menu
 winkelmandje 

Specifieke klachten

Gezondheid en ziekte

74 boeken, 1-20 getoond op pagina 1/4
 sortering

 « 1234 » 

Euritmietherapie bij gebitsafwijkingen (83)
Euritmietherapie bij gebitsafwijkingen (83)

Ingrid Verschoor · alles van deze auteur 

€ 3.00

We zijn gewend dat kinderen die afwijkingen aan hun gebit hebben verwezen worden naar een orthodontist. Dan krijgen ze vaak een beugel voorgeschreven en er volgt dan een periode die behoorlijk belastend kan zijn. Vanuit de euritmietherapie is een alternatieve aanpak ontwikkeld. In deze brochure laat Ingrid Verschoor u daarmee kennismaken, en gaat daarbij uitvoerig in op een voorbeeldcasus.

(brochure, 37p)

Ontspanning voor leerkrachten
Ontspanning voor leerkrachten
Een zelfhulpboek om stress te verminderen

Francine Jellesma · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

Leerkracht zijn is een beroep dat veel kan geven, maar ook veel vergt. De kinderen zelf met alles dat ze meebrengen, het samenwerken op school, de communicatie met de ouders, alle veranderingen in het onderwijs... Als leerkracht is het zaak ook goed voor jezelf te zorgen.

Met dit boek kun je daar heel concreet mee aan de slag. Je onderzoekt hoe het met jouw stressniveau is; wat in jouw geval de oorzaken van de stress zijn en hoe je daar wat aan kunt doen.

(paperback, 151p)

Slaap wel
Slaap wel
Een praktische gids om in 8 weken af te rekenen met slapeloosheid

Jade Wu · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Veel mensen kampen met slaapproblemen, weten niet waar deze problemen vandaan komen en vooral niet hoe ze ze op kunnen lossen. In dit boek geeft Jade Wu praktische tips om beter te kunnen slapen, en daarbij een boel interessante achtergrondinformatie. Lees bijvoorbeeld over hoe gezonde slaap eruit ziet, kenmerken en mogelijke oorzaken van verschillende soorten slapeloosheid, hoe je kunt stoppen met slaapmedicatie, beeldschermen en koffie, slaap tijdens de zwangerschap of menopauze, en nog veel meer.

(paperback, 416p)

Chronisch vermoeid
Chronisch vermoeid
Een herstelplan bij chronische, complexe vermoeidheid

Ernst Ellis · alles van deze auteur 

€ 27.50    ‹  geen verzendkosten!   

Steeds meer mensen kampen met een chronische vermoeidheid, waar bij het vaak moeilijk blijkt te zijn waar zij precies aan lijden. Uit de ervaring van Ernst Ellis, antroposofisch huisarts, komt naar voren dat bij chronische vermoeidheid verschillende vermoeidheidsaandoeningen een rol spelen. - Dat heeft ook gevolgen voor de behandeling! In dit boek beschrijft de auteur een 5-stappenplan voor herstel en laat hij aan de hand van 50 ziektebeschrijvingen zie hoe je met dit plan aan herstel kunt werken.

(paperback, 224p)

Groene boost voor vrouwen
Groene boost voor vrouwen
68 natuurlijke remedies voor hormonale balans

Fern Green · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een verstoring van de hormoonbalans kan doorwerken in klachten als stemmingswisselingen, menstruatiepijn, slaapproblemen en stress. In deze uitgave vind je 68 recepten voor onder meer thee, zalven, oliën, smoothies en meer - met gebruik van allerlei kruiden die de hormoonbalans kunnen herstellen.

(hardcover, met vele afb. in kleur, 159p) VAN 14,99 VOOR 7,90

Burn-on
Burn-on
De functionerende burn-out

Mieke Lannoey · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

In de huidige tijd zijn er een heleboel mensen die bijna altijd 'aan' staan, wiens leven draait om werk, die moeite hebben om nog écht te ontspannen. Dit zijn mensen die maanden of soms wel jaren lang op het randje van een burn-out leven, dit noemen we de burn-on. In dit boek beschrijft Mieke Lannoey het verschijnsel van de burn-on, de verschillen tussen de burn-on en de burn-out, de maatschappelijke tendensen die bijdragen aan dit verschijnsel, persoonlijke ervaringen, en de weg uit een burn-on.

