menu
 winkelmandje 

Afgeprijsde kunstboeken

uitverkoop

51 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3
 sortering

 « 123 » 

Alberto Giacometti
Alberto Giacometti
Een modern avontuur

Sebastien Delot · alles van deze auteur 

€ 15.00

Alberto Giacometti was kunstschilder, tekenaar en beeldhouwer in Parijs, hij was gefascineerd door de menselijke figuur en zeer geïnspireerd door kunst uit de Egyptische oudheid. Dit boek wil, aan de hand van ruim 150 werken (sculpturen, schilderijen en tekeningen), een nieuw licht werpen op zijn oeuvre met behulp van fotografen, dichters en kunstenaars uit zijn én uit onze tijd. Ook worden Giacometti's loopbaan, ontmoetingen en vriendschappen beschreven.

(paperback groot formaat, 231p) VAN 35.00 VOOR 15.00

Woorden van Boeddha
Woorden van Boeddha
Uit originele bronnen

Anne Bancroft · alles van deze auteur 

€ 9.90

In dit boekje heeft Anne Bancroft een bijzondere selectie gemaakt uit de woorden van Boeddha. Ingedeeld op verschillende thema's, bevat dit toegankelijke boekje de kern van Boeddha's leer.

(gebonden, 176p) VAN 21,90 VOOR 9,90

Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
Tekeningen

Martin Clayton · alles van deze auteur 

€ 19.90

Ter gelegenheid van de 500e sterfdag van Leonardo da Vinci werden in het Verenigd Koninkrijk op 12 locaties tentoonstellingen georganiseerd van zijn tekeningen. Tekenen was de belangrijkste activiteit van de renaissancemens Leonardo da Vinci. Zijn tekeningen behoren tot de meest diverse en technisch volmaakte uit de kunstgeschiedenis. Dit boek bevat alle 200 tekeningen uit de Royal Collection, voorzien van tekst door Martin Clayton.

(gebonden met stofomslag, 256p) VAN 35,00 VOOR 19,90

Vermeer en zijn tijdgenoten
Vermeer en zijn tijdgenoten
Hollandse genrestukken uit de Royal Collection

Desmond Shawe-Taylor en Quentin Buvelot · alles van deze auteur 

€ 19.90

Het Engelse koningshuis, met name Elisabeth II, verzamelde een grote collectie met werk van Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw. Een ruime keuze uit deze collectie, die voor het publiek niet toegankelijk is, is in deze prachtige uitgave opgenomen. Een veelheid aan werken van onder andere Vermeer, Jan Steen, Gerrit Dou en Pieter de Hooch, worden getoond, vaak ook in detail, en in de begeleidende tekst wordt beschreven wat er getoond is, en welke betekenis of historische context daarmee is verbonden.

(gebonden met stofomslag, groot formaat, 176p) VAN 40,00 VOOR 19,90

Uit de stal van Bosch
Uit de stal van Bosch
Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen

Matthijs Ilsink (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 9.90

Tweemaal schilderde Jheronimus Bosch de aanbidding van het kind door de drie koningen. Dat werd in zijn tijd blijkbaar erg gewaardeerd, zijn werk werd door enkele tientallen schilders, zoals in die tijd gebruikelijk, gekopieerd. De twee werken van Bosch worden in deze uitgave gedetailleerd bekeken en besproken - en daarnaast worden de kopieën getoond en besproken.

Goed leesbaar en met prachtige afbeeldingen in kleur.

(gebonden, 95p) Van 19,95 voor 9,90

Rubens
Rubens
De schilder van mythen en goden

Nils Büttner · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een levendige beschrijving van het leven van Rubens en van zijn werk (enkele tientallen werken zijn in kleur afgedrukt). Rubens was niet alleen succesvol als schilder. Met behulp van zijn vele contacten raakte hij ook als diplomaat betrokken bij de grillige politieke verwikkelingen in zijn tijd (gedurende de tachtigjarige oorlog). - Een goedgeschreven kennismaking met de schilder en zijn betekenis.

