menu
 winkelmandje 

De Gezichtspunten

Brochures van Centrum Sociale Gezondheidszorg

35 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/2

 « 12 » 

Aids en het Ik
Aids en het Ik

Arie Bos · alles van deze auteur 

€ 3.00

Antroposofische visie op AIDS en de betekenis van het Ik in relatie tot AIDS.

Brochure in de serie ’Gezichtspunten’ (26 pagina’s)

Tijd en ritme (13)
Tijd en ritme (13)

Walter Bühler · alles van deze auteur 

€ 3.00

Het omgaan met tijd en het hanteren van ritmes zijn belangrijke factoren op het gebied van ziekte en gezondheid. Deze brochure laat zien hoe je meer greep kunt krijgen op de tijd en waarom ritmes zo belangrijk zijn.

brochure in de serie ’Gezichtspunten’ (13 pagina’s)

Slapen en waken (41)
Slapen en waken (41)

Joop van Dam · alles van deze auteur 

€ 3.00

Slapen en waken zijn niet alleen lichamelijke processen. Ook in andere ’lagen’ hebben de wereld van de nacht en die van de dag hun wisselwerking op elkaar. In deze brochure gaat het met name om die andere lagen: hoe werken dag en nacht op elkaar in en hoe kunnen we daar vruchtbaar mee om gaan?

(Brochure in de serie Gezichtspunten, geniet, 17 pagina’s)

Seksualiteit (18)
Seksualiteit (18)

Manfred van Doorn · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een geïnspireerde en eigentijdse visie op seksualiteit. Geen klinisch of moreel betoog maar een betrokken beschouwing over de lichte en de schaduwkanten van seksualiteit.

(brochure in de reeks Gezichtspunten, 67 pagina’s)

Orgaandonatie (25)
Orgaandonatie (25)

Madeleen Winkler & Roel den Dulk · alles van deze auteur 

€ 3.00

De vraag of je al dan niet bereid bent organen en/of weefsel na je dood af te staan, en of je die beslissing zelf neemt, dan wel je nabestaanden laat beslissen, kan vanuit verschillende invalshoeken benaderd worden. In deze uitgave worden de belangrijkste gezichtspunten behandeld, om de lezer handvatten te geven om tot een eigen keuze te komen.

(Serie Gezichtspunten, nr. 25) Geniet, 20 pagina’s

Warmte, kleding en gezondheid (55)
Warmte, kleding en gezondheid (55)

Ina Emous en Katie Willink · alles van deze auteur 

€ 3.00

Warmte is van groot belang voor onze gezondheid. In ons land hebben we nauwelijks te maken met kou, en staan we niet stil bij het belang van warmte. Maar voor jonge kinderen, ouderen en zieken is warmte een hot item. Deze brochure handelt over warmte en onze warmtehuishouding, over het omgaan met kou en warmte en met de kwaliteit van kleding en textiel.

(brochure, geniet, 46 pagina’s)

Antroposofische geneeskunst (1)
Antroposofische geneeskunst (1)

Nico Francken · alles van deze auteur 

€ 3.00

Heldere inleiding op de antroposofische visie op ziekte en gezondheid met korte beschrijving van de diverse antroposofische therapieën. (19 pagina’s)

Antroposofische fysiotherapie (23)
Antroposofische fysiotherapie (23)
(Gezichtspunten nr. 23)

Marie-José Gijsberts e.a. · alles van deze auteur 

€ 3.00

Toegankelijke beschrijving van de antroposofische fysiotherapie (ritmische massage). Hoe en vanuit welke inzichten werkt een antroposofisch fysiotherapeut? Met behandelvoorbeelden. (brochure, 30 pagina’s)

De oerbronnen van gezondheid (33)
De oerbronnen van gezondheid (33)
Salutogenese

Michaela Glöckler · alles van deze auteur 

€ 3.00

Waar komt gezondheid vandaan en hoe kan gezondheid worden bevorderd? Met praktische gezichtspunten om zelf de gezonde ontwikkeling ter hand te nemen. (28 pagina's)

Oogafwijkingen (68)
Oogafwijkingen (68)
Wat kun je er zelf aan doen?

Johan Hoet · alles van deze auteur 

€ 5.00

Is het werkelijk, zoals het lijkt, zo vanzelfsprekend om als je slecht ziet een bril te nemen? Het dragen van een bril (of lenzen) is vaak een hulpmiddel waarvan we eigenlijk zo min mogelijk gebruik zouden moeten maken. In deze brochure beschrijft de auteur de meest voorkomende klachten en geeft oefeningen en adviezen om beter te zien.

(brochure, gelijmd, 53p)

Mens en voeding (15)
Mens en voeding (15)
Een dynamische voeding

Machteld Huber · alles van deze auteur 

€ 3.00

Een goed leesbare inleiding tot een belangrijk onderwerp: wat is voeding?

Welke betekenis heeft voeding voor de mens; wat is vertering; wat voedt ons?; wat is voedingskwaliteit; de kwaliteit van biologisch-dynamisch geteelde producten; de bereiding van voeding; tips voor een gezonde dagelijkse voeding.

(brochure in de serie Gezichtspunten, geniet, 23 pagina’s)

Badtherapie (48)
Badtherapie (48)
De levende kracht van water

Corrian Hukema · alles van deze auteur 

€ 3.00

Badtherapie is binnen de antroposofische therapieën één van de therapievormen voor uitwendig gebruik. Rudolf Steiner hechtte grote waarde aan de rol die verschillende soorten baden in de therapie kunnen spelen. Het bijzondere van badtherapie is dat het van buitenaf, via de periferie (huid, zintuigen en ademhalingsorganen) invloed kan uitoefenen op de organen.

