldingen getoond worden.

(hardcover, genaaid, 75p)

De seizoenentafel
De seizoenentafel

Marjolein van Leeuwen-Zier · alles van deze auteur 

€ 15.50

De seizoenentafel is een vaste plek in huis, waar we in kleuren en beelden de omgeving van buiten naar binnen brengen om zo met onze kinderen het ritme van het jaar, de jaarfeesten en de wisseling van de seizoenen op een geheel eigen wijze mee te beleven.

Hoe richt je een seizoentafel in met wat je in de natuur vindt? En wat kun je er zelf voor maken? Praktische handleiding met ideeën, tips en technieken voor het omgaan en aankleden van de seizoenentafel. Met kleurenfoto’s en zwartwit tekeningen. (88 pagina’s)

Coole knutsels
Coole knutsels
Voor stoere jongens en meisjes

Sara Duchars en Sarah Marks · alles van deze auteur 

€ 19.95

Vinden jongens knutselen alleen leuk als ze vliegtuigjes of een pijl en boog mogen maken? Niks van waar: met een beetje hulp en inspiratie uit dit boek zal blijken dat jongens van alles leuk vinden, ook breien en spinnen, knippen, plakken of lijmen. Dit boek biedt 50 projecten met originele knutselideeën van stof, hout en wol, met griezelknutsels, miniatuurknutsels en meer. Ook voor meisjes natuurlijk!

(genaaid in softcover, vol illustraties in kleur, 186 pagina’s)

Geschikt voor kinderen van ca 8 tot 12 jaar.

Folk art
Folk art
Inspiratie en ideeën voor het maken van designs en tekeningen

Dinara Mirtalipova · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

In FOLK ART presenteert Dinara Mirtalipova eigentijdse, op Oost-Europese folkloristische tradities gebaseerde ideeën voor ontwerpen en tekeningen. Met ontwerpen (ook stapsgewijs getoond) voor bijvoorbeeld: bloemen, bladeren, dieren, sprookjeswezens, mensen, sierletters en meer. Een boek vol ideeën en handreikingen om zelf creatief bezig te zijn.

(hardcover, 144p, met vele afb. in kleur)

Lentefeest
Lentefeest
Verhalen, liedjes, knutsels en recepten

Maren Briswalter en Diana Monson · alles van deze auteur 

€ 18.00

Kleurrijk uitgevoerd boek, groot formaat, met verhalen, spelletjes, recepten e.d. voor de lente en rondom het paasfeest. (80 pagina’s, gebonden)

Winterlicht
Winterlicht
Verhalen, liedjes, knutsels en recepten

Diana Monson · alles van deze auteur 

€ 18.00

Gezinsboek vol verhalen, knutselideeën, liedjes en recepten, voor in en rond de decembertijd.

(gebonden, 80 pagina’s)

Voor verschillende leeftijden.

Kabouters
Kabouters
Hoe je ze ziet - hoe je ze maakt - hoe je met ze omgaat

Johanna-Veronika Picht · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een handleiding voor het breien van kleine kabouters. Al naar gelang de plant waarmee ze te maken hebben of de taak die zij vervullen, hebben de kabouters een verschillende kleur.

paperback, 48 pagina’s, met kleurenillustraties. Van 10,00 voor 4,25

Poppen
Poppen

Sunnhild Reinckens · alles van deze auteur 

€ 10.00

Poppen om te knuffelen, om mee te babbelen en mee te spelen - om zelf te maken.

Dit boekje bevat beschrijvingen voor het maken van vele verschillene poppen, o.a. gebreide poppen, aankleed poppen, vingerpopjes, sprookjespoppen en meer. Met foto’s en tekeningen.

(56 pagina’s)

Feeën en nimfen
Feeën en nimfen
Van sprookjeswol

Christine Schäfer · alles van deze auteur 

€ 19.95

In dit boek vind je talrijke ontwerpen voor feeën, nimfen en andere personages uit de familie van de natuurwezens, gemaakt van zachte en kleurrijke sprookjeswol. Christine Schäfer legt in gemakkelijk te begrijpen instructies en door middel van talrijke illustraties uit hoe je deze fantasierijke creaties kunt maken. Voor zowel de beginnende als gevorderde handwerker. (Hardcover, 124 pagina’s, met heel veel afbeeldingen in kleur)

Biologisch-dynamisch tuinieren in de praktijk
Biologisch-dynamisch tuinieren in de praktijk

Willy Schilthuis · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Zeer praktische gids voor wie op biologisch-dynamische manier wil tuinieren. Over het telen van groenten en kruiden, bemesting, grondbewerking, overhouden van zaden e.d. Met vele foto’s in kleur, achtergronden en register (205 pagina’s).

