menu
 winkelmandje 

Geschiedenis

Mens en wereld

28 boeken op deze pagina
 sortering
Tempeliers
Tempeliers
Een gouden draad in de geschiedenis van Europa

Alice Woutersen-van Weerden · alles van deze auteur 

€ 28.50    ‹  geen verzendkosten!   

Het werken van de Orde van de Tempeliers bracht een nieuwe, toekomstgerichte impuls die tot in onze tijd had kunnen doorwerken. De genadeloze vervolging van de Tempeliers door de Franse koning Filips de Schone verhinderde dat deze impuls zich door kon zetten.

Alice Woutersen beschrijft in deze uitgave de opkomst en ondergang van de Tempeliers, alsmede hun inwijdingsrituelen. Daarbij plaatst zij de Tempeliers in het weefwerk van de spirituele geschiedenis en opgave van Europa.

(Hardcover, genaaid, 285p met afbeeldingen in kleur)

De Oekraïne-oorlog
De Oekraïne-oorlog
Occult-politieke achtergronden

Arjen Nijeboer · alles van deze auteur 

€ 17.50

Een blik op belangrijke gebeurtenissen in onze tijd, gebaseerd op grondig onderzoek van politieke en historische bronnen én van de antroposofie. Daarbij allereerst een beschrijving van de achtergronden van de Oekraïne-oorlog; vervolgens een nuchtere én spirituele blik op het verschijnsel 'complottheorie' en als derde deel een verzameling van fragmenten van Rudolf Steiner over het werken en streven van occulte loges.

(paperback, 153p)

Mysteriën rond de Druïdenvallei
Mysteriën rond de Druïdenvallei
Een vergeten geschiedenis van de Kelten

Rob ter Steege · alles van deze auteur 

€ 19.50

In de Vogezen in noordoost Frankrijk ligt de 'Druïdenvallei', waar nog vele sporen te vinden zijn van de oude Keltische cultuur die hier zijn middelpunt vond. De schrijver, die veel onderzoek deed in dit gebied, beschrijft in deze rijk geïllustreerde uitgave allerlei aspecten van deze oude Keltische cultuur, van het Keltisch christendom en van de plaatsen waarop nog resten van deze cultuur te vinden zijn

(paperback, 103p, geïllustreerd)

Eenling zijn
Eenling zijn
Een filosofische uitdaging

Rüdiger Safranski · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Safranski is een interessante auteur in de Midden-Europese traditie, die o.a. veelgeprezen biografieën schreef over Goethe, Nietzsche en Schiller. In zijn nieuwste werk beschrijft hij de ontwikkeling van het moderne individualisme - het balanceren tussen 'ik en gemeenschap' - van de tijd van de Renaissance tot in het heden, en portretteert daarin eenlimngen op dit pad, zoals Luther, Stendhal, Kierkegaard en Hannah Arendt.

(paperback, 292p)

Geschiedenis van de westerse esoterie
Geschiedenis van de westerse esoterie

Jacob Slavenburg & John van Schaik · alles van deze auteur 

€ 44.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een indrukwekkende 'geschiedenis' van de esoterie. Beginnend bij de 'bronnen' (religie, magie, alchemie, kosmologie) uit een ver verleden volgen vele hoofdstukken over de ontwikkeling van het esoterisch gedachtengoed, esoterische stromingen en richtingbepalende persoonlijkheden. Van het oude Egypte en Perzië, via Griekenland, Mozes, het christendom, ketterse bewegingen, kerkvaders, middeleeuwse mystici, Dante, Ficino, Paracelsus, Rozenkruisers, vrijmetselarij, theosofie, antroposofie en nog nieuwe stromingen.

(gebonden met leeslint, 713p)

Odilia
Odilia
En de toekomst van Europa

Jac Net · alles van deze auteur 

€ 19.50

De heilige Odilia, blind geboren en later door een wonder ziende geworden, richtte in de zevende eeuw het eerste hospitaal in Europa op en werkte in stilte vanuit een authentiek christelijke impuls. - In dit boek wordt het leven van Odilia beschreven, maar ook - op basis van uitspraken van Rudolf Steiner - haar voortwerkende impuls in volgende levens, samen met zielen met wie zij diep verwant was en die met haar een streven in dienst van een geestelijke impuls voor de Europese cultuur gemeen hadden.

