menu
 winkelmandje 

Rondom het sterven

Gezondheid en ziekte

49 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3
 sortering

 « 123 » 

Mens zijn in de huidige tijd
Mens zijn in de huidige tijd
Gesprek met de ziel van mijn zus Ajra

Ana Pogacnik · alles van deze auteur 

€ 16.00

De schrijfster is ook na het overlijden van haar zus Ajra, innig met haar verbonden. Na verloop van een aantal jaren is zij in staat met haar zus te communiceren. In dit boek geeft zij de gesprekken weer zoals zij die met haar zus heeft en waarin Ajra aangeeft wat, gezien vanuit de wereld waarin zij nu vertoeft, de zin en opgave van het mens-zijn in deze tijd is.

(paperback, 137p)

Tuintje op mijn buik
Tuintje op mijn buik
Een stervensbegeleiding

Alice Majoor en Parcival van Gessel · alles van deze auteur 

€ 17.50

In deze uitgave vertellen de auteurs het verhaal van 'een stervensbegeleiding': het verhaal van een echtpaar dat zij begeleidden nadat een van hen te horen had gekregen dat hij niet lang meer zou leven.

(paperback, 120p)

Van mist tot dageraad
Van mist tot dageraad
Inkijkje in een rouwproces

Henk Kranenborg · alles van deze auteur 

€ 16.50

Na 50 jaar samen te zijn overleed de partner van de auteur plotsklaps.

In dit boek beschrijft hij hoe het hem verging - in de dagen na het overlijden en in de maanden daarna. Hoe ga je om met zo'n verlies; wat verandert er in jezelf; kun je verbonden blijven met je partner; wat gebeurt er in je gezin; gaat het leven door?

Een boek dat herkenning en troost biedt aan wie zo'n verlies hebben meegemaakt.

(paperback, 118p)

Een gift uit Avalon
Een gift uit Avalon
Over contact met dierbare overledenen

Annet Brouwer · alles van deze auteur 

€ 23.95    ‹  geen verzendkosten!   

Veel mensen hebben bijzondere ervaringen met overleden personen. Kleine voorvallen, 'toevalligheden', soms zelfs vooraf afgesproken tekens. Deze uitgave bevat in het eerste deel een reeks van dergelijke ervaringen; in het tweede deel wordt ingegaan op de vraag wat deze gebeurtenissen in het leven van de nabestaanden betekenen en in het derde deel wordt beschreven hoe in heden en verleden door o.a. mystici, filosofen en wetenschappers over een leven na de dood gedacht is of wordt.

(paperback, 342p.)

Het geheim van Elysion
Het geheim van Elysion
Nabij-de-dood-ervaringen

Pim van Lommel e.a. · alles van deze auteur 

€ 32.50    ‹  geen verzendkosten!   

- 45 Jaar studie naar nabij-de-dood-ervaringen over bewustzijn in liefde zonder waarheen -

Een bundel met 45 artikelen van auteurs uit verschillende landen over nabij-de-dood-ervaringen (NDE's). Naar schatting zijn er in Nederland 600.000 mensen die een NDE hebben meegemaakt; vaak gaat het om een overweldigende ervaring die het leven verandert.

In de bundel zijn ervaringsverhalen opgenomen, naast artikelen van wetenschappers. Samen proberen ze een antwoord te geven op de vraag: wat ziet en beleeft degene die zo'n ervaring doormaakt?

Met bijdragen van onder meer: Pim van Lommel, Eben Alexander, Bruce Greyson, Ineke Visser en Hans Gerding.

Hardcover, 437p.

Liefdevolle natuurlijke zorg rondom het sterven
Liefdevolle natuurlijke zorg rondom het sterven

Toke Bezuijen · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een fijn verzorgde uitgave die inzicht en praktische hulp biedt voor ieder die te maken krijgt met de zorg voor stervenden. In het eerste deel worden de verschillende fases rond het sterven besproken en de zorg die aan de stervende kan worden geboden om het naderende einde zo goed mogelijk tegemoet te gaan. Ook is er aandacht voor hulp aan de nabestaanden en wordt een aantal ervaringen beschreven. Het tweede beschrijft heel praktisch welke verzorging (dagelijkse verzorging en bij pijn en ongemakken) geboden kan worden en welke middelen daarvoor geschikt zijn.

