menu
 winkelmandje 

Geschiedenis

Mens en wereld

27 boeken op deze pagina

Lohengrin en Antwerpen
Lohengrin en Antwerpen

Rika Heymans (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 12.00

Een spirituele zoektocht naar de geschiedenis en de opgave van de stad Antwerpen, in het licht van het graalsthema. Over Lohengrin de Zwanenridder, over de middeleeuwse stadscultuur en de kiemen voor de wereldeconomie.

(paperback, 112 pagina’s, met afb. in kleur en zwartwit)

Miniaturen
Miniaturen
Decennia, eeuwen, millennia

Jan Klaasen · alles van deze auteur 

€ 4.00

Een originele terugblik op 20 eeuwen geschiedenis, in de vorm van 50 miniaturen waarin steeds een historisch persoon, een bepaalde gebeurtenis of de geboorte van een idee centraal staat. (109 pagina’s)

Dag Hammarskjöld
Dag Hammarskjöld
Biografie van een visionair

Stephan Mögle-Stadel · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Spirituele biografie van de, postuum, met de Nobelprijs voor de Vrede geëerde secretaris-generaal van de Verenigde Naties die in 1961 vermoord werd. Wie was hij en waarnaar streefde hij? (221 pagina’s)

Van holbewoner tot stadsmens
Van holbewoner tot stadsmens
12.000 jaar cultuurgeschiedenis

Edy de Munck · alles van deze auteur 

€ 6.00

Hoe heeft het menselijk bewustzijn zich door de tijd heen ontwikkeld? Hoe de mens zichzelf, de wereld om zich heen en de wereld van de goden beschouwt, drukt zich steeds uit in de manier waarop de mens zijn leven en zijn omgeving vorm geeft. Architectuur, verhalen of kunstuitingengetuigen daarvan.

In dit boek beschrijft Edy de Munck hoe de mens zich door de tijd heen ontwikkelde tot een zelfstandig denkend wezen; welke betekenis de komst van Christus daarin heeft en datgene wat de toekomst van de mens vraagt.

(paperback, 32 kleurenafbeeldingen, 191 pagina’s) Van 19,90 voor 6,00

Ma’at
Ma’at
Normen, waarden, monumenten in het Oude Egypte

Frans Schobbe · alles van deze auteur 

€ 9.90

Ma’at is de dochter van de Egyptische zonnegod Re. Over haar rol en betekenis is weinig bekend - maar daar brengt dit boek verandering in. De godin Ma’at was de rechtvaardigheid en de levenswijsheid die de samenleving van het Oude Egypte binnen vloeide.

In dit boek wordt deze samenleving weer tot leven gebracht en worden ook vele van de Oud-Egyptische cultuurschatten nader besproken.

Paperback, geïllustreerd met vele kleurenfoto’s, 267 pagina’s.Van 28,50 voor 9,90

De piramide van Cheops was niet het graf van de farao
De piramide van Cheops was niet het graf van de farao

Bruno Skerath · alles van deze auteur 

€ 24.75    ‹  geen verzendkosten!   

Een levendig verhaald onderzoek naar de betekenis van de piramide van Cheops. Daarbij komen vele aspecten van de Oud-Egyptische cultuur, de mysteriën, geheimen in de bouw van de piramide enz. aan bod.

(Gebonden, 300 pagina’s, met illustraties in zwartwit)

Giordano Bruno
Giordano Bruno
’Een komeet raasde over Europa’

€ 9.95

Kleine verzameling van artikelen over leven en werk van Giordano Bruno, aangevuld met passages uit zijn werk. Bruno was een 16e eeuwse ’ketter’ die op de brandstapel eindigde en die heelal en mens als één geheel zag. Ook Rudolf Steiner sprak met waardering over deze grote westerse geest. Het was Hegel die over Bruno zei: ’Een komeet raasde over Europa."

(paperback, 70 pagina’s)

De gesprekken
De gesprekken

Confucius · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

De eerste, en veelgeprezen, vertaling van 'de gesprekken' van Confucius in de Nederlandse taal, aangevuld met de vertaling van een biografie van Confucius.

De goed leesbare vertaling is ruim voorzien van toelichtingen door de vertaler (Kristofer Schipper) die de inhoud op een passende manier belichten.

(paperback, 427p)

Druïden
Druïden

Barry Cunliffe · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een handzame inleiding in de wereld van de druïden. Over hun oorsprong, oudste gebruiken en wereldbeeld, over de manier waarop zij zich in verschillende culturen en tijden handhaafden en over hun herontdekking in de moderne tijd.

(paperback, gelijmd, 182 pagina’s, met afb. in zwartwit)

Van 14,90 voor 3,90

De wereld in evenwicht
De wereld in evenwicht
Goden en mensen in het Oude Egypte

Jacco Dieleman · alles van deze auteur 

€ 5.00

Deel uit de serie DE OUDHEID van Salomé. Inleiding in de godenwereld, het koningschap, de rituelen in de tempels en hoe dit in het dagelijks leven in het oude Egypte werd beleefd.

