menu
 winkelmandje 

Geschiedenis

Mens en wereld

29 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/2

 « 12 » 

De mens in mythisch licht
De mens in mythisch licht

Marianne Carolus · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Mythen, uit oeroude tijden en van over de hele wereld, vertellen altijd een verhaal dat voor de mens kostbare voeding kan zijn. In deze uitgave wordt ingegaan op scheppingsverhalen van verschillende volken en culturen, aangevuld met beschouwingen over onder andere de graalsmythen en mythen van Slavische volken. De schrijfster belicht ze stuk voor stuk en brengt ze met elkaar in samenhang. Op basis van een grondige kennis van de antroposofie geeft zij een duiding en verbindt ze met ons dagelijks leven.

(paperback, 274p)

Lohengrin en Antwerpen
Lohengrin en Antwerpen

Rika Heymans (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 12.00

Een spirituele zoektocht naar de geschiedenis en de opgave van de stad Antwerpen, in het licht van het graalsthema. Over Lohengrin de Zwanenridder, over de middeleeuwse stadscultuur en de kiemen voor de wereldeconomie.

(paperback, 112 pagina’s, met afb. in kleur en zwartwit)

Miniaturen
Miniaturen
Decennia, eeuwen, millennia

Jan Klaasen · alles van deze auteur 

€ 4.00

Een originele terugblik op 20 eeuwen geschiedenis, in de vorm van 50 miniaturen waarin steeds een historisch persoon, een bepaalde gebeurtenis of de geboorte van een idee centraal staat. (109 pagina’s)

Dag Hammarskjöld
Dag Hammarskjöld
Biografie van een visionair

Stephan Mögle-Stadel · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Spirituele biografie van de, postuum, met de Nobelprijs voor de Vrede geëerde secretaris-generaal van de Verenigde Naties die in 1961 vermoord werd. Wie was hij en waarnaar streefde hij? (221 pagina’s)

Van holbewoner tot stadsmens
Van holbewoner tot stadsmens
12.000 jaar cultuurgeschiedenis

Edy de Munck · alles van deze auteur 

€ 6.00

Hoe heeft het menselijk bewustzijn zich door de tijd heen ontwikkeld? Hoe de mens zichzelf, de wereld om zich heen en de wereld van de goden beschouwt, drukt zich steeds uit in de manier waarop de mens zijn leven en zijn omgeving vorm geeft. Architectuur, verhalen of kunstuitingengetuigen daarvan.

In dit boek beschrijft Edy de Munck hoe de mens zich door de tijd heen ontwikkelde tot een zelfstandig denkend wezen; welke betekenis de komst van Christus daarin heeft en datgene wat de toekomst van de mens vraagt.

(paperback, 32 kleurenafbeeldingen, 191 pagina’s) Van 19,90 voor 6,00

Odilia
Odilia
En de toekomst van Europa

Jac Net · alles van deze auteur 

€ 19.50

De heilige Odilia, blind geboren en later door een wonder ziende geworden, richtte in de zevende eeuw het eerste hospitaal in Europa op en werkte in stilte vanuit een authentiek christelijke impuls. - In dit boek wordt het leven van Odilia beschreven, maar ook - op basis van uitspraken van Rudolf Steiner - haar voortwerkende impuls in volgende levens, samen met zielen met wie zij diep verwant was en die met haar een streven in dienst van een geestelijke impuls voor de Europese cultuur gemeen hadden.

(paperback, 161p, met afb. in kleur)

Ma’at
Ma’at
Normen, waarden, monumenten in het Oude Egypte

Frans Schobbe · alles van deze auteur 

€ 9.90

Ma’at is de dochter van de Egyptische zonnegod Re. Over haar rol en betekenis is weinig bekend - maar daar brengt dit boek verandering in. De godin Ma’at was de rechtvaardigheid en de levenswijsheid die de samenleving van het Oude Egypte binnen vloeide.

In dit boek wordt deze samenleving weer tot leven gebracht en worden ook vele van de Oud-Egyptische cultuurschatten nader besproken.

Paperback, geïllustreerd met vele kleurenfoto’s, 267 pagina’s.Van 28,50 voor 9,90

De piramide van Cheops was niet het graf van de farao
De piramide van Cheops was niet het graf van de farao

Bruno Skerath · alles van deze auteur 

€ 24.75    ‹  geen verzendkosten!   

Een levendig verhaald onderzoek naar de betekenis van de piramide van Cheops. Daarbij komen vele aspecten van de Oud-Egyptische cultuur, de mysteriën, geheimen in de bouw van de piramide enz. aan bod.

(Gebonden, 300 pagina’s, met illustraties in zwartwit)

Giordano Bruno
Giordano Bruno
’Een komeet raasde over Europa’

€ 9.95

Kleine verzameling van artikelen over leven en werk van Giordano Bruno, aangevuld met passages uit zijn werk. Bruno was een 16e eeuwse ’ketter’ die op de brandstapel eindigde en die heelal en mens als één geheel zag. Ook Rudolf Steiner sprak met waardering over deze grote westerse geest. Het was Hegel die over Bruno zei: ’Een komeet raasde over Europa."

(paperback, 70 pagina’s)

De gesprekken
De gesprekken

Confucius · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

De eerste, en veelgeprezen, vertaling van 'de gesprekken' van Confucius in de Nederlandse taal, aangevuld met de vertaling van een biografie van Confucius.