(hardcover, 167p) Van 19,90 voor 9,90

Bruegel
Bruegel
De schilder van boeren en heiligen

Nils Büttner · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een levensbeschrijving van Bruel de Oude, met allerlei achtergrondinformatie over de werken die hij schilderde. Dast geeft een kleurrijk beeld van Bruegel en de tijd waarin hij leefde, maar geeft ook een extra dimensie bij het bekijken van zijn werk, dat nog steeds fascineert.

Met 38 werken in kleur.

(hardcover, 173p, plus kleurenkatern) Van 20,99 voor 7,90

Rembrandt
Rembrandt
De schilder van licht en schaduw

Nils Büttner · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een fijn boek om meer zicht te krijgen op het leven en op het werk van Rembrandt. Beide komen goed aan bod, tegen de achtergrond van de tijd waarin Rembrandt leefde. Bevat ook een katern met in kleur afgebeelde werken.

(Linnen band met stofomslag, 294p + kleurkatern) Van 20,99 voor 7,90

Gauguin en Laval
Gauguin en Laval
Op Martinique

Maite van Dijk · alles van deze auteur 

€ 12.50

In 1887 verbleven Paul Gauguin en Charles Laval vier maanden op het Caraïbisch eiland Martinique, waar zij een kleurrijke, onbedorven en idyllische wereld hoopten te vinden. In deze uitgave is het grootste deel van hun werk daar - aquarellen, schetsen en meer - samengebracht. De vele afbeeldingen worden begeleid door verschillende teksten over hun verblijf en werk aldaar.

(hardcover, 176p) Van 29,50 voor 12,50

De schatkamer
De schatkamer
Meesterwerken uit de Hermitage

Michail Piotrovsky · alles van deze auteur 

€ 12.50

Een prachtige, grote en luxe uitgave, de catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling uit 2019 in de Hermitage in Amsterdam.

Een reeks van kunstwerken van grote kunstenaars (bijvoorbeeld Da Vinci, Rembrandt, Dürer en Matisse) worden getoond naast werken uit oude culturen - waarbij verwantschap of contrast zichtbaar wordt. Thematisch geordend, met verschillende artikelen en natuurlijk heel veel prachtige afbeeldingen in kleur.

(paperback met flappen, 222p, genaaid) Van 29,95 voor 12,50

Jeroen Bosch
Jeroen Bosch
De schilder van visoenen en nachtmerries

Nils Büttner · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een levensbeschrijving van de bekende schilder waarin ook zijn werk besproken wordt en waarin hij, als groot vernieuwer van de schilderkunst, in de context van zijn tijd en cultuur geplaatst wordt.

(linnen band met stofomslag, 159p., met afb. in kleur) Van 19,99 voor 9,90

De dames van de barok
De dames van de barok

Valentine de Beir e.a. · alles van deze auteur 

€ 15.00

Een uitgave, behorend bij de tentoonstelling in 2018 (Museum voor Schone Kunsten in Gent) over vrouwelijke schilders in Italië in de periode van ca 1580 tot 1680.

Met heel veel afbeeldingen in kleur, van 50 topwerken (inclusie detailafbeeldingen).

Paperback met flappen, genaaid, 240p, de tekst is tweetalig: Nederlands en Frans.

Afgeprijsd: van € 35,00 voor € 15,00

Gedichten
Gedichten

Friedrich Hölderlin · alles van deze auteur 

€ 12.50

'In zijn 'Gedichten' laat Friedrich Hölderlin zien welke mogelijkheden poëzie bezit. Zijn oeuvre is lyrisch, religieus, filosofisch en getuigt van een grote liefde voor de natuur. De zeggingskracht van zijn taal is ongemeen groot en heeft talloze dichters geïnspireerd.' (Kester Freriks)

Honderd gedichten, in een verzorgde, gebonden uitgave.

VAN 29,99 VOOR 12,50

Van Bosch tot Bruegel
Van Bosch tot Bruegel
De ontdekking van het dagelijks leven

Peter van de Coelen e.a. · alles van deze auteur 

€ 15.00

Prachtige uitgave (paperback met flappen, in groot formaat) uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Van Bosch tot Bruegel' in Museum Boijmans van Beuningen in 2015. Met heel veel mooie reproducties en artikelen over o.a. Jheronimus Bosch, Lucas van Leyden, Quinten Massijs en Pieter Bruegel de Oudere.

