menu
 winkelmandje 

Kunst en cultuur - algemeen

Mens en wereld

84 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/5
 sortering

 « 12345 » 

Bhagavad Gita
Bhagavad Gita

C. Keus (vert.) · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

"Sommige boeken zijn als vrienden. In moeilijke tijden bieden ze troost. We koesteren ze, terwijl de kaft slijt en de ruggengraat het begeeft. We houden ze het liefst zo dicht mogelijk bij ons, als een soort talisman of fetisj. De Gita is de belichaming van zo'n steunend boek. het is het verhaal van iemand die de weg kwijt is en die raad zoekt bij iemand die hem de weg wijst. Het boek is als een gids: het soort gids dat je steeds opnieuw kunt raadplegen voor nieuwe inzichten." (Uit het voorwoord). Heruitgave van een klassieker.

(gebonden, met leeslint, 167p)

Apocalyptische visioenen in beeld
Apocalyptische visioenen in beeld

Kees Zoeteman · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een bijzondere en verzorgde uitgave waarin een aantal afbeeldingen van beeldhouwwerk naar aanleiding van thema's uit de Apocalypse worden samengebracht met korte teksten over de Apocalypse. - Tekst en beeld brengen de kijker/lezer dichterbij tot het werk van Johannes.

(paperback, genaaid, formaat 21x21 cm)

(nb: een Engelstalige uitgave van deze titel vindt u in onze afdeling Buitenlandse boeken)

Alberto Giacometti
Alberto Giacometti
Een modern avontuur

Sebastien Delot · alles van deze auteur 

€ 15.00

Alberto Giacometti was kunstschilder, tekenaar en beeldhouwer in Parijs, hij was gefascineerd door de menselijke figuur en zeer geïnspireerd door kunst uit de Egyptische oudheid. Dit boek wil, aan de hand van ruim 150 werken (sculpturen, schilderijen en tekeningen), een nieuw licht werpen op zijn oeuvre met behulp van fotografen, dichters en kunstenaars uit zijn én uit onze tijd. Ook worden Giacometti's loopbaan, ontmoetingen en vriendschappen beschreven.

(paperback groot formaat, 231p) VAN 35.00 VOOR 15.00

Woorden van Boeddha
Woorden van Boeddha
Uit originele bronnen

Anne Bancroft · alles van deze auteur 

€ 9.90

In dit boekje heeft Anne Bancroft een bijzondere selectie gemaakt uit de woorden van Boeddha. Ingedeeld op verschillende thema's, bevat dit toegankelijke boekje de kern van Boeddha's leer.

(gebonden, 176p) VAN 21,90 VOOR 9,90

Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
Tekeningen

Martin Clayton · alles van deze auteur 

€ 19.90

Ter gelegenheid van de 500e sterfdag van Leonardo da Vinci werden in het Verenigd Koninkrijk op 12 locaties tentoonstellingen georganiseerd van zijn tekeningen. Tekenen was de belangrijkste activiteit van de renaissancemens Leonardo da Vinci. Zijn tekeningen behoren tot de meest diverse en technisch volmaakte uit de kunstgeschiedenis. Dit boek bevat alle 200 tekeningen uit de Royal Collection, voorzien van tekst door Martin Clayton.

(gebonden met stofomslag, 256p) VAN 35,00 VOOR 19,90

Vermeer en zijn tijdgenoten
Vermeer en zijn tijdgenoten
Hollandse genrestukken uit de Royal Collection

Desmond Shawe-Taylor en Quentin Buvelot · alles van deze auteur 

€ 19.90

Het Engelse koningshuis, met name Elisabeth II, verzamelde een grote collectie met werk van Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw. Een ruime keuze uit deze collectie, die voor het publiek niet toegankelijk is, is in deze prachtige uitgave opgenomen. Een veelheid aan werken van onder andere Vermeer, Jan Steen, Gerrit Dou en Pieter de Hooch, worden getoond, vaak ook in detail, en in de begeleidende tekst wordt beschreven wat er getoond is, en welke betekenis of historische context daarmee is verbonden.

(gebonden met stofomslag, groot formaat, 176p) VAN 40,00 VOOR 19,90

Uit de stal van Bosch
Uit de stal van Bosch
Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen

Matthijs Ilsink (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 9.90

Tweemaal schilderde Jheronimus Bosch de aanbidding van het kind door de drie koningen. Dat werd in zijn tijd blijkbaar erg gewaardeerd, zijn werk werd door enkele tientallen schilders, zoals in die tijd gebruikelijk, gekopieerd. De twee werken van Bosch worden in deze uitgave gedetailleerd bekeken en besproken - en daarnaast worden de kopieën getoond en besproken.

Goed leesbaar en met prachtige afbeeldingen in kleur.

(gebonden, 95p) Van 19,95 voor 9,90

Rubens
Rubens
De schilder van mythen en goden

Nils Büttner · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een levendige beschrijving van het leven van Rubens en van zijn werk (enkele tientallen werken zijn in kleur afgedrukt). Rubens was niet alleen succesvol als schilder. Met behulp van zijn vele contacten raakte hij ook als diplomaat betrokken bij de grillige politieke verwikkelingen in zijn tijd (gedurende de tachtigjarige oorlog). - Een goedgeschreven kennismaking met de schilder en zijn betekenis.

(hardcover, 167p) Van 19,90 voor 9,90

Bruegel
Bruegel
De schilder van boeren en heiligen

Nils Büttner · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een levensbeschrijving van Bruel de Oude, met allerlei achtergrondinformatie over de werken die hij schilderde. Dast geeft een kleurrijk beeld van Bruegel en de tijd waarin hij leefde, maar geeft ook een extra dimensie bij het bekijken van zijn werk, dat nog steeds fascineert.

Met 38 werken in kleur.

(hardcover, 173p, plus kleurenkatern) Van 20,99 voor 7,90

Rembrandt
Rembrandt
De schilder van licht en schaduw

Nils Büttner · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een fijn boek om meer zicht te krijgen op het leven en op het werk van Rembrandt. Beide komen goed aan bod, tegen de achtergrond van de tijd waarin Rembrandt leefde. Bevat ook een katern met in kleur afgebeelde werken.

(Linnen band met stofomslag, 294p + kleurkatern) Van 20,99 voor 7,90

Rembrandt & Saskia
Rembrandt & Saskia
Liefde in de Gouden Eeuw

Marlies Stoter · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een prachtige uitgave op groot formaat die een inkijkje geeft in het beroemde huwelijk tussen Rembrandt van Rijn en Saskia Uylenburgh. Aan de hand van vele schilderen, etsen, documenten en huwelijkscadeaus schetsen 14 auteurs het liefdesverhaal van Rembrandt en Saskia, van liefde in de Gouden Eeuw in Nederland, en in Friesland in het bijzonder. Deze uitgave verscheen ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het Fries Museum in 2018-2019.

(hardcover, 156) van 24,95 voor 7,90

Gauguin en Laval
Gauguin en Laval
Op Martinique

Maite van Dijk · alles van deze auteur 

€ 12.50

In 1887 verbleven Paul Gauguin en Charles Laval vier maanden op het Caraïbisch eiland Martinique, waar zij een kleurrijke, onbedorven en idyllische wereld hoopten te vinden. In deze uitgave is het grootste deel van hun werk daar - aquarellen, schetsen en meer - samengebracht. De vele afbeeldingen worden begeleid door verschillende teksten over hun verblijf en werk aldaar.

(hardcover, 176p) Van 29,50 voor 12,50

De schatkamer
De schatkamer
Meesterwerken uit de Hermitage

Michail Piotrovsky · alles van deze auteur 

€ 12.50

Een prachtige, grote en luxe uitgave, de catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling uit 2019 in de Hermitage in Amsterdam.

Een reeks van kunstwerken van grote kunstenaars (bijvoorbeeld Da Vinci, Rembrandt, Dürer en Matisse) worden getoond naast werken uit oude culturen - waarbij verwantschap of contrast zichtbaar wordt. Thematisch geordend, met verschillende artikelen en natuurlijk heel veel prachtige afbeeldingen in kleur.

(paperback met flappen, 222p, genaaid) Van 29,95 voor 12,50

Leonardo
Leonardo
Geniale alleskunner

Dick van Niekerk e.a. · alles van deze auteur 

€ 12.50

Deze uitgave bevat de tekst van drie voordrachten die werden gehouden tijdens een symposium over de geniale Leonardo., onder meer over Leonardo in zijn tijd en een innerlijke reis naar aanleiding van Leonardo's werk.

(paperback met flappen, met afb. in kleur, 96p)

Jeroen Bosch
Jeroen Bosch
De schilder van visoenen en nachtmerries

Nils Büttner · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een levensbeschrijving van de bekende schilder waarin ook zijn werk besproken wordt en waarin hij, als groot vernieuwer van de schilderkunst, in de context van zijn tijd en cultuur geplaatst wordt.

(linnen band met stofomslag, 159p., met afb. in kleur) Van 19,99 voor 9,90

De dames van de barok
De dames van de barok

Valentine de Beir e.a. · alles van deze auteur 

€ 15.00

Een uitgave, behorend bij de tentoonstelling in 2018 (Museum voor Schone Kunsten in Gent) over vrouwelijke schilders in Italië in de periode van ca 1580 tot 1680.

Met heel veel afbeeldingen in kleur, van 50 topwerken (inclusie detailafbeeldingen).

Paperback met flappen, genaaid, 240p, de tekst is tweetalig: Nederlands en Frans.

Afgeprijsd: van € 35,00 voor € 15,00

Gedichten
Gedichten

Friedrich Hölderlin · alles van deze auteur 

€ 12.50

'In zijn 'Gedichten' laat Friedrich Hölderlin zien welke mogelijkheden poëzie bezit. Zijn oeuvre is lyrisch, religieus, filosofisch en getuigt van een grote liefde voor de natuur. De zeggingskracht van zijn taal is ongemeen groot en heeft talloze dichters geïnspireerd.' (Kester Freriks)

Honderd gedichten, in een verzorgde, gebonden uitgave.

VAN 29,99 VOOR 12,50

Claude Monet
Claude Monet
Het complete geschilderde werk

Gabriela Bologna · alles van deze auteur 

€ 9.99

Handzame uitgave waarin alle geschilderde werken van Monet getoond worden en zijn werk en levensloop op een prettig leesbare manier worden beschreven.

(softcover, genaaid, 192p)

De held met de duizend gezichten
De held met de duizend gezichten

Joseph Campbell · alles van deze auteur 

€ 32.50    ‹  geen verzendkosten!   

- De archetypische reis van de held in mythen en verhalen -

Oude mythen en verhalen bevatten vaak archetypische karakters en gebeurtenissen die wij ook in ons eigen leven kunnen terugvinden. De lotgevallen van de mythische helden bevatten ook voor ons inspirerende levenslessen.

(paperback met flappen, ZW-afbeeldingen, 415p)

Van Bosch tot Bruegel
Van Bosch tot Bruegel
De ontdekking van het dagelijks leven

Peter van de Coelen e.a. · alles van deze auteur 

€ 15.00

Prachtige uitgave (paperback met flappen, in groot formaat) uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Van Bosch tot Bruegel' in Museum Boijmans van Beuningen in 2015. Met heel veel mooie reproducties en artikelen over o.a. Jheronimus Bosch, Lucas van Leyden, Quinten Massijs en Pieter Bruegel de Oudere.

(287p) Van 34,95 voor 15,00

 « 12345 »