De goed leesbare vertaling is ruim voorzien van toelichtingen door de vertaler (Kristofer Schipper) die de inhoud op een passende manier belichten.

(paperback, 427p)

Druïden
Druïden

Barry Cunliffe · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een handzame inleiding in de wereld van de druïden. Over hun oorsprong, oudste gebruiken en wereldbeeld, over de manier waarop zij zich in verschillende culturen en tijden handhaafden en over hun herontdekking in de moderne tijd.

(paperback, gelijmd, 182 pagina’s, met afb. in zwartwit)

Van 14,90 voor 3,90

De wereld in evenwicht
De wereld in evenwicht
Goden en mensen in het Oude Egypte

Jacco Dieleman · alles van deze auteur 

€ 5.00

Deel uit de serie DE OUDHEID van Salomé. Inleiding in de godenwereld, het koningschap, de rituelen in de tempels en hoe dit in het dagelijks leven in het oude Egypte werd beleefd.

Paperback, 160 pagina’s

Van 15,75 voor 5,00

De Islam
De Islam
Een kleine geschiedenis

Dick Douwes · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een kennismaking met de islam: de oorsprong, rituelen, wetgeving en de alledaagse gewoonten. Daarnaast ook aandacht voor de actuele positie van de islam in de wereld.

Paperback, 155p.

Van 9,95 voor 5,00

Impulsen van de rozenkruisers
Impulsen van de rozenkruisers
In de ontwikkeling van Europa

Karl Heyer · alles van deze auteur 

€ 19.50

Karl Heyer schreef een aantal geweldige werken over de geschiedenis en baseerde zich op grondig bronnenonderzoek en op de methode van geschiedsonderzoek (de symptomatologie) die Rudolf Steiner aangaf.

In dit werk behandelt Heyer de geschiedenis van de rozenkruisers, de inhoud van hun geschriften en de krachten die zich in de geschiedenis tegen de rozenkruisersimpuls verzetten.

(gebonden uitgave, 129 pagina’s)

Jeanne d’Arc
Jeanne d’Arc
Het proces

Daniel Hobbins · alles van deze auteur 

€ 7.90

Deze uitgave bevat de tekst van het proces tegen Jeanne d’Arc, waarin zij - aan de rechtbank die haar uiteindelijk tot de dood zou veroordelen - spreekt over haar leven en haar visioenen.

(paperback, 296 pagina’s) Van 19,95 voor 7,90

Opkomst van het christendom in de Lage Landen
Opkomst van het christendom in de Lage Landen

Siegwart Knijpenga · alles van deze auteur 

€ 19.50

Een beschrijving van de opkomst van het christendom in Nederland en Vlaanderen. Met de komst van de eerste boden van het christendom in de zesde eeuw; Willibrord en Bonifatius in de zevende en achtste eeuw; en met oog voor veel samenhangende aspecten die (ook) een licht werpen op de Nederlandse volksaard. Steeds met overwegingen die vragen naar de betekenis van het christendom, ook voor de toekomst.

(paperback, 182p.)

Pieter Bruegel ongezien!
Pieter Bruegel ongezien!
De verborgen Antwerpse collecties

Manfred Sellink en Maximiliaan P.J. Martens · alles van deze auteur 

€ 9.90

Pieter Bruegel ongezien! is het boek bij de tentoonstelling die de werken van Pieter Bruegel in Antwerpen voor het eerst samen brengt. Het is een prachtig verzorgde uitgave, voor de liefhebbers van de prentkunst van Bruegel, om in delen van te genieten. De afgebeelde prenten en enkele schilderijen, worden getoond en op een heldere wijze besproken.

(Gebonden, groot formaat, 224 pagina’s)

De Grieken
De Grieken
Hoe een cultuur zich over de wereld verspreidde

Philip Matyszak · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een onverwachte en levendige blik op de oude Griekse cultuur en op de wijze waarop deze cultuur zich uitspreidde, vanuit Griekenland tot aan de Himalaya en tot in Spanje. Overal ontstonden Griekse steden en de auteur vertelt het verhaal over degenen, soldaten, wetenschappers, filosofen en anderen, die deze steden bevolkten.

(paperback, 200p) VAN 21,99 voor 9,90

De Katharen
De Katharen
De overwinning van de vrijheid

Bram Moerland · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Over de katharen bestaan allerlei misverstanden; sommigen zijn bewust opgeroepen door degenen die de katharen vervolgden; andere misverstanden komen voort uit een te enthousiaste verering voor de katharen.

In dit werk gaat de schrijver op zoek naar de historische werkelijkheid, over de leer en over de vervolging van de katharen - en over hun betekenis in de geschiedenis.

(paperback, 254 pagina’s)

Heer Halewijn
Heer Halewijn

Norbert de Paepe (samenstelling en inleiding) · alles van deze auteur 

€ 6.00

Een verzameling van twaalf middeleeuwse ’luisterliederen’, de tekst zoals destijds door zanger/vertellers werd gezonden. Een prachtig verzorgde uitgave, gebonden met stofomslag, met inleiding en begeleidende notities, met illustraties in zwart-wit en enkele in kleur.

(Gebonden, 103 pagina’s) VAN 19,50 VOOR 6,00

 « 12 »