(287p) Van 34,95 voor 15,00

Mondriaan
Mondriaan
Uit de natuur

Marcel van Ool · alles van deze auteur 

€ 9.90

Prachtig verzorgde uitgave waarin de schrijver de weg beschrijft die Mondriaan aflegde: als schilder van natuur en landschap naar de abstractie. Daarbij heeft hij de plekken bezocht die Mondriaan schilderde, en zoekt hij naar de spiritualiteit in het werk en de gedachten van Mondriaan.

(Hardcover, genaaid, linnen band met stofomslag en 48 afb. in kleur)

Van 26,99 voor 9,90

Divine surprise!
Divine surprise!
Het vrouwelijke in God

Othmar Keel · alles van deze auteur 

€ 7.90

Deze uitgave bevat alle tentoongestelde werken van de tentoonstelling Divine Surprise - Het vrouwelijke in God. Na een inleiding, op zoek naar het antwoord op de vraag: wanneer en waarom is het vrouwelijke aspect uit de het goddelijke verdwenen? - worden alle objecten uit de betreffende tentoonstelling afgebeeld, met een korte, heldere beschrijving van hun betekenis. Daarmee geeft het boek een prachtig beeld van het goddelijk-vrouwelijke in vele culturen.

(paperback, groot formaat, 144p) Van 19,50 voor 7,90

Fra Bartolommeo
Fra Bartolommeo
De goddelijke renaissance

Albert J. Elen & Chris Fischer · alles van deze auteur 

€ 12.50

In deze uitgave worden de belangrijkste schilderwerken van Fra Bartolommeo getoond en besproken, en enkele honderden tekeningen (voorstudies). In enkele artikelen wordt ingegaan op het leven en werken van de schilder.

(Paperback, grootformaat, met stevige flappen, genaaid, 238p, met enkele honderden afbeeldingen)

Van 34,95 voor 12,50

Piet Mondriaan - Evolutie
Piet Mondriaan - Evolutie

Cees W. de Jong (samenstelling) · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een boeiende uitgave waarin, aan de hand van kenmerkende werken uit verschillende periodes in het werk van Mondriaan, wordt getoond hoe hij als schilder zijn weg vond van naturalistisch naar abstract werk. Bevat vele prachtige werken in kleur, vijf artikelen over Mondriaan en zijn werk, en zwartwit foto's van plekken uit Mondriaan's leven.

(paperback met flappen, genaaid, groot formaat, 223p) Van 19,90 voor 9,90

Van Mauve tot Mondriaan
Van Mauve tot Mondriaan

Emka Raassen-Kruimel e.a. · alles van deze auteur 

€ 9.90

Enkele tientallen jaren was laren het middelpunt van een bloeiend kunstleven. Schilders uit binnen- en buitenland verbleven er, beïnvloeden elkaar, zochten nieuwe wegen en stijlen. Deze kleurrijke uitgave vertelt het verhaal van deze periode - en illustreert dat met afbeeldingen van het beste dat in laren gemaakt is - o.a. met werken van Bart van der Leck, Anton Mauve, Piet Mondriaan, Jan Sluijters.

Paperback, genaaid, groot formaat, 159p,

VAN 24,95 VOOR 9,90

Watteau
Watteau

Michiel Plomp e.a. · alles van deze auteur 

€ 15.00

Mooi verzorgde uitgave, destijds verschenen ter gelegenheid van de Watteau-tentoonstelling in Teylers Museum. Het bevat een ruime keuze uit zijn tekeningen, soms afgebeeld met werk van anderen door wie hij zich liet inspireren (of andersom). Met verschillende inleidende artikelen en beschrijvingen van verschillende wetenswaardigheden over de afgebeelde werken.

(Paperback met flappen, groot formaat, 261p.)

VAN 29,90 VOOR 15,00

 « 123 »