menu
 winkelmandje 

Onderwijs algemeen

Ouders en kinderen

44 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3
 sortering

 « 123 » 

Autisme op school
Autisme op school
ASS en ATO in basis- en voortgezet onderwijs

Martine F. Delfos · alles van deze auteur 

€ 19.90

Een praktisch, inspirerend boek over de mogelijkheden en uitdagingen op school van kinderen en jongeren met autisme/atypische ontwikkeling. De auteur beschrijft een boel aspecten van autisme, waar ze vandaan komen, hoe je problemen herkent en ermee om kunt gaan, maar ook hoe je problemen kunt voorkomen. Een verfrissend, handzaam boek voor onderwijzers, maar ook voor ouders en mensen met autisme.

(paperback, 135p)

Leven zonder school
Leven zonder school
Een pleidooi om het leren te ontscholen

Johan van Eeckhout en Freddy Bonnu · alles van deze auteur 

€ 19.50

Is school nodig om te leren? Volgens de auteurs van dit boek niet. Al voordat kinderen naar school gaan, leren zij heel veel - en het naar school gaan om daar te leren is vaak een breuk in hun leven of ontwikkeling.

Een boek dat het denken over school prikkelt...

(paperback, 174p)

Ontspanning voor leerkrachten
Ontspanning voor leerkrachten
Een zelfhulpboek om stress te verminderen

Francine Jellesma · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

Leerkracht zijn is een beroep dat veel kan geven, maar ook veel vergt. De kinderen zelf met alles dat ze meebrengen, het samenwerken op school, de communicatie met de ouders, alle veranderingen in het onderwijs... Als leerkracht is het zaak ook goed voor jezelf te zorgen.

Met dit boek kun je daar heel concreet mee aan de slag. Je onderzoekt hoe het met jouw stressniveau is; wat in jouw geval de oorzaken van de stress zijn en hoe je daar wat aan kunt doen.

(paperback, 151p)

Die ene leerling
Die ene leerling
Docenten over de leerling die hun kijk op de wereld voor altijd veranderde

Rik Kuiper · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Fijn om eens op een andere manier stil te staan bij wat de essentie van het onderwijs is. Zoals ieder mens (hopelijk) terug kan denken aan een leerkracht naar wie je op keek en die veel voor je betekende, zo kan het andersom zo zijn dat een leerling, bewust of onbewust, een bijzondere betekenis krijgt in het leven van de leerkracht. In deze bundel vertellen leerkrachten over 'die ene leerling': de leerling die maakte dat ze anders naar de wereld zijn gaan kijken.

(paperback, 199p)

Stef & Lotje vieren de jaarfeesten
Stef & Lotje vieren de jaarfeesten

Tessie Strijdonk · alles van deze auteur 

€ 18.99

Een voorleesboek voor kinderen op de vrijeschool: het bevat kleine verhalen, die zich thuis en op school afspelen, rondom de jaarfeesten, van Michaël tot het Sint Jansfeest. Stef en Lotje zitten in de kleuterklas en maken daar alle feesten mee - en thuis beleven zij ook van alles. Ook met enkele liedjes, spreuken en recepten.

(hardcover, 128p, met tekeningen in zw)

Menskunde, pedagogie en kultuur
Menskunde, pedagogie en kultuur
- De Arnhemse voordrachten -

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 32.00    ‹  geen verzendkosten!   

Op zijn rondreizen door Europa hield Rudolf Steiner vele voordrachten; speciaal voor Nederlandse pedagogen hield hij in Arnhem tien voordrachten. Daarin behandelt hij onder meer het belang van de temperamenten, het huiswerk, het tiende levensjaar, lopen/spreken/denken in verband met de latere ontwikkeling van de mens, de functie van het geheugen, gezond makende werking van opvoeding, de rol van verantwoord speelgoed, de voeding, en - uniek in zijn pedagogische voordrachten - de samenhang van opvoeding met het karma. Voor leraren, ouders/opvoeders, artsen en therapeuten.

(hardcover, genaaid, 310p)

Pesten op school
Pesten op school
Adequaat optreden tegen pestgedrag

Dieter en Gita Krowatschek · alles van deze auteur 

€ 6.90

- Spelletjes, activiteiten en oefeningen voor het herkennen, signaleren en bestrijden van pestgedrag op school -

Deze uitgave bevat beknopte maar zeer heldere informatie over pesten, de vlakuilen bij het omgaan met pesten en adviezen en inzichten voor een effectieve aanpak; en biedt vervolgens spelletjes en andere activiteiten die het samenwerken en communiceren verbeteren.

