menu
 winkelmandje 

Levensloop en karma - algemeen

Innerlijke verdieping

37 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/2

 « 12 » 

Na dit leven
Na dit leven

Eben Alexander · alles van deze auteur 

€ 17.95

Een neurochirurg over zijn reis naar het hiernamaals. De neurochirurg Eben Alexander raakte in coma na een zeldzame vorm van hersenvliesontsteking. Hij ontwaakte na een week uit een diepe coma. Hij beschrijft in dit boek zijn bijna-doodervaringen.

(Gebonden, 200 pagina’s)

’... en schreef in de aarde’
’... en schreef in de aarde’
Reïncarnatie, karma en de werking van Christus

Pietro Archiati · alles van deze auteur 

€ 6.90

Is het weten van karma en reïncarnatie strijdig met wat in de bijbel staat? De auteur laat zien dat dat niet het geval is en wat de concrete betekenis van karma en reïncarnatie is, juist in het licht van het christendom.

(157 pagina’s) VAN 16,90 voor 6,90

Godinnen in de ouder wordende vrouw
Godinnen in de ouder wordende vrouw

Jean Shinoda Bolen · alles van deze auteur 

€ 20.95    ‹  geen verzendkosten!   

In elke vrouw schuilt een potentieel dat, eenmaal aangeboord, een bron kan zijn van spiritualiteit, wijsheid en mededogen. Zo kan de derde levensfase een tijd worden van persoonlijke rijping en integratie. Op basis van de Jungiaanse psychologie en godinnenbeelden (uit o.a. de Griekse mythologie) behandelt de schrijfster vele inzicht en moed gevende facetten van het ouder worden.

(paperback, 280 pagina’s)

Daar sta je dan met je goeie gedrag
Daar sta je dan met je goeie gedrag
Over vervreemding en innerlijke groei

Arie Boogert · alles van deze auteur 

€ 6.90

Er kan een dag komen dat je je afvraagt: ’wat doe ik hier eigenlijk?’

Het is de vraag naar wie je bent en het stellen van die vraag kan verbonden zijn met een gevoel van vervreemding en van innerlijke crisis. De schrijver, geestelijke in de Christengemeenschap, duidt deze vraag en geeft aanknopingspunten om een nieuw innerlijk houvast te vinden.Van €18,50 voor € 6,90.

(paperback, 152 pagina’s)

Terugblikken om vooruit te zien
Terugblikken om vooruit te zien
Onderzoek je eigen biografie

Geert van Brakel · alles van deze auteur 

€ 20.45    ‹  geen verzendkosten!   

Een compleet boek om concreet aan de slag te gaan: vind je eigen koers in het leven. Met achtergronden en veel oefeningen en vragen om de individuele thema´s en vraagstukken in je leven in beeld te krijgen, nader te onderzoeken en bezieling aan te boren om toekomstgericht aan de slag te gaan.

(paperback, 278 pagina´s)

Weg van liefde
Weg van liefde

Alain de Botton · alles van deze auteur 

€ 12.50

Hoe verloopt een langdurige relatie - is daarin een standaardpatroon te ontdekken, en wat valt daarvan te leren? Alain de Botton beschrijft verhalend over een relatie die begint met verliefdheid, die loopt van getrouwd zijn naar kinderen krijgen, overspel en ouder worden.

Op allerlei momenten geeft hij 'tussen het verhaal door' overpeinzingen over wat er in de relatie speelt en biedt daarmee veel stof ter overweging: relevant voor ieder die in een beginnende relatie staat.

(paperback, 238p)

Hallo meneer God... met Anna
Hallo meneer God... met Anna

Fynn · alles van deze auteur 

€ 11.50

Dit boek is een verslag van een deel van Anna’s korte leven. Ze overleed toen ze acht jaar was. Ze wilde een poesje redden en viel uit de boom. Met een glimlach op haar gezichtje zei ze op haar sterfbed: Ik wed dat Meneer God mij hierdoor naar de hemel laat komen.

