menu
 winkelmandje 

Voeding en koken

Gezondheid en ziekte

61 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/4

 « 1234 » 

Beelden van energie
Beelden van energie
Chromatography

J. Bakker en A. Bakker-Misset · alles van deze auteur 

€ 9.90

Een bijzondere uitgave over het maken van chroma's: beelden die de gezondheid van planten, zaad, de bodem, mest of levensmiddelen laten zien. Hoe maak je chroma's en hoe kan je ze 'lezen'? Ook het onderzoeken van de Bovis-waarde en het belang van goede compost worden belicht door de auteurs, die zich jarenlang met deze thema's hebben beziggehouden.

(hardcover, genaaid, 95p, met vele afb. in kleur) Van 21,95 voor 9,90

Barstensvol leven
Barstensvol leven
Een pleidooi voor vitale voeding

Petra Essink & Paul Doesburg · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een speurtocht naar voeding van hoge kwaliteit: naar voeding met vitaliteit. Wat is vitaliteit - wat is vitale voeding - hoe verbouw je vitale voeding - hoe bepaal je de vitaliteitswaarde van voeding? Deze en andere aspecten van ´levende voeding´ komen aan bod, o.a. in gesprekken met een reeks deskundigen, waaronder o.m. boeren, een zaadteler, artsen en onderzoekers, diëtisten en een topkok.

Paperback, 104 pagina´s, met vele afb. in kleur

Eten van Jimmy’s Farm
Eten van Jimmy’s Farm
Biologische gerechten van een moderne boer

Jimmy Doherty · alles van deze auteur 

€ 9.50

Jimmy Doherty gooide ’het roer om’ en werd boer. Zijn wederwaardigheden waren ook in Nederland op tv te volgen. Hij ontpopte zich als een hartstochtelijk liefhebber van de natuur, van het boerenambacht, van het bereiden van eerlijk biologisch eten. In dit boek komt het allemaal samen en vertelt hij inspirerend over dieren en planten, over eten en het boerenbedrijf. Met 80 recepten en vele illustraties in kleur.

(Paperback, 320 pagina’s) VAN 24,50 VOOR 9,50

Groente
Groente
Opnieuw ontdekt

Peter Gordon · alles van deze auteur 

€ 7.90

Peter Gordon heeft in zijn bejubelde fusionkeuken groenten altijd al een grote rol laten spelen. Het zijn volgens hem juist vaak deze miskende ’helden’ van een maaltijd, die voor veel extra smaak en kleur zorgen.

In de gerechten die hij in dit boek heeft verzameld, plaatst hij groenten op de voorgrond. Hij geeft recepten voor onder meer soepen, salades, stoofschotels, roerbakschotels, quiches, risotto’s en zelfs een aantal desserts op basis van groenten. Het zijn inspirerende recepten met bekende, maar ook minder bekende en exotische groenten.

(gebonden uitgave, groot formaat, 160 pagina’s) VAN 19,90 VOOR 7,90

Wat zit er in uw eten?
Wat zit er in uw eten?

Corinne Gouget · alles van deze auteur 

€ 11.00

De gids die uitlegt wat E-nummers in uw eten doen.

De bekende pocket waarin alle E-nummers die aan voedsel worden toegevoegd geïnventariseerd worden is geactualiseerd; daarbij wordt aangegeven wat evt werkingen van het gebruiken van deze toevoeging zijn, en met een kleurcode (groen - oranje - rood) wordt aangegeven of het gebruik veilig is of niet.

(pocketformaat, 93p)

Mens en voeding (15)
Mens en voeding (15)
Een dynamische voeding

Machteld Huber · alles van deze auteur 

€ 3.00

Een goed leesbare inleiding tot een belangrijk onderwerp: wat is voeding?

Welke betekenis heeft voeding voor de mens; wat is vertering; wat voedt ons?; wat is voedingskwaliteit; de kwaliteit van biologisch-dynamisch geteelde producten; de bereiding van voeding; tips voor een gezonde dagelijkse voeding.