(paperback, 161p, met afb. in kleur)

De mens in mythisch licht
De mens in mythisch licht

Marianne Carolus · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Mythen, uit oeroude tijden en van over de hele wereld, vertellen altijd een verhaal dat voor de mens kostbare voeding kan zijn. In deze uitgave wordt ingegaan op scheppingsverhalen van verschillende volken en culturen, aangevuld met beschouwingen over onder andere de graalsmythen en mythen van Slavische volken. De schrijfster belicht ze stuk voor stuk en brengt ze met elkaar in samenhang. Op basis van een grondige kennis van de antroposofie geeft zij een duiding en verbindt ze met ons dagelijks leven.

(paperback, 274p)

Opkomst van het christendom in de Lage Landen
Opkomst van het christendom in de Lage Landen

Siegwart Knijpenga · alles van deze auteur 

€ 19.50

Een beschrijving van de opkomst van het christendom in Nederland en Vlaanderen. Met de komst van de eerste boden van het christendom in de zesde eeuw; Willibrord en Bonifatius in de zevende en achtste eeuw; en met oog voor veel samenhangende aspecten die (ook) een licht werpen op de Nederlandse volksaard. Steeds met overwegingen die vragen naar de betekenis van het christendom, ook voor de toekomst.

(paperback, 182p.)

De Grieken
De Grieken
Hoe een cultuur zich over de wereld verspreidde

Philip Matyszak · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een onverwachte en levendige blik op de oude Griekse cultuur en op de wijze waarop deze cultuur zich uitspreidde, vanuit Griekenland tot aan de Himalaya en tot in Spanje. Overal ontstonden Griekse steden en de auteur vertelt het verhaal over degenen, soldaten, wetenschappers, filosofen en anderen, die deze steden bevolkten.

(paperback, 200p) VAN 21,99 voor 9,90

Verborgen geschiedenis - Open toekomst
Verborgen geschiedenis - Open toekomst

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 27.50    ‹  geen verzendkosten!   

Geschiedenis, dat is eigenlijk: het verhaal van de ontwikkeling van de mensheid. In deze bundel, die bestaat uit 5 voordrachten en 6 fragmenten uit verschillende voordrachten, komt naar voren hoe de mensheid in het verleden door de goden geleid werd en hoe wij nu in een andere fase verkeren: een fase waarin de mens tot eigen keuzes komt en zelf de toekomst vormt. In de voordrachten spreekt Rudolf Steiner o.a. over Gilgamesj en Enkidoe, Alexander de Grote en Aristoteles, Jeanne d'Arc.

Samenstelling en Nawoord: Frans Lutters.

(paperback met flappen, genaaid, 253p)

Symptomatologie van de geschiedenis
Symptomatologie van de geschiedenis

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 31.00    ‹  geen verzendkosten!   

Zoals zich achter de mens, zoals we die fysiek kunnen waarnemen, een hoger wezen schuilgaat (dat noemen we ons 'ik'), zo gaat er ook achter wat we geschiedenis noemen iets schuil: een stroom van spiritualiteit waarin geestelijke wezens werkzaam zijn. Wie de geschiedenis -en daarmee de dieperliggende ontwikkelingen die ook in onze tijd gaande zijn - wil begrijpen, zal moeten proberen achter de historische feiten te kijken, zoekend naar de werkelijke ontwikkeling. In deze zeven voordrachten beschrijft Rudolf Steiner deze 'symptomatologische methode', natuurlijk aan de hand van een aantal historische ontwikkelingen in de geschiedenis van Europa. Met en nawoord van Frans Lutters.

(hardcover, genaaid, 296p)

De Islam
De Islam
Een kleine geschiedenis

Dick Douwes · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een kennismaking met de islam: de oorsprong, rituelen, wetgeving en de alledaagse gewoonten. Daarnaast ook aandacht voor de actuele positie van de islam in de wereld.

Paperback, 155p.

