menu
 winkelmandje 

Boekenagenda

Voordrachten, cursussen, exposities en andere activiteiten van en over antroposofische auteurs en kunstenaars.

76 berichten in deze agenda

 « 12345 » 

eindhoven · maandag 2 oktober
Michaël en de toekomst van de wetenschap

Lezing door Jesse Mulder

Deze lezing wordt georganiseerd door de ledengroep van de Antroposofische Vereniging in Eindhoven ter gelegenheid van de Michaelsbezinning.

Toelichting op de inhoud

Maar al te gemakkelijk projecteren wij mensen van onze moderne tijd onze huidige vorm van mens-zijn, onze huidige vorm van denken, voelen, en willen, op andere tijden. Mensen van vroeger waren in de basis net zo als wij, alleen primitiever, nog niet zo ver als wij nu zijn op wetenschappelijk en technisch gebied, nog verstrikt in allerlei bijgeloof etc. En mensen later zullen ook in de basis net zo zijn als wij nu, alleen geavanceerder, veel verder dan wij op wetenschappelijk en technisch gebied.

De antroposofie herinnert ons er echter aan dat we als mensheid een heuse bewustzijnsontwikkeling hebben doorgemaakt, en dat ons huidige 'wetenschappelijke' denken er niet zozeer is omdat we daarmee dichter bij de waarheid komen maar eerder omdat we daaraan een heel bepaalde, sterk individualistische, bewustzijnsvorm kunnen doormaken -eentje die past bij het 'tijdperk van de bewustzijnsziel' (vanaf ca. 15e eeuw). In het tijdperk dat daarop zal volgen (vanaf ca. 36e eeuw) zal wat nu wetenschappelijk denken is gemetamorfoseerd kunnen worden naar weer een heel andere bewustzijnsvorm.

Waar echter vroeger dergelijke metamorfosen in zekere zin 'vanzelf' gebeurden, zal de komende ontwikkelingsstap sterk afhangen van het individuele engagement van de mensen zelf. In onze huidige tijd is het Michael die ons ertoe oproept ons van deze opgave bewust te worden.

Bijdrage: Wij stellen een vrijwillige bijdrage zeer op prijs.

Info: telefonisch bij Henk Verboom

Dr. Jesse Mulder is cum laude afgestudeerd als filosoof en als onderzoeker en docent verbonden aan de universiteit Utrecht. In het boek ‘Toekomst van de Aarde’ van Bastiaan Baan schreef hij twee hoofdstukken; in relatie met het onderwerp schreef hij een inleiding van 43 pagina’s In de uitgave Wetenschap & wereldbeeld; het spirituele perspectief met vertaalde teksten van Rudolf Steiner. Recent is het boekje Antroposofie DOEN? uitgekomen.

maandag 2 oktober 19:30-21:30 uur

Novaliscollege
Sterrenlaan 16, eindhoven

06 1505 4471

Driebergen · vanaf dinsdag 3 oktober
Ondernemen in deze tijd

Een interactieve cursus om jouw initiatief een stap verder te brengen.

Een mooie manier om te kijken naar ondernemen in deze tijd is dat je de drager bent van een initiatief. Dit initiatief verder brengen geeft voldoening en vraagt tegelijkertijd veel van je. In deze cursus krijg je handvaten aangereikt om jouw initiatief, in welke fase deze ook is, verder te brengen.

Inhoud van de cursus

  • Menskunde | Waar komt een initiatief eigenlijk vandaan?
  • Biografiekunde | Wat betekent een initiatief in de levensloop?
  • Sociale driegeleding | Hoe kijk je tegen de samenleving aan, waarin je als initiatiefnemer in werkt?
  • Gedragen besluitvorming | Hoe kun je samenwerken met andere mensen?
  • De functie en werking van geld en waarde | Hoe zit het met de haalbaarheid van een initiatief?

dinsdag 3 oktober

dinsdag 28 november

Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25, Driebergen

Zeist · dinsdag 3 oktober
Drieluik: Van kind tot wereldburger

Door Edmond Schoorel, kinderarts

Hoe vinden kinderen hun eigen stap, eigen persoonlijkheid en eigen beelden?