(brochure in de serie Gezichtspunten, geniet, 23 pagina’s)

Hokus Kokus kinderkookboek
Hokus Kokus kinderkookboek
Een doe-, leer- en kijkboek voor kinderen met en zonder diabetes

Trudy Janssen (en Nelleke Stegeman) · alles van deze auteur 

€ 6.90

Praktisch kinderkookboek bestaande uit deel met algemene informatie over koken en voeding en een deel met recepten (geb, 240 pagina’s)

Voor 10 jr en ouder. VAN 24,90 VOOR 6,90

Gezond lekker eten
Gezond lekker eten
Kookboek voor volwaardige voeding

Vreni de Jong en Irmela Kelling · alles van deze auteur 

€ 33.50    ‹  geen verzendkosten!   

Recepten voor alledag, feestelijke menu’s, adviezen bij het overschakelen van ‘gewoon’ naar gezond (biologisch of biologisch-dynamisch) eten, vegetarische recepten of praktische tips voor wanneer er in het gezin zowel vegetarisch en tegelijkertijd niet-vegetarisch gegeten wordt en nog veel meer (rond de 2000 recepten), vind je allemaal in ‘Gezond lekker eten’ dat met vier drukken inmiddels is uitgegroeid tot hèt basiskookboek op dit gebied.

Een basiskookboek: recepten, menusuggesties, voedingsinformatie en register (gebonden, 640 pagina’s)

Voeding vanuit de antroposofie (74)
Voeding vanuit de antroposofie (74)

Jan Saal · alles van deze auteur 

€ 3.00

Voeding vanuit de antroposofie beschouwd gaat over de bijzondere kwaliteiten van onze voeding (bijvoorbeeld: van wortel, blad en vrucht bij de plant) in relatie tot de drieledige mens. Aan de orde komen onder meer: de relatie tussen voeding en de wezensdelen van de mens; voeding en leeftijdsfasen; de stofwisseling; vlees, alcohol aardappelen en granen.

(brochure, 21p)

Wanneer smaakt de wijn - 2020
Wanneer smaakt de wijn - 2020

Matthias Thun · alles van deze auteur 

€ 5.00

Gebaseerd op de zaaikalender van Maria (en Matthias) Thun: een klein handzaam gidsje dat aangeeft op welke dagen de wijn smaakt - en op welke dagen je het glas beter kan laten staan.

Tesco en Marks & Spencer, twee winkelketens in Engeland, houden hun proeverijen voor wijncritici nog uitsluitend op data die in deze gids worden aanbevolen.

(brochure, geniet, 48p)

Oude granen, nieuw brood
Oude granen, nieuw brood

Ineke Berentschot · alles van deze auteur 

€ 29.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een gedegen uitgave over brood bakken met 'oude granen' (bijv.: eenkoorn, emmer, spelt, rivet) maar ook met tarwe en rogge. Met 55 recepten (met gebruikmaking van verschillende technieken), een paar glutenarme/glutenvrije recepten incluis. Voior thuisbakkers en voor professionals.

Daarnaast staan de oude granen zelf, hun geschiedenis, eigenschappen en manier van telen centraal.

(hardcover, genaaid, met vele kluerenafb., 229p)

De Wilde Kalender
De Wilde Kalender
Bijzondere smaken uit streek en seizoen

Elsje Bruijnesteijn · alles van deze auteur 

€ 7.90

Overal in de natuur is van alles te vinden dat goed eetbaar is, denk aan pitten, noten, bloemen, kruiden, paddenstoelen en natuurlijk fruit en groente. Deze aantrekkelijke uitgave geeft aan wanneer u wat kunt vinden, geeft een beschrijving van smaak en toepassing, tips en trucs om te verwerken, te bewaren en toe te passen en enkele recepten. Biedt heel veel informatie en inspiratie voor wie avontuurlijk wil koken met ingrediënten uit streek en seizoen.

(softcover, genaaid, 174p) Van 16,95 voor 7,90

Wildoogst
Wildoogst
Koken met wilde paddenstoelen, noten en vruchten

Elsje Bruijnesteijn · alles van deze auteur 

€ 23.99    ‹  geen verzendkosten!   

Dit boek maakt enthousiast om de natuur in te trekken; daar goed om je heen te kijken en dan noten, vruchten of paddenstoelen te verzamelen - doe je thuis in allerlei gerechten kunt verwerken. Met tips om te plukken (waar, wanneer), foto's en originele, maar niet heel ingewikkelde vegetarische recepten.

