menu
 winkelmandje 

Meditatie - algemeen

Innerlijke verdieping

13 boeken op deze pagina
 sortering
Vaardig in geluk
Vaardig in geluk
Handboek zenmeditatie

Hans Wanningen · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een boek dat je wegwijs maakt in zen en zenmeditatie. Het geeft daarbij achtergrondinformatie over de zenleer en over het mediteren, om vervolgens te beschrijven hoe je mediteert - en hoe je dat ook een vaste plek in je leven kunt geven. Daarnaast ook ruim aandacht voor andere aspecten van het leven die helpen om tot een harmonieuze levensbasis te komen, zoals het werken aan doelen, het leven met een positieve instelling, het bouwen aan een kring van vrienden en meer.

(paperback, 32p) VAN 24,95 VOOR 9,90

Het jaar rond in 52 weekspreuken
Het jaar rond in 52 weekspreuken

Abel Drent · alles van deze auteur 

€ 15.00

Een bijzondere uitgave. De bekende 'antroposofische weekspreuken' worden door veel mensen en op veel plaatsen alleen of samen gelezen, en 'overdacht'. Zij vormen een hulp om je te verbinden met de aarde, de natuur, de kosmos. Velen hebben ook ervaren dat de weekspreuken best moeilijk zijn. Deze uitgave bevat de verwoording van de persoonlijke beleving van de auteur van elke weekspreuk en kan daarmee de toegang vormen tot de 'echte' weekspreuken of dienen als levendige aanvulling die uitnodigt tot gesprek en nader overdenken. De uitgave is voorzien van een ringband en kan als een flip-over boekje op tafel geplaatst worden.

Het gebed
Het gebed

Hans Stolp · alles van deze auteur 

€ 15.00

Bidden is voor velen iets dat vergeten is en niet meer gedaan wordt. Mogelijk kennen zij het alleen als 'lege, betekenisloze routine'. Hans Stolp beschrijft het gebed, ervaringen en gedachten van mystici en anderen, het Onze Vader - en geeft daarmee een handreiking voor het bidden als bron van inspiratie, kracht of troost.

(paperback, 152p)

Leven zonder waarom
Leven zonder waarom
De mystieke erfenis van een hemelse zwerver

Angelus Silesius · alles van deze auteur 

€ 17.50

Een vertaling van de eerste 'drie boeken' van De hemelse Zwerver, van de dichter/mysticus: het gaat om enkele honderden korte gedichten/spreuken/overpeinzingen over God, Christus, Maria en de verhouding van de mens tot het goddelijke, de mens en de wereld. De teksten zijn kort, kernachtig en 'diep'- maar hebben toch een inspirerende lichtheid in zich.

(paperback, 147p)

28 Meditaties
28 Meditaties
Spirituele weerbaarheid in de coronacrisis

Thomas Mayer · alles van deze auteur 

€ 10.00

Een levendige beschrijving met toelichting van 28 meditatieve oefeningen. Het zijn oefeningen om in tijden van corona gezond en bij jezelf te blijven; om je emoties en gedachten te verhelderen en om een positieve bijdrage te leveren aan de toestand waarin de mensheid zich bevindt.

(brochure, geniet, 66p, met afb. in kleur)

Meditatie en beproevingen van de ziel
Meditatie en beproevingen van de ziel
In de antroposofie en de vier evangeliën

Judith von Halle · alles van deze auteur 

€ 13.00

In 1923 sprak Rudolf Steiner over de zgn vlindermeditatie; een wilsmeditatie. Deze meditatie wordt besproken en toegelicht door de auteur, onder andere met beelden uit de tempellegende. In het tweede deel van dit boekje gaat het over het op de juiste manier 'verstaan' van de taal van de evangeliën en bespreekt de auteur de beproevingen van Petrus, die de Christus driemaal verloochende.

(paperback, 124p)

Antroposofische weekspreuken
Antroposofische weekspreuken
Lente, zomer, herfst, winter

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 17.50

Iedere spreuk is een bezinning, een meditatie, waarin de ziel - het meest innerlijke van jezelf - zich verweven ziet met de wereld. Een wereld die niet alleen de aarde omvat, maar zich uitstrekt tot de kosmos, tot de geestelijke wereld.

De 'weekspreuken' bieden een weg om de gang van het jaar op een diepere manier te beleven; om te proeven wat in het jaarverloop leeft en om jezelf daarin terug te vinden.

Paperback met flappen, genaaid, klein formaat, vertaald door Roel Munniks, tweetalig (Duits-Nederlands), 96p

Het wezen van het gebed
Het wezen van het gebed

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 10.00

Een voordracht over bidden en het gebed. In het bidden kunnen we 'groeien': het leven even bezien vanuit een hoger perspectief. Zo hangt het bidden samen met de ontwikkeling van onze ziel, kan warmte en licht brengen.

(paperback, 48p)

De twaalf deugden door het jaar heen
De twaalf deugden door het jaar heen

Jean-Claude Lin · alles van deze auteur 

€ 15.50

Een uitgave over de zgn twaalf maanddeugden door twaalf verschillende auteurs die elk een maanddeugd en een manier om je daarmee te verhouden beschrijven. Daarbij gaat het ook om het omvormen, het op een hoger plan brengen van de deugden.

paperback, p. 106

De grondsteen en zijn ritmen
De grondsteen en zijn ritmen

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 14.00

Deze verzorgde uitgave, met bordtekeningen, bevat de teksten die Rudolf Steiner sprak tijdens de heroprichting van de Antroposofische Vereniging in 1923. In de zogenoemde grondsteenspreuk vatte hij in de kern de hele antroposofie samen. Deze uitgave bevat de bespreking en toelichting die Rudolf Steiner op deze spreuk gaf, naast de spreuk zelf natuurlijk.

(paperback, 78p)

Één ding tegelijk
Één ding tegelijk

Rick Hanson · alles van deze auteur 

€ 26.00    ‹  geen verzendkosten!   

52 eenvoudige oefeningen voor een echt boeddhabrein.

In 5 hoofdstukken beschrijft de auteur 52 oefeningen om voor jezelf te zorgen;van het leven te genieten; je vermogens te ontwikkelen; betrokken te zijn bij de wereld en om innerlijke vrede te ontwikkelen.

Toegankelijk en inspirerend geschreven.

(pocketuitgave, 255 pagina’s)

Meditatie
Meditatie
Wezen en techniek

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 12.50

Twee voordrachten over het mediteren. Hoe doe je het en wat is daarvoor nodig? Waarom doe je het en wat bewerkt het?

(paperback, 65 pagina’s)

De weg tot inzicht in hogere werelden
De weg tot inzicht in hogere werelden

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 27.50    ‹  geen verzendkosten!   

Hét basiswerk over de innerlijke scholingsweg: voorwaarden, voorbereidingen, praktische gezichtspunten, oefeningen, stadia e.d.

(Serie Werken en Voordrachten) gebonden, 212 pagina’s.