3, 10 en 24 oktober van 20 tot 22 uur.

Gaan, worden en verbeelden zijn drie aspecten van het mens worden van kinderen in deze tijd. Schoorel schreef er 3 cahiers over. Op deze eerste van drie avonden zal Schoorel telkens één thema inleiden, waarna er gelegenheid is tot gesprek en het stellen van vragen.

Aanmelden via e-mail

Kosten: per avond € 10,00 excl. cahier of € 20,00 incl. 1 cahier of voor 3x€ 55,00 p.p. (incl. 3 cahiers)

dinsdag 3 oktober 20:00-22:00 uur

Boekerij de Phoenix
1e Hogeweg 10D, Zeist

06 3098 5446

Zutphen · woensdag 4 oktober
Mijn gestalte, mijn bewegende basis!

Basiselementen van de euritmie - met Heleen de Weger

Hoe is het voor mij om me 'van hoofd tot voet, door hart en hand' - en tot ver daarbuiten - in en met mijn gestalte te bewegen in de ruimte om me heen? En hoe doe ik dat in het samenspel met elkaar? En hoe vind ik vervolgens bij een (korte) tekst een passende vorm in de ruimte?

We doen het iedere dag en staan er zelden bij stil!

Daar 2 x per maand bewust bij 'stil te staan', door ruim een uur lang bezig te zijn met de gebaren, vormen en basiselementen van de euritmie - het kan op woensdagmiddag 6 en 20 september, 4 oktober, 1, 15 en 29 november en 13 december in de zaal van Vrijeschool De Zonnewende.

Ervaring niet nodig, euritmietjes o.i.d. gewenst, en plezier in - met elkaar - bewegen 'noodzakelijk'!

Opgave via het email icoontje hieronder.

Minimum aantal deelnemers: 7

Bijdrage in de onkosten: € 55,00 voor alle zeven middagen of € 10,00 per keer.

woensdag 4 oktober 14:30-16:00 uur

Vrijeschool De Zonnewende
Valckstraat 30, Zutphen

06 1783 3194

Amsterdam · woensdag 4 oktober
Leer Denken!

Reeks van 12 bijeenkomsten aan de hand van het boek Leer Denken! van Mieke Mosmuller

Nadenken kunnen we allemaal, maar nadenken is iets anders dan het denken dat ons het vermogen geeft onderscheid te maken tussen waarheid en onwaarheid. Aan de hand van het boek Leer Denken! van Mieke Mosmuller zullen wij het waarheidsdenken samen oefenen. Mieke Mosmuller zal inhoud aan deze reeks geven door middel van ingesproken tekst en het vormgeven van het programma. Door het gezamenlijk lezen en oefenen zullen wij werken aan het leren denken zoals beschreven in haar boek. Uiteraard zal er ook ruimte zijn voor gesprek en het uitwisselen van ervaringen.

Het tweede deel van de reeks vindt plaats op 06-09-2023, 04-10-2023, 01-11-2023, 29-11-2023, 13-12-2023.

U bent vanaf 19.15 uur welkom!

De kosten zijn € 25,00 per keer.

woensdag 4 oktober 19:30-22:00 uur

Leger des Heils
Oudezijds Achterburgwal 45, Amsterdam

013 507 9948

Arnhem · woensdag 4 oktober
De Exceptionele Rudolf Steiner

Voordracht door Jac Net

Rudolf Steiner

Honderd jaar geleden, in 1923, vond in Dornach de kerstconferentie plaats. Dit was een bijzonder moment voor de antroposofische beweging, voor Rudolf Steiner en voor de antroposofie als geheel. Om bij dit moment stil te staan, organiseert de Antroposofische Vereniging Arnhem dit jaar een viertal bijeenkomsten met Rudolf Steiner als uitgangspunt.

Dit is de 1e bijeenkomst: De Exceptionele Rudolf Steiner

Hoe is het mogelijk dat Rudolf Steiner inspiratie heeft kunnen bieden voor de ontwikkeling van zoveel antroposofische werkgebieden? Tot zijn 40e was hij als een mens onder de mensen. Pas in de periode van 21 jaar voor de kerstconferentie is het bovenmenselijke in hem zichtbaar geworden.

Jac Net zal de weg die Rudolf Steiner is gegaan belichten én het uitzonderlijke hiervan laten zien. Daarover gaan we na afloop in gesprek.

Voor verdere informatie zie onze website

woensdag 4 oktober 19:30-21:30 uur

Parcivalschool Zuid
Zwanebloemlaan 4, Arnhem

Zoom · donderdag 5 oktober
Kandinsky, Klee en Bauhaus

Zoombijeenkomst met Mirjam Gouweloos

Wassily Kandinsky zet met zijn kunstenaarsgroep ‘Der Blaue Reiter’ de kunstwereld aan het begin van de 20e eeuw volledig op zijn kop. Met zijn expressieve, lyrische schilderijen levert hij een belangrijke bijdrage aan de moderne kunst. Hij zocht de geestelijke oerbron en liet zich onder andere inspireren door de antroposofie.

Paul Klee is ook nauw verbonden met ‘Der Blaue Reiter’. Als een van de belangrijkste beeldende kunstenaars van het Klassiek Modernisme laat hij zich inspireren door kindertekeningen en etnografische kunst.

Beiden gaven les op het Bauhaus, een academie voor beeldende kunst. Wat betekende die opleiding voor de kunst en uit welke onderdelen bestond deze? Een inspirerende zoektocht door de kathedraal van de moderne tijd.

€ 15,00 (inclusief BTW)

donderdag 5 oktober 20:00-21:30 uur

De Zonneboom
Zoom

071 512 3137

Havelte · vanaf vrijdag 6 oktober
Training tot coach óf verdiepingscursus

Voor de derde keer op rij komt Albert de Vries naar Maminka om de cursus tot coach in de kinderopvang te geven!

En als je mee wilt doen en € 1000,00 stap subsidie aan wilt vragen, dan is de deadline om je in te schrijven 29 juni.

Het is een curus die qua tijdsbesteding goed te doen is. 7x een vrijdagochtend van 9.30 tot 13 uur met een goede lunch en een zaterdag met paarden op stal mansour in Arnhem. In mei is het klaar. Vervoer vanaf station Meppel en/of Steenwijk naar Maminka valt te organiseren.

Albert heeft een methode ontwikkeld waarmee je in coach-gesprekken van ongeveer tien minuten heel kernachtig - de door Albert zo genoemde - ‘handelingsimpulsen’ van grote en kleine mensen ontdekt en herkent hoe positief je daarop kunt aansluiten in opvoeding en omgang. Met je kinderen, je partner, je moeder, je collega’s: het werkt! Geen ge-psychologiseer, geen ge-jamaar, maar heel praktisch en to the point. En: je leert waarnemen zonder veroordeling.

De cursus levert je een certificaat op voor pedagogisch coach in de kinderopvang die onder bepaalde voorwaarden inzetbaar is en Ggd proof.

Maar deze cursus is voor iedereen interessant die zowel met de kleine als grote mensen werkt. Artsen, leraren, therapeuten, jeugdwerkers, verpleegkundigen…

Super praktisch! En heel diepgaand, voor als je dat zoekt.

Er zijn meer filmpjes te vinden op de site van Albert.

vrijdag 6 oktober 09:30 uur

vrijdag 24 mei 2024 09:30 uur

Maminka
Veendijk 22a, Havelte

06 4100 6234

uitgebreide informatie...

Zeist · vrijdag 6 oktober
Beroepstraining Antroposofie

Start opleiding van het Atelier Antroposofie & Samenleving

Steeds meer mensen ervaren dat ze hun innerlijke en geestelijke leven en het dagelijks (werk)leven met elkaar willen verbinden. En steeds meer initiatieven en organisaties herkennen dat hun ontwikkeling afhangt van ieders eigen ontwikkeling als mens en van de kwaliteit van het samenwerken.

Met de Beroepstraining Antroposofie willen we vanuit een spiritueel mens- en wereldbeeld aan deze opgaven werken. We willen dat werkplekken inspirerender en geïnspireerder worden. En dat we daartoe ieder onze bijdrage kunnen leveren – ook ervarend wat een anders bijdrage is. Zodat je werk meer betekenis kan krijgen voor de wereld van morgen.

