menu
 winkelmandje 

Voeding en koken

Gezondheid en ziekte

50 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3

 « 123 » 

Beelden van energie
Beelden van energie
Chromatography

J. Bakker en A. Bakker-Misset · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een bijzondere uitgave over het maken van chroma's: beelden die de gezondheid van planten, zaad, de bodem, mest of levensmiddelen laten zien. Hoe maak je chroma's en hoe kan je ze 'lezen'? Ook het onderzoeken van de Bovis-waarde en het belang van goede compost worden belicht door de auteurs, die zich jarenlang met deze thema's hebben beziggehouden.

(hardcover, genaaid, 95p, met vele afb. in kleur) Van 21,95 voor 9,90

Barstensvol leven
Barstensvol leven
Een pleidooi voor vitale voeding

Petra Essink & Paul Doesburg · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een speurtocht naar voeding van hoge kwaliteit: naar voeding met vitaliteit. Wat is vitaliteit - wat is vitale voeding - hoe verbouw je vitale voeding - hoe bepaal je de vitaliteitswaarde van voeding? Deze en andere aspecten van ´levende voeding´ komen aan bod, o.a. in gesprekken met een reeks deskundigen, waaronder o.m. boeren, een zaadteler, artsen en onderzoekers, diëtisten en een topkok.

Paperback, 104 pagina´s, met vele afb. in kleur

Mens en voeding (15)
Mens en voeding (15)
Een dynamische voeding

Machteld Huber · alles van deze auteur 

€ 3.00

Een goed leesbare inleiding tot een belangrijk onderwerp: wat is voeding?

Welke betekenis heeft voeding voor de mens; wat is vertering; wat voedt ons?; wat is voedingskwaliteit; de kwaliteit van biologisch-dynamisch geteelde producten; de bereiding van voeding; tips voor een gezonde dagelijkse voeding.

(brochure in de serie Gezichtspunten, geniet, 23 pagina’s)

Voeding vanuit de antroposofie (74)
Voeding vanuit de antroposofie (74)

Jan Saal · alles van deze auteur 

€ 3.00

Voeding vanuit de antroposofie beschouwd gaat over de bijzondere kwaliteiten van onze voeding (bijvoorbeeld: van wortel, blad en vrucht bij de plant) in relatie tot de drieledige mens. Aan de orde komen onder meer: de relatie tussen voeding en de wezensdelen van de mens; voeding en leeftijdsfasen; de stofwisseling; vlees, alcohol aardappelen en granen.

(brochure, 21p)

Wanneer smaakt de wijn - 2020
Wanneer smaakt de wijn - 2020

Matthias Thun · alles van deze auteur 

€ 5.00

Gebaseerd op de zaaikalender van Maria (en Matthias) Thun: een klein handzaam gidsje dat aangeeft op welke dagen de wijn smaakt - en op welke dagen je het glas beter kan laten staan.

Tesco en Marks & Spencer, twee winkelketens in Engeland, houden hun proeverijen voor wijncritici nog uitsluitend op data die in deze gids worden aanbevolen.

(brochure, geniet, 48p)

Oude granen, nieuw brood
Oude granen, nieuw brood

Ineke Berentschot · alles van deze auteur 

€ 29.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een gedegen uitgave over brood bakken met 'oude granen' (bijv.: eenkoorn, emmer, spelt, rivet) maar ook met tarwe en rogge. Met 55 recepten (met gebruikmaking van verschillende technieken), een paar glutenarme/glutenvrije recepten incluis. Voor thuisbakkers en voor professionals

Daarnaast staan de oude granen zelf, hun geschiedenis, eigenschappen en manier van telen centraal.

(hardcover, genaaid, met vele kleurenafb., 229p)

Nooit geweten dat je goudsbloemen kan eten
Nooit geweten dat je goudsbloemen kan eten
Wetenswaardigheden over bloemen en planten uit je directe omgeving

Anneke Bleeker · alles van deze auteur 

€ 10.50

Heel dichtbij kunnen we bloemen en planten vinden die eetbaar zijn (bijvoorbeeld: goudsbloemen, veldsalie, daglelie of laurier). De auteur vertelt daar van alles over, ook in relatie tot onze gezondheid. Daarbij geeft ze een aantal recepten, waarbij zij steeds ook heldere informatie geeft over het gebruik van andere ingrediënten (bijvoorbeeld allerlei vergeten groenten) en hun werking op de gezondheid.

(paperback, 74p)

Nooit geweten dat je vergeet-mij-nietjes kunt eten
Nooit geweten dat je vergeet-mij-nietjes kunt eten

Anneke Bleeker · alles van deze auteur 

€ 10.50

- Wetenswaardigheden over bloemen en planten uit je directe omgeving -

Heel dichtbij kunnen we bloemen en planten vinden die eetbaar zijn (bijvoorbeeld: vergeet-mij-nietjes, daslook, pastinaak of klaver). De auteur vertelt daar van alles over, ook in relatie tot onze gezondheid. Daarbij geeft ze een aantal recepten, waarbij zij steeds ook heldere informatie geeft over het gebruik van andere ingrediënten (bijvoorbeeld allerlei vergeten groenten) en hun werking op de gezondheid. Ook met een beschouwing en tips voor het maken van (gezond) winters vogelvoer.

(paperback, 74p, met afb. in kleur)

Nooit geweten dat je viooltjes kan eten
Nooit geweten dat je viooltjes kan eten

Anneke Bleeker · alles van deze auteur 

€ 10.50

- Wetenswaardigheden over bloemen en planten uit je directe omgeving -

Heel dichtbij kunnen we bloemen en planten vinden die eetbaar zijn (bijvoorbeeld: viooltjes, speenkruid, paardenbloem, smeerwortel). De auteur vertelt daar van alles over, ook in relatie tot onze gezondheid. Daarbij geeft ze een aantal recepten (ook voor zalfjes e.d.) en gebruikstips voor verschillende bloemen en planten en op heldere wijze beschrijft ze ook hoe we allerlei niet-natuurlijke middelen, zoals die tegenwoordig veel gebruikt worden, kunnen vervangen door natuurlijke middelen.

(paperback, 71p, met afb. in kleur)

De vega optie
De vega optie

Joke Boon · alles van deze auteur 

€ 7.90

Hhhmmm, als je dit kookboek doorbladert krijg je trek! Het bevat 50 originele recepten voor het maken van burgers, rolletjes, worstjes, ballen of schnitzels zonder vlees. Met duidelijke recepten (en smakelijke foto's), met een inleiding over waarom vega of vegetarisch eten gezond én van belang is en met een aantal basisrecepten.

Hardcover, 160p) Van 20,99 voor 7,90

Linzen
Linzen
Meer dan 75 verrassende recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor

Joke Boon · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een origineel en eigentijds kookboek met linzen in de hoofdrol. Met zeer gevarieerde recepten en bereidingswijzen krijg je ze voorgeschoteld in soepen, snacks, hoofd- en bijgerechten. Het overgrote deel van de recepten is vegetarisch.

(gebonden, 192p)Van € 22,90 voor € 9,90

Wildoogst
Wildoogst
Koken met wilde paddenstoelen, noten en vruchten

Elsje Bruijnesteijn · alles van deze auteur 

€ 23.99    ‹  geen verzendkosten!   

Dit boek maakt enthousiast om de natuur in te trekken; daar goed om je heen te kijken en dan noten, vruchten of paddenstoelen te verzamelen - doe je thuis in allerlei gerechten kunt verwerken. Met tips om te plukken (waar, wanneer), foto's en originele, maar niet heel ingewikkelde vegetarische recepten.

(hardcover, linnen band, genaaid, 222p, met vele afb. in kleur)

Van tuin tot taart
Van tuin tot taart
Inspiratie uit de moestuin

Elke Bucheler · alles van deze auteur 

€ 9.90

Taarten bakken met groente, fruit, kruiden en bloemen uit eigen tuin. de schrijfster vertelt aanstekelijk over haar ervaringen, geeft informatie over de verschillende ingrediënten en recepten van haar favoriete taarten.

Met vele foto's in kleur.

(hardcover, 160p) Van 24,99 voor 9,90

Supplementen onder de loep
Supplementen onder de loep
Vitaminen, mineralen en hun effect op je gezondheid

Brian R. Clement · alles van deze auteur 

€ 23.50    ‹  geen verzendkosten!   

Mensen grijpen steeds vaker naar allerlei voedingssupplementen; vanwege een bepaalde kwaal of gewoon om zich te wapenen tegen allerlei ongemak. Ook loopt de voedingskwaliteit van veel dagelijkse levensmiddelen terug.

Maar hoe is het met de kwaliteit van de voedingssupplementen? Bieden ze een volledige vervanging van natuurlijke vitaminen en mineralen en wat is hun effect op de gezondheid? Die vragen komen in dit boek grondig aan bod.

(paperback, 216 pagina’s)

Koken met kleurenergie
Koken met kleurenergie
De helende kracht van voedsel

Anneke Coopman · alles van deze auteur 

€ 7.90

Kleuren hebben hun invloed op de mens. Vanuit die grondgedachte ging de schrijfster op zoek naar de ’kleurkwaliteit’ van voedsel en ontwikkelde een systeem om die kwaliteit in kaart te brengen. Aan de hand van een persoonlijke test kun je in dit boek nazoeken aan welke ’voedingskleuren’ jij behoefte hebt en vervolgens vind je in dit boek een aantal basisrecepten en tips.

(paperback, 208 pagina’s, met afb. in kleur) Van 18,50 voor 7,90

Merlinde en Igors recepten
Merlinde en Igors recepten

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 5.00

Het heksje Merlinde, bekend uit een eerder prentenboek van Daniela Drescher, leert koken en ze wordt daarbij geholpen door het draakje Igor. Samen maken ze,met de recepten uit dit boek, de heerlijkste gerechten - met wat hulp van vader, moeder of juf maken kleuters ze ook.

In dit boek o.a. recepten voor dwergensla, drie in de pan met appel, pizza en toverkruidenboter.

(32 pagina’s, gebonden) Leeftijd: van ca vijf tot zeven jaar. Van 13,95 voor 5,00

Puur natuur - baby en peuter
Puur natuur - baby en peuter
100 recepten voor eenvoudige, gezonde en lekkere recepten

Alain Ducasse · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een boek met 100 heel lekkere recepten van topkok Alain Ducasse, speciaal bedoeld voor baby's en peuters. De recepten zijn eenvoudig te maken, natuurlijk bij voorkeur met biologische producten.

(hardcover, 167p, met register, met afbeeldingen in kleur) Van 17,95 voor 7,90

Wat de pot schaft
Wat de pot schaft
Frisse recepten voor een duurzame keuken

Filip Fransen · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een inspirerend boek met tips en achtergronden om duurzamer te koken: met ingrediënten uit de regio, biologische producten en in overeenstemming met de loop van het jaar. Het boek bevat ook originele recepten, aanwijzingen voor het wecken van groenten en vruchten, zelf maken van broodbeleg, fruit/groente/viskalenders en veel meer.

(paperback, met vele afb. in kleur, 112 pagina’s)

Rauw
Rauw
Basiskookboek voor een 80/20 raw-fooddieet

Brad Gruno · alles van deze auteur 

€ 7.90

’Raw food’ helpt, voor een aantal mensen, klachten als slapeloosheid of vermoeidheid te verbeteren; het draagt bij aan een gezonder gewicht en in het algemeen aan een gevoel van fitheid. In dit boek vind je achtergrondinformatie bij raw food, een plan om op raw food over te stappen en tot een 80/20 raw fooddieet te komen, plus 150 recepten.

Paperback, 293 pagina’s, van 19,90 voor 6,90

Zaaien met toekomst
Zaaien met toekomst
Normandie - la ferme du Bec Hellouin

Perrine en Charles Hervé-Gruyer · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een mix van boerenverstand, theorie en antroplogie plus memoires en reisverhalen maken dit boek tot een vlot leesbaar, meeslepend en inspirerend verhaal. Het gaat over het experiment om meerdere kleinschalige, intensieve, biologische en natuurlijke landbouwtechnieken te combineren.

Paperback, 300 pagina´s

 « 123 »