(paperback, 96p) Van 15,00 voor 6,90

Beste ouders, lieve kinderen...
Beste ouders, lieve kinderen...
Rudolf Steiner in de Waldorfschool

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Deze bundel bevat twee voordrachten waarin Rudolf Steiner de essentie van de vrijeschoolpedagogie beschrijft aan ouders van de leerlingen van de Waldorfschool. En daarnaast: twaalf toespraken die hij hield voor de kinderen van de school, bij het begin of einde van het schooljaar of bij feesten. In deze toespraken maakt hij duidelijk wat de school en de leraren de kinderen willen bieden - en blijkt zijn genegenheid en betrokkenheid bij de kinderen en hun ontwikkeling.

(paperback, 113p)

Sociale vaardigheden in de Waldorf-pedagogie
Sociale vaardigheden in de Waldorf-pedagogie

Valentin Wember · alles van deze auteur 

€ 27.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een waardevolle uitgave voor allen die betrokken zijn bij de vrijeschool pedagogie. Centraal staan het belang en het ontwikkelen van werkelijke sociale vaardigheden in het onderwijs. Sociale vaardigheden in de eigen kring, in grotere gemeenschappen maar ook sociale betrokkenheid en interesse voor de hele mensheid. Denken vanuit gehelen / het ontwikkelen van gezond zelfbewustzijn en van empathie / de rol van de leerkracht / het sociale voorbeeld. Met thematische teksten uit het werk van Rudolf Steiner.

(paperback met flappen, genaaid, 259p)

Voorlezen gaat zó
Voorlezen gaat zó

Margriet Chorus en Irma van Welzen · alles van deze auteur 

€ 17.50

Het is inmiddels wel algemeen bekend: voorlezen is in veel opzichten van belang voor de ontwikkeling van het kind - en is bovendien leuk!

Deze uitgave geeft ervaringen, tips en ideeën om het voorlezen overal waar met jonge kinderen gewerkt wordt een goede plek te geven en gaat in op veel aspecten van het voorlezen: de ruimte; individueel en in groepen; meertaligheid; het gebruik van stemmetjes; voorlezen in het pedagogisch beleidsplan et cetera.

(paperback, 111p)

Levensbronnen van de ziel
Levensbronnen van de ziel

Herbert Hahn · alles van deze auteur 

€ 18.00

Herbert Hahn was de eerste leerkracht die, met hulp van aanduidingen van Rudolf Steiner, godsdienstles gaf op de eerste Vrije School. Het onderwijs stond los van welke richting dan ook en beoogde een religieuze oriëntatie te geven die zijn uitdrukking krijgt in respect voor de mens, de natuur en de aarde. In dit boek verwerkte Hahn zijn ervaringen en biedt hij talloze voorbeelden en gezichtspunten voor leerkrachten en ouders.

(paperback, 199p)

Alle kinderen naar buiten!
Alle kinderen naar buiten!
Het grote natuuractiviteitenboek

Marieke Dijkman & Jasper de Ruiter · alles van deze auteur 

€ 31.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een ontzettend leuk en inspirerend boek om met kinderen naar buiten te gaan, de natuur te ontdekken en van allerlei te ondernemen. In de natuur en met wat daar te vinden is dingen maken en knutselen, planten en dieren leren kennen, timmeren en tuinieren, sporen zoeken, proeven en eten in en uit de natuur - en veel meer.

Voor wie kinderen de natuur wil leren kennen, voor oudere kinderen om zelf te lezen (11+)

(Hardcover, genaaid, 277 pagina's, vol met kleurenafbeeldingen)

De wordende mens
De wordende mens
Aard en doel van het Waldorf-onderwijs

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

Vijf voordrachten over het doel van het vrijeschoolonderwijs. Onder meer over: leren lezen; de menskunde die aan dit onderwijs ten grondlag ligt; boetseren, muziek en spraak; kunstzinnig lesgeven en morele opvoeding. Met een voorwoord van Hugo Pronk.

(hardcover, 154p.)

Het bouwwerk van de Waldorf-pedagogie
Het bouwwerk van de Waldorf-pedagogie
Vrijeschoolpedagogie

Valentin Wember · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

'De vrijeschoolpedagogie herbergt een aanzienlijk potentieel aan vernieuwing. De mensen met hartekracht en daadkracht kennen weliswaar vaak slechts een deel van wat hier in zijn volledige samenhang beschreven wordt. Maar dit deel is genoeg voor hen om het vuur in hun hart te laten ontvlammen. En daar gaat het om. Vrijeschoolpedagogie zonder voortdurend nieuwe vinding is een tegenspraak in zich.'

