menu
 winkelmandje 

Het bijzondere kind

Problemen en opgaven in de opvoeding

40 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/2
 sortering

 « 12 » 

Hooggevoelig op school
Hooggevoelig op school
Inzichten en tips voor een fijne tijd op de basisschool

Josina Intrabartolo · alles van deze auteur 

€ 15.95

Hooggevoelige kinderen kunnen het door bijvoorbeeld prikkels, prestatiedruk en sfeergevoeligheid lastig hebben op school. In dit praktische boek lees je over allerlei situaties die kinderen op school tegen kunnen komen, over hoe die situaties voor hen zijn, en vooral over wat je als ouder maar ook als leerkracht kunt doen om hooggevoelige kinderen hierbij te helpen. Met een heleboel informatie, tips en ervaringsverhalen van ouders.

(paperback, 111p)

Het hooggevoelige kind met een sterke wil
Het hooggevoelige kind met een sterke wil
(H)erkenning en wegwijzer voor ouder en kind

Janneke van Olphen · alles van deze auteur 

€ 19.95

Niet alle hooggevoelige kinderen zijn rustig, bedachtzaam en teruggetrokken. Een boel hooggevoelige kinderen hebben ook een ijzersterke wil, wat een flinke uitdaging voor zowel het kind als hun omgeving kan zijn. Maar hoe vind je als opvoeder, als gezin, de juiste manier voor jullie om hiermee om te gaan? De auteur vertelt onder andere over de innerlijke familie, de innerlijke kinderen en volwassenen, signalen van spanning leren herkennen, en meer. Vol met oefeningen en voorbeelden kan dit praktische boek je helpen je kind te helpen en begeleiden.

(hardcover, 125p)

Mogen kinderen anders zijn? (78)
Mogen kinderen anders zijn? (78)
Over kinderen met ADHD en ADD

Jos Meereboer · alles van deze auteur 

€ 5.00

Zo gaat het vaak: kinderen die 'anders' zijn, worden als lastig ervaren. Misschien is daar soms ook wel reden toe, maar de vraag is natuurlijk: wat heeft het kind nodig; welke vraag stelt het aan de volwassenen om zich heen? De auteur heeft lang met allerlei onrustige kinderen gewerkt en vertelt daarover vanuit zijn ervaring. Hij biedt daarmee inzicht en geeft veel tips om op een vruchtbare manier met deze kinderen en hun ontwikkeling om te gaan.

(brochure, 60p)

De gids over prikkelverwerking bij kids
De gids over prikkelverwerking bij kids
80 praktische (beweeg(tips

Suzanne van Snippenberg · alles van deze auteur 

€ 9.95

In deze tijd staan we aan alle kanten bloot aan allerlei prikkels, net als onze kinderen. Voor kinderen die gevoelig zijn voor prikkels is er deze praktische gids die 80 tips bevat waarmee je als opvoeder je kind kunt helpen om beter met die prikkels om te gaan en steviger in het leven te staan.

(pocketformaat, 89p)

Hoe doen andere pleegouders dat?
Hoe doen andere pleegouders dat?
Inspiratie voor het dagelijks leven

Klaartje de Vletter · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een inspirerend boek voor en door pleegouders. Het bestaat uit een schat aan ervaringen uit het opvoeden van pleegkinderen; geordend naar thema's als Veiligheid en ontspanning, Spelen, Hechting, Familie, Feesten, Emoties, Afscheid.

Paperback, genaaid, 210p, met vele afb. in kleur

Diagnosedrift
Diagnosedrift
Hoe onze labelcultuur kinderen tekort doet

Sanne Bloemink · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Steeds meer kinderen krijgen een 'label' opgeplakt - autisme, Asperger, hoogbegaafd, dyslectisch, noem maar op. Ligt dat aan de kinderen?

De schrijfster onderzocht dit en sprak met vele ouders, leerkrachten, psychiaters en anderen. Is er iets met de kinderen, of heeft het te maken met wat 'normaal' geacht wordt en met onze blik op opvoeding en onderwijs? - Een boek dat overtuigend oproept om beter te kijken naar het individuele kind en ons te bezinnen op onderwijs en opvoeding.