Het bos boek
Het bos boek
Ontdek wat je allemaal kunt doen met een tak

Jo Schofield · alles van deze auteur 

€ 15.50

Een aanstekelijk boek met tientallen ideeën over wat je allemaal kunt doen met takken en ander materiaal. Een vuurtje maken of een hut, maar ook een toverstaf, stokdier of een bosmonster. Je kunt houtskoolpennen maken, een halsketting of een lantaarn, je kunt er spelletjes mee doen (spoorzoeken, ringwerpen, ...) een zonnewijzer maken of je kunt er muziek mee maken. Rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s en met korte, duidelijke beschrijvingen.

Kinderen vanaf ca 6 jaar kunnen er, onder begeleiding, heerlijk mee aan de slag, bevat ook ideeën voor oudere kinderen.

(genaaid, in soepele band, 128 pagina’s)

Hutten bouwen
Hutten bouwen
Schuilplaatsen forten tenten

Jo Schofield & Fiona Danks · alles van deze auteur 

€ 16.95

Droom jij over hutten en bouw je ze graag? Als dat zo is, dan is dit een boek voor jou. Hutten bouwen gaat over eropuit trekken, je verbeelding gebruiken, creatief zijn, de natuur verkennen en over het maken van toverachtige schuilplaatsen om uren in door te brengen.

(gebonden in softcover, 144 pagina's en veel kleurenillustraties)

Kleuren
Kleuren
Zien beleven begrijpen

Ueli Seiler-Hugova · alles van deze auteur 

€ 20.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een inspirerend en praktisch boek om in de wereld van de kleuren te duiken. Met veel experimenten om de kleuren echt te ervaren en met uitstapjes naar psychologie, mythologie, planeten, dierenriemtekens e.d.

Een boek dat uitnodigt om met kinderen aan de slag te gaan.

(Gebonden, 120 pagina’s, vele kleurenillustraties)

Madam Petit patronenboek
Madam Petit patronenboek
Fantastische verkleding voor alle jaarfeesten

Doortje Bruin & Annelijn Steenbruggen · alles van deze auteur 

€ 19.95

Verkleedkleren maken? Met dit boek wordt dat een stuk makkelijker. Eenvoudige patronen, gebaseerd op cirkels en rechthoeken die makkelijk op maat gemaakt kunnen worden. Met foto's en tekeningen wordt verduidelijkt hoe je zelf aan de slag kan.

Het boek volgt de jaarfeesten, van Michaël tot Sint Jan, en geeft patronen voor een riddermantel, een schild, een sinterklaasmantel en -mijter, een sterrenkroon, een kaboutermuts, een lintenstok, een bloemenbandje en meer.

(hardcover, genaaid, 103p)

Transparanten doorlicht
Transparanten doorlicht
Jaarfeesten en seizoenen in kleurrijke beelden

Juul van der Stok · alles van deze auteur 

€ 41.00    ‹  geen verzendkosten!   

Zelf transparanten maken is ’dubbele vreugd’: wat een voldoening als je noeste inspanningen uitmonden in zo’n prachtige transparant waar je kinderen en jezelf gedurende jaren plezier van zullen hebben!

In dit prachtige werkboek -praktisch in een spiraalrug (A4-formaat), met patronen op A3-formaat- vind je maar liefst 60 kleurrijke transparanten, passend bij de feesten en maanden van het Michaëlsfeest in september tot in het voorjaar. Met heldere stap-voor-stap werkbeschrijvingen, patronen en duidelijke tips.

(168 pagina’s met vele kleurenillustraties plus patronen)

Werken met sprookjeswol
Werken met sprookjeswol

Angelika Wolk · alles van deze auteur 

€ 19.95

Sprookjeswol is een prachtig materiaal om mee te werken. Dit boek begint met het ’maken’ van de sprookjeswol: van het schoonmaken tot het kaarden en zelf verven van de wol. Daarna volgt een deel waarin de basisbeginselen van het werken met sprookjeswol duidelijk worden beschreven en vervolgens komen er zo’n 15 werkbeschrijvingen voor het maken van prachtige en lieve opstellingen met sprookjeswol. Het boek is prachtig uitgegeven en de vele kleurenfoto’s van de wollen figuren en de verschillende bewerkingen zijn een lust voor het oog.

(gebonden uitgave, 214 pagina’s)