menu
 winkelmandje 

Mensenkennis, zelfkennis, jezelf ontwikkelen - algemeen

Innerlijke verdieping

93 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/5
 sortering

 « 12345 » 

Tijd is
Tijd is

Jenny Odell · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

- Op zoek naar een leven vrij van de klok -

Niet veel tijd; haast; druk. Veel mensen worstelen met 'de tijd'.

In dit boek laat de auteur zien dat tijd geen vaststaand, objectief gegeven is - maar dat ons omgaan met tijd afhankelijk is van onze gedachten over wat tijd is. Puttend uit filosofie, geschiedenis en vele ervaringen, biedt de auteur nieuwe perspectieven om anders om te gaan met tijd.

(paperback, 461p)

Er is altijd wel ergens een vogel die zingt
Er is altijd wel ergens een vogel die zingt

Tammah Watts · alles van deze auteur 

€ 18.50

- Kijk om je heen en vang een moment van geluk -

Dit boek gaat wel en niet over vogels. Het gaat vooral over troost en inspiratie vinden, daar waar je het waarschijnlijk niet zocht. De schrijfster (therapeute) vertelt over haar eigen ervaringen en over de hulp die zij vond in de wereld van de vogels, met tips en oefeningen om naar vogels te kijken en te luisteren.

(paperback, 190p)

Leven zonder tranen
Leven zonder tranen

Han van den Boogaard (samensteller) · alles van deze auteur 

€ 7.90

- Wei Wu Wei's waarheid over zijn en niet-zijn -

Een keuze uit het werk van Wei Wu Wei: filosofisch, oosters getinte bespiegelingen over zijn en niet-zijn, zelfkennis e.d. Wei Wu Wei was een pseudoniem van de Ierse schrijver Terence Gray die van 1958 tot 1974 acht boeken publiceerde die destijds nauwelijks werden opgemerkt maar nu als een 'achtdelig klassiek werk' worden gezien.

(paperback, 172p.) Van 19,90 voor 7,90

Over hebzucht en begeerte
Over hebzucht en begeerte
Ontsnappen aan het streven naar meer

Anselm Grün · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een trekje van de mens: hij wil steeds meer bezitten en beleven. Het streven naar dat meer kan het dagelijks leven kleuren, en daarin een steeds grotere rol spelen. Anselm Grün bespreekt voorbeelden van hebzucht en begeerte zoals die in het nieuwe testament voorkomen, en geeft vervolgens twaalf stappen om je begeerte om te buigen tot positieve eigenschappen.

(paperback, 157p)

Van 16.99 voor 7.90

Een kalme geest
Een kalme geest
Hoe Boeddhisme helpt de herrie in je hoofd en om je heen tot rust te brengen

Shoukei Matsumoto · alles van deze auteur 

€ 7.90

In onze drukke wereld, en in onze drukke hoofden, wordt het vinden van stilte en je eigen innerlijke stem steeds belangrijker. De boeddhistische monnik Shoukei Matsumoto vertelt over onze lawaaiige wereld, het vinden van rust, het oefenen van de geest, loslaten, goed doen en het bewandelen van je eigen pad. Met mooie waterverf illustraties.

(hardcover, 176p)

VAN 18,99 VOOR 7,90

Breuklijnen in de familie
Breuklijnen in de familie

Karl Pillemer · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

- De impact van ruzie, vervreemding, verbroken verbanden -

Verdeeldheid en conflicten in families doen veel, en vaak langdurig pijn. Hoe ontstaan ze en vooral: wat kun je eraan doen om tot een verzoening te komen?

Deze uitgave gaat daar diep op in en werpt eerst licht op het ontstaan en de gevolgen van de breuklijnen, terwijl in het tweede deel verschillende concrete stappen op een 'weg van verzoening' worden beschreven. De auteur deed veel onderzoek naar deze problematiek en combineert ervaringen, wetenschappelijke inzichten en praktische hulpmiddelen in zijn aanpak.

(paperback, 318p)

Goden in elke man
Goden in elke man
Een nieuwe psychologie van de man

Jean Shinoda Bolen · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

De schrijfster ontwikkelt een 'psychologie van de man' aan de hand van een aantal Griekse goden. Hun eigenschappen en karaktertrekken, zoals verteld in de Griekse mythen en sagen, kunnen kunnen verbonden worden met bepaalde 'typen' man die door de schrijfster beschreven worden, met hun lichte en minder lichte eigenschappen, ontwikkelingskanden en -belemmeringen.

(paperback, 303p)

De stem van de leegte
De stem van de leegte
Spirituele psychologie

Marie-Thérèse Lips · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een beschrijving van de weg van de auteur naar 'de ziel'. Wat is de ziel; hoe vind je de toegang tot de ziel; op welke wijze drukt de ziel zich uit en hoe verbind je de ziel met het dagelijks leven?

(paperback, 311p)

Wie zijn wij? Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe?
Wie zijn wij? Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe?

Hans Moolenburgh sr. · alles van deze auteur 

€ 19.99

In dit boek gaat de bekende arts in op de grote levensvragen. Vanuit zijn rijke ervaring beschrijft hij dat de moderne wetenschap ten opzichte van die vragen eigenlijk met lege handen staat. Voor die wetenschap bestaat er geen vrije wil en geen menselijke 'geest' - terwijl de menselijke geest juist tot het antwoord op die grote vragen kan komen.

(hardcover, 127p)

Stilte vinden
Stilte vinden

Amber Hatch · alles van deze auteur 

€ 7.90

Stilte vinden; innerlijke rust scheppen. De schrijfster beschrijft vanuit drie perspectieven hoe je stilte kunt vinden: in de ruimte om je heen en in je tijdsbesteding; in je relaties, en in jezelf. Met oefeningen en tips.

Van 15,00 voor 7,90

(hardcover, 156p)

De hemel in je handen
De hemel in je handen
Hoe je toegang krijgt tot een ruimer bewustzijn

Lisette Thooft · alles van deze auteur 

€ 24.00    ‹  geen verzendkosten!   

Wat leeft er eigenlijk wel niet in een mens? - Meer dan we denken. Om dat te ontdekken, bestaan verschillende traditionele en moderne technieken en methoden. De schrijfster beschrijft er een aantal, vanuit haar eigen ervaringen, en laat zien dat er heel veel manieren zijn om te onderzoeken wat er in je leeft; en zo een steeds beter zicht op jezelf te krijgen.

(paperback, 176p)

Liefdesbang
Liefdesbang
Overwin verlatingsangst en bindingsangst

Hannah Cuppen · alles van deze auteur 

€ 23.50    ‹  geen verzendkosten!   

Het zal te maken hebben met het gegeven dat de mens steeds individueler wordt: dat maakt het vraagstuk van jezelf verbinden én ruimte voor jezelf hebben een vraag die in veel verhoudingen een grote rol speelt. Afhankelijkheid in een relatie; bang dat je alleen gelaten wordt; geen ruimte voor jezelf; bang om je te verbinden? De schrijfster heeft er als therapeut heel veel ervaring mee en beschrijft helder en concreet wat er speelt, of kan spelen, en hoe je daar mee om kunt gaan.

(paperback, 224p)

Over begrijpen en beslissen
Over begrijpen en beslissen
Onderzoek naar de grondslagen van het kennen

Jaap van Rijswijk · alles van deze auteur 

€ 15.00

In het groot en in het klein staan we voortdurende voor vragen waarover we iets moeten beslissen. Hoe doen we dat eigenlijk? En is het mogelijk in vrijheid af te wegen en te besluiten?

In dit, op de Filosofie van de Vrijheid gebaseerde werk, wordt beschreven hoe we op een bewuste, oefenende manier met al deze vraagstukken om te gaan en daarbij niet alleen stappen zetten om ons doel te bereiken, maar ook een innerlijke scholing aan te gaan.