Paperback, 160 pagina’s

Van 15,75 voor 5,00

De Islam
De Islam
Een kleine geschiedenis

Dick Douwes · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een kennismaking met de islam: de oorsprong, rituelen, wetgeving en de alledaagse gewoonten. Daarnaast ook aandacht voor de actuele positie van de islam in de wereld.

Paperback, 155p.

Van 9,95 voor 5,00

Impulsen van de rozenkruisers
Impulsen van de rozenkruisers
In de ontwikkeling van Europa

Karl Heyer · alles van deze auteur 

€ 19.50

Karl Heyer schreef een aantal geweldige werken over de geschiedenis en baseerde zich op grondig bronnenonderzoek en op de methode van geschiedsonderzoek (de symptomatologie) die Rudolf Steiner aangaf.

In dit werk behandelt Heyer de geschiedenis van de rozenkruisers, de inhoud van hun geschriften en de krachten die zich in de geschiedenis tegen de rozenkruisersimpuls verzetten.

(gebonden uitgave, 129 pagina’s)

Jeanne d’Arc
Jeanne d’Arc
Het proces

Daniel Hobbins · alles van deze auteur 

€ 7.90

Deze uitgave bevat de tekst van het proces tegen Jeanne d’Arc, waarin zij - aan de rechtbank die haar uiteindelijk tot de dood zou veroordelen - spreekt over haar leven en haar visioenen.

(paperback, 296 pagina’s) Van 19,95 voor 7,90

Opkomst van het christendom in de Lage Landen
Opkomst van het christendom in de Lage Landen

Siegwart Knijpenga · alles van deze auteur 

€ 19.50

Een beschrijving van de opkomst van het christendom in Nederland en Vlaanderen. Met de komst van de eerste boden van het christendom in de zesde eeuw; Willibrord en Bonifatius in de zevende en achtste eeuw; en met oog voor veel samenhangende aspecten die (ook) een licht werpen op de Nederlandse volksaard. Steeds met overwegingen die vragen naar de betekenis van het christendom, ook voor de toekomst.

(paperback, 182p.)

Pieter Bruegel ongezien!
Pieter Bruegel ongezien!
De verborgen Antwerpse collecties

Manfred Sellink en Maximiliaan P.J. Martens · alles van deze auteur 

€ 9.90

Pieter Bruegel ongezien! is het boek bij de tentoonstelling die de werken van Pieter Bruegel in Antwerpen voor het eerst samen brengt. Het is een prachtig verzorgde uitgave, voor de liefhebbers van de prentkunst van Bruegel, om in delen van te genieten. De afgebeelde prenten en enkele schilderijen, worden getoond en op een heldere wijze besproken.

(Gebonden, groot formaat, 224 pagina’s)

De Grieken
De Grieken
Hoe een cultuur zich over de wereld verspreidde

Philip Matyszak · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een onverwachte en levendige blik op de oude Griekse cultuur en op de wijze waarop deze cultuur zich uitspreidde, vanuit Griekenland tot aan de Himalaya en tot in Spanje. Overal ontstonden Griekse steden en de auteur vertelt het verhaal over degenen, soldaten, wetenschappers, filosofen en anderen, die deze steden bevolkten.

(paperback, 200p) VAN 21,99 voor 9,90

De Katharen
De Katharen
De overwinning van de vrijheid

Bram Moerland · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Over de katharen bestaan allerlei misverstanden; sommigen zijn bewust opgeroepen door degenen die de katharen vervolgden; andere misverstanden komen voort uit een te enthousiaste verering voor de katharen.

In dit werk gaat de schrijver op zoek naar de historische werkelijkheid, over de leer en over de vervolging van de katharen - en over hun betekenis in de geschiedenis.

(paperback, 254 pagina’s)

Heer Halewijn
Heer Halewijn

Norbert de Paepe (samenstelling en inleiding) · alles van deze auteur 

€ 6.00

Een verzameling van twaalf middeleeuwse ’luisterliederen’, de tekst zoals destijds door zanger/vertellers werd gezonden. Een prachtig verzorgde uitgave, gebonden met stofomslag, met inleiding en begeleidende notities, met illustraties in zwart-wit en enkele in kleur.

(Gebonden, 103 pagina’s) VAN 19,50 VOOR 6,00

Het ei van Helena
Het ei van Helena
Avonturen met Griekse godinnen

Patrick de Rynck · alles van deze auteur 

€ 5.00

In welgeteld 58 verhalen en een toegift maakt Patrick de Ryck duidelijk dat griekse heldinnen hun mannetje stonden. Een sprankelende bundel over de antieke cultuur vol knipogen naar vandaag.

Het Oude Egypte
Het Oude Egypte

Ian Shaw · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een heldere en beknopte beschrijving van de Oud Egyptische cultuur - en van de manier waarop we daar in onze tijd naar kijken. Aan bod komen o.m. het Egyptisch schrift, het koningschap, de wijze waarop de Egyptenaren de dood beschouwden en de Egyptische religie.