We bieden een gedegen verdieping in kernaspecten van de Antroposofie en hoe deze helpend kunnen zijn om innerlijk leven en werk te verrijken en te verbinden. Ook helpt Antroposofie om je bewustzijn te vergroten voor wat de wereld van nu, klein en groot, nodig heeft en wat jij als individu daarin wil betekenen en zijn. We willen samen werken op een sociaal kunstzinnige manier en daarin ook toekomst capaciteiten oefenen. En ook oefenen we om contemplatief onderzoekend open te staan voor een inspirerende meewerkende werkelijkheid.

Naast de werkgroepen, oefeningen en gesprekken gaan we ook op werkbezoek. We nodigen elke bijeenkomst ervaren mensen vanuit verschillende organisaties en werkvelden uit waar een spiritueel ideaal wordt verbonden met een maatschappelijke opgave en met gezamenlijke en persoonlijke ontwikkeling.

vrijdag 6 oktober 10:00 uur

Antroposofische Vereniging
Boslaan 15, Zeist

030 691 8216

uitgebreide informatie...

Zeist · vanaf vrijdag 6 oktober
Beroepstraining Antroposofie

Cursus van Atelier Antroposofie en Samenleving

Het innerlijk leven verbinden met het uiterlijk leven

Steeds meer mensen ervaren dat ze hun innerlijke en geestelijke leven en het dagelijks (werk) leven met elkaar willen verbinden. En steeds meer initiatieven en organisaties herkennen dat hun ontwikkeling afhangt van ieders eigen ontwikkeling als mens en van de kwaliteit van het samenwerken.

Met de Beroepstraining Antroposofie willen we vanuit een spiritueel mens- en wereldbeeld aan deze opgaven werken. We willen dat werkplekken inspirerender en geïnspireerder worden. En dat we daartoe ieder onze bijdrage kunnen leveren – ook ervarend wat een anders bijdrage is. Zodat je werk meer betekenis kan krijgen voor de wereld van morgen.

Op 6 oktober starten we met een nieuw cursustraject.

Zie onze website voor meer informatie.

vrijdag 6 oktober 10:00 uur

zaterdag 15 juni 2024

Antroposofische Vereniging
Boslaan 15, Zeist

030 691 8216

Utrecht · vanaf zaterdag 7 oktober
Coach in de kinderopvang

Training óf verdiepingscursus op basis van ervarend leren; Albert de Vries - Onderzoek in eigen werk

7 vrijdag- of zaterdagochtenden van 9.30-13.00 in Havelte resp. Utrecht en 1 zaterdag van 9.30-17.00 in Arnhem, 1 dagdeel werken met paarden. Start 6 of 7-10-2023, daarna maandelijks

Aansluiten bij de ontdekkingsvreugde van het kind en de leid (st)er, daar kun je als coach een belangrijke rol in spelen!

Doel is dat je als coach de kwaliteit van het handelen van de pedagogisch medewerkers kunt vergroten. Je krijgt een door FCB CAO Kinderopvang geaccrediteerd certificaat.

Voor ervaren coaches biedt deze training de kans om de techniek van het aansluiten bij iemands individuele handelingsimpuls zich eigen te maken.

In de cursus leren de (aankomend) pedagogische coaches uit te gaan van eigenheid en kwaliteiten van de pedagogisch medewerker, die zij dan kunnen inzetten in hun werk met kinderen.

Er wordt geoefend met gesprekstechnieken, technieken van het ervarend leren, feedback geven, band opbouwen en in de tweede helft werk je aan je praktijkopdracht, waarmee je je eigen ontdekkingen als coach onderzoekt.

Albert de Vries is mede oprichter van de Academie voor ervarend leren. Hij heeft jaren ervaring met het coachen en trainen. Hij heeft onderzoek gedaan en boeken geschreven over het ‘ja’ zeggen tegen de eigenheid van een ieder, op zoek naar positieve kwaliteiten.

Marijoke van der Keur ondersteunt vanuit haar ervaring als pedagogisch coach, als leidinggevende in de kinderopvang en met ervarend leren.

