menu
 winkelmandje 

Afgeprijsde kunstboeken

uitverkoop

59 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3

 « 123 » 

Toulouse Lautrec
Toulouse Lautrec

Anoniem · alles van deze auteur 

€ 8.00

Buitengewoon vriendelijk geprijsd: mooi geïllustreerd gebonden boek (formaat ca 30 x 30 cm) over het leven en het werk van de bekende schilder Toulouse Lautrec. Met ruim 60 werken in kleur afgebeeld.

(gebonden, 80 pagina’s)

Rubens, Van Dijck & Jordaens
Rubens, Van Dijck & Jordaens
Vlaamse schilders uit de Hermitage

Natalja Babina (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 12.50

Prachtige uitgave bij de gelijknamige tentoonstelling van 2011 met hoogtepunten uit de Vlaamse schilderkunst, grotendeels uit de collectie die door Catharina de grote in de 18e eeuw werd verzameld. Met veel werken van Rubens, Van Dijck en Jordaens, begeleidende artikelen van verschillende auteurs en natuurlijk: heel veel prachtige afbeeldingen in kleur.

Paperback met flappen, groot formaat.

Van 39,95 voor 12,50

Woorden van Boeddha
Woorden van Boeddha
Uit originele bronnen

Anne Bancroft · alles van deze auteur 

€ 9.90

In dit boekje heeft Anne Bancroft een bijzondere selectie gemaakt uit de woorden van Boeddha. Ingedeeld op verschillende thema's, bevat dit toegankelijke boekje de kern van Boeddha's leer.

(gebonden, 176p) VAN 21,90 VOOR 9,90

Bulgaarse iconen en manuscripten
Bulgaarse iconen en manuscripten

Emmy Barouh e.a. · alles van deze auteur 

€ 7.90

Prachtige uitgave met religieuze kunstschatten uit Bulgarije, waaronder iconen, zilversmeedwerk, cultusvoorwerpen e.d. - allemaal in kleur afgebeeld. Met verschillende korte inleidingen.

Paperback, groot formaat, 116p. Van 29,00 voor 7,90

De Apocalyps van Max Beckmann
De Apocalyps van Max Beckmann
Litho’s in ballingschap gemaakt

Max Beckmann · alles van deze auteur 

€ 7.90

Max Beckmann (1884-1950), de Duitse expressionistische kunstenaar, maakte in 1941 en 1942 een serie litho’s bij het laatste bijbelboek, de Apocalyps of Openbaring van Johannes. Sinds 1937 woonde hij in ballingschap in Amsterdam. De nazi’s hadden in dat jaar zijn werk tot `entartete Kunst’ verklaard. Midden in de oorlog kreeg hij van een relatie in Frankfurt de opdracht voor dit werk. Doel was een geïllustreerd boek in een kleine oplage uit te brengen met deze bijbeltekst, door het werken met juist déze kunstenaar een uiterst hachelijke onderneming. In 2002 werden de allereerste door Beckmann met de hand ingekleurde, verloren gewaande litho’s teruggevonden. Ze vormen de basis in dit boek, dat verder in een aantal artikelen ingaat op het ontstaan, de achtergronden en de inhoud van de serie litho’s.

De dames van de barok
De dames van de barok

Valentine de Beir e.a. · alles van deze auteur 

€ 15.00

Een uitgave, behorend bij de tentoonstelling in 2018 (Museum voor Schone Kunsten in Gent) over vrouwelijke schilders in Italië in de periode van ca 1580 tot 1680.

Met heel veel afbeeldingen in kleur, van 50 topwerken (inclusie detailafbeeldingen).

Paperback met flappen, genaaid, 240p, de tekst is tweetalig: Nederlands en Frans.

Afgeprijsd: van € 35,00 voor € 15,00

Beelden van de dood
Beelden van de dood
Rubens kopieert Holbein

Kristin Lohse Belkin · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een uitgave waarin 44 tekeningen van Rubens centraal staan; hij maakte ze met De dodendans van Hans Holbein als voorbeeld. De uitgave bevat enkele artikelen over Rubens, de opleiding in het tekenen in zijn tijd en over de invloed van Holbeins Dodendans. Naast de tekeningen van Rubens zijn in deze uitgave nog honderden andere tekeningen van verschillende kunstenaars afgebeeld.

(paperback, p. 140, met vele afb.) Van 23,55 voor 7,90

Late Rembrandt
Late Rembrandt

Jonathan Bikker · alles van deze auteur 

€ 19.90

Prachtige uitgave bij de grote tentoonstelling (2014-2015) in het Rijksmuseum, over het late werk van Rembrandt. Deze uitgave toont waarom dit werk in de afgelopen decennia steeds meer wordt gewaardeerd. Met vele prachtige afbeeldingen in kleur van de schilderingen en details daarvan, met vergelijkbare werken van andere kunstenaars en artikelen over Rembrandts leven en verschillende aspecten van zijn werk en werkwijze.

(Gebonden, genaaid, linnen band met stofomslag, groot formaat, 325p) VAN 50,00 VOOR 19,90

Perzië
Perzië
Dertig eeuwen kunst & cultuur

Vincent Boele (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 6.90

Smakelijke, goed verzorgde uitgave (genaaid, gebonden, volledig in kleur) die naast ruim 200 kleurenillustraties, 9 artikelen over verschillende facetten van de Perzische culturele geschiedenis bevat.

(gebonden, 127 pagina’s) Van 19,90 voor 6,90

Oskar Kokoschka
Oskar Kokoschka
Mensen en beesten

Beatrice von Bormann e.a. · alles van deze auteur 

€ 12.50

Prachtige uitgave naar aanleiding van de Kokoschka-tentoonstelling in Boijmans Van Beuningen in 2013. 140 schilderijen en tekeningen van de kunstenaar, in kleur afgebeeld, met veel portretten, van mensen en dieren.