Voor Fynn was zijn tijd met Anna het grootste avontuur dat hij meegemaakt had.

(de 24e druk van een bijzonder boek, paperback, 206 pagina’s).

Gelukkig ouder worden
Gelukkig ouder worden
Aanvaarden, loslaten en je verzoenen

Anselm Grün · alles van deze auteur 

€ 17.50

Ouder worden hoort bij het leven. De christelijk-religieuze blik van de auteur, benedictijner monnik, plaatst dit levensgegeven in een spiritueel perspectief. In het ouder worden herkent hij verschillende fasen: die in het groot verlopen van aanvaarde, loslaten en verzoenen. Natuurlijk kunnen daarbij ook ontkenning, angst, eenzaamheid of depressie een rol spelen - maar het bewust omgaan met ouderdom kan een bijzondere verrijking leiden.

(paperback, 191p)

Stoppen als partners, doorgaan als ouders
Stoppen als partners, doorgaan als ouders
Een echtscheidingsleidraad

Aleide Hendriks-Voogt · alles van deze auteur 

€ 26.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een boek dat van grote praktische betekenis kan zijn als een huwelijk ten einde loopt en een scheiding onontkoombaar lijkt of is. Enerzijds geeft het boek, op een nuchtere manier, een veelheid aan wenken, ervaringen en tips over alle -innerlijke en uiterlijke- zaken die je rond een scheiding tegen kunt komen. Anderzijds geeft het nuttige informatie over alles dat praktisch of juridisch geregeld moet worden - waarin steeds het belang van de betrokken kinderen centraal geplaatst wordt.

(paperback, 183p)

Antwoord op Job
Antwoord op Job

Carl G. Jung · alles van deze auteur 

€ 17.95

Het verhaal van de beproevingen van Job roept ook in onze tijd vragen op die te maken hebben met rechtvaardigheid en vrijheid. Jung hield zich intensief bezig met deze vraag en dat resulteerde in een bijzondere kijk op de verhouding van mens tot god: niet alleen de mens ontwikkelt zich, stelt Jung, maar de ontwikkeling van de mens noopt god ook tot een verdere ontwikkeling.

(paperback, 180 pagina’s)

Op je wenken bediend
Op je wenken bediend
Grenservaringen

Siegwart Knijpenga · alles van deze auteur 

€ 15.00

Herinneringen van de schrijver, geestelijke in de Christengemeenschap, aan bijzondere momenten en ervaringen in zijn leven. Wie kan leren van zijn ervaringen wordt ’op zijn wenken bediend’.

(paperback, 104 pagina’s)

Martha & Margje
Martha & Margje

Margje Koster · alles van deze auteur 

€ 5.75

Als ze op latere leeftijd ongewild in aanraking komt met een criminele bende komt een jeugdtrauma bij de schrijfster naar boven. Ze besluit de confrontatie met haar moeilijke verleden aan te gaan en duikt opnieuw in haar jeugd, waarin ze verwaarloosd en misbruikt werd.

Een indrukwekkend relaas dat moed geeft.

(266 pagina’s)

VAN 19.90 VOOR 5.75

Als ’t leven teleurstelt
Als ’t leven teleurstelt
Tegenslagen overwinnen

Harold S. Kushner · alles van deze auteur 

€ 6.90

Tegenslagen horen bij het leven: voor de meesten van ons komt er een moment dat je dat beseft.

In dit boek beschrijft de auteur, met het leven van Mozes als inspiratie, hoe een mens zich door tegenslagen niet van zijn pad kan laten brengen maar kan opnemen voor wat ze zijn: stof om jezelf aan te ontwikkelen.

