menu
 winkelmandje 

Knutselen - algemeen

Ouders en kinderen

57 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3

 « 123 » 

Viltpret
Viltpret
Voor kinderen

€ 5.00

Een uitgave die duidelijk laat zien hoe vilten in z’n werk gaat en dat vervolgens een aantal werkstukken toont en beschrijft, zoals verschillende dierfiguren, bloemetjes, vingerpopjes. Geschikt om met kinderen vanaf een jaar of 7 aan de slag te gaan,

(hardcover, rijk geïllustreerd in kleur, 45 pagina’s) Van 14,95 voor 5,00

Kirigami
Kirigami
Snij- en vouwkunst met papier

Ho Hu Ann · alles van deze auteur 

€ 7.90

Kirigami is een Japanse papierknipkunst: met knippen en vouwen (of snijden) maak je prachtige kleine, kunstzinnige objecten, bijvoorbeeld pop-up kaarten, tafeldecoraties of kerstversieringen.

Het boek geeft een beschrijving van de techniek van het snijden en vouwen en toont vervolgens, stap-voor-stap, 40 voorbeelden, met tekeningen en vouwschema's, van verschillende moeilijkheidsgraad.

(paperback, 159p)

Inlegwerk in hout
Inlegwerk in hout

Jack Metcalfe & John Apps · alles van deze auteur 

€ 7.90

Na inleidingen over te gebruiken materialen en gereedschap, volgen ontwerpen en stap-voor-stap werkbeschrijvingen in verschillend technieken. Met heldere beschrijvingen en duidelijke foto's wordt getoond hoe je met dit bijzondere ambacht aan de slag kunt.

(paperback, 176p, met ruim 300 foto's in kleur)

Van 24,95 voor 7,90

Vingerpoppetjes haken
Vingerpoppetjes haken
Sprookjesfiguren om mee te spelen

Annemarie Arts · alles van deze auteur 

€ 5.00

Maak zelf een aantal sprookjesfiguren als vingerpopje. Met een inleiding en beschrijving van technieken, en vervolgens werkbeschrijvingen, met foto's voor de sprookjesfiguren.

(Paperback, 47p, met kleurenfoto's) Van 9,95 voor 5,00

Schilderen met aquarel
Schilderen met aquarel
Inspiratie door bekende meesters

Brian en Uschi Bagnall · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een inspirerende uitnodiging om aan de gang te gaan met aquarelverf. Na inleidende hoofdstukken over materiaal, compositie en kleurgebruik wordt aan de hand van werk van o.a. Turner,Cézanne, Klee en Kandinsky, verschillende stijlen van werken met aquarel getoond en kun je stap voor stap, met oefeningen en tips, de verschillende stijlen zelf proberen en ondervinden.

paperback, 96p, vele afb. in kleur.

VAN 16,95 voor 7,90

Het poppentheater
Het poppentheater

Maija Baric · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een uitnodigend boek voor het maken van allerlei soorten poppen: van vingerpopjes en handpoppen tot poppen van papier of marionetten. Er worden twaalf projecten beschreven waarin stap voor stap, en met vele smaakvolle kleurenillustraties, wordt getoond hoe je de poppen maakt.

Een inspirerend boek!

(gebonden uitgave, 88 pagina’s) Van 19,90 voor 5,00

Mijn geheime tuin
Mijn geheime tuin
Speciale editie - posterboek

Johanna Basford · alles van deze auteur 

€ 8.90

Een kleurboek op groot formaat (24,5 x 33 cm). De mooiste 20 tekeningen uit De geheime tuin zijn gedrukt op dun karton, om in te lijsten en op te hangen.

VAN 17,50 VOOR 8,90

Zelf iconen schilderen
Zelf iconen schilderen
Nieuw licht op iconen

Frida Boland · alles van deze auteur 

€ 31.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een mooi én zeer bruikbaar boek voor wie zelf iconen wil schilderen. na een inleiding over de geschiedenis van iconen, de verschillende stijlen e.d., volgt een praktisch deel waarin alle aspecten van het zelf schilderen aan bod komen. In duidelijke teksten die het hoe en wat verklaren en met werktekeningen en voorbeelden, waaronder een aantal in kleur. Natuurlijk ook met informatie over te gebruiken materiaal. (Gebonden uitgave, 166 pagina’s)

Natuur met pastelkrijt
Natuur met pastelkrijt

Loes Botman · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Werken met pastelkrijt met inspirerende onderwerpen uit de natuur, 'aan de hand' van kunstenares Loes Botman. De kunstenares is ook bekend van de kartonboekjes voor peuters en kleurrijke kaarten met haar werk (natuurlijk ook ion onze winkel te vinden). Bloemen, landschappen, dieren in prachtige kleuren getroffen: dat leer je in dit boek aan de hand van projecten met stap-voor-stap instructies en you tube-filmpjes. Natuurlijk ook met aandacht voor materiaal en techniek.

(hardcover, 126p, met vele afb. in kleur)

Geheimen uit de kloostertuin
Geheimen uit de kloostertuin
Tuinbeleving als inspiratiebron

Tini Brugge · alles van deze auteur 

€ 12.50

Prachtig geïllustreerd werk dat wil stimuleren om te tuinieren vanuit een innerlijke stem. De vele wetenswaardigheden en illustraties uit kloostertuinen moedigen dit aan: ze laten je op een andere manier kijken naar tuinieren, naar bloemen, planten en vruchtgewassen. Daarbij ook veel aandacht voor de symboliek van allerlei planten.