(paperback, 160p)

De vijfde dementie
De vijfde dementie
Intuïtie en dementie

Evelien Pullens · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Evelien Pullens schreef een waardevol boek over dementie, waarin ze beschrijft hoe je mee kan bewegen met de intense processen die dementerenden doormaken. Het boek staat vol persoonlijke verhalen en ervaringen, zowel over de moeder van de schrijfster, als over anderen met dementie die door Pullens worden begeleid. Een mooi boek met talloze praktische tips en handvatten, om een moeilijke periode een andere kleur te geven.

(paperback, 127p)

Antidepressiva en depressie
Antidepressiva en depressie

Dick Bijl · alles van deze auteur 

€ 17.99

Veel mensen kampen met depressiviteit; en deels geldt ook: de diagnose 'depressie' wordt ook wel eens te snel gesteld. Vervolgens worden meestal antidepressiva voorgeschreven. Maar die kennen veel schadelijke bijwerkingen en zijn soms ook verslavend. - In dit boek zet de auteur een aantal belangrijke zaken op een rij, en doet dat gedegen. Welke middelen worden voorgeschreven, waarvoor en hoe werken ze, wat zijn de bijwerkingen? Hoe staat het met het onderzoek naar deze middelen en het registreren van bijwerkingen? Welke ervaringen hebben patiënten; hoe zit het met deze middelen bij kinderen of jeugdigen?

(paperback, 207p)

Dyslexie (76)
Dyslexie (76)
Herkennen en aanpakken

Truus van der Kaaij · alles van deze auteur 

€ 5.00

Dyslexie, daar hebben veel kinderen (en ouders) mee te maken. Deze brochure is een weerslag van tientallen jaren ervaring met dyslectische kinderen. De auteur laat zien hoezeer het van belang is om dyslexie vroegtijdig te herkennen, maar ook om te voorkomen dat kinderen ten onrechte het label dislexie 'opgeplakt' krijgen. Vervolgens beschrijft zij welke stappen in het begeleiden van kinderen met dyslexie nodig zijn, en voorziet zij dit alles van een antroposofische ondergrond en achtergrond.

(brochure, gelijmd, 72p)

Stoppen met antidepressiva
Stoppen met antidepressiva

Marianne ter Mors · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Heel veel mensen (1,2 miljoen) in Nederland slikken antidepressiva. Dat kan een belangrijke hulp of een noodzakelijkheid zijn. - Maar hoe lang is het nodig of verstandig om deze middelen te gebruiken?

In deze uitgave vertelt de schrijfster, mede op basis van haar eigen ervaringen, over de weg om ook weer van de antidepressiva af te komen. Daarbij komen verschillende deskundigen aan bod, onder meer huisartsen, psychiaters en verschillende therapeuten, die vertellen over hun inzichten of ervaringen - en bovendien beschrijft de schrijfster een stappenplan, met heel veel aandacht voor alle vragen die daarbij horen.

(paperback, 285p)

(paperback, 285p)

De verslaving voorbij
De verslaving voorbij
Een simpele uitweg uit elke vorm van verslaving of dwangmatigheid

Jan Geurtz · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Dit veelgelezen boek richt zich op verslaafden en is ook voor familieleden en anderen rond de verslaafde relevant. Het beschrijft 'een simpele uitweg uit elke vorm van verslaving'. Nu zal er in werkelijkheid geen simpele uitweg uit een verslaving zijn - maar dit boek biedt wel een ongebruikelijke en originele visie op de manier om van een verslaving af te komen. Veel verschillende vormen van verslaving komen aan bod en het geheim van de methode zit in een andere manier van kijken naar en denken over verslaving.

(paperback, 222p)

Ziekte
Ziekte
Een weg naar bewustwording

Wilma Bos-ter Mull · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een ziekte waaraan we lijden, heeft ons altijd iets te zeggen - en dat geldt ook voor kanker. Dat is de visie van de schrijfster, die mede vanuit de inzichten en ervaringen van een antroposofisch arts, aangeeft hoe kanker bij kan dragen aan een ontwikkeling van het bewustzijn die de zin van het leven ontdekt en centraal stelt. Daarbij baseert zij zich ook op haar werk met de geboortehoroscoop en beschrijft zij hoe de wil van de mens in deze tijd, waarin kanker als een soort beschavingsziekte optreedt, verstoord dreigt te raken en geharmoniseerd dient te worden.

(paperback, 233p)

Nooit meer de oude
Nooit meer de oude

Mieke Lannoey · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

- Burn-out als uitnodiging voor een nieuwe manier van leven -

Het tweede boek van de schrijfster, die zelf een burn-out beleefde en die na haar herstel op zoek ging naar een nieuwe wending in haar leven. Na een burn-out terug naar je oude leven? - Nee, voor de schrijfster is dat niet de weg: na een burn-out word je nooit de oude, en dat is maar goed ook.