(paperback, 187 pagina’s) Van 17,50 voor 6,90

De levensloop van de mens
De levensloop van de mens
Ontwikeling en ontwikkelingsmogelijkheden in verschillende levensfasen

Bernard Lievegoed · alles van deze auteur 

€ 18.50

Een klassieker waarin de schrijver de verschillende fasen in het leven van de mens onderscheidt en karakteriseert, en aangeeft met welke mogelijkheden, kansen en probleemstellingen die gepaard kunnen gaan. Daarnaast, tegen de achtergrond van deze levensfasen, worden het mannelijke en het vrouwelijke, het beroepsleven en de psychotherapie behandeld.

(paperback, 204 pagina’s)

De ziel kent geen leeftijd
De ziel kent geen leeftijd

Thomas Moore · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

'Over ouder worden, melancholie, spirituele groei, seks en nalatenschap'

De auteur is/was monnik, musicus, hoogleraar en psychotherapeut. Mede vanuit deze veelzijdige ervaring schrijft hij over een 'positieve' enspirituele manier van ouder worden en omgaan met de naderende ouderdom. Het ouder worden komt zo naar voren als een verdieping enverrijking van het leven.

(paperback, 2320p)

Leed heeft niet het laatste woord
Leed heeft niet het laatste woord
Zonder lijden geen geluk

Klaas-Jan Pos · alles van deze auteur 

€ 17.50

We hebben de neiging het lijden uit de weg te gaan. Maar leed en vreugde liggen dicht tegen elkaar en zijn beide noodzakelijke bestanddelen van het leven. In deze uitgave vraagt de auteur, die psychiater is, zich af of het mogelijk is ook het leed te aanvaarden. En wat we kunnen ontwikkelen (bijvoorbeeld: acceptatie, rouwen, controle loslaten, compassie) om met het leed om te gaan.

(paperback, 176p)

Spiritualiteit werkt in de dertigersdip
Spiritualiteit werkt in de dertigersdip

Evelyn Prinsen · alles van deze auteur 

€ 5.00

Zo rond een leeftijd van 30 kan het gebeuren dat je je afvraagt of je nog op het goede spoor zit: ben je bezig met waar het jou om gaat?

In dit inspirerende boekje wordt de zogenaamde ’dertigersdip’ vanuit een spiritueel perspectief benaderd zodat je in de vele keuzes die er te maken zijn niet vanuit een uiterlijk maar vanuit een innerlijk standpunt opereert.

(paperback, geïllustreerd) 96 pagina’s

Biografisch leren en werken
Biografisch leren en werken
Het levensverhaal in kaart brengen

Gabriël Prinsenberg · alles van deze auteur 

€ 22.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een veelzijdige blik op het gebied van het biografisch onderzoek. Na hoofdstukken over de verschillende zienswijzen op de menselijke levensloop en een behandeling van levensfasen en levensgebieden, volgt een grondige verkenning van (de verschillende methodes van) het biografiewerk, met oefeningen.

(paperback, 203 pagina’s)

In de middag van het leven
In de middag van het leven
Over het belang van het levensverhaal voor de derde leeftijd

Gabriel Prinsenberg · alles van deze auteur 

€ 16.00

De behoefte aan groei wordt met het verstrijken van het leven niet kleiner, maar uit zich wel steeds anders. Bij het ouder worden gaat het meer en meer om innerlijke groei. Die is bijvoorbeeld te putten uit het inzicht dat kan rijzen als je je levensherinneringen en -ervaringen verwerkt. Je eigen levensverhaal biedt een rijkdom aan inzicht.

(paperback, 126 pagina

Ademloos
Ademloos
Een dubbele biografie

Christine Rats · alles van deze auteur 

€ 17.45

Christine Rats beschrijft in deze biografie op een indringende, integere en oprechte wijze hoe zij zich in dit leven bewust is geworden van haar vorige leven als joods meisje dat in Birkenau bij Auschwitz is vergast.

"Voor wie leeft met vragen over onverklaarbare aspecten van zijn leven of op zoek is naar de zin en betekenis van moeilijkheden en lijden in het leven is dit boek een absolute aanrader!”

(paperback, 240 pagina’s)

 « 12 »