menu
 winkelmandje 

Voeding en koken

Gezondheid en ziekte

56 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/3

 « 123 » 

Beelden van energie
Beelden van energie
Chromatography

J. Bakker en A. Bakker-Misset · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een bijzondere uitgave over het maken van chroma's: beelden die de gezondheid van planten, zaad, de bodem, mest of levensmiddelen laten zien. Hoe maak je chroma's en hoe kan je ze 'lezen'? Ook het onderzoeken van de Bovis-waarde en het belang van goede compost worden belicht door de auteurs, die zich jarenlang met deze thema's hebben beziggehouden.

(hardcover, genaaid, 95p, met vele afb. in kleur) Van 21,95 voor 9,90

Barstensvol leven
Barstensvol leven
Een pleidooi voor vitale voeding

Petra Essink & Paul Doesburg · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een speurtocht naar voeding van hoge kwaliteit: naar voeding met vitaliteit. Wat is vitaliteit - wat is vitale voeding - hoe verbouw je vitale voeding - hoe bepaal je de vitaliteitswaarde van voeding? Deze en andere aspecten van ´levende voeding´ komen aan bod, o.a. in gesprekken met een reeks deskundigen, waaronder o.m. boeren, een zaadteler, artsen en, onderzoekers, diëtisten en een topkok.

Paperback, 104 pagina´s, met vele afb. in kleur

Vitale voeding in het eerste levensjaar
Vitale voeding in het eerste levensjaar
ABC Opvoedwijzer 3

Marja Vijn en Petra Essink · alles van deze auteur 

€ 4.75

Wat is het beste voor je pasgeboren baby op het gebied van voeding? Hoe lang ga je door met borstvoeding, wat zijn alternatieven, wat heeft je kind nog meer nodig en hoe maak je dat klaar?

Op deze en andere vragen geeft deze brochure heldere antwoorden. Met recepten.

(brochure, geniet, in kleur geïllustreerd, 24 pagina’s)

Wat zit er in uw eten?
Wat zit er in uw eten?

Corinne Gouget · alles van deze auteur 

€ 11.00

De gids die uitlegt wat E-nummers in uw eten doen.

De bekende pocket waarin alle E-nummers die aan voedsel worden toegevoegd geïnventariseerd worden is geactualiseerd; daarbij wordt aangegeven wat evt werkingen van het gebruiken van deze toevoeging zijn, en met een kleurcode (groen - oranje - rood) wordt aangegeven of het gebruik veilig is of niet.

(pocketformaat, 93p)

Mens en voeding (15)
Mens en voeding (15)
Een dynamische voeding

Machteld Huber · alles van deze auteur 

€ 3.00

Een goed leesbare inleiding tot een belangrijk onderwerp: wat is voeding?

Welke betekenis heeft voeding voor de mens; wat is vertering; wat voedt ons?; wat is voedingskwaliteit; de kwaliteit van biologisch-dynamisch geteelde producten; de bereiding van voeding; tips voor een gezonde dagelijkse voeding.

(brochure in de serie Gezichtspunten, geniet, 23 pagina’s)

Gezond lekker eten
Gezond lekker eten
Kookboek voor volwaardige voeding

Vreni de Jong en Irmela Kelling · alles van deze auteur 

€ 33.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een basiskookboek: recepten, menusuggesties, voedingsinformatie en register (gebonden, 640 pagina’s)

Een pleidooi voor echt eten
Een pleidooi voor echt eten

Michael Pollan · alles van deze auteur 

€ 16.90

De auteur analyseert gezondheidsclaims van voorbewerkte voedingsmiddelen en stelt dat een natuurlijk product meer is dan de som van al die voedingsstoffen. Voedsel is ook cultuur, genot, samen delen en over de samenhang van voedselsoorten in een bepaalde kookstijl is ook nog weinig bekend. De industrialisatie van de landbouw en het gebruik van stikstof, kalium en fosfor als mest heeft een negatief effect op de bodempopulatie en de kwaliteit van de gewassen: voedsel bevat nu minder voedingsstoffen. Pollan pleit voor een voedingspatroon waarin zoveel mogelijk 'echt' (= onbewerkt voedsel) wordt gegeten. Zijn boek biedt veel stof tot nadenken.

(paperback, 196p)

De organen innerlijk gezien
De organen innerlijk gezien

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 10.00

Een voordracht over de innerlijke kant van de organen. Al tijdens het leven vóór de geboorte wordt er aan het vormen van onze organen gewerkt. Ze zijn niet alleen van belang voor het functioneren van ons lichaam, maar hebben ook invloed op ons innerlijk, ons karakter e.d.

(paperback, 41 pagina’s)

Gezonde voeding
Gezonde voeding

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 27.50    ‹  geen verzendkosten!   

Dertien voordrachten, gehouden voor de arbeiders die betrokken waren bij de bouw van het eerste Goetheanum, over voeding. In deze levendige voordrachten komt onder meer aan bod: invloed van voeding op de geest van de mens; antroposofie en voeding; een gezonde voeding, een gezonde bodem; over honing; de spijsvertering; genotmiddelen; honing; de voeding van het kleine kind.

(hardcover, 266p)

Wanneer smaakt de wijn 2019
Wanneer smaakt de wijn 2019
Een biodynamische kalender voor wijnliefhebbers

Matthias Thun · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een brochure op zakformaat (48p) die laat zien op welke dagen de wijn het lekkerst smaakt (namelijk op de vrucht- en bloemdagen op de kalender volgens de principes van Maria Thun).

Met enkele achtergrondartikelen.