(paperback met flappen, 89p)

Psychologische typen
Psychologische typen

Carl Gustav Jung · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Kijkend naar anderen, en kijkend naar jezelf, is het mogelijk verschillende 'typen' mens te leren kennen. Dat is interessant, ook om te ontdekken dat jij, of de ander, weliswaar een 'type' kunnen zijn - maar toch altijd meer dan dat. In deze uitgave behandelt Jung het extraverte en het introverte type en beschrijft de vier functies van de psyche die hij onderscheidde: denken, voelen, gewaarwording en intuïtie. Een boek voor de professional of de geïnteresseerde leek.

(paperback, 547p)

Paden naar geluk
Paden naar geluk

Joseph Campbell · alles van deze auteur 

€ 26.00    ‹  geen verzendkosten!   

- Mythen en verhalen als bron van persoonlijke groei -

Mythen, riten en symbolen behoren tot het ’levende culturele erfgoed’ van de mens. Wie zich innerlijk met hen verbindt kan er grote kracht en inspiratie uit putten. Persoonlijke groei en het vinden van je ware bestemming staan centraal in dit heldere, direct aansprekende boek.

(paperback, 206 pagina’s)

Patronen van ongekende gevoelens doorbreken
Patronen van ongekende gevoelens doorbreken

Jonice Webb · alles van deze auteur 

€ 23.50    ‹  geen verzendkosten!   

- Stop met leeglopen en verbeter al je relaties -

Wie als kind niet gezien -emotioneel verwaarloosd- werd, bouwt waarschijnlijk patronen op in het omgaan met anderen die uiteindelijk onbevredigend zijn. Dit boek gaat erover hoe je die patronen kunt herkennen en doorbreken, bijvoorbeeld in de verbinding met je partner, je ouders of je kinderen.

(paperback, 224p)

Vind rust in ademen
Vind rust in ademen

Thich Nhat Hanh · alles van deze auteur 

€ 24.00    ‹  geen verzendkosten!   

Te midden van alle drukte en verplichtingen van het alledaagse leven... is het moeilijk om bij jezelf te blijven en rust te vinden. Dit boek, van de boeddhistische monnik en mensenrechtenactivist, biedt een breed scala aan korte meditaties, anekdotes en adviezen.

(hardcover, 109p)

Vrienden worden met je lijf
Vrienden worden met je lijf

Lisette Thooft · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Van je lichaam houden, ontspannen en genieten: dat kan niet zonder pijn en ongemak te accepteren. Geen probleem, want een volwassen mensenhart kan alle pijn van de wereld aan – maar je hebt er wel lichaamsbewustzijn bij nodig. Dat wil zeggen: kunnen en durven voelen wat je voelt, met vriendelijke, warme aandacht.

Dit boek helpt je daarbij, met heldere en praktische informatie, simpele oefeningen en boeiende verhalen. Een boek dat je leest voor je plezier, en waar je lijf je dankbaar voor is.

(paperback, 176p.)

Ode aan de eenzaamheid
Ode aan de eenzaamheid

Marinus van den Berg · alles van deze auteur 

€ 24.00    ‹  geen verzendkosten!   

Eenzaamheid is voor steeds meer mensen een probleem. Het is moeilijk een vervuld leven te leiden als je je eenzaam voelt. In dit boek beschrijft de auteur, die pastoraal werker is, ook nog een andere kant van eenzaamheid en geeft hij een weg om ermee om te gaan en ook de waarde van het alleen-zijn te ervaren.

(paperback, 208p)

Krachtboek voor vrouwen
Krachtboek voor vrouwen
Wijsheid van Louise Hay

Louise Hay · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Deze uitgave bevat levenslessen voor vrouwen van alle leeftijden over thema's als relaties, seksualiteit, ouderschap en ouder worden. Daarmee probeert de schrijfster het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te versterken opdat vrouwen een krachtige plek in de wereld kunnen innemen.

(paperback, 174p)

 « 12345 »