(paperback, 219p, met afb. in ZW) Van 14,90 voor 5,00

Waar komen we vandaan? Waar willen we naartoe?
Waar komen we vandaan? Waar willen we naartoe?
Met een originele benadering van onze voorouders en een blik op vandaag en morgen

Bruno Skerath · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een fascinerend boek over de wortels en de ontwikkeling van het deel van Europa dat de schrijver West-Rijnland noemt, het gebied waar Nederland, België, Luxemburg en delen van Frankrijk en Duitsland toe behoren. Een originele, door de antroposofische geesteswetenschap bevruchte kijk op onze eigen geschiedenis en op de actuele situatie.

(paperback, 391 pagina’s)

Mysterieplaatsen en inwijdingswegen
Mysterieplaatsen en inwijdingswegen

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 27.50    ‹  geen verzendkosten!   

Over de laatste, voor-Christelijke mysterieculturen (o.a. Ephese, Eleusis, Samothrace en de Ierse mysteriën) en de verbondenheid van mens en natuur. (288 pagina’s, gebonden, met een nawoord van Frank Teichmann, serie Werken en Voordrachten)

Symptomatologie van de geschiedenis
Symptomatologie van de geschiedenis

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 31.00    ‹  geen verzendkosten!   

Zoals zich achter de mens, zoals we die fysiek kunnen waarnemen, een hoger wezen schuilgaat (dat noemen we ons 'ik'), zo gaat er ook achter wat we geschiedenis noemen iets schuil: een stroom van spiritualiteit waarin geestelijke wezens werkzaam zijn. Wie de geschiedenis -en daarmee de dieperliggende ontwikkelingen die ook in onze tijd gaande zijn - wil begrijpen, zal moeten proberen achter de historische feiten te kijken, zoekend naar de werkelijke ontwikkeling. In deze zeven voordrachten beschrijft Rudolf Steiner deze 'symptomatologische methode', natuurlijk aan de hand van een aantal historische ontwikkelingen in de geschiedenis van Europa. Met en nawoord van Frans Lutters.

(hardcover, genaaid, 296p)

Verborgen geschiedenis - Open toekomst
Verborgen geschiedenis - Open toekomst

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 27.50    ‹  geen verzendkosten!   

Geschiedenis, dat is eigenlijk: het verhaal van de ontwikkeling van de mensheid. In deze bundel, die bestaat uit 5 voordrachten en 6 fragmenten uit verschillende voordrachten, komt naar voren hoe de mensheid in het verleden door de goden geleid werd en hoe wij nu in een andere fase verkeren: een fase waarin de mens tot eigen keuzes komt en zelf de toekomst vormt. In de voordrachten spreekt Rudolf Steiner o.a. over Gilgamesj en Enkidoe, Alexander de Grote en Aristoteles, Jeanne d'Arc.

Samenstelling en Nawoord: Frans Lutters.

(paperback met flappen, genaaid, 253p)

Wereldgeschiedenis
Wereldgeschiedenis
In het licht van de antroposofie

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 27.50    ‹  geen verzendkosten!   

Negen voordrachten die Rudolf Steiner hield tijdens de Kerstconferentie van 1923, de heroprichting van de Antroposofische Vereniging. In deze voordrachten spreekt hij onder andere over Alexander de Grote en Aristoteles en andere incarnaties van deze twee individualiteiten. Daarbij wordt ook een lijn in de mysteriecultuur door de eeuwen heen zichtbaar.

Met een Nawoord van Hans Peter van Manen.

(Serie Werken en Voordrachten, gebonden, 206 pagina’s)(GA 233)

Pelgrimstochten
Pelgrimstochten
Langs wegen en door tijden

Ben Wasser · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een beschrijving van 33 historische christelijke bedevaartsoorden in Europa. Van iedere plek wordt beschreven waarom deze tot bedevaartsoord is uitgegroeid, wat er te zien is en hoe de bedevaart zich door de eeuwen heen ontwikkeld heeft. Met gebruikmaking van historische verslagen e.d. Van het eiland Iona in Schotland, Fatima in Portugal tot Dokkum in Friesland.

(paperback, met afb. in zwartwit) 197 pagina’s

De Verlichting van het Rozenkruis
De Verlichting van het Rozenkruis

Frances A. Yates · alles van deze auteur 

€ 12.50

Wat tegenwoordig als occultisme wordt beschouwd, was in het verleden een spoor in de toenmalige wetenschap. In deze gedegen uitgave beschrijft de auteur hoe de geschriften van Johann Valentin Andreae (w.o. De alchymische bruiloft van Chrstian Rosenkreuz) wetenschap en cultuur hebben beïnvloed en impulsen gaf aan o.a. het werk van Francis Bacon, Isaäc Newton en René Descartes.

Prachtig verzorgde uitgave (hardcover, genaaid, met afb. in ZW, 278p) Van 24,50 voor 12,50