(hardcover, linnen band, genaaid, 222p, met vele afb. in kleur)

Van tuin tot taart
Van tuin tot taart
Inspiratie uit de moestuin

Elke Bucheler · alles van deze auteur 

€ 9.90

Taarten bakken met groente, fruit, kruiden en bloemen uit eigen tuin. de schrijfster vertelt aanstekelijk over haar ervaringen, geeft informatie over de verschillende ingrediënten en recepten van haar favoriete taarten.

Met vele foto's in kleur.

(hardcover, 160p) Van 24,99 voor 7,90

Supplementen onder de loep
Supplementen onder de loep
Vitaminen, mineralen en hun effect op je gezondheid

Brian R. Clement · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Mensen grijpen steeds vaker naar allerlei voedingssupplementen; vanwege een bepaalde kwaal of gewoon om zich te wapenen tegen allerlei ongemak. Ook loopt de voedingskwaliteit van veel dagelijkse levensmiddelen terug.

Maar hoe is het met de kwaliteit van de voedingssupplementen? Bieden ze een volledige vervanging van natuurlijke vitaminen en mineralen en wat is hun effect op de gezondheid? Die vragen komen in dit boek grondig aan bod.

(paperback, 216 pagina’s)

Koken met kleurenergie
Koken met kleurenergie
De helende kracht van voedsel

Anneke Coopman · alles van deze auteur 

€ 7.90

Kleuren hebben hun invloed op de mens. Vanuit die grondgedachte ging de schrijfster op zoek naar de ’kleurkwaliteit’ van voedsel en ontwikkelde een systeem om die kwaliteit in kaart te brengen. Aan de hand van een persoonlijke test kun je in dit boek nazoeken aan welke ’voedingskleuren’ jij behoefte hebt en vervolgens vind je in dit boek een aantal basisrecepten en tips.

(paperback, 208 pagina’s, met afb. in kleur) Van 18,50 voor 7,90

Eetbare planten, bloemen & zaden
Eetbare planten, bloemen & zaden
Uit de vrije natuur

François Couplan · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een beschrijving van circa 50 eetbare planten, bloemen en zaden zoals die in het wild (of in de tuin) gevonden kunnen worden. De planten worden beschreven en er wordt aangegeven op welke manier ze te gebruiken zijn, eventueel ook welke werking ze hebben op de gezondheid. Het boek bevat kleurenfoto

Koken uit de natuur
Koken uit de natuur
Lekker, gratis en gezond

Diane Dittmer · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een mooie en verzorgde uitgave vol met recepten met ingrediënten die je zelf in de natuur kunt verzamelen, zoals kruiden, bessen, paddenstoelen. Met tips over het wildplukken en prachtige foto's van de gerechten. De recepten zijn per seizoen geordend.

(hardcover, genaaid, 1670p) Van 16,99 voor 7,90

Merlinde en Igors recepten
Merlinde en Igors recepten

Daniela Drescher · alles van deze auteur 

€ 5.00

Het heksje Merlinde, bekend uit een eerder prentenboek van Daniela Drescher, leert koken en ze wordt daarbij geholpen door het draakje Igor. Samen maken ze,met de recepten uit dit boek, de heerlijkste gerechten - met wat hulp van vader, moeder of juf maken kleuters ze ook.

In dit boek o.a. recepten voor dwergensla, drie in de pan met appel, pizza en toverkruidenboter.

(32 pagina’s, gebonden) Leeftijd: van ca vijf tot zeven jaar. Van 13,95 voor 5,00

Puur natuur - baby en peuter
Puur natuur - baby en peuter
100 recepten voor eenvoudige, gezonde en lekkere recepten

Alain Ducasse · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een boek met 100 heel lekkere recepten van topkok Alain Ducasse, speciaal bedoeld voor baby's en peuters. De recepten zijn eenvoudig te maken, natuurlijk bij voorkeur met biologische producten.

(hardcover, 167p, met register, met afbeeldingen in kleur) Van 17,95 voor 7,90

 « 1234 »