menu
 winkelmandje 

Mensenkennis, zelfkennis, jezelf ontwikkelen - algemeen

Innerlijke verdieping

94 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/5
 sortering

 « 12345 » 

Breuklijnen in de familie
Breuklijnen in de familie

Karl Pillemer · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

- De impact van ruzie, vervreemding, verbroken verbanden -

Verdeeldheid en conflicten in families doen veel, en vaak langdurig pijn. Hoe ontstaan ze en vooral: wat kun je eraan doen om tot een verzoening te komen?

Deze uitgave gaat daar diep op in en werpt eerst licht op het ontstaan en de gevolgen van de breuklijnen, terwijl in het tweede deel verschillende concrete stappen op een 'weg van verzoening' worden beschreven. De auteur deed veel onderzoek naar deze problematiek en combineert ervaringen, wetenschappelijke inzichten en praktische hulpmiddelen in zijn aanpak.

(paperback, 318p)

Goden in elke man
Goden in elke man
Een nieuwe psychologie van de man

Jean Shinoda Bolen · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

De schrijfster ontwikkelt een 'psychologie van de man' aan de hand van een aantal Griekse goden. Hun eigenschappen en karaktertrekken, zoals verteld in de Griekse mythen en sagen, kunnen kunnen verbonden worden met bepaalde 'typen' man die door de schrijfster beschreven worden, met hun lichte en minder lichte eigenschappen, ontwikkelingskanden en -belemmeringen.

(paperback, 303p)

De stem van de leegte
De stem van de leegte
Spirituele psychologie

Marie-Thérèse Lips · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een beschrijving van de weg van de auteur naar 'de ziel'. Wat is de ziel; hoe vind je de toegang tot de ziel; op welke wijze drukt de ziel zich uit en hoe verbind je de ziel met het dagelijks leven?

(paperback, 311p)

Wie zijn wij? Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe?
Wie zijn wij? Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe?

Hans Moolenburgh sr. · alles van deze auteur 

€ 19.99

In dit boek gaat de bekende arts in op de grote levensvragen. Vanuit zijn rijke ervaring beschrijft hij dat de moderne wetenschap ten opzichte van die vragen eigenlijk met lege handen staat. Voor die wetenschap bestaat er geen vrije wil en geen menselijke 'geest' - terwijl de menselijke geest juist tot het antwoord op die grote vragen kan komen.

(hardcover, 127p)

Stilte vinden
Stilte vinden

Amber Hatch · alles van deze auteur 

€ 6.90

Stilte vinden; innerlijke rust scheppen. De schrijfster beschrijft vanuit drie perspectieven hoe je stilte kunt vinden: in de ruimte om je heen en in je tijdsbesteding; in je relaties, en in jezelf. Met oefeningen en tips.

Van 15,00 voor 6,90

(hardcover, 156p)

De hemel in je handen
De hemel in je handen
Hoe je toegang krijgt tot een ruimer bewustzijn

Lisette Thooft · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Wat leeft er eigenlijk wel niet in een mens? - Meer dan we denken. Om dat te ontdekken, bestaan verschillende traditionele en moderne technieken en methoden. De schrijfster beschrijft er een aantal, vanuit haar eigen ervaringen, en laat zien dat er heel veel manieren zijn om te onderzoeken wat er in je leeft; en zo een steeds beter zicht op jezelf te krijgen.

(paperback, 176p)

Liefdesbang
Liefdesbang
Overwin verlatingsangst en bindingsangst

Hannah Cuppen · alles van deze auteur 

€ 23.50    ‹  geen verzendkosten!   

Het zal te maken hebben met het gegeven dat de mens steeds individueler wordt: dat maakt het vraagstuk van jezelf verbinden én ruimte voor jezelf hebben een vraag die in veel verhoudingen een grote rol speelt. Afhankelijkheid in een relatie; bang dat je alleen gelaten wordt; geen ruimte voor jezelf; bang om je te verbinden? De schrijfster heeft er als therapeut heel veel ervaring mee en beschrijft helder en concreet wat er speelt, of kan spelen, en hoe je daar mee om kunt gaan.