Lieuwe Jorritsma ondersteunt vanuit zijn professie als trainingsacteur.

Kosten: € 1510,00 (vrij van btw). Bij aanmelding voor 4/09: € 60,00 vroegboekkorting. STAP-budget kan voor deze training aangevraagd worden, zolang de regeling niet wordt ingetrokken, op 3/07 of 4/09, na aanmelding uiterlijk 2 werkdagen daarvoor bij ons.

Folder en aanmeldingsformulier op de website. Er staan demonstratie-coachgesprekken (video en podcasts) op de site.

zaterdag 7 oktober 09:30 uur

zaterdag 25 mei 2024 13:00 uur

Galerie Sanaa
Jansdam 2, Utrecht

06 5142 6548

Den Dolder · zaterdag 7 oktober
Reizen zonder voetspoor

Feestelijke presentatie van het nieuwe boek van Frederiek Nelissen (schilderijen) en Wil Uitgeest (poëtische teksten).

Het verhaalt over een vrouw, die een reis maakt vanaf het moment van haar sterven tot aan een nieuwe geboorte.

Hun jarenlange onderzoek en de vele gesprekken hierover hebben tot de beelden in dit boek geleid Bij de presentatie wordt een tentoonstelling van de in het boek opgenomen schilderijen ingericht. Een korte film, een voordrachtskunstenaar en een interview met nagesprek met de beide kunstenaars zetten deze presentatie in een veel-kleurig licht.

Op zowel 7 als 8 oktober is van 13.30 tot 17.30 de expositie geopend, in aanwezigheid van Wil en Frederiek.

Let op: 7 oktober is helemaal volgeboekt!

De 8e oktober is er nog alle ruimte. Dan is er geen presentatie, maar het boek, de expositie, Frederiek en Wil zijn er wél.

zaterdag 7 oktober 13:30-17:30 uur

Galerie De Gehoorzaal
Vijverhof 41, Den Dolder

06 2244 7764

Zeist · zaterdag 7 oktober
Co-evolutie Mens en Techniek/ Digitalisering

Openbare middagbijeenkomst voor belangstellenden, georganiseerd door de Stuurgroep van de Sectie voor Sociale Wetenschappen

Beste mensen,

Hierbij willen wij laten weten dat er op 7 oktober een volgende openbare bijeenkomst van de Sectie voor Sociale Wetenschappen zal plaatsvinden. Wij zijn erg blij om evenals op 15 april ook deze keer met Dieter Hammer samen te mogen werken

Ook al is het programma nog niet concreet uitgewerkt, willen wij toch alvast informeren. Het thema van deze bijeenkomst is:

Co-evolutie Mens en Techniek/ Digitalisering

Korte toelichting

In onze bijeenkomst van 15 april hebben we samen met Dieter Hammer aandacht besteed aan een verkenning van de invloed van de ICT-ontwikkeling op ons mensbeeld en omgekeerd.

Wij vinden het fijn dat Dieter Hammer weer bereid is om met ons verder te werken aan een beter inzicht in dit onderwerp en willen proberen om samen hem een verdiepingsslag te maken.

Deze keer willen we met name proberen relaties te ontdekken tussen Mens (heids)ontwikkeling en invloeden van Techniek, waarbij specifiek de ICT-ontwikkeling aan bod komt. Hoe kunnen we op een gezonde manier met technologie omgaan.

Naast inzicht ontwikkelen is er ook aandacht voor ons handelingsperspectief. Dus niet alleen maar mooie inzichten ontwikkelen, maar ook wat betekent dit voor onze omgang met techniek in de werkelijkheid van alle dag.

Het programma wordt de komende weken door ons uitgewerkt.

Voorlopige middagindeling

13.00-13.30 Inloop nieuwe deelnemers aan openbare middagbijeenkomst

13.30-13.45 Welkom en namenronde

13.45 Introductie en toelichting programma

16.00–16.30 Plenaire afronding en sluiting bijeenkomst.

Deelname is gratis.