(paperback, 165p)

Het jongetje Robbert
Het jongetje Robbert
Over leerangst en zelfbepaaldheid

Martine Delfos · alles van deze auteur 

€ 14.90

Een therapeutisch kinderboek over Robbert, een jongetje dat niet meer naar school wil omdat hij denkt dat hij niet kan leren - hij wil alleen nog maar spelen.

Het verhaal over Robbert is geschreven om voor te lezen aan kinderen (leeftijd van 5 tot 8 jaar). Naast het verhaal staan verduidelijkingen of tips voor de ouders of leerkrachten, om met het kind in gesprek te raken. De gedachte is dat samen met het kind gewerkt kan worden aan het omwerken van de angstgevoelens.

(paperback, 31p)

Een intense reis
Een intense reis

Marije Hofland · alles van deze auteur 

€ 24.90    ‹  geen verzendkosten!   

- Reis mee door de wereld van hoogbegaafdheid, intensiteit en schooltrauma -

Een 'ervaringsverhaal' van de moeder van een hoogbegaafd kind, maar meer dan alleen dat. In haar zoektocht naar passend onderwijs voor haar kind, deed zij veel ervaring en kennis op, die voor anderen (ouders van hoogbegaafde kinderen, leerkrachten) ook relevant zijn. Zo komen veel aspecten van (omgaan met) hoogbegaafdheid aan bod en bevat het boek veel tips om in de praktijk mee te werken.

(paperback, 160p)

Lotte en de beer
Lotte en de beer

Martine Delfos · alles van deze auteur 

€ 14.90

Lotte en de beer is een therapeutisch verhaal. Lotte kan niet goed praten en schaamt zich. Ze durft het niet zo goed. Ze komt een bruine beer tegen die last heeft van zijn schouderbult. Ze durft tegen hem te praten en hij steunt haar, helpt haar over haar schaamte heen en geeft haar vertrouwen om te gaan praten. Ze helpen elkaar.

(paperback, 32p, met afb. in zw en met code om deze uitgave ook gratis als e-book te downloaden)

Het weerbare kind
Het weerbare kind
Traumawerk bij kinderen

Peter A. Levine / Maggie Kline · alles van deze auteur 

€ 20.99    ‹  geen verzendkosten!   

Dit boek helpt om al in een vroeg stadium te kunnen herkennen of een kind aan stress bloot staat - en mogelijk 'op weg' is een trauma te ontwikkelen. Het bevat vele oefeningen en tips om het kind weerbaarder te maken en andere, gezondere indrukken op te doen. Daarmee groeit het zelfvertrouwen . De auteurs hebben ruime ervaringen met deze problematiek en werken vanuit een holistische visie.

(paperback, 248p)

Hoogbegaafdheid (65)
Hoogbegaafdheid (65)
Gave en opgave

Truus van der Kaaij · alles van deze auteur 

€ 5.00

Mensen met hoogbegaafdheid komen niet altijd tot hun recht: hun bijzondere kwaliteit krijgt bijvoorbeeld in de praktijk van het onderwijs of het dagelijks leven niet de ruimte tot ontwikkeling te komen. In deze uitgebreide brochure wordt het verschijnsel hoogbegaafdheid van meerdere kanten beschreven en bekeken op basis van het antroposofisch mensbeeld.

(paperback, gelijmd, 118p)

Hoogbegaafdheid
Hoogbegaafdheid

Louise Berkhout e.a. · alles van deze auteur 

€ 3.95

Brochure (25p, VOK Cahier) over hoogbegaafdheid en ervaringen met hoogbegaafdheid in de vrijeschool.

Hoogsensitiviteit (64)
Hoogsensitiviteit (64)
Handicap of ontwikkelingsvoorsprong

Hans Lemmens · alles van deze auteur 

€ 3.00

Een handzame en waardevolle brochure over hoogsensitiviteit. De auteur publiceerde al meerdere boeken over dit thema, in deze brochure beschrijft hij wat hoogsensitiviteit is tegen de achtergrond van het antroposofisch mensbeeld. Hij beschrijft de verschillende vormen van hoogsensitiviteit, de problemen die ermee samen kunnen hangen maar ook de kansen die er zijn wanneer je creatief met hoogsensitiviteit omgaat.