Van tuin tot taart
Van tuin tot taart
Inspiratie uit de moestuin

Elke Bucheler · alles van deze auteur 

€ 9.90

Taarten bakken met groente, fruit, kruiden en bloemen uit eigen tuin. de schrijfster vertelt aanstekelijk over haar ervaringen, geeft informatie over de verschillende ingrediënten en recepten van haar favoriete taarten.

Met vele foto's in kleur.

(hardcover, 160p) Van 24,99 voor 7,90

Supplementen onder de loep
Supplementen onder de loep
Vitaminen, mineralen en hun effect op je gezondheid

Brian R. Clement · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Mensen grijpen steeds vaker naar allerlei voedingssupplementen; vanwege een bepaalde kwaal of gewoon om zich te wapenen tegen allerlei ongemak. Ook loopt de voedingskwaliteit van veel dagelijkse levensmiddelen terug.

Maar hoe is het met de kwaliteit van de voedingssupplementen? Bieden ze een volledige vervanging van natuurlijke vitaminen en mineralen en wat is hun effect op de gezondheid? Die vragen komen in dit boek grondig aan bod.

(paperback, 216 pagina’s)

Koken met kleurenergie
Koken met kleurenergie
De helende kracht van voedsel

Anneke Coopman · alles van deze auteur 

€ 7.90

Kleuren hebben hun invloed op de mens. Vanuit die grondgedachte ging de schrijfster op zoek naar de ’kleurkwaliteit’ van voedsel en ontwikkelde een systeem om die kwaliteit in kaart te brengen. Aan de hand van een persoonlijke test kun je in dit boek nazoeken aan welke ’voedingskleuren’ jij behoefte hebt en vervolgens vind je in dit boek een aantal basisrecepten en tips.

(paperback, 208 pagina’s, met afb. in kleur) Van 18,50 voor 7,90

Eetbare planten, bloemen & zaden
Eetbare planten, bloemen & zaden
Uit de vrije natuur

François Couplan · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een beschrijving van circa 50 eetbare planten, bloemen en zaden zoals die in het wild (of in de tuin) gevonden kunnen worden. De planten worden beschreven en er wordt aangegeven op welke manier ze te gebruiken zijn, eventueel ook welke werking ze hebben op de gezondheid. Het boek bevat kleurenfoto

Koken uit de natuur
Koken uit de natuur
Lekker, gratis en gezond

Diane Dittmer · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een mooie en verzorgde uitgave vol met recepten met ingrediënten die je zelf in de natuur kunt verzamelen, zoals kruiden, bessen, paddenstoelen. Met tips over het wildplukken en prachtige foto's van de gerechten. De recepten zijn per seizoen geordend.

(hardcover, genaaid, 1670p) Van 16,99 voor 7,90

Eten van Jimmy’s Farm
Eten van Jimmy’s Farm
Biologische gerechten van een moderne boer

Jimmy Doherty · alles van deze auteur 

€ 9.50

Jimmy Doherty gooide ’het roer om’ en werd boer. Zijn wederwaardigheden waren ook in Nederland op tv te volgen. Hij ontpopte zich als een hartstochtelijk liefhebber van de natuur, van het boerenambacht, van het bereiden van eerlijk biologisch eten. In dit boek komt het allemaal samen en vertelt hij inspirerend over dieren en planten, over eten en het boerenbedrijf. Met 80 recepten en vele illustraties in kleur.

(Paperback, 320 pagina’s) VAN 24,50 VOOR 9,50

Merlinde en Igors recepten
Merlinde en Igors recepten

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 5.00

Het heksje Merlinde, bekend uit een eerder prentenboek van Daniela Drescher, leert koken en ze wordt daarbij geholpen door het draakje Igor. Samen maken ze,met de recepten uit dit boek, de heerlijkste gerechten - met wat hulp van vader, moeder of juf maken kleuters ze ook.

In dit boek o.a. recepten voor dwergensla, drie in de pan met appel, pizza en toverkruidenboter.

(32 pagina’s, gebonden) Leeftijd: van ca vijf tot zeven jaar. Van 13,95 voor 5,00

Puur natuur - baby en peuter
Puur natuur - baby en peuter
100 recepten voor eenvoudige, gezonde en lekkere recepten

Alain Ducasse · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een boek met 100 heel lekkere recepten van topkok Alain Ducasse, speciaal bedoeld voor baby's en peuters. De recepten zijn eenvoudig te maken, natuurlijk bij voorkeur met biologische producten.

(hardcover, 167p, met register, met afbeeldingen in kleur) Van 17,95 voor 7,90

Afkicken van suiker
Afkicken van suiker
Hoe suiker je ondermijnt

Maria Fontana · alles van deze auteur 

€ 19.90

Het gebruik van suiker kan, indien het te hoog is, tot veel klachten leiden, zowel lichamelijk als psychisch. Suiker radicaal uitbannen klinkt leuk, maar is erg moeilijk.

In dit boek houdt de schrijfster, ervaringsdeskundige, een pleidooi voor een gematigd en bewust gebruik van suiker. Daarvoor geeft ze tips, technieken, ervaringen en inzichten.

(paperback, 191 pagina’s)

Wat de pot schaft
Wat de pot schaft
Frisse recepten voor een duurzame keuken

Filip Fransen · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een inspirerend boek met tips en achtergronden om duurzamer te koken: met ingrediënten uit de regio, biologische producten en in overeenstemming met de loop van het jaar. Het boek bevat ook originele recepten, aanwijzingen voor het wecken van groenten en vruchten, zelf maken van broodbeleg, fruit/groente/viskalenders en veel meer.

(paperback, met vele afb. in kleur, 112 pagina’s)

 « 123 »