(paperback, 224p)

Over begrijpen en beslissen
Over begrijpen en beslissen
Onderzoek naar de grondslagen van het kennen

Jaap van Rijswijk · alles van deze auteur 

€ 15.00

In het groot en in het klein staan we voortdurende voor vragen waarover we iets moeten beslissen. Hoe doen we dat eigenlijk? En is het mogelijk in vrijheid af te wegen en te besluiten?

In dit, op de Filosofie van de Vrijheid gebaseerde werk, wordt beschreven hoe we op een bewuste, oefenende manier met al deze vraagstukken om te gaan en daarbij niet alleen stappen zetten om ons doel te bereiken, maar ook een innerlijke scholing aan te gaan.

(paperback met flappen, 89p)

Psychologische typen
Psychologische typen

Carl Gustav Jung · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Kijkend naar anderen, en kijkend naar jezelf, is het mogelijk verschillende 'typen' mens te leren kennen. Dat is interessant, ook om te ontdekken dat jij, of de ander, weliswaar een 'type' kunnen zijn - maar toch altijd meer dan dat. In deze uitgave behandelt Jung het extraverte en het introverte type en beschrijft de vier functies van de psyche die hij onderscheidde: denken, voelen, gewaarwording en intuïtie. Een boek voor de professional of de geïnteresseerde leek.

(paperback, 547p)

Paden naar geluk
Paden naar geluk

Joseph Campbell · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

- Mythen en verhalen als bron van persoonlijke groei -

Mythen, riten en symbolen behoren tot het ’levende culturele erfgoed’ van de mens. Wie zich innerlijk met hen verbindt kan er grote kracht en inspiratie uit putten. Persoonlijke groei en het vinden van je ware bestemming staan centraal in dit heldere, direct aansprekende boek.

(paperback, 206 pagina’s)

Patronen van ongekende gevoelens doorbreken
Patronen van ongekende gevoelens doorbreken

Jonice Webb · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

- Stop met leeglopen en verbeter al je relaties -

Wie als kind niet gezien -emotioneel verwaarloosd- werd, bouwt waarschijnlijk patronen op in het omgaan met anderen die uiteindelijk onbevredigend zijn. Dit boek gaat erover hoe je die patronen kunt herkennen en doorbreken, bijvoorbeeld in de verbinding met je partner, je ouders of je kinderen.

(paperback, 224p)

Vind rust in ademen
Vind rust in ademen

Thich Nhat Hanh · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Te midden van alle drukte en verplichtingen van het alledaagse leven... is het moeilijk om bij jezelf te blijven en rust te vinden. Dit boek, van de boeddhistische monnik en mensenrechtenactivist, biedt een breed scala aan korte meditaties, anekdotes en adviezen.

(hardcover, 109p)

Vrienden worden met je lijf
Vrienden worden met je lijf

Lisette Thooft · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Van je lichaam houden, ontspannen en genieten: dat kan niet zonder pijn en ongemak te accepteren. Geen probleem, want een volwassen mensenhart kan alle pijn van de wereld aan – maar je hebt er wel lichaamsbewustzijn bij nodig. Dat wil zeggen: kunnen en durven voelen wat je voelt, met vriendelijke, warme aandacht.

Dit boek helpt je daarbij, met heldere en praktische informatie, simpele oefeningen en boeiende verhalen. Een boek dat je leest voor je plezier, en waar je lijf je dankbaar voor is.

(paperback, 176p.)

Ode aan de eenzaamheid
Ode aan de eenzaamheid

Marinus van den Berg · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Eenzaamheid is voor steeds meer mensen een probleem. Het is moeilijk een vervuld leven te leiden als je je eenzaam voelt. In dit boek beschrijft de auteur, die pastoraal werker is, ook nog een andere kant van eenzaamheid en geeft hij een weg om ermee om te gaan en ook de waarde van het alleen-zijn te ervaren.