Met drie artikelen over de kunstenaar en zijn werk.

(Paperback, groot formaat, 215p) Van 34,95 voor 12,50

De Firma Brueghel
De Firma Brueghel

Peter van den Brink · alles van deze auteur 

€ 7.90

Het werk van Brueghel (de Oude en de Jonge) kent veel, soms nagenoeg identieke werken. Veel van die werken stammen van Brueghel de Oude en werden later door Brueghel de Jonge, maar ook in diens atelier door anderen, gekopieerd. De Firma Brueghel onderzoekt de vraag hoe dit in zijn werk ging, toont en bespreekt de verschillende varianten en gaat in het algemeen in op de vraag naar het kopiëren zoals dat vroeger in de schilderkunst gebruikelijk was.

(Paperback, groot formaat, 190 pagina’s) Van 28,90 voor 7,90

Rembrandt / Caravaggio
Rembrandt / Caravaggio

Duncan Bull (red.) · alles van deze auteur 

€ 9.90

Mooie uitgave naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in 2006 in het Rijksmuseum. Werken en thema’s van de twee grote schilders worden in relatie tot elkaar gebracht, ook aan de hand van details. Met vier artikelen van kunsthistorici en natuurlijk met vele mooie kleurenafbeeldingen.

(Paperback, groot formaat, 208 pagina’s) VAN 21,90 VOOR 9,90

Gotiek
Gotiek

Federica Bustreo · alles van deze auteur 

€ 12.50

Prachtig geillustreerd werk over de kunst van de gotiek: met honderden kleurenafbeeldingen van schilderijen, beeldhouwwerk, architectuur en miniaturen - met korte bijschriften in meerdere talen, waaronder Nederlands.

De allerlaatste exemplaren (op = op)

Paperback, middelgroot formaat, genaaid, 255p

Van 21,50 voor 12,50

Bruegel
Bruegel
De schilder van boeren en heiligen

Nils Büttner · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een levensbeschrijving van Bruel de Oude, met allerlei achtergrondinformatie over de werken die hij schilderde. Dast geeft een kleurrijk beeld van Bruegel en de tijd waarin hij leefde, maar geeft ook een extra dimensie bij het bekijken van zijn werk, dat nog steeds fascineert.

Met 38 werken in kleur.

(hardcover, 173p, plus kleurenkatern) Van 20,00 voor 7,90

Jeroen Bosch
Jeroen Bosch
De schilder van visoenen en nachtmerries

Nils Büttner · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een levensbeschrijving van de bekende schilder waarin ook zijn werk besproken wordt en waarin hij, als groot vernieuwer van de schilderkunst, in de context van zijn tijd en cultuur geplaatst wordt.

(linnen band met stofomslag, 159p., met afb. in kleur) Van 19,99 voor 9,90

Rembrandt
Rembrandt
De schilder van licht en schaduw

Nils Büttner · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een fijn boek om meer zicht te krijgen op het leven en op het werk van Rembrandt. Beide komen goed aan bod, tegen de achtergrond van de tijd waarin Rembrandt leefde. Bevat ook een katern met in kleur afgebeelde werken.

(Linnen band met stofomslag, 294p + kleurkatern) Van 20,99 voor 7,90

Rubens
Rubens
De schilder van mythen en goden

Nils Büttner · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een levendige beschrijving van het leven van Rubens en van zijn werk (enkele tientallen werken zijn in kleur afgedrukt). Rubens was niet alleen succesvol als schilder. Met behulp van zijn vele contacten raakte hij ook als diplomaat betrokken bij de grillige politieke verwikkelingen in zijn tijd (gedurende de tachtigjarige oorlog). - Een goedgeschreven kennismaking met de schilder en zijn betekenis.

(hardcover, 167p) Van 19,90 voor 9,90

Meesters uit het Mauritshuis
Meesters uit het Mauritshuis

Quentin Buvelot · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een buitenkansje: verzorgde uitgave op A4-formaat met 100 topwerken uit het Mauritshuis in kleur getoond, en kort per schilderij toegelicht. Daaronder veel werken van bekende schilders als Gerrit Dou, Avercamp, Rembrandt, Holbein, Van Dyck, Frans Hals, Rubens, Saenredam en ander Hollandse en Vlaamse meesters.

Softcover, genaaid, 111 pagina's met ca 100 kleurenafbeeldingen.

Van 19,95 voor 5,00

Egyptische kunst
Egyptische kunst
Visual Encyclopedia of Art

Alice Cartocci · alles van deze auteur 

€ 9.99

Een fotoboek over de Egyptische kunst met bijschriften in vier talen. Kleurenfoto's van kunstwerken vanaf de prehistorie tot aan het begin van de Christelijke jaartelling.

(Paperback met flappen, met honderden kleurenafbeeldingen, 352 p.)

Beschermheiligen in de Lage Landen
Beschermheiligen in de Lage Landen

Jo Claes · alles van deze auteur 

€ 9.90

Bij dreigende problemen of nakend gevaar bieden de beschermheiligen mogelijk redding voor de katholieke gelovigen. Vele heiligen hebben bepaalde specialismen. Zo is Christophorus de behoeder tegen reisgevaren, en Antonius van Padua wordt aangeroepen wanneer men iets is verloren. En de verschillende beroepsgroepen genieten de voorspraak van hun eigen heiligen, in de hemelse hofhouding van de Heer.

Prachtig geïllustreerde uitgave met vele afbeeldingen in kleur en ZW met vele wetenswaardigheden over heiligen. (paperback, 381 pagina’s)

 « 123 »