(paperback met flappen, 123p.)

Puberbrein binnenstebuiten
Puberbrein binnenstebuiten

Huub Nelis & Yvonne van Sark · alles van deze auteur 

€ 29.99    ‹  geen verzendkosten!   

Elke opvoeder en elke leerkracht zal het kunnen bevestigen: het omgaan met en begeleiden van pubers komt je niet aanwaaien. In deze uitgave wordt beschreven hoe jongeren van 10 tot 25 jaar zich ontwikkelen en welke veranderingen zich in hun brein afspelen. Het geeft inzicht, nuttige informatie en tips rondom de vele vragen die aan de orde zijn bij het omgaan met pubers en adolescenten: hoe kun je hen het best benaderen, hoe ga je om met de risico's die zij tegenkomen, hoe stimuleer je ze om te blijven leren, hoe vinden zij hun weg in een wereld vol prikkels?

(paperback, genaaid, 324p)

De nacht onze beste bondgenoot
De nacht onze beste bondgenoot
Wilsmens - hoofdzaak

Hugo Pronk en Jacques Meulman · alles van deze auteur 

€ 10.00

Twee vakmensen aan het woord: Hugo Pronk vertelt over wat er in de nacht met de mens gebeurt - en hoe de pedagoog daar zó op in kan spelen dat 'dag' en 'nacht' in het opgroeiende en lerende kind vruchtbaar op elkaar inwerken.

Jacques Meulman laat zien hoe je als ouder of leerkracht het kind in de verschillende fasen van zijn ontwikkeling zó aan kan spreken dat de ontwikkeling van het kind zich zo optimaal mogelijk voltrekt.

(paperback met flappen, 68p)

Menskunde verinnerlijken
Menskunde verinnerlijken
Vrijeschoolpedagogie

Valentin Wember · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

Dit boek is een onmisbare en waardevolle hulp voor de vrijeschoolleerkracht. In drie delen (Het fundament, Verdieping, Aanvullingen) worden belangrijke aanwijzingen van Rudolf Steiner voor de leerkracht besproken; wordt aangemoedigd tot verdere studie; worden handreikingen geboden om de kern van de vrijeschoolpedagogie op te nemen en worden meditaties voor de leerkrachten besproken. Thema's die o.m. aan bod komen: Pedagogisch componist worden; Vormen van meditatie; Enthousiasme; Alledaagse meditatie; Het wonderbaarlijke effect op het lesgeven.

Paperback met flappen, 237p.

Kleur in de klas
Kleur in de klas
Schilderlessen op de vrijeschool

Jet Nijhuis · alles van deze auteur 

€ 65.00    ‹  geen verzendkosten!   

In deze uitvoerige uitgave wordt van klas tot klas beschreven hoe op de vrijeschool schilderlessen gegeven (kunnen) worden. De stof, voorbeelden, aanwijzingen voor het inrichten van schilderlessen, en natuurlijk vele, vele voorbeelden van schilderingen (in wording)n maken van dit boek een must voor elke vrijeschoolleerkracht..

Lees de uitvoerige informatie.

Groot formaat, hardcover, 370p

Wilsopvoeding
Wilsopvoeding

Valentin Wember · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Het opvoeden van de wil en van het voelen is van enorm belang. Rudolf Steiner heeft er veel over gesproken, maar het thema is nog nauwelijks als geheel opgenomen. In deze uitgave worden zeven aanwijzingen van Rudolf Steiner inhoudelijk besproken en onderzocht, en volgt vervolgens een bundeling van 60 aanwijzingen van Rudolf Steiner, thematisch geordend.

Een belangrijk boek!

(paperback met flappen, 221 pagina’s, genaaid)

Zeg nee tegen pesten
Zeg nee tegen pesten

Herberd Prinsen · alles van deze auteur 

€ 29.99    ‹  geen verzendkosten!   

Praktische gids voor leerkrachten, hulpverleners, begeleiders en ouders

Hoe pak je pesten aan, hoe herken je het, waar komt het vandaan?

In dit boek is, naast ervaringsverhalen, van alles te vinden waarmee ouders en leerkrachten aan de laag kunnen. Eerst wordt ingegaan op wat pesten is; vervolgens worden methodes voor het aanpakken besproken en wordt aangegeven wat er gedaan kan worden om pesten te voorkomen. Daarnaast bevat het boek tientallen heel praktische oefeningen en adviezen, plus een heleboel verwijzingen naar andere nuttige informatie over pesten.

(paperback, 216 pagina’s)

 « 123 »