menu
 winkelmandje 

Het bijzondere kind

Problemen en opgaven in de opvoeding

41 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3

 « 123 » 

In verwachting van Adam
In verwachting van Adam

Martha Beck · alles van deze auteur 

€ 7.90

Het verhaal van een moeder met een kind, Adam, met het syndroom van Down. De komst van dit kind maakt alles anders. Angst en afwijzing maken plaats voor een nieuw zicht op de dingen: op Adam, op datgene waar het in het leven om gaat en op de verbinding van de mens met de spirituele wereld.

(paperback, 320 pagina’s) VAN 22,50 VOOR 7,90

Hoogbegaafdheid
Hoogbegaafdheid

Louise Berkhout e.a. · alles van deze auteur 

€ 3.95

Brochure (25p, VOK Cahier) over hoogbegaafdheid en ervaringen met hoogbegaafdheid in de vrijeschool.

Hoogbegaafdheid (65)
Hoogbegaafdheid (65)
Gave en opgave

Truus van der Kaaij · alles van deze auteur 

€ 5.00

Mensen met hoogbegaafdheid komen niet altijd tot hun recht: hun bijzondere kwaliteit krijgt bijvoorbeeld in de praktijk van het onderwijs of het dagelijks leven niet de ruimte tot ontwikkeling te komen. In deze uitgebreide brochure wordt het verschijnsel hoogbegaafdheid van meerdere kanten beschreven en bekeken op basis van het antroposofisch mensbeeld.

(paperback, gelijmd, 118p)

Sterrenkinderen
Sterrenkinderen
Op zoek naar een nieuwe manier van opvoeden

Georg Kühlewind · alles van deze auteur 

€ 19.50

Steeds meer kinderen vallen buiten de tradities van het gewone opvoeden of de school-zoals-we-die-kennen. Dat vraagt om nieuwe inzichten en vaardigheden van de opvoeder! (144 pagina

Hoogsensitiviteit (64)
Hoogsensitiviteit (64)
Handicap of ontwikkelingsvoorsprong

Hans Lemmens · alles van deze auteur 

€ 3.00

Een handzame en waardevolle brochure over hoogsensitiviteit. De auteur publiceerde al meerdere boeken over dit thema, in deze brochure beschrijft hij wat hoogsensitiviteit is tegen de achtergrond van het antroposofisch mensbeeld. Hij beschrijft de verschillende vormen van hoogsensitiviteit, de problemen die ermee samen kunnen hangen maar ook de kansen die er zijn wanneer je creatief met hoogsensitiviteit omgaat.

(brochure, 39p)

Mogen kinderen anders zijn? (78)
Mogen kinderen anders zijn? (78)
Over kinderen met ADHD en ADD

Jos Meereboer · alles van deze auteur 

€ 5.00

Zo gaat het vaak: kinderen die 'anders' zijn, worden als lastig ervaren. Misschien is daar soms ook wel reden toe, maar de vraag is natuurlijk: wat heeft het kind nodig; welke vraag stelt het aan de volwassenen om zich heen? De auteur heeft lang met allerlei onrustige kinderen gewerkt en vertelt daarover vanuit zijn ervaring. Hij biedt daarmee inzicht en geeft veel tips om op een vruchtbare manier met deze kinderen en hun ontwikkeling om te gaan.

(brochure, 60p)

De koning trok uit om de draak te doden
De koning trok uit om de draak te doden
Verhalen voor kinderen van gescheiden ouders

Brigitte Spangenberg · alles van deze auteur 

€ 19.50

Zeker voor de kinderen is een echtscheiding een ingrijpende gebeurtenis. In dit boek zijn een aantal sprookjes en verhalen opgenomen die speciaal geschreven zijn voor kinderen die met een scheiding zijn geconfronteerd. Deze sprookjes en verhalen helpen hen, op een beeldende manier, houvast te vinden in de verwarrende situatie waarin ze beland zijn. Voor de ouders is steeds een toelichting opgenomen, en wordt ook aangegeven hoe zij zelf de sprookjes kunnen aanpassen of zelf verhalen kunnen bedenken die ’helende beelden’ bevatten.