Van 9,95 voor 7,90

Het boek Openbaring als baken voor onze tijd
Het boek Openbaring als baken voor onze tijd

Hans Moolenburgh · alles van deze auteur 

€ 29.95    ‹  geen verzendkosten!   

Meer dan vijftig jaar lang bestudeerde dr. Hans Moolenburgh sr. het Bijbelboek Openbaring van Johannes. In die tijd ontsloot het zich voor hem en bood het inzichten in gebeurtenissen uit het verleden en boodschappen voor de toekomst.

Hardcover, 570 p

De gesprekken
De gesprekken

Confucius · alles van deze auteur 

€ 29.99    ‹  geen verzendkosten!   

De eerste, en veelgeprezen, vertaling van 'de gesprekken' van Confucius in de Nederlandse taal, aangevuld met de vertaling van een biografie van Confucius.

De goed leesbare vertaling is ruim voorzien van toelichtingen door de vertaler (Kristofer Schipper) die de inhoud op een passende manier belichten.

(paperback, 427p)

Het Oude Egypte
Het Oude Egypte

Ian Shaw · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een heldere en beknopte beschrijving van de Oud Egyptische cultuur - en van de manier waarop we daar in onze tijd naar kijken. Aan bod komen o.m. het Egyptisch schrift, het koningschap, de wijze waarop de Egyptenaren de dood beschouwden en de Egyptische religie.

(paperback, 219p, met afb. in ZW) Van 14,90 voor 5,00

Impulsen van de rozenkruisers
Impulsen van de rozenkruisers
In de ontwikkeling van Europa

Karl Heyer · alles van deze auteur 

€ 19.50

Karl Heyer schreef een aantal geweldige werken over de geschiedenis en baseerde zich op grondig bronnenonderzoek en op de methode van geschiedsonderzoek (de symptomatologie) die Rudolf Steiner aangaf.

In dit werk behandelt Heyer de geschiedenis van de rozenkruisers, de inhoud van hun geschriften en de krachten die zich in de geschiedenis tegen de rozenkruisersimpuls verzetten.

(gebonden uitgave, 129 pagina’s)

De Katharen
De Katharen
De overwinning van de vrijheid

Bram Moerland · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

Over de katharen bestaan allerlei misverstanden; sommigen zijn bewust opgeroepen door degenen die de katharen vervolgden; andere misverstanden komen voort uit een te enthousiaste verering voor de katharen.

In dit werk gaat de schrijver op zoek naar de historische werkelijkheid, over de leer en over de vervolging van de katharen - en over hun betekenis in de geschiedenis.

(paperback, 254 pagina’s)

Pieter Bruegel ongezien!
Pieter Bruegel ongezien!
De verborgen Antwerpse collecties

Manfred Sellink en Maximiliaan P.J. Martens · alles van deze auteur 

€ 9.90

Pieter Bruegel ongezien! is het boek bij de tentoonstelling die de werken van Pieter Bruegel in Antwerpen voor het eerst samen brengt. Het is een prachtig verzorgde uitgave, voor de liefhebbers van de prentkunst van Bruegel, om in delen van te genieten. De afgebeelde prenten en enkele schilderijen, worden getoond en op een heldere wijze besproken.

(Gebonden, groot formaat, 224 pagina’s)

Het ei van Helena
Het ei van Helena
Avonturen met Griekse godinnen

Patrick de Rynck · alles van deze auteur 

€ 5.00

In welgeteld 58 verhalen en een toegift maakt Patrick de Ryck duidelijk dat griekse heldinnen hun mannetje stonden. Een sprankelende bundel over de antieke cultuur vol knipogen naar vandaag.

Lohengrin en Antwerpen
Lohengrin en Antwerpen

Rika Heymans (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 12.00

Een spirituele zoektocht naar de geschiedenis en de opgave van de stad Antwerpen, in het licht van het graalsthema. Over Lohengrin de Zwanenridder, over de middeleeuwse stadscultuur en de kiemen voor de wereldeconomie.