(paperback, 208p)

Krachtboek voor vrouwen
Krachtboek voor vrouwen
Wijsheid van Louise Hay

Louise Hay · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Deze uitgave bevat levenslessen voor vrouwen van alle leeftijden over thema's als relaties, seksualiteit, ouderschap en ouder worden. Daarmee probeert de schrijfster het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te versterken opdat vrouwen een krachtige plek in de wereld kunnen innemen.

(paperback, 174p)

Vogelvlucht naar het paradijs
Vogelvlucht naar het paradijs
De mystieke kracht van het vogelrijk

Joyce van Dobben en Jane Toerien · alles van deze auteur 

€ 12.50

In dit vervolg op de succesvolle set Vogelkaarten, waarvan ook een Engelse, Duitse en Franse editie verscheen, geeft Jane Toerien ons opnieuw een inkijk in het vogelrijk. Vogels hebben ons immers nog veel meer te bieden dan enkel een mooie aanblik en fraai gezang. Deze nieuwe set laat de mystieke, transformerende kwaliteit van vogels zien.

Paperback, 236 pagina´s. Van 32,95 voor 12,50

De macht van het niets doen
De macht van het niets doen

Jenny Odell · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

- Een radicaal verzet tegen de aandachtseconomie -

In dit moderne internettijdperk wordt er permanent en van alle kanten om onze aandacht gevraagd. Onze aandacht is 'geld waard'. In deze uitgave laat de schrijfster zien dat 'niets doen' tot een rustplek in je leven kan leiden, waar je nieuwe krachten kunt opdoen, productiever kan worden, meer zingeving ervaart en bij kan dragen aan een gezondere samenleving.

(paperback, 301p)

Ben ik een empaat?
Ben ik een empaat?

Stephanie Red Feather · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

- Ontdek hoe je jouw unieke heldervoelende kwaliteiten kunt beschermen en inzetten -

Sommige mensen zijn extreem gevoelig voor de emoties en energieën van anderen. Het kan moeilijk zijn om daar goed mee om te gaan. In deze uitgave beschrijft de auteur de belangrijke positieve kwaliteiten die met deze gevoeligheid verbonden zijn en geeft tips en adviezen om enerzijds grenzen te stellen en veiligheid te scheppen; anderzijds te leven vanuit liefde.

(paperback, 333)

Wonderen van ontwikkeling
Wonderen van ontwikkeling

Jan Diek van Mansvelt · alles van deze auteur 

€ 19.95

De mens is deel van de natuur: van alles dat ons op Aarde omringt. De krachten die in de natuur tot uiting komen, zijn ook krachten die in de mens werken. Zoals we met de natuur omgaan, zo gaan we feitelijk ook met onszelf om.

Vanuit verwondering de natuur waarnemend, beschrijft de auteur hoe zich in de plant metamorfoses voordoen: omvormingen van het bestaande naar een nieuwe fase - en toont vervolgens hoe wij zelf ook tot omvormen en nieuwe ontwikkelingsstappen kunnen komen.

(hardcover, genaaid, met vele afb. in kleur, 120p)

Perfectionisme
Perfectionisme

Jaap van der Stel · alles van deze auteur 

€ 23.00    ‹  geen verzendkosten!   

Met het streven om dingen zo goed mogelijk te doen is niets mis. Maar perfectionisme neemt soms sterkere vormen aan en wordt in het dagelijks leven een belemmering en kan leiden tot depressie, burn-out of andere klachten.

Hoe kun je daarmee omgaan en is het mogelijk jezelf tegen perfectionisme te beschermen? Deze uitgave behandelt deze en andere aspecten van perfectionisme en mikt op professionals maar ook op mensen die onder perfectionisme gebukt gaan.

(paperback, 125p)

 « 12345 »