Voor aanmelding en vragen, mail naar Koos van der Haak.

zaterdag 7 oktober 13:30-16:30 uur

Aula van de Stichtse Vrije School
Socrateslaan 24, Zeist

Den Haag · zondag 8 oktober
De werkzaamheid van Michael in ons in deze tijd

Dit jaar gaat de Michaelviering in Den Haag over de werkzaamheid van Michael in ons.

We leven in een tijd vol van polarisatie, onenigheid en strijd. Het is dan ook van groot belang, dat we Michael in ons hart kunnen opnemen, zodat we, samen met zijn geestkracht, de ahrimanische draak in ons zelf leren overwinnen en beheersen.

Hoe kunnen we Michael vanuit verschillende aspecten leren begrijpen en ons dan vanuit ons hart aan hem leren aanbieden? Kunnen we hem een woonplaats in ons hart geven, zodat hij de menselijk geworden kosmische intelligentie vanuit ons hart weer kan gaan beheren, samen met ons? Wat kan het betekenen, om op zijn wijsheidsvol wenken het liefdewoord van de wereldwil in ons meest verheven sterven krachtig op te nemen?

Het is een weg die tot Christus in ons voert, terwijl we ons liefdevol op de wereld richten. Hieraan willen we werken, staande in de stroom van de Kerstbijeenkomst van 1923.

We doen dit via inleiding en euritmie (o.a. met muzikale composities van Marc van Delft) en spraak aan de hand van een zevental passages uit de zogeheten Michaelbrieven (in GA 26) en een passage uit de eerste voordracht in Wenen op 27 september 1923 over Antroposofie en het menselijke gemoed (in GA 223).

Daarnaast komen ook twee weekspreuken rond Michaeli aan bod en we sluiten af met de zogeheten Michael-Imaginatie, die Rudolf Steiner aan het einde van zijn laatste voordracht (op 28 september 1924 in Dornach) heeft gegeven als een soort krachthulp voor de huidige tijd.

Graag vooraf aanmelden via e-mail of telefoon.

We verheugen ons op uw komst.

Mario Matthijsen, namens de voorbereidingsgroep.

zondag 8 oktober 14:30-17:15 uur

Elisabeth Vreedehuis
Riouwstraat 1, Den Haag

070 354 6090 / 06 5143 5885

Den Haa · dinsdag 10 oktober
Liefdevolle natuurlijke zorg rondom het sterven

Voordracht door Toke Bezuijen

Toke Bezuijen werkte meer dan 40 jaar als antroposofisch verpleegkundige voor kinderen en volwassenen. Haar expertise ligt bij de uitwendige toepassingen; wikkels, inwrijvingen en baden met natuurlijke middelen.

Toke komt vertellen over haar ervaringen met deze natuurlijke zorg bij het stervensproces. Het op deze manier liefdevol begeleiden resulteert in het ‘tot rust brengen’, waarmee vertrouwen in een natuurlijk verloop van het sterven groeit.

Haar boek ‘Liefdevolle natuurlijke zorg rondom het sterven’ zal op deze avond te koop zijn.

dinsdag 10 oktober 20:00-22:00 uur

Het Vreedehuis
Riouwstraat 1, Den Haa

06 8142 2899

Zeist · dinsdag 10 oktober
Drieluik: Van kind tot wereldburger

Door Edmond Schoorel, kinderarts

Hoe vinden kinderen hun eigen stap, eigen persoonlijkheid en eigen beelden?

3, 10 en 24 oktober van 20 tot 22 uur.

Gaan, worden en verbeelden zijn drie aspecten van het mens worden van kinderen in deze tijd. Schoorel schreef er 3 cahiers over. Op deze tweede van drie avonden zal Schoorel telkens één thema inleiden, waarna er gelegenheid is tot gesprek en het stellen van vragen.

Aanmelden via e-mail.