(paperback, 112 pagina’s, met afb. in kleur en zwartwit)

Van holbewoner tot stadsmens
Van holbewoner tot stadsmens
12.000 jaar cultuurgeschiedenis

Edy de Munck · alles van deze auteur 

€ 6.00

Hoe heeft het menselijk bewustzijn zich door de tijd heen ontwikkeld? Hoe de mens zichzelf, de wereld om zich heen en de wereld van de goden beschouwt, drukt zich steeds uit in de manier waarop de mens zijn leven en zijn omgeving vorm geeft. Architectuur, verhalen of kunstuitingengetuigen daarvan.

In dit boek beschrijft Edy de Munck hoe de mens zich door de tijd heen ontwikkelde tot een zelfstandig denkend wezen; welke betekenis de komst van Christus daarin heeft en datgene wat de toekomst van de mens vraagt.

(paperback, 32 kleurenafbeeldingen, 191 pagina’s) Van 19,90 voor 6,00

De wereld in evenwicht
De wereld in evenwicht
Goden en mensen in het Oude Egypte

Jacco Dieleman · alles van deze auteur 

€ 5.00

Deel uit de serie DE OUDHEID van Salomé. Inleiding in de godenwereld, het koningschap, de rituelen in de tempels en hoe dit in het dagelijks leven in het oude Egypte werd beleefd.

Paperback, 160 pagina’s

Van 15,75 voor 5,00

Pelgrimstochten
Pelgrimstochten
Langs wegen en door tijden

Ben Wasser · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een beschrijving van 33 historische christelijke bedevaartsoorden in Europa. Van iedere plek wordt beschreven waarom deze tot bedevaartsoord is uitgegroeid, wat er te zien is en hoe de bedevaart zich door de eeuwen heen ontwikkeld heeft. Met gebruikmaking van historische verslagen e.d. Van het eiland Iona in Schotland, Fatima in Portugal tot Dokkum in Friesland.

(paperback, met afb. in zwartwit) 197 pagina’s

VAN 22,50 VOOR 7,90

Heer Halewijn
Heer Halewijn

Norbert de Paepe (samenstelling en inleiding) · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een verzameling van twaalf middeleeuwse ’luisterliederen’, de tekst zoals destijds door zanger/vertellers werd gezonden. Een prachtig verzorgde uitgave, gebonden met stofomslag, met inleiding en begeleidende notities, met illustraties in zwart-wit en enkele in kleur.

(Gebonden, 103 pagina’s) VAN 19,50 VOOR 9.90

Giordano Bruno
Giordano Bruno
’Een komeet raasde over Europa’

€ 9.95

Kleine verzameling van artikelen over leven en werk van Giordano Bruno, aangevuld met passages uit zijn werk. Bruno was een 16e eeuwse ’ketter’ die op de brandstapel eindigde en die heelal en mens als één geheel zag. Ook Rudolf Steiner sprak met waardering over deze grote westerse geest. Het was Hegel die over Bruno zei: ’Een komeet raasde over Europa."

(paperback, 70 pagina’s)

Wereldgeschiedenis
Wereldgeschiedenis
In het licht van de antroposofie

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 27.50    ‹  geen verzendkosten!   

Negen voordrachten die Rudolf Steiner hield tijdens de Kerstconferentie van 1923, de heroprichting van de Antroposofische Vereniging. In deze voordrachten spreekt hij onder andere over Alexander de Grote en Aristoteles en andere incarnaties van deze twee individualiteiten. Daarbij wordt ook een lijn in de mysteriecultuur door de eeuwen heen zichtbaar.

Met een Nawoord van Hans Peter van Manen.

(Serie Werken en Voordrachten, gebonden, 206 pagina’s)(GA 233)

Dag Hammarskjöld
Dag Hammarskjöld
Biografie van een visionair

Stephan Mögle-Stadel · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Spirituele biografie van de, postuum, met de Nobelprijs voor de Vrede geëerde secretaris-generaal van de Verenigde Naties die in 1961 vermoord werd. Wie was hij en waarnaar streefde hij? (221 pagina’s)

Miniaturen
Miniaturen
Decennia, eeuwen, millennia

Jan Klaasen · alles van deze auteur 

€ 4.00

Een originele terugblik op 20 eeuwen geschiedenis, in de vorm van 50 miniaturen waarin steeds een historisch persoon, een bepaalde gebeurtenis of de geboorte van een idee centraal staat. (109 pagina’s)