(Gebonden, groot formaat, rijk in kleur geïllustreerd, 159 pagina’s) VAN 29,95 VOOR 12,50

Vormtekenen: 9 kaarten
Vormtekenen: 9 kaarten

Dick Bruin · alles van deze auteur 

€ 12.50

Een setje van 9 kaarten met vormtekeningen van Dick Bruin in een kartonnen mapje. Het formaat van de kaarten is ca 15 x 21 cm.

Kleding en knuffels voor de kleintjes
Kleding en knuffels voor de kleintjes

Amy Butlers · alles van deze auteur 

€ 9.90

20 werkstukken om zelf te naaien voor baby’s, met werkpatronen, verklaring van de verschillende technieken, stap-voor-stap werkbeschrijving en variërend in moeilijkheidsgraad. Maak zelf babykleertjes, knuffels, slabbetjes, luierzak, speelkleed en meer. Verzorgde uitgave met losse werkbladen, vele foto’s in kleur.

(Ringband in hardcover, 172 pagina’s)

De favorieten van Arne & Carlos
De favorieten van Arne & Carlos
Met 15 nieuwe patronen

Arne & Carlos · alles van deze auteur 

€ 9.90

Deze uitgave op groot formaat bevat 85 breipatronen van het Noorse duo Arne & Carlos, waaronder kledingstukken, popjes, kerstballen, paaseieren en nog veel meer.

(hardcover, genaaid, 264p, vol kleurenfoto's) Van 22,50 voor 9,90

Boetseren beelden & reliëfs
Boetseren beelden & reliëfs

Philippe Chazot · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een zeer bruikbare uitgave voor het boetseren van handen, voeten en bustes. Met beschrijvingen over het opzetten van een werkstuk, materiaal keuze en met duidelijke stapvoorstap beschrijvingen met foto's. ook aandacht voor het tot leven brengen van vormen, het observeren, het opdoen van ideeën en het gebruik van armaturen, het stoken en het maken van reliëfs.

(soepele hardcover, 80p, met vele afb. in kleur) Van 14,95 voor 7,90

De pottenbakkersschijf
De pottenbakkersschijf
Praktisch handboek voor vorm en ontwerp van keramiek

David Cohen · alles van deze auteur 

€ 7.90

Het werken met de pottenbakkersschijf vergt oefening en vaardigheid. In deze uitgave worden basisprincipes en -technieken besproken en getoond (met instructieve kleurenfoto’s). Aan welke eigenschappen moet de klei voldoen en hoe maak je de klei geschikt voor gebruik? Wat is centreren, hoe open je de vorm, hoe kun je de vorm optrekken?

Na het werken aan eenvoudiger vormen als de schaal of een cylinder, komen daarna ook meer gecompliceerde vormen aan bod.

(paperback, 144 pagina’s) Van 17,90 voor 7,90

Het grote woensdagmiddag spelletjesboek
Het grote woensdagmiddag spelletjesboek

Benoît Delalandre · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een boek vol met allerlei spelletjes om thuis, binnen of buiten te doen, alleen, samen of met een groep kinderen. Een bonte verscheidenheid spelletjes komt aan bod: spelletjes met papier, met woorden, met munten, met touw, met stenen, spelletjes op het schoolplein, in de tuin of op het veld.

De spelletjes worden stapsgewijs uitgelegd, met tekst en kleine tekeningen.

De meeste spelletjes zijn bedoeld voor kinderen op de basisschool.

(Gebonden, geïllustreerd, met register, 92 pagina’s) Van 14,75 voor 5,45

Het atelier van Flora
Het atelier van Flora

Kristina Digman · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een fijnzinnige en uitnodigende uitgave om bezig te zijn met dingen die je buiten, langs de kant van de weg, in het bos of op het strand kunt vinden. Beschilder herfstbladeren, maak een mobile met schelpen, droog planten, maak een schildpad van een walnootschaal, maak een kerstmannetje van een doppinda,een hondje of een katje van een dennenappel. Vol leuke ideeën en mooie voorbeelden.

(Hardcover, 32p) Leeftijd: vanaf 6 jaar

Het mooiste Nederland
Het mooiste Nederland
Langs de fraaiste streken van de Lage landen

Monica Wesseling & Flip van Doorn · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een uitgave met 60 wandel- en fietstochten, in mooie gebieden, verspreid over heel Nederland. Van elke tocht is een (globaal) kaartje opgenomen, en een artikel over de tocht: over de natuur, geschiedenis en meer. De tochten werden eerder gepubliceerd in Trouw. Bevat geen of weinig praktische informatie.

(paperback, 296p) Van 20,99 voor 7,90

Een dagje wandelen in Duitsland
Een dagje wandelen in Duitsland
13 wandelingen vlakbij Nederland

Elio Pelzers & henk Filippo · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een aantrekkelijke uitgave waarin 12 rondwandelingen, niet ver over de grens in Duitsland zijn opgenomen, in grensstreek van Borkum (waddeneiland) tot Aken. Het gaat om wandelingen van 10 tot 22 kilometer, door een diversiteit van landschappen. Met een heldere routebeschrijving, kaartjes van de route, beschrijvingen van het landschap en bezienswaardigheden, adressen om onderweg neer te strijken. Enthousiasmerend!

(paperback met flappen, 11p, met vele afb. in kleur) Van 16,95 voor 6,90

Het potlodenboek
Het potlodenboek
Ontdek wat je allemaal kunt doen met potloden

Miri Flower · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een enthousiasmerend boek met 70 projecten om te tekenen en te knutselen met potloden. Het gaat om tekenspelletjes en knutseldingen waarbij potloden gebruikt worden. Voor jonge kinderen onder begeleiding maar ook voor (veel) oudere kinderen.

(genaaid, buigzame softcover, 128 pagina’s)

VAN 14,95 VOOR 6,90

 « 123 »