(paperback, 160 pagina’s)

Ridder Tim verjaagt de spoken
Ridder Tim verjaagt de spoken
Verhalen voor kinderen die het moeilijk hebben

Brigitte Spangenberg · alles van deze auteur 

€ 19.50

Beeldende verhalen kunnen kinderen helpen in het verwerken van de problemen waarmee ze leven. In dit boek zijn bijna 25 verhalen opgenomen rondom evenzoveel probleemsituaties. Ieder verhaal is, voor de opvoeder, voorzien van een verklarende toelichting.

(paperback, 181 pagina’s)

Kinderen met een raadsel
Kinderen met een raadsel
Een handreiking voor ouders en leerkrachten

Monique Terlouw e.a. · alles van deze auteur 

€ 19.90

Uit de praktijk van het speciaal onderwijs: pedagogische adviezen voor kinderen met een speciaal raadsel, bijvoorbeeld kinderen met dyslexie, een leerstoornis of getraumatiseerde kinderen. (230 pagina’s)

Schoolziek
Schoolziek
Als de relatie tussen kind en school stuk loopt

Hildelien Verkuyl · alles van deze auteur 

€ 5.00

Het lijkt wel alsof de meeste kinderen van tegenwoordig geen ’gewone kinderen’ meer zijn. ADHD, PDD-nos, dyslexie, hoog- of laagbegaafd... hoeveel kinderen dragen niet een etiket als dit? Maar hoe vergaat het deze kinderen in het onderwijs? Is dat wel toegerust op het omgaan, opnemen en onderwijzen van kinderen die niet doorsnee zijn? Is er werkelijk iets mis met deze kinderen - of is ons onderwijssysteem aan vernieuwing toe? En wat vragen deze niet-doorsnee-kinderen van hun omgeving?

Een boek met praktijk en idealen, voor ouders, leerkrachten en professionals.

(102 pagina’s, paperback) VAN 16,50 VOOR 5,00

Een andere kijk op hoogbegaafdheid
Een andere kijk op hoogbegaafdheid

Mariken Althuizen (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 21.00    ‹  geen verzendkosten!   

Hoogbegaafdheid brengt van alles met zich mee, niet alleen dingen snel of makkelijk kunnen begrijpen. Het gaat vaak ook gepaard met een gevoeligheid voor prikkels en het kan leiden tot druk op sociale verhoudingen.

In dit boek wordt aan de hand van veel ervaringen ingegaan op de verschillende aspecten van hoogbegaafdheid en krijgen ouders, leerkrachten en kinderen veel tips en inzichten aangereikt om beter met hoogbegaafdheid om te gaan.

(paperback, 127 pagina’s)

De GIDS over hoogbegaafde kids
De GIDS over hoogbegaafde kids
80 praktische opvoedtips

Sandra van Bijsterveld · alles van deze auteur 

€ 8.95

Dit kleine boekje bevat geen uitvoerige achtergronden of verklaringen - maar 80 heel concrete tips om vruchtbaar om te gaan met de kwaliteiten van hoogbegaafde kinderen, hun ontwikkeling en de situaties die zij meemaken.

(pocket, 90 pagina’s)

Diagnosedrift
Diagnosedrift
Hoe onze labelcultuur kinderen tekort doet

Sanne Bloemink · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Steeds meer kinderen krijgen een 'label' opgeplakt - autisme, Asperger, hoogbegaafd, dyslectisch, noem maar op. Ligt dat aan de kinderen?

De schrijfster onderzocht dit en sprak met vele ouders, leerkrachten, psychiaters en anderen. Is er iets met de kinderen, of heeft het te maken met wat 'normaal' geacht wordt en met onze blik op opvoeding en onderwijs? - Een boek dat overtuigend oproept om beter te kijken naar het individuele kind en ons te bezinnen op onderwijs en opvoeding.

(paperback, 165p)

Dat nare gevoel
Dat nare gevoel
Over seksueel misbruik en wat je ertegen kunt doen

Martine Delfos · alles van deze auteur 

€ 13.00

Seksueel misbruik van kinderen is een ingrijpende zaak die veel kinderen levenslang met zich meedragen. Om seksueel misbruik zoveel als mogelijk te voorkomen is het goed om het onderwerp niet weg te stoppen maar bespreekbaar te maken en kinderen te leren zich weerbaar op te stellen. Daaraan wil dit boekje, geschreven voor kinderen in de leeftijd van ca 11 tot 13 jaar, bijdragen. Het gaat, in korte hoofdstukken, in op de belangrijkste aspecten van en vragen rond misbruik en leert kinderen daarin hun houding te kiezen: nee zeggen mag altijd!