(paperback, 86p)

Vlinder op mijn hand
Vlinder op mijn hand
- Etappes uit het rouwproces van een moeder -

Heleen de Weger · alles van deze auteur 

€ 13.50

Het relaas van een moeder van een kind met een zeldzame, ongeneeslijke ziekte. Tijdens het geleidelijke proces van ziekte en aftakeling en de worsteling daarmee, ziet zij haar kind als de bijzondere individualiteit die hij is. Zij leert van hem wat een ouder niet van een kind zou moeten leren.

(paperback, 117p)

Bruggen tussen leven en dood
Bruggen tussen leven en dood
Ontmoetingen met gestorvenen

Iris Paxino · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een bijzondere uitgave: in dit boek beschrijft de schrijfster op een directe, heldere en betekenisvolle wijze over het leven na de dood en over de mogelijkheid verbonden te zijn en te blijven met de gestorvenen. Ze vertelt over concrete ervaringen; over 'complicaties' en over de manier waarop je je kunt scholen om de verbinding met een gestorvene aan te gaan en inhoud te geven.

(hardcover, 188p)

Aan gene zijde van geboorte en dood
Aan gene zijde van geboorte en dood

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 12.50

In deze voordracht spreekt Rudolf Steiner, voor een gehoor dat niet bekend was met de antroposofie, over de belevenissen van de ziel na het sterven. De terugblik op het voorgaande leven; het beleven van onvervulde of onafgemaakte 'zaken'; het verlangen naar een volgende ontwikkelingsstap in een volgend leven; het zoeken naar een ouderpaar voor dat leven.

(paperback, 53p)

De dood - een andere levensvorm
De dood - een andere levensvorm

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 14.00

Twee voordrachten waarin Rudolf Steiner het leven na de dood belicht. Welke weg gaat de gestorvene - welke betekenis heeft het beleven van spiritualiteit tijdens het leven op aarde voor het leven na de dood - hoe werkt het levenslot - hoe verbinden wij ons met de gestorvenen?

Met een nawoord van Wim Veltman.

(paperback, 78p)

Uit de sterren
Uit de sterren
De lange weg naar een nieuwe geboorte

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een samenstelling van voordrachten over het leven na de dood - en in het bijzonder over het laatste deel van die weg: de afdaling van de ziel naar conceptie en geboorte. Tijdens de weg na de dood heeft de ziel zich gelouterd en lessen getrokken uit het vorige aardeleven. Tijdens de afdaling naar het volgende aardeleven worden nieuwe opgaven gekozen en toekomstige ontmoetingen voorbereid. Wanneer het kind eenmaal geboren is laat het in zijn ontwikkeling en ontmoetingen zien waar het vandaan komt.

(Softcover, 200 pagina's)

Het maakt uit hoe je sterft
Het maakt uit hoe je sterft
Visies op euthanasie

Thom Kloes (samenstelling) · alles van deze auteur 

€ 19.95

Waarom besluit een mens tot euthanasie? Wat betekent euthanasie voor het leven na de dood? Wanneer is ons leven voltooid?

Deze uitgave bevat bijdragen van mensen die in hun dagelijks werk of leven te maken hebben met euthanasie. Zij beschrijven hun ervaringen, de vragen die daardoor opgeroepen worden en hun inzichten of gezichtspunten.

Met o.m. bijdragen van: Steven Matthijsen, Roel Amons, Jaap van de Weg, Marianne de Nooij, Madeleen Winkler en Jan Pieter van der Steen.

(softcover, 216p)

Het leven tussen dood en nieuwe geboorte
Het leven tussen dood en nieuwe geboorte

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

Zes voordrachten waarin het leven van de mens tussen dood en nieuwe geboorte beschreven wordt: wat beleeft de menselijke ziel daar - en wat kan het in ons leven op aarde betekenen dat wij kennis over het leven na de dood verwerven?

