menu
 winkelmandje 

De Gezichtspunten

Brochures van Centrum Sociale Gezondheidszorg

80 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/4
 sortering

 « 1234 » 

Van voedingsmiddelen naar levensmiddelen (84)
Van voedingsmiddelen naar levensmiddelen (84)
Verdieping in het voedingsproces van de mens

René Groenen · alles van deze auteur 

€ 3.00

Via onze voeding zijn we verbonden met de aarde - en langs die weg feitelijk ook met de kosmos. Tenminste... wanneer we ons op een zinnige manier voeden, want voeding is meer dan, zoals wel gedacht wordt, een optelsommetje van stoffen. Deze brochure gaat in actuele inzichten over voeding; de verbinding tussen voeding en landbouw; aardse en kosmische voeding.

(brochure, 33p.)

Euritmietherapie bij gebitsafwijkingen (83)
Euritmietherapie bij gebitsafwijkingen (83)

Ingrid Verschoor · alles van deze auteur 

€ 3.00

We zijn gewend dat kinderen die afwijkingen aan hun gebit hebben verwezen worden naar een orthodontist. Dan krijgen ze vaak een beugel voorgeschreven en er volgt dan een periode die behoorlijk belastend kan zijn. Vanuit de euritmietherapie is een alternatieve aanpak ontwikkeld. In deze brochure laat Ingrid Verschoor u daarmee kennismaken, en gaat daarbij uitvoerig in op een voorbeeldcasus.

(brochure, 37p)

Homeopathie, gezondheid en ziekte (82)
Homeopathie, gezondheid en ziekte (82)

Marja Roozendaal · alles van deze auteur 

€ 3.00

Een inleiding tot de homeopathische geneeskunde, met o.m. aandacht voor: het classificeren van ziektes en symptomen; anamnese; hoe werken homeopathische middelen en hoe worden ze bereid; homeopathische en antroposofische geneeskunst.

(brochure, 30p.)

Muziektherapie (81)
Muziektherapie (81)

AnnaMaria van Keulen · alles van deze auteur 

€ 3.00

In deze brochure beschrijft AnnaMaria van Keulen hoe muziek als therapie kan worden ingezet. Dat kan zowel door naar muziek te luisteren alsook door zelf muziek te maken. Door keuze uit vele soorten muziek en vele verschillende instrumenten ontstaat een scala aan therapeutische mogelijkheden.

(brochure, 18p)

De overgang (80)
De overgang (80)
Brug of ravijn?

Jeanne Meijs · alles van deze auteur 

€ 3.00

De overgang in een vrouwenleven is ook een soort brug van het ene levensgebied naar het andere. Het hele proces van lichamelijke en psychische verandering dat samenhangt met de door hormonen ingezette overgang van de vruchtbare fase naar die erna wordt hier bedoeld met het begrip 'de overgang'.

Jeanne Meijs beschrijft over verschillende aspecten van de overgang: fysieke, mentale en geestelijke gezichtspunten komen daarbij aan bod.

(brochure, 27p)

Herkomst en toekomst van de mensheid (79)
Herkomst en toekomst van de mensheid (79)

Johanna Priester · alles van deze auteur 

€ 3.00

De schrijfster vertelt, op een originele en toegankelijke wijze, het 'verhaal' van het ontstaan van aarde en mensheid. Daarbij komt naar voren dat de vraag hoe aarde en mens ontstaan zijn en zich ontwikkeld hebben, geen 'historisch vraagstuk' is maar op allerlei manieren meespeelt hoe wij hier en nu in het leven staan.

(brochure geniet, 45p)

Mogen kinderen anders zijn? (78)
Mogen kinderen anders zijn? (78)
Over kinderen met ADHD en ADD

Jos Meereboer · alles van deze auteur 

€ 5.00

Zo gaat het vaak: kinderen die 'anders' zijn, worden als lastig ervaren. Misschien is daar soms ook wel reden toe, maar de vraag is natuurlijk: wat heeft het kind nodig; welke vraag stelt het aan de volwassenen om zich heen? De auteur heeft lang met allerlei onrustige kinderen gewerkt en vertelt daarover vanuit zijn ervaring. Hij biedt daarmee inzicht en geeft veel tips om op een vruchtbare manier met deze kinderen en hun ontwikkeling om te gaan.

(brochure, 60p)

Mediteren voor je gezondheid (77)
Mediteren voor je gezondheid (77)

Jaap van de Weg · alles van deze auteur 

€ 3.00

Mediteren kan bevorderen dat gezonde, geestelijke krachten beter op je gezondheid in kunnen werken. Door 'voor je gezondheid te mediteren' geef je deze gezondmakende krachten meer gelegenheid hun werk te doen. - Op een heel toegankelijke manier beschrijf Jaap van de Weg hoe deze vorm van mediteren eruit kan zien; en geeft daarvoor oefeningen.

(brochure, 21p)

Dyslexie (76)
Dyslexie (76)
Herkennen en aanpakken

Truus van der Kaaij · alles van deze auteur 

€ 5.00

Dyslexie, daar hebben veel kinderen (en ouders) mee te maken. Deze brochure is een weerslag van tientallen jaren ervaring met dyslectische kinderen. De auteur laat zien hoezeer het van belang is om dyslexie vroegtijdig te herkennen, maar ook om te voorkomen dat kinderen ten onrechte het label dislexie 'opgeplakt' krijgen. Vervolgens beschrijft zij welke stappen in het begeleiden van kinderen met dyslexie nodig zijn, en voorziet zij dit alles van een antroposofische ondergrond en achtergrond.

(brochure, gelijmd, 72p)

Migraine en andere hoofdpijn (75)
Migraine en andere hoofdpijn (75)

Jaap van de Weg · alles van deze auteur 

€ 5.00

Over hoofdpijn en wat er aan te doen. Hoofdpijn komt heel veel voor - en er zijn ook verschillende soorten hoofdpijn. In dit boek behandelt de schrijver (antroposofisch arts) de reguliere en de alternatieve kijk op en behandeling van hoofdpijn en gaat ook op zoek naar de psychosomatische benadering en geeft daarbij oefeningen en aangrijpingspunten om zelf wat aan je hoofdpijn te doen.

(brochure, gelijmd, 92p, met afbeeldingen)

Voeding vanuit de antroposofie (74)
Voeding vanuit de antroposofie (74)

Jan Saal · alles van deze auteur 

€ 3.00

Voeding vanuit de antroposofie beschouwd gaat over de bijzondere kwaliteiten van onze voeding (bijvoorbeeld: van wortel, blad en vrucht bij de plant) in relatie tot de drieledige mens. Aan de orde komen onder meer: de relatie tussen voeding en de wezensdelen van de mens; voeding en leeftijdsfasen; de stofwisseling; vlees, alcohol aardappelen en granen.

(brochure, 21p)

Puberen om mens te worden (73)
Puberen om mens te worden (73)

Jeanne Meijs · alles van deze auteur 

€ 5.00

Jeanne Meijs heeft een schat aan ervaring rond opvoedingsvraagstukken, en in het bijzonder vragen rondom kinderen in de puberteit. In deze brochure geeft zij de kern van haar inzichten over het opvoeden van pubers. In korte heldere hoofdstukken biedt zij opvoeders handvatten en inzichten aan die in het contact met pubers behulpzaam zijn. Deelthema's die onder meer aan de orde komen zijn: Waarom reageer ik zoals ik reageer; soorten van puberteit; verveling; seksualiteit; liegen en stelen; uitzonderingen,

(brochure, gelijmd, 61p)

Opvoeden in menskundig perspectief (72)
Opvoeden in menskundig perspectief (72)

Jan Saal · alles van deze auteur 

€ 3.00

Wat betekent het voor het opvoeden van kinderen als we er vanuit gaan dat een mens bij zijn geboorte geen onbeschreven blad is - maar voortkomt uit een andere, spirituele werkelijkheid en al van alles met zich meebrengt? In het opgroeien hebben we daarnaast te maken met algemene wetmatigheden: ontwikkelingsfasen waar ieder mens doorheen gaat.

In deze brochure, inclusief een bewerkte voordracht van Rudolf Steiner, gezichtspunten over opvoeden in een nieuw perspectief.

(brochure, 36p.)

Autisme vraagt meer bewustzijn bij het communiceren (71)
Autisme vraagt meer bewustzijn bij het communiceren (71)
Daar kunnen we van leren

Hans Lemmens · alles van deze auteur 

€ 3.00

Mensen die in hun omgeving met autisme te maken hebben, weten dat het communiceren vaak heel moeizaam is. Hans Lemmens is erg bij dit probleem betrokken geraakt. In deze brochure neemt hij ons mee naar diverse kinderen met autisme waarmee hij heeft gewerkt. Door zich goed in te leven in de kinderen en in hun situatie is hij erin geslaagd om oplossingen te vinden waar dat soms onmogelijk leek.|

(brochure, 36p)

Medische massagetherapie (70)
Medische massagetherapie (70)
Van Volkier Bentinck

Marion Gores-van Nistelrooij · alles van deze auteur 

€ 3.00

Een bijzondere loot aan de boom van antroposofische therapieën is de massagetherapie zoals die werd ontwikkeld door Volkier Bentinck. Nog opgeleid door Ita Wegman, ontdekte hij, na tientallen jaren ervaring, een manier van masseren die werkt op basis van het 'snoeien' en weer laten opbloeien van de krachten van ons etherlichaam. In deze brochure wordt beschreven hoe deze therapie wordt toegepast.

(brochure, 38p.)

Behandeling met Viscum of Maretak (69)
Behandeling met Viscum of Maretak (69)
Aanvullende therapie voor kankerpatiënten

Casper Post Uiterweer · alles van deze auteur 

€ 3.00

Deze brochure is bedoeld om patiënten, hun naasten en hun behandelaars te informeren over de mogelijkheid om een behandeling met Viscum of Maretak te ondergaan naast alle andere behandelingen die worden aangeraden. Deze behandeling, die voortkomt uit de antroposofische geneeskunst, zal de gezondmakende krachten in het lichaam ondersteunen en kan samen met andere noodzakelijke behandelingen worden toegepast.

(brochure, 35p, met afb. in kleur)

Oogafwijkingen (68)
Oogafwijkingen (68)
Wat kun je er zelf aan doen?

Johan Hoet · alles van deze auteur 

€ 5.00

Is het werkelijk, zoals het lijkt, zo vanzelfsprekend om als je slecht ziet een bril te nemen? Het dragen van een bril (of lenzen) is vaak een hulpmiddel waarvan we eigenlijk zo min mogelijk gebruik zouden moeten maken. In deze brochure beschrijft de auteur de meest voorkomende klachten en geeft oefeningen en adviezen om beter te zien.

(brochure, gelijmd, 53p)

Leven met autisme (67)
Leven met autisme (67)
Een bijzondere vorm van bestaan

Jos Meereboer · alles van deze auteur 

€ 3.00

Deze brochure is geschreven op basis van een langjarige ervaringen met het werken in de heilpedagogie met o.m. kinderen met autisme en schetst een helder beeld van wat autisme is, hoe je daar op basis van de antroposofische menskunde naar kunt kijken - en in de praktijk mee om kan gaan.

(brochure, 39p)

Gezamenlijk gedragen besluitvorming (66)
Gezamenlijk gedragen besluitvorming (66)
(Nr. 66)

Jan Saal · alles van deze auteur 

€ 3.00

- Gezonde gemeenschapsvorming met ruimte voor initiatief -

In deze brochure worden verschillende aspecten van besluitvormingsprocessen belicht. Door meer inzicht in het verloop van besluitvormingsprocessen wordt het mogelijk om argumenten en tegenargumenten hun waarde te geven waardoor ook moeilijke besluiten zo genomen kunnen worden dat ze gezamenlijk gedragen worden.

(brochure, 46p)

Hoogbegaafdheid (65)
Hoogbegaafdheid (65)
Gave en opgave

Truus van der Kaaij · alles van deze auteur 

€ 5.00

Mensen met hoogbegaafdheid komen niet altijd tot hun recht: hun bijzondere kwaliteit krijgt bijvoorbeeld in de praktijk van het onderwijs of het dagelijks leven niet de ruimte tot ontwikkeling te komen. In deze uitgebreide brochure wordt het verschijnsel hoogbegaafdheid van meerdere kanten beschreven en bekeken op basis van het antroposofisch mensbeeld.

(paperback, gelijmd, 118p)

 « 1234 »