(paperback, 157p.]

Angst
Angst

Michaela Glöckler · alles van deze auteur 

€ 12.50

Michaela Glöckler, arts, beschrijft wat angst werkelijk is; welke soorten angst bestaan, waar angst vandaan komt en wat je ermee of eraan kunt doen. Daarbij betrekt zij ook de menselijke levensloop en de ontwikkelingen die in de moderne tijd spelen.

(paperback, 46p)

Perfect verborgen depressie
Perfect verborgen depressie

Margaret Robinson Rutherford · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

- Hoe perfectionisme je mentale gezondheid kan ondermijnen -

Er zijn mensen die, ogenschijnlijk, alles op orde hebben. Zij werken hard, maar zijn bekwaam, energiek, wilskrachtig. Maar soms is het voor hen zo dat het nooit goed genoeg is: ze stellen zichzelf onrealistische doelen, eisen perfectie van zichzelf - en ervaren druk om succesvol te zijn.

Daaronder kunnen depressieve gevoelens verborgen liggen. Deze uitgave gaat in op de problematiek van de ; verborgen depressie' en de manier om deze 'aan te gaan'.

(paperback, 240p)

Behandeling met Viscum of Maretak (69)
Behandeling met Viscum of Maretak (69)
Aanvullende therapie voor kankerpatiënten

Casper Post Uiterweer · alles van deze auteur 

€ 3.00

Deze brochure is bedoeld om patiënten, hun naasten en hun behandelaars te informeren over de mogelijkheid om een behandeling met Viscum of Maretak te ondergaan naast alle andere behandelingen die worden aangeraden. Deze behandeling, die voortkomt uit de antroposofische geneeskunst, zal de gezondmakende krachten in het lichaam ondersteunen en kan samen met andere noodzakelijke behandelingen worden toegepast.

(brochure, 35p, met afb. in kleur)

Perfectionisme
Perfectionisme

Jaap van der Stel · alles van deze auteur 

€ 23.00    ‹  geen verzendkosten!   

Met het streven om dingen zo goed mogelijk te doen is niets mis. Maar perfectionisme neemt soms sterkere vormen aan en wordt in het dagelijks leven een belemmering en kan leiden tot depressie, burn-out of andere klachten.

Hoe kun je daarmee omgaan en is het mogelijk jezelf tegen perfectionisme te beschermen? Deze uitgave behandelt deze en andere aspecten van perfectionisme en mikt op professionals maar ook op mensen die onder perfectionisme gebukt gaan.

(paperback, 125p)

Oogafwijkingen (68)
Oogafwijkingen (68)
Wat kun je er zelf aan doen?

Johan Hoet · alles van deze auteur 

€ 5.00

Is het werkelijk, zoals het lijkt, zo vanzelfsprekend om als je slecht ziet een bril te nemen? Het dragen van een bril (of lenzen) is vaak een hulpmiddel waarvan we eigenlijk zo min mogelijk gebruik zouden moeten maken. In deze brochure beschrijft de auteur de meest voorkomende klachten en geeft oefeningen en adviezen om beter te zien.

(brochure, gelijmd, 53p)

Als gifstoffen op je zenuwen gaan werken
Als gifstoffen op je zenuwen gaan werken

Klaus-Dietrich Runow · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

- Hoe we onze hersenen en ons zenuwstelsel kunnen beschermen door te ontgiften -

Giftige stoffen (uit de lucht, in voeding, in cosmetica enz.) kunnen ons zenuwstelsel belasten en daarmee tot allerlei chronische klachten leiden. De schrijver heeft vele jaren ervaring met patiënten met chronische darmklachten, voedselallergieën en andere aandoeningen en beschrijft de werking van allerlei gifstoffen en het nut van ontgiften.

(paperback, 222p)

Vroeger wordt nu, binnen wordt buiten
Vroeger wordt nu, binnen wordt buiten
De reis naar binnen van mensen met dementie

Jan Pieter van der Steen · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een bijzondere uitgave over een belangrijk thema. Al eerder schreef de auteur hierover een belangrijk boek. Nu volgt hij het verloop, over 17 jaar, van de dementie bij zijn moeder, die alle stadia van deze ziekte doorloopt. Daaromheen komen belangrijke vraagstukken naar voren (bijvoorbeeld: is er in het laatste stadium van dementie nog wel sprake van 'een mens'? - kunnen dementie en euthanasie samen gaan?), waarover de auteur dertien mensen, allen vertegenwoordigen een religieuze of maatschappelijke beweging) heeft geïnterviewd. