menu
 winkelmandje 

Therapieën

Gezondheid en ziekte

19 boeken op deze pagina

Schilderen, boetseren en tekenen
Schilderen, boetseren en tekenen
Als kunstzinnige therapie

Mimi Avelingh · alles van deze auteur 

€ 26.00    ‹  geen verzendkosten!   

De invloed van tekenen, schilderen en boetseren op ons innerlijk en lichamelijk welzijn. Met praktijkvoorbeelden, voor leken en vakmensen. (180 pagina’s)

Genezende klanken en vormen 34
Genezende klanken en vormen 34
Over chirofonetiek

Alfred Baur · alles van deze auteur 

€ 3.00

Iedere klank heeft zijn eigen vorm. In de chirofonetiek wordt gewerkt met de klanken en hun vormen. De therapeut spreekt een klank en strijkt tegelijkertijd de vorm die bij de klank hoort op de rug van de patiënt. Deze therapie, ontwikkeld door Aflred Baur, blijkt niet alleen werkzaam als hulp bij kinderen die moeite hebben om te leren spreken maar ook is het werkzaam in de behandeling van organische ziekten

(brochure serie Gezichtspunten, 25 pagina’s)

Karma en handicap
Karma en handicap
Gezichtspunten voor de praktijk

Marijke Bijloo, Pim Blommaard en Roel Munniks · alles van deze auteur 

€ 6.95

Wanneer de mens inderdaad meerdere levens op aarde doormaakt, en de vruchten van het ene leven worden meegenomen naar een volgend leven... hoe kunnen we dan kijken naar mensen die met een handicap op aarde komen?

In de antroposofische zorg wordt uitgegaan van karma en reïncarnatie. In deze uitgave wordt door de auteurs, allen met de praktijk verbonden, geschetst hoe in de praktijk met gezichtspunten rond karma wordt omgegaan.

(paperback, 60 pagina’s)

Blijf mij zien
Blijf mij zien
Kunstzinnige therapie bij dementie in de praktijk

Lieke Camerik e.a. · alles van deze auteur 

€ 5.00

Op allerlei plaatsen wordt in de praktijk gewerkt met inzichten uit de antroposofie. In deze brochure vertellen vijf kunstzinnig therapeuten over hun dagelijks werk met mensen met dementie. Daarbij geven ze, aan de hand van concrete gevallen, inzicht in hun werkwijze, doelen en resultaten. En daarmee ontstaat niet alleen een kleurrijk beeld van kunstzinnige therapie in de praktijk maar ook van de vruchtbare werking van deze therapie.

(brochure, 32 pagina

Spreken en spreektherapie (21)
Spreken en spreektherapie (21)

Xandor Koesen-York · alles van deze auteur 

€ 3.00

Brochure in de serie Gezichtspunten. Wat is de antroposofische spreektherapie en welke principes liggen eraan ten grondslag? Deze brochure geeft een inleiding, over het spreken, over de spreektherapie en over de klachtenbeelden die met spreektherapie behandeld kunnen worden.

(geniet, 29 pagina’s)

Genezen met kunst
Genezen met kunst
Handreikingen aan kunsttherapeuten

Eva Mees-Christeller · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Uit de rijke ervaring van de schrijfster met de kunstzinnige therapie: uitgangspunten, ervaringen en praktijkvoorbeelden. (131 pagina’s)

Euritmietherapie (6)
Euritmietherapie (6)

Roel Munniks · alles van deze auteur 

€ 3.00

Euritmie is een betrekkelijk nieuwe, op zichzelf staande bewegingskunst. Door de euritmische bewegingen worden de scheppende krachten in taal en muziek zichtbaar. Door de bewegingen van de euritmie uit te voeren brengt de mens een harmonisch samenspel tot stand tussen lichaam, ziel en geest. Deze harmonie zorgt er voor dat het lichaam gezonder functioneert, de ziel zich veelzijdiger ontplooit en de geest actiever en vrijer wordt. In de euritmietherapie wordt de euritmie op een therapeutische wijze toegepast.

(brochure in de serie Gezichtspunten, 20 pagina’s)

Kunstzinnige therapie (29)
Kunstzinnige therapie (29)
Op antroposofische grondslag

Jan Saal · alles van deze auteur 

€ 3.00

Beschrijving van de verschillende vormen van kunstzinnige therapie op basis van het antroposofisch mensbeeld. (brochure, 20 pagina’s)

Genezend opvoeden
Genezend opvoeden
Over kinderen met een ontwikkelingsstoornis

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 27.50    ‹  geen verzendkosten!   

Deze 12 voordrachten staan aan de basis van de zgn. antroposofische heilpedagogie: de zorg voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis. Hier wordt de ’bijzondere blik’ ontvouwd die deze zorg kenmerkt. Ontwikkelingsstoornissen worden ook bezien in het licht van karma en reïncarnatie, daarnaast gaf Rudolf Steiner ook vele concrete aanknopingspunten voor het concrete handelen.

Gebonden uitgave, 270 pagina’s, met nawoord, aantekeningen e.d. (Serie Werken en Voordrachten).

(GA 317)

Kunst en therapie
Kunst en therapie

Joop van Dam · alles van deze auteur 

€ 16.00

Kunstzinnige therapie heeft als opgave te harmoniseren en stoornissen op te heffen. Voor de patiënt die kunstzinnige therapie krijgt, gaat het niet om de vraag of hij/zij zelf kunstzinnig is - en daarin valt ook op allerlei manieren nog wat te ontwikkelen. Maar het kunstzinnig bezig zijn werkt direct bevorderlijk op de gezondheid. In deze uitgave, met een aantal kleurenafbeeldingen, wordt getoond op welke wijze kunstzinnige therapie zijn betekenis waar maakt.

paperback met flappen, p. 49

Ketenen tot vrijheid
Ketenen tot vrijheid
Demonstraties sociaaltherapie

Tine Verhagen en Albert de Vries · alles van deze auteur 

€ 6.00

Een brochure die inzicht geeft in de praktijk van het leven en werken in een sociaal-therapeutische woon- en werkgemeenschap voor verstandelijk gehandicapten. Via allerlei dagelijkse voorvallen die zich afspelen tussen een van de werkers en de bewoners wordt duidelijk vanuit welke gezindheid gewerkt kan worden. In kleine teksten tussendoor worden de praktijkervaringen nader bekeken.

(brochure, geniet, 36 pagina’s)

Zin in zingen
Zin in zingen
Loutering in de zangkunst

Valborg Werbeck-Svärdström · alles van deze auteur 

€ 19.00

Deze uitgave is hét werk over de methode van het 'Werbeck-zingen', ook wel de 'school van de stemonthulling'genoemd. Deze methode werd in samenspraak met Rudolf Steiner, en later met enkele antroposofische artsen, ontwikkeld door de schrijfster, die als operazangeres stemproblemen kreeg en op zoek ging naar oefeningen om haar stem gezond te krijgen. Niet alleen muzikaal is deze manier van zingen bijzonder, en leidt tot een vrij stemgebruik, ook therapeutisch is het Werbeck-zingen van bijzondere betekenis.

(hardcover, genaaid, 221p, met leeslint)

Verplegen vanuit antroposofisch perspectief (19)
Verplegen vanuit antroposofisch perspectief (19)

Patricia Wessels · alles van deze auteur 

€ 3.00

Over het verplegen van zieken vanuit antroposofisch gezichtspunt.

(brochure, 31 pagina’s)

Genezen via de huid (51)
Genezen via de huid (51)
Uitwendige therapie

Katie Willink-Maendel (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 3.00

De antroposofische uitwendige therapie werkt via de huid in op de gezondheid van de mens. In deze brochure (uit de serie Gezichtspunten) wordt deze therapie beschreven tegen het licht van het antroposofisch mensbeeld en worden vervolgens verschillende praktische toepassingen van de uitwendige therapie besproken.

(brochure, 29 pagina’s)

Natuurgeneeskunde
Natuurgeneeskunde
Wegwijs in 1 uur

Corwin Aakster, Fleur Kortekaas · alles van deze auteur 

€ 12.50

De natuurgeneeskunde gaat uit van de mens als geheel en biedt op basis van deze holistische visie allerlei vormen van behandeling die gericht zijn op het versterken van het zelfgenezend vermogen. Dit boekje geeft informatie over het wat en waarom van de natuurgeneeskunde, biedt inzicht in de verschillende behandelmethoden, gaat in op de werkwijze van de arts of therapeut en geeft een beeld van de toepassingsgebieden. Daarmee vormt het een beknopte en praktische inleiding. (pocket, 96 pagina’s)

Tekeningen
Tekeningen
Beeldtaal van het onbewuste

Gregg M. Furth · alles van deze auteur 

€ 23.50    ‹  geen verzendkosten!   

Gregg Furth beschrijft de achtergronden, de theorie en de mogelijkheden die het analyseren van tekeningen biedt. Aan de hand van de vele afgebeelde tekeningen neemt hij de lezer stap voor stap mee in de analyse, bedoeld voor het werken in een psychotherapeutische context.

(gebonden uitgave, 159 pagina’s, met kleurenillustraties)

Psychotherapie
Psychotherapie
Kernproblemen - de praktijk

Carl G. Jung · alles van deze auteur 

€ 11.95

Acht artikelen over verschillende aspecten van de psychotherapie op Jungiaanse basis. De artikelen richten zich op degenen die bekend zijn met Jungs psychologie.

(paperback, 109 pagina’s

Melkvrij, glutenvrij leven
Melkvrij, glutenvrij leven
Over lactose-overgevoeligheid en coeliakie; met lekkere recepten

Nora Kircher · alles van deze auteur 

€ 14.95

De schrijfster van dit boek, Nora Kircher, leeft zelf met lactose/-gluten-overgevoeligheid en heeft over deze overgevoeligheid al meer boeken gepubliceerd. Zij is werkzaam als diëtiste en heilpraktiker.

In dit praktisch boek geeft zij informatie over te gebruiken levensmiddelen, over hun eigenschappen, de manier waarop ze gebruikt en bewaard kunnen worden en tevens geeft ze een tientallen recepten. (Paperback, 78 pagina’s)

De binnenkant van blauw
De binnenkant van blauw
Onderzoek naar dynamiek van blauw en de toepassing hiervan in de kunstzinnige therapie

Wil Uitgeest · alles van deze auteur 

€ 7.90

Beleeft ieder mens kleur op zijn eigen manier - en hebben de kleuren zelf niet een eigen kwaliteit?

In dit boek voert de auteur ons mee naar de binnenkant van de kleur blauw en zal duidelijk worden dat kleuren wel degelijk een objectieve kwaliteit hebben. Ook wordt aan de hand van enkele casussen beschreven hoe de kleur blauw kan worden toegepast in de antroposofische kunstzinnige therapie.

(gebonden, 302 pagina’s met vele afbeeldingen in kleur) Van 27,50 voor 7,90