Gezichtspunten nr. 48

Dyslexie (76)
Dyslexie (76)
Herkennen en aanpakken

Truus van der Kaaij · alles van deze auteur 

€ 5.00

Dyslexie, daar hebben veel kinderen (en ouders) mee te maken. Deze brochure is een weerslag van 20 jaar ervaring met dyslectische kinderen. De auteur laat zien hoezeer het van belang is om dyslexie vroegtijdig te herkennen, maar ook om te voorkomen dat kinderen ten onrechte het label dislexie 'opgeplakt' krijgen. Vervolgens beschrijft zij welke stappen in het begeleiden van kinderen met dyslexie nodig zijn, en voorziet zij dit alles van een antroposofische ondergrond en achtergrond.

(brochure, gelijmd, 72p)

Autisme vraagt meer bewustzijn bij het communiceren (71)
Autisme vraagt meer bewustzijn bij het communiceren (71)
Daar kunnen we van leren

Hans Lemmens · alles van deze auteur 

€ 3.00

Mensen die in hun omgeving met autisme te maken hebben, weten dat het communiceren vaak heel moeizaam is. Hans Lemmens is erg bij dit probleem betrokken geraakt. In deze brochure neemt hij ons mee naar diverse kinderen met autisme waarmee hij heeft gewerkt. Door zich goed in te leven in de kinderen en in hun situatie is hij erin geslaagd om oplossingen te vinden waar dat soms onmogelijk leek.|

(brochure, 36p)

Gezond op reis (43)
Gezond op reis (43)

Mieke Linders · alles van deze auteur 

€ 3.00

Reizen en vakantievieren zijn doorgaans leuk of interessant - maar brengen ook wel eens gezondheidsproblemen met zich mee. Gelukkig gaat het daarbij meestal om minder ernstige zaken die wel ongemakkelijk zijn maar goed zelf te verhelpen. Daarbij is deze gids een praktische handleiding, met een beschrijving van veel voorkomende vakantie- of reiskwalen, de middelen die daarvoor te gebruiken zijn en tips om weer gezond thuis te komen.

Brochure in de reeks Gezichtspunten (geniet, 21 pagina’s)

Mogen kinderen anders zijn? (78)
Mogen kinderen anders zijn? (78)
Over kinderen met ADHD en ADD

Jos Meereboer · alles van deze auteur 

€ 5.00

Zo gaat het vaak: kinderen die 'anders' zijn, worden als lastig ervaren. Misschien is daar soms ook wel reden toe, maar de vraag is natuurlijk: wat heeft het kind nodig; welke vraag stelt het aan de volwassenen om zich heen? De auteur heeft lang met allerlei onrustige kinderen gewerkt en vertelt daarover vanuit zijn ervaring. Hij biedt daarmee inzicht en geeft veel tips om op een vruchtbare manier met deze kinderen en hun ontwikkeling om te gaan.

(brochure, 60p)

Puberen om mens te worden (73)
Puberen om mens te worden (73)

Jeanne Meijs · alles van deze auteur 

€ 5.00

Jeanne Meijs heeft een schat aan ervaring rond opvoedingsvraagstukken, en in het bijzonder vragen rondom kinderen in de puberteit. In deze brochure geeft zij de kern van haar inzichten over het opvoeden van pubers. In korte heldere hoofdstukken biedt zij opvoeders handvatten en inzichten aan die in het contact met pubers behulpzaam zijn. Deelthema's die onder meer aan de orde komen zijn: Waarom reageer ik zoals ik reageer; soorten van puberteit; verveling; seksualiteit; liegen en stelen; uitzonderingen,

(brochure, gelijmd, 61p)

Gids voor ziektepreventie en zelfmedicatie (20)
Gids voor ziektepreventie en zelfmedicatie (20)
GP 20

Paul Meuwese · alles van deze auteur 

€ 5.00

Praktische tips om de meest voorkomende kwalen en kwaaltjes te herkennen en te behandelen. Onmisbaar in elk gezin!

(paperback, 118 pagina’s)

Het wezen van kunstlicht (38)
Het wezen van kunstlicht (38)

Wilfried Nauta · alles van deze auteur 

€ 3.00

Om gezond te kunnen leven, hebben we een gezonde leefomgeving nodig. In onze tijd wordt de leefomgeving veelvuldig bedreigd: door lucht- en bodemverontreiniging, geluiden en verschillende vormen van straling. Ook het overvloedig en willekeurig gebruik van kunstlicht kan nadelig zijn.

In deze brochure worden alle gangbare kunstlichtbronnen beschreven op een zodanige manier dat een beeld van de ware aard van de verschillende soorten kunstlicht ontstaat. Dat is behulpzaam voor wie ook op dit gebied tot een gezonde keuze wil komen.

(Brochure in de serie Gezichtspunten, geniet, 20 pagina’s, met kleurenillustraties)

Behandeling met Viscum of Maretak (69)
Behandeling met Viscum of Maretak (69)
Aanvullende therapie voor kankerpatiënten

Casper Post Uiterweer · alles van deze auteur 

€ 3.00

Deze brochure is bedoeld om patiënten, hun naasten en hun behandelaars te informeren over de mogelijkheid om een behandeling met Viscum of Maretak te ondergaan naast alle andere behandelingen die worden aangeraden. Deze behandeling, die voortkomt uit de antroposofische geneeskunst, zal de gezondmakende krachten in het lichaam ondersteunen en kan samen met andere noodzakelijke behandelingen worden toegepast.

(brochure, 35p, met afb. in kleur)

 « 12 »