menu
 winkelmandje 

Het bijzondere kind

Problemen en opgaven in de opvoeding

43 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3
 sortering

 « 123 » 

Als het leven grote vragen stelt
Als het leven grote vragen stelt
Begrijpen en begeleiden van kinderen met angst, pijn en trauma

Loïs Eijgenraam · alles van deze auteur 

€ 16.00

Veel kinderen maken ervaringen door die angst en pijn veroorzaken. Het begeleiden en opvoeden van deze kinderen vraagt extra zorg en bewustzijn.

In deze uitgave beschrijft de auteur hoe angst en pijn werken - en doet dit vanuit het antroposofisch drie- en vierledig mensbeeld. Ook geeft zij aan wat de rol van de hersenen is. Zo ontstaat inzicht in de werking van angst en pijn en in de vraag hoe ze tot uiting komen. Van daaruit eindigt de auteur met handvatten die in het begeleiden en opvoeden kunnen worden toegepast.

(paperback, 228 p.)

Indigo-kinderen opvoeden en begeleiden
Indigo-kinderen opvoeden en begeleiden

Carolina Hehenkamp · alles van deze auteur 

€ 7.90

- Praktische tips en oefeningen voor het ontspannen omgaan met nieuwetijdskinderen voor ouders, opvoeders en hulpverleners -

In het eerste deel van dit boek benadrukt de auteur de positieve betekenis die nieuwetijdskinderen 'meebrengen'. Het tweede deel bestaat uit talrijke tips en inzichten voor het opvoeden en begeleiden van deze kinderen. Door het boek heen vind je ook nog een aantal ervaringsverhalen van nieuwetijdskinderen of hun opvoeders.

(paperback, 303p) Van 20,00 voor 7,90

Indigo-kinderen
Indigo-kinderen
Als geschenk en uitdaging

Carolina Hehenkamp · alles van deze auteur 

€ 7.90

Wat zijn indigo-kinderen en waaraan herken je ze? De schrijfster beschrijft een aantal typen indigo-kinderen; en geeft aan hoe je ze kunt herkennen. Vervolgens gaat ze in op vragen rondom het opvoeden en begeleiden van indigo-kinderen; en van gezondheidsaspecten die juist bij hen een rol kunnen spelen. Ze wijst op de vragen die deze kinderen aan hun omgeving en aan de samenleving stellen en geeft tips en oefeningen.

(paperback, 224p) Van 20,00 voor 7,90

Autisme op school
Autisme op school
ASS en ATO in basis- en voortgezet onderwijs

Martine F. Delfos · alles van deze auteur 

€ 19.90

Een praktisch, inspirerend boek over de mogelijkheden en uitdagingen op school van kinderen en jongeren met autisme/atypische ontwikkeling. De auteur beschrijft een boel aspecten van autisme, waar ze vandaan komen, hoe je problemen herkent en ermee om kunt gaan, maar ook hoe je problemen kunt voorkomen. Een verfrissend, handzaam boek voor onderwijzers, maar ook voor ouders en mensen met autisme.

(paperback, 135p)

Hooggevoelig op school
Hooggevoelig op school
Inzichten en tips voor een fijne tijd op de basisschool

Josina Intrabartolo · alles van deze auteur 

€ 15.95

Hooggevoelige kinderen kunnen het door bijvoorbeeld prikkels, prestatiedruk en sfeergevoeligheid lastig hebben op school. In dit praktische boek lees je over allerlei situaties die kinderen op school tegen kunnen komen, over hoe die situaties voor hen zijn, en vooral over wat je als ouder maar ook als leerkracht kunt doen om hooggevoelige kinderen hierbij te helpen. Met een heleboel informatie, tips en ervaringsverhalen van ouders.

(paperback, 111p)

Het hooggevoelige kind met een sterke wil
Het hooggevoelige kind met een sterke wil
(H)erkenning en wegwijzer voor ouder en kind

Janneke van Olphen · alles van deze auteur 

€ 19.95

Niet alle hooggevoelige kinderen zijn rustig, bedachtzaam en teruggetrokken. Een boel hooggevoelige kinderen hebben ook een ijzersterke wil, wat een flinke uitdaging voor zowel het kind als hun omgeving kan zijn. Maar hoe vind je als opvoeder, als gezin, de juiste manier voor jullie om hiermee om te gaan? De auteur vertelt onder andere over de innerlijke familie, de innerlijke kinderen en volwassenen, signalen van spanning leren herkennen, en meer. Vol met oefeningen en voorbeelden kan dit praktische boek je helpen je kind te helpen en begeleiden.

(hardcover, 125p)

Mogen kinderen anders zijn? (78)
Mogen kinderen anders zijn? (78)
Over kinderen met ADHD en ADD

Jos Meereboer · alles van deze auteur 

€ 5.00

Zo gaat het vaak: kinderen die 'anders' zijn, worden als lastig ervaren. Misschien is daar soms ook wel reden toe, maar de vraag is natuurlijk: wat heeft het kind nodig; welke vraag stelt het aan de volwassenen om zich heen? De auteur heeft lang met allerlei onrustige kinderen gewerkt en vertelt daarover vanuit zijn ervaring. Hij biedt daarmee inzicht en geeft veel tips om op een vruchtbare manier met deze kinderen en hun ontwikkeling om te gaan.

(brochure, 60p)

De gids over prikkelverwerking bij kids
De gids over prikkelverwerking bij kids
80 praktische (beweeg(tips

Suzanne van Snippenberg · alles van deze auteur 

€ 9.95

In deze tijd staan we aan alle kanten bloot aan allerlei prikkels, net als onze kinderen. Voor kinderen die gevoelig zijn voor prikkels is er deze praktische gids die 80 tips bevat waarmee je als opvoeder je kind kunt helpen om beter met die prikkels om te gaan en steviger in het leven te staan.

(pocketformaat, 89p)

Hoe doen andere pleegouders dat?
Hoe doen andere pleegouders dat?
Inspiratie voor het dagelijks leven

Klaartje de Vletter · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een inspirerend boek voor en door pleegouders. Het bestaat uit een schat aan ervaringen uit het opvoeden van pleegkinderen; geordend naar thema's als Veiligheid en ontspanning, Spelen, Hechting, Familie, Feesten, Emoties, Afscheid.

Paperback, genaaid, 210p, met vele afb. in kleur

Diagnosedrift
Diagnosedrift
Hoe onze labelcultuur kinderen tekort doet

Sanne Bloemink · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Steeds meer kinderen krijgen een 'label' opgeplakt - autisme, Asperger, hoogbegaafd, dyslectisch, noem maar op. Ligt dat aan de kinderen?

De schrijfster onderzocht dit en sprak met vele ouders, leerkrachten, psychiaters en anderen. Is er iets met de kinderen, of heeft het te maken met wat 'normaal' geacht wordt en met onze blik op opvoeding en onderwijs? - Een boek dat overtuigend oproept om beter te kijken naar het individuele kind en ons te bezinnen op onderwijs en opvoeding.

(paperback, 165p)

Het jongetje Robbert
Het jongetje Robbert
Over leerangst en zelfbepaaldheid

Martine Delfos · alles van deze auteur 

€ 14.90

Een therapeutisch kinderboek over Robbert, een jongetje dat niet meer naar school wil omdat hij denkt dat hij niet kan leren - hij wil alleen nog maar spelen.

Het verhaal over Robbert is geschreven om voor te lezen aan kinderen (leeftijd van 5 tot 8 jaar). Naast het verhaal staan verduidelijkingen of tips voor de ouders of leerkrachten, om met het kind in gesprek te raken. De gedachte is dat samen met het kind gewerkt kan worden aan het omwerken van de angstgevoelens.

(paperback, 31p)

Een intense reis
Een intense reis

Marije Hofland · alles van deze auteur 

€ 24.90    ‹  geen verzendkosten!   

- Reis mee door de wereld van hoogbegaafdheid, intensiteit en schooltrauma -

Een 'ervaringsverhaal' van de moeder van een hoogbegaafd kind, maar meer dan alleen dat. In haar zoektocht naar passend onderwijs voor haar kind, deed zij veel ervaring en kennis op, die voor anderen (ouders van hoogbegaafde kinderen, leerkrachten) ook relevant zijn. Zo komen veel aspecten van (omgaan met) hoogbegaafdheid aan bod en bevat het boek veel tips om in de praktijk mee te werken.

(paperback, 160p)

Lotte en de beer
Lotte en de beer

Martine Delfos · alles van deze auteur 

€ 14.90

Lotte en de beer is een therapeutisch verhaal. Lotte kan niet goed praten en schaamt zich. Ze durft het niet zo goed. Ze komt een bruine beer tegen die last heeft van zijn schouderbult. Ze durft tegen hem te praten en hij steunt haar, helpt haar over haar schaamte heen en geeft haar vertrouwen om te gaan praten. Ze helpen elkaar.

(paperback, 32p, met afb. in zw en met code om deze uitgave ook gratis als e-book te downloaden)

Het weerbare kind
Het weerbare kind
Traumawerk bij kinderen

Peter A. Levine / Maggie Kline · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Dit boek helpt om al in een vroeg stadium te kunnen herkennen of een kind aan stress bloot staat - en mogelijk 'op weg' is een trauma te ontwikkelen. Het bevat vele oefeningen en tips om het kind weerbaarder te maken en andere, gezondere indrukken op te doen. Daarmee groeit het zelfvertrouwen . De auteurs hebben ruime ervaringen met deze problematiek en werken vanuit een holistische visie.

(paperback, 248p)

Hoogbegaafdheid (65)
Hoogbegaafdheid (65)
Gave en opgave

Truus van der Kaaij · alles van deze auteur 

€ 5.00

Mensen met hoogbegaafdheid komen niet altijd tot hun recht: hun bijzondere kwaliteit krijgt bijvoorbeeld in de praktijk van het onderwijs of het dagelijks leven niet de ruimte tot ontwikkeling te komen. In deze uitgebreide brochure wordt het verschijnsel hoogbegaafdheid van meerdere kanten beschreven en bekeken op basis van het antroposofisch mensbeeld.

(paperback, gelijmd, 118p)

Hoogbegaafdheid
Hoogbegaafdheid

Louise Berkhout e.a. · alles van deze auteur 

€ 3.95

Brochure (25p, VOK Cahier) over hoogbegaafdheid en ervaringen met hoogbegaafdheid in de vrijeschool.

Hoogsensitiviteit (64)
Hoogsensitiviteit (64)
Handicap of ontwikkelingsvoorsprong

Hans Lemmens · alles van deze auteur 

€ 3.00

Een handzame en waardevolle brochure over hoogsensitiviteit. De auteur publiceerde al meerdere boeken over dit thema, in deze brochure beschrijft hij wat hoogsensitiviteit is tegen de achtergrond van het antroposofisch mensbeeld. Hij beschrijft de verschillende vormen van hoogsensitiviteit, de problemen die ermee samen kunnen hangen maar ook de kansen die er zijn wanneer je creatief met hoogsensitiviteit omgaat.

(brochure, 39p)

Verbindende verhalen
Verbindende verhalen
Voor getraumatiseerde kinderen en jongeren

Kim S. Golding · alles van deze auteur 

€ 31.00    ‹  geen verzendkosten!   

De schrijfster is Psycholoog en verhalenverteller, met ruime ervaring in het werken met getraumatiseerde kinderen en jongeren. In een aantal hoofdstukken en bijlagen vertelt ze over het werken met verhalen en het zelf maken van verhalen. Vervolgens bevat dit boek 21 verhalen, thematisch gerangschikt (o.a.: Terugkijken en doorgaan; Ik doe het zelf wel; Leren over relaties; Blijf naar me kijken).

(paperback, 215p)

Ik ben hooggevoelig
Ik ben hooggevoelig

Yolanda Onderwater · alles van deze auteur 

€ 18.99

De auteur is therapeute die hooggevoelige kinderen en hun familieleden begeleidt. In dit boekje geeft ze, voor hooggevoelige kinderen, herkenbare ervaringen en laat ze zien hoe hooggevoeligheid vaak gepaard gaat met bijzondere eigenschappen en talenten. Daarin ligt de basis voor een individuele benadering voor hooggevoelige kinderen.

(paperback, 77p)

Faalangst
Faalangst
Tips en trucs

Barbara van der Waarde · alles van deze auteur 

€ 12.95

Een beknopt maar doeltreffend boekje om om te gaan met faalangst. In hele korte teksten wordt duidelijk gemaakt wat faalangst is en welke vormen het aan kan nemen; vervolgens komen tips om er gericht mee om te gaan, door bij jezelf te onderzoeken hoe jouw faalangst optreedt; door af te leiden, te ontspannen; om te gaan met perfectionisme enzovoort.

(paperback, 94p)

 « 123 »