(brochure, 39p)

Verbindende verhalen
Verbindende verhalen
Voor getraumatiseerde kinderen en jongeren

Kim S. Golding · alles van deze auteur 

€ 31.00    ‹  geen verzendkosten!   

De schrijfster is Psycholoog en verhalenverteller, met ruime ervaring in het werken met getraumatiseerde kinderen en jongeren. In een aantal hoofdstukken en bijlagen vertelt ze over het werken met verhalen en het zelf maken van verhalen. Vervolgens bevat dit boek 21 verhalen, thematisch gerangschikt (o.a.: Terugkijken en doorgaan; Ik doe het zelf wel; Leren over relaties; Blijf naar me kijken).

(paperback, 215p)

Ik ben hooggevoelig
Ik ben hooggevoelig

Yolanda Onderwater · alles van deze auteur 

€ 17.99

De auteur is therapeute die hooggevoelige kinderen en hun familieleden begeleidt. In dit boekje geeft ze, voor hooggevoelige kinderen, herkenbare ervaringen en laat ze zien hoe hooggevoeligheid vaak gepaard gaat met bijzondere eigenschappen en talenten. Daarin ligt de basis voor een individuele benadering voor hooggevoelige kinderen.

(paperback, 77p)

De gids over concentratie bij kids
De gids over concentratie bij kids
80 praktische tips

Sandra Kleipas en Laura Molkens · alles van deze auteur 

€ 9.95

Compacte en praktisch bruikbare informatie in de vorm van korte tips over concentratieproblemen bij kinderen: hoe schep je de juiste omstandigheden; hoe leer je thuis; hoe op school; welke hulpmiddelen kun je gebruiken?

Faalangst
Faalangst
Tips en trucs

Barbara van der Waarde · alles van deze auteur 

€ 12.95

Een beknopt maar doeltreffend boekje om om te gaan met faalangst. In hele korte teksten wordt duidelijk gemaakt wat faalangst is en welke vormen het aan kan nemen; vervolgens komen tips om er gericht mee om te gaan, door bij jezelf te onderzoeken hoe jouw faalangst optreedt; door af te leiden, te ontspannen; om te gaan met perfectionisme enzovoort.

(paperback, 94p)

Autisme in het gezin
Autisme in het gezin
Verrijking of probleem?

Esther en Inge van der Heijden · alles van deze auteur 

€ 15.00

Een boekje over autisme in het gezin, geschreven door een moeder en haar dochter. Zij laten zien hoe het, met vallen en opstaan, mogelijk is om op een andere manier naar elkaar te kijken, en daardoor anders met elkaar om te gaan - met begrip voor kwaliteiten en eenzijdigheden. Ook een hoofdstuk over wat je kunt doen voor een zo goed mogelijke ontwikkeling.

(pocket, Ankertjesreeks, 128 pagina’s)

Jouw hooggevoelige kind
Jouw hooggevoelige kind

Sara Wiseman · alles van deze auteur 

€ 7.90

Kinderen met hooggevoeligheid vragen om een andere aanpak en benadering. Ze hebben kwaliteiten en vermogens die niet iedereen heeft. Hoe ontwikkelen zij zich, hoe verbindt je je met hen, hoe help je ze om te leren omgaan met hun individuele kwaliteiten?

De schrijfster is zelf hooggevoelig en paranormaal begaafd - en geeft vanuit die ervaring tips en adviezen.

(paperback, 279 pagina´s) Van 24,99 voor 7,90

Ridder Zeldenmoed
Ridder Zeldenmoed

Josina Intrabartolo · alles van deze auteur 

€ 9.95

Avontuurlijk boek voor (hoog)gevoelige kinderen. Met als extra achterin tips om hooggevoeligheid te herkennen en ermee om te gaan.

Hardcover, 96 pagina's.

 « 12 »