Kosten: per avond € 10,00 excl. cahier of € 20,00 incl. 1 cahier of voor 3x € 55,00 p.p. (incl. 3 cahiers)

dinsdag 10 oktober 20:00-22:00 uur

Boekerij de Phoenix
1e Hogeweg 10D, Zeist

06 3098 5446

Rotterdam. · vanaf woensdag 11 oktober
Apocalypse: Op zoek naar de kern

Cursus op vijf woensdagmiddagen o.l.v. Kees Zoeteman en Astrid van Zon

In deze cursus werken we op 11/10, 25/10, 8/11, 22/11, 6/12 van 13.30 tot 17.30 uur aan thema’s die liggen op de zogenaamde vierde straal. Deze cursus is een vervolg op de eerdere Apocalypse cursus najaar 2022 in Rotterdam. Ook nieuwe deelnemers zijn welkom.

In de vierde straal komt de kern van de Apocalypse tot uitdrukking. Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn onder meer: Op weg naar een nieuw Chartres, levende en dode intelligentie, openbreken of verduisteren van de wereld van de geest, het toekomstvisioen van de hoop en de ruiter op het witte paard.

Iedere deelnemer wordt uitgenodigd om samen naar de betekenis van de beelden voor onze tijd te zoeken. We werken o.a. met inleidingen, meditaties, teksten, oefeningen, hand-outs en rituelen en er wordt van de deelnemers gevraagd om zich ook thuis in de tekst te verdiepen.

Kosten zijn € 175,00; graag overmaken naar NL88 RABO 0121125572 onder vermelding van ‘Apocalypse Rotterdam najaar 2023’ tnv Zoeteman Consulting. Naast overmaking van de kosten graag ook via de mail je aanmelden zodat we met je in kontakt kunnen treden.

woensdag 11 oktober 13:30 uur

woensdag 6 december

Huize Astrid van Zon
Eendrachtsweg 70a, Rotterdam.

06 8353 5360

uitgebreide informatie...

Den Haag · vrijdag 13 oktober
Michaelsviering (muziek, lezing en gesprek)

Met première van compositie Marc van Delft en voordracht door Loek Dullaart

Deze door de Alertwerkgroep georganiseerde Michaelsviering bestaat uit 2 gedeelten:

1

Première van de 'Michaels-liederen-Fantasie' opus 195 van Marc van Delft, gespeeld door Thomas Patijn (viool) en Marc van Delft (piano).

In dit werk heeft de componist drie bekende Vrijeschool Michaels-liederen verwerkt:

a/ Bede aan st Michael

b/ Michael, met uw lichtend zwaard

c/ O Onverwinbre Godesheld

Voordat dit werk zal klinken zullen we gezamenlijk deze 3 liederen zingen.

Zie ook:

2

Inleiding (voordracht) door Loek Dullaart met gelegenheid tot gesprek

Michaëls manifestatie

Het kwaad manifesteert zich momenteel in de wereld in velerlei gedaantes:

Ziekmakende injecties tegen relatief onschuldige infecties, een oorlog van Amerika tegen Rusland via de Oekraïne, klimaatverhalen waarin weinig wordt verteld over de ware oorzaak van de weersbeïnvloeding, groeiende armoede en toenemende inkomensongelijkheid.

Wie zijn die kwade machten die hierin en hierachter werkzaam zijn en hoe kunnen we die bestrijden?

In de voordrachten van Rudolf Steiner van 1917-1924 wordt die strijd beschreven in een groot historisch perspectief:

Hoe mensheidsleiders en geestwezens ons samenwerkend helpen:

Michaël in zijn michaëlschool, Christus in zijn mensheidsbegeleiding tegenover Lucifer met zijn zelfzucht, Ahriman met zijn leugens, in een Ahrimanische tegenschool en in zijn voorbereidingen voor zijn komende incarnatie en de toenemende werkzaamheid van de Azura’s als derde dood en vernietiging brengende kracht en hun aanval op het Ik van de mens.

De belangrijkste vraag en oproep aan ons is:

“Worden wij wakker?”

Hoe kunnen we elkaar daarbij helpen om het kwaad te onthullen, te doorzien en op de juiste wijze te bestrijden?

Vrijwillige bijdrage: richtbedrag: € 10,00 (zaalhuur/reiskosten Loek)

Inloop vanaf 19.45 uur.

vrijdag 13 oktober 20:00-22:00 uur

Vreedehuis
Riouwstraat 1, Den Haag

 « 12345 » 

 

AntroVista

voeg uw bericht toe aan de gezamenlijke agenda…