(gebonden uitgave, geïllustreerd, 53 pagina’s)

Het jongetje Robbert
Het jongetje Robbert
Over leerangst en zelfbepaaldheid

Martine Delfos · alles van deze auteur 

€ 14.90

Een therapeutisch kinderboek over Robbert, een jongetje dat niet meer naar school wil omdat hij denkt dat hij niet kan leren - hij wil alleen nog maar spelen.

Het verhaal over Robbert is geschreven om voor te lezen aan kinderen (leeftijd van 5 tot 8 jaar). Naast het verhaal staan verduidelijkingen of tips voor de ouders of leerkrachten, om met het kind in gesprek te raken. De gedachte is dat samen met het kind gewerkt kan worden aan het omwerken van de angstgevoelens.

(paperback, 31p)

Lotte en de beer
Lotte en de beer

Martine Delfos · alles van deze auteur 

€ 14.90

Lotte en de beer is een therapeutisch verhaal. Lotte kan niet goed praten en schaamt zich. Ze durft het niet zo goed. Ze komt een bruine beer tegen die last heeft van zijn schouderbult. Ze durft tegen hem te praten en hij steunt haar, helpt haar over haar schaamte heen en geeft haar vertrouwen om te gaan praten. Ze helpen elkaar.

(paperback, 32p, met afb. in zw en met code om deze uitgave ook gratis als e-book te downloaden)

Van alles twee
Van alles twee
Over de betekenis van echtscheiding voor jonge kinderen

Martine Delfos · alles van deze auteur 

€ 13.00

Een therapeutisch kinderboek over echtscheiding. het is samen met kinderen van 4 tot 7 jaar te lezen. Met tekeningen in zwart-wit en korte teksten geeft het veel herkenbare situaties, ervaringen en gevoelens weer die kinderen bij een echtscheiding beleven.

Voor de volwassen zijn er nog korte aanbevelingen en verklaringen opgenomen die in en na een echtscheiding een goede richting kunnen aangeven voor het omgaan met de scheiding en de kinderen.

(gebonden, 34 pagina’s)

Verbindende verhalen
Verbindende verhalen
Voor getraumatiseerde kinderen en jongeren

Kim S. Golding · alles van deze auteur 

€ 31.00    ‹  geen verzendkosten!   

De schrijfster is Psycholoog en verhalenverteller, met ruime ervaring in het werken met getraumatiseerde kinderen en jongeren. In een aantal hoofdstukken en bijlagen vertelt ze over het werken met verhalen en het zelf maken van verhalen. Vervolgens bevat dit boek 21 verhalen, thematisch gerangschikt (o.a.: Terugkijken en doorgaan; Ik doe het zelf wel; Leren over relaties; Blijf naar me kijken).

(paperback, 215p)

Hoe leer ik mijn innerlijke kracht te gebruiken?
Hoe leer ik mijn innerlijke kracht te gebruiken?
Een hulpboek voor jongeren

Louise Hayes e.a. · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een zeer praktisch gericht boek met oefeningen om je sterke kanten te ontwikkelen en angst los te laten.

Daarmee helpt het werken met dit boek, in kleine stapjes, om te leren gaan met verlegenheid, angst, gebrek aan zelfvertrouwen. Het leert je om te gaan met emoties, rustig observeren, luisteren naar je eigen waarden en helpt om je besluiten ook uit te voeren. geschikt om individueel of in groepen mee te werken, leeftijd: vanaf 13 jaar.

(paperback, groot formaat, 142p)

Autisme in het gezin
Autisme in het gezin
Verrijking of probleem?

Esther en Inge van der Heijden · alles van deze auteur 

€ 15.00

Een boekje over autisme in het gezin, geschreven door een moeder en haar dochter. Zij laten zien hoe het, met vallen en opstaan, mogelijk is om op een andere manier naar elkaar te kijken, en daardoor anders met elkaar om te gaan - met begrip voor kwaliteiten en eenzijdigheden. Ook een hoofdstuk over wat je kunt doen voor een zo goed mogelijke ontwikkeling.

(pocket, Ankertjesreeks, 128 pagina’s)

 « 123 »