(hardcover, 172p)

Het leven beschermen
Het leven beschermen

Peter Selg & Sergej O. Prokofieff · alles van deze auteur 

€ 12.50

Wat betekent euthanasie in het licht van het antroposofisch mensbeeld en de antroposofische visie op het leven na de dood? En wat is de taak van de arts wanneer een patiënt om euthanasie vraagt?

Deze vragen worden in deze uitgave diepgaand behandeld. Daarmee bieden de auteurs belangwekkende gezichtspunten voor het gesprek en het afwegen over zelfdoding en euthanasie.

(paperback, 90p)

De levensweg na de dood
De levensweg na de dood
Een anthroposofische visie

Antoon Vermeulen · alles van deze auteur 

€ 12.50

Een beschrijving van de weg die de mens na de dood - op weg naar een volgende geboorte op aarde - gaat. Daarbij wordt aangegeven hoe het afgelopen leven op aarde wordt verwerkt, hoe karma wordt opgebouwd en hoe geestelijke wezens helpend betrokken zijn. Bovendien wordt een verbinding gelegd met het leven op aarde: inzicht in de weg na de dood kan ertoe leiden dat we ons leven veranderen - en meer leven vanuit het besef van onze geestelijke oorsprong.

(paperback, 78p)

Opengaande vergezichten
Opengaande vergezichten
Als mensen sterven gaan

Margarete van den Brink · alles van deze auteur 

€ 17.50

Bij het naderen van de grens tussen leven en dood, naderen we ook de grens van de geestelijke wereld. Deze nabijheid bewerkt soms bijzondere gebeurtenissen, bijzondere ervaringen voor hen die gaan sterven én voor de mensen om hen heen. Aan de hand van waargebeurde belevenissen en kennis van de geesteswetenschap wordt in deze uitgave licht geworpen op de overgang van leven en dood - als bemoediging voor degenen die sterven gaan en voor degenen die daar dichtbij zijn.

(Paperback, 200p)

De andere kant van euthanasie (63)
De andere kant van euthanasie (63)
Maakt het uit hoe je sterft?

Thom Kloes (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 5.00

Maakt het uit hoe een mens sterft?

Euthanasie wordt vaak gezien in het licht van de wens van de mens om op een waardige manier te sterven. Tegelijkertijd laat zich de vraag stellen in hoeverre angst voor het lijden in deze wens een rol sterft. En wat betekent het voor het leven na de dood wanneer een mens door euthanasie, of zelfdoding, sterft?

Verschillende auteurs (o.a. Hans Stolp, Jaap van de Weg, Jan Saal en Marianne de Nooij) geven hun zienswijze over en rond deze belangrijke vragen.

(paperback, 85p)

De poorten van geboorte en dood
De poorten van geboorte en dood

Joop van Dam · alles van deze auteur 

€ 12.00

Het leven van de mens op aarde verschijnt in een nieuw licht - waarin we het beter kunnen doorgronden - wanneer we ook bekend raken met het leven na de dood. Dit boekje is een door de auteur zelf geschreven neerslag van een voordracht over 'leven en dood'. Daarin onder een beschouwing over de vraag hoe we de levensopdracht waarmee we op aarde komen kunnen herkennen en de vraag met welke 'boodschap' wij naar het hiernamaals gaan.

(paperback, 50p.)

Rouwen en verlies verwerken (60)
Rouwen en verlies verwerken (60)
(nr.60)

Lilian de Rek (samenstelling) · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een samenstelling van teksten waarin therapeuten, artsen en anderen vertellen over hoe zij zijn omgegaan, of hebben geholpen om te gaan met, rouw en verlies. Daarmee wordt een rijk geschakeerd beeld gegeven van de manier waarop je rouw en verdriet aan kunt gaan.

(paperback, 99p)

Rouwverwerking en rouwbegeleiding
Rouwverwerking en rouwbegeleiding

Renée Zeylmans van Emmichoven · alles van deze auteur 

€ 25.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een indrukwekkend werk, op basis van eigen ervaring, o.a. als rouwtherapeute. Wat beleeft degene die een dierbaar mens verliest? Hoe kunnen we troosten? Hoe kunnen we ons verbinden met de gestorvenen? (300 pagina's)

 « 123 »