menu
 winkelmandje 

Knutselen - algemeen

Ouders en kinderen

59 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3

 « 123 » 

Maak monsters, mensen en andere mormels
Maak monsters, mensen en andere mormels

€ 12.50

Een grote paperback, met daarin tekeningen van ruim 40 bekende tekenaars uit verschillende landen. Het is de bedoeling de tekeningen aan te vullen, af te maken en/of te kleuren. De tekeningen zijn in veel verschillende stijlen en bieden plezier voor kinderen vanaf 6 jaar - maar vast en zeker ook voor (veel) oudere (kinderen).

Voor urenlang plezier.

(paperback, 120 pagina’s)

Viltpret
Viltpret
Voor kinderen

€ 5.00

Een uitgave die duidelijk laat zien hoe vilten in z’n werk gaat en dat vervolgens een aantal werkstukken toont en beschrijft, zoals verschillende dierfiguren, bloemetjes, vingerpopjes. Geschikt om met kinderen vanaf een jaar of 7 aan de slag te gaan,

(hardcover, rijk geïllustreerd in kleur, 45 pagina’s) Van 14,95 voor 5,00

Kirigami
Kirigami
Snij- en vouwkunst met papier

Ho Hu Ann · alles van deze auteur 

€ 7.90

Kirigami is een Japanse papierknipkunst: met knippen en vouwen (of snijden) maak je prachtige kleine, kunstzinnige objecten, bijvoorbeeld pop-up kaarten, tafeldecoraties of kerstversieringen.

Het boek geeft een beschrijving van de techniek van het snijden en vouwen en toont vervolgens, stap-voor-stap, 40 voorbeelden, met tekeningen en vouwschema's, van verschillende moeilijkheidsgraad.

(paperback, 159p)

ABC Olieverf
ABC Olieverf

Vicenc Ballestar · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een stapsgewijze inleiding tot het schilderen met olieverf. Na algemene informatie over materiaal en technieken volgen tien in moeilijkheidsgraad oplopende oefeningen die stap voor stap beschreven en (natuurlijk in kleur) getoond worden.

(paperback, 96 pagina’s) VAN 14,95 VOOR 5,00

Het poppentheater
Het poppentheater

Maija Baric · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een uitnodigend boek voor het maken van allerlei soorten poppen: van vingerpopjes en handpoppen tot poppen van papier of marionetten. Er worden twaalf projecten beschreven waarin stap voor stap, en met vele smaakvolle kleurenillustraties, wordt getoond hoe je de poppen maakt.

Een inspirerend boek!

(gebonden uitgave, 88 pagina’s) Van 19,90 voor 5,00

Paasversieringen
Paasversieringen

Thomas en Petra Berger · alles van deze auteur 

€ 5.00

In kleur, met foto’s en tekeningen, geïllustreerd boek met vele ideeën voor palmpaastakken, broodfiguren, paaseieren versieren, kipjes en kuikentjes, tafelversieringen en meer. (88 pagina’s) VAN 14,90 VOOR 5,00

Zelf iconen schilderen
Zelf iconen schilderen
Nieuw licht op iconen

Frida Boland · alles van deze auteur 

€ 29.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een mooi én zeer bruikbaar boek voor wie zelf iconen wil schilderen. na een inleiding over de geschiedenis van iconen, de verschillende stijlen e.d., volgt een praktisch deel waarin alle aspecten van het zelf schilderen aan bod komen. In duidelijke teksten die het hoe en wat verklaren en met werktekeningen en voorbeelden, waaronder een aantal in kleur. Natuurlijk ook met informatie over te gebruiken materiaal. (Gebonden uitgave, 166 pagina’s)

Geheimen uit de kloostertuin
Geheimen uit de kloostertuin
Tuinbeleving als inspiratiebron

Tini Brugge · alles van deze auteur 

€ 12.50

Prachtig geïllustreerd werk dat wil stimuleren om te tuinieren vanuit een innerlijke stem. De vele wetenswaardigheden en illustraties uit kloostertuinen moedigen dit aan: ze laten je op een andere manier kijken naar tuinieren, naar bloemen, planten en vruchtgewassen. Daarbij ook veel aandacht voor de symboliek van allerlei planten.

(Gebonden, groot formaat, rijk in kleur geïllustreerd, 159 pagina’s) VAN 29,95 VOOR 12,50

Kids art
Kids art

Tracy Bunkers (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een kleurrijke uitgave waarin 40 creatieve projecten voor kinderen worden beschreven. Het gaat o.a. om tekenen en schilderen en druktechnieken, op en met papier en textiel. De moeilijkheidsgraad wordt per project aangegeven, zoals ook een lijstje van benodigdheden en een stap-voor-stap beschrijving met vele afbeeldingen verduidelijkt. Met projecten voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar.

(gebonden, groot formaat, 119 pagina’s)

Kleding en knuffels voor de kleintjes
Kleding en knuffels voor de kleintjes

Amy Butlers · alles van deze auteur 

€ 9.90

20 werkstukken om zelf te naaien voor baby’s, met werkpatronen, verklaring van de verschillende technieken, stap-voor-stap werkbeschrijving en variërend in moeilijkheidsgraad. Maak zelf babykleertjes, knuffels, slabbetjes, luierzak, speelkleed en meer. Verzorgde uitgave met losse werkbladen, vele foto’s in kleur.

(Ringband in hardcover, 172 pagina’s)

De pottenbakkersschijf
De pottenbakkersschijf
Praktisch handboek voor vorm en ontwerp van keramiek

David Cohen · alles van deze auteur 

€ 7.90

Het werken met de pottenbakkersschijf vergt oefening en vaardigheid. In deze uitgave worden basisprincipes en -technieken besproken en getoond (met instructieve kleurenfoto’s). Aan welke eigenschappen moet de klei voldoen en hoe maak je de klei geschikt voor gebruik? Wat is centreren, hoe open je de vorm, hoe kun je de vorm optrekken?

Na het werken aan eenvoudiger vormen als de schaal of een cylinder, komen daarna ook meer gecompliceerde vormen aan bod.

(paperback, 144 pagina’s) Van 17,90 voor 7,90

Het grote woensdagmiddag spelletjesboek
Het grote woensdagmiddag spelletjesboek

Benoît Delalandre · alles van deze auteur 

€ 5.45

Een boek vol met allerlei spelletjes om thuis, binnen of buiten te doen, alleen, samen of met een groep kinderen. Een bonte verscheidenheid spelletjes komt aan bod: spelletjes met papier, met woorden, met munten, met touw, met stenen, spelletjes op het schoolplein, in de tuin of op het veld.

De spelletjes worden stapsgewijs uitgelegd, met tekst en kleine tekeningen.

De meeste spelletjes zijn bedoeld voor kinderen op de basisschool.

(Gebonden, geïllustreerd, met register, 92 pagina’s) Van 14,75 voor 5,45

Vuurvliegjes, tovervisjes en schatgravers
Vuurvliegjes, tovervisjes en schatgravers
Lezen, zingen, spelen en knutselen met water, aarde, lucht en vuur

Maria van Donkelaar · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een vrolijk en uitgebreid boek vol verhalen, liedjes, spelletjes en doe-dingen met aarde, water, lucht en vuur.

(Gebonden, groot formaat, 256 pagina’s)

Leeftijd: van 4 tot ca 8 jaar

Mama mia, ik kook zélf!
Mama mia, ik kook zélf!

Liz Franklin · alles van deze auteur 

€ 5.90

Een zeer bruikbaar kinderkookboek met eenvoudige maar smakelijke gerechten uit de Italiaanse keuken. Met duidelijke beschrijvingen en foto’s en recepten voor onder meer brood, pasta, pizza, kleine hapjes en voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Géén buitenissige ingrediënten en geen geforceerde moeilijke hoogstandjes.

(paperback, met vele afbeeldingen in kleur, 128 pagina’s) Van € 16,00 voor € 5,90

Mooi gemaakt van 10 tot 12 jaar
Mooi gemaakt van 10 tot 12 jaar
Creatieve projecten voor kinderen

Jorna Go · alles van deze auteur 

€ 5.00

In deze uitgave worden 33 creatieve projecten beschreven die kunnen worden gemaakt door kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Het gaat om zeer uiteenlopende ideeën, van een portemonnee tot een mozaïekdoosje, van een periscoop tot leren armband. Er wordt vooral gebruik gemaakt van goedkope materialen. Ieder project wordt in duidelijke stappen beschreven, compleet met een lijst van benodigdheden en illustraties in kleur.

(gebonden, 96 pagina’s)

Mooi gemaakt van 8 tot 10 jaar
Mooi gemaakt van 8 tot 10 jaar
Creatieve projecten voor kinderen

Jorna Go · alles van deze auteur 

€ 5.00

Mooi gemaakt bevat enkele tientallen projecten om samen met kinderen van 6 tot 8 jaar te maken. De projecten zijn allemaal in een klein uur te maken en zijn in het boek thematisch gerangschikt. De projecten worden stap voor stap beschreven, en verduidelijkt met illustraties en werktekeningetjes (alles in kleur).

(gebonden uitgave, 96 pagina’s

Van 17,95 voor 5,00

Colafonteinen en spetterende verfbommen
Colafonteinen en spetterende verfbommen
48 experimenten om thuis te doen

Jesse Goossens · alles van deze auteur 

€ 16.95

Een spetterend boek met achtenveertig spectaculaire, spannende en sensationele proeven voor uitvinders in de dop en andere tovenaarsleerlingen. De experimenten zijn, onder begeleiding, geschikt voor kinderen van ca 9 tot 12 jaar. Per proef wordt aangegeven wat je er voor nodig hebt, wat je stap voor stap moet doen en waarom het werkt.

(Gebonden, 104 pagina’s, met illustraties in kleur)

Vrolijke figuren van papier-maché
Vrolijke figuren van papier-maché

Mareike Grün · alles van deze auteur 

€ 4.25

Met papier en lijm aan de slag: in dit boekje wordt beschreven en getoond hoe je van papier-maché allerlei figuren maakt (engeltjesbroche, sleutelhanger, decoratiefiguren) en decoreert. Met algemene inleiding in de techniek en vervolgens uitgeewerkte voorbeelden met varianten. Met werktekeningen en kleurenafbeeldingen.

(paperback, 47 pagina’s) Van 9,95 voor 4,25

Sterren van zijdepapier
Sterren van zijdepapier

Frédéric Guéret · alles van deze auteur 

€ 5.75

Sterren maken van zijdepapier, niet alleen in de winter maar het hele jaar door. De basisbeginselen, en vervolgens een aantal sterren stap voor stap zelf maken, met hulp van tekeningen en foto’s.

(hardcover, 94 pagina’s) VAN 14,90 VOOR 5,75

Knutselen met groen
Knutselen met groen
9789058773852

Beatrijs Hansma · alles van deze auteur 

€ 5.90

Eerst buiten materiaal verzamelen en daarna samen knutselen met wat er gevonden is. Dit boek bevat een aantal werkstukken om samen met kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar te maken, seizoenskransen, rupsen, egels, een clowntje of een snoeppot voor vogels.

Met foto’s, patronen, verduidelijkende tekeningen in kleur en zwartwit.

(gebonden uitgave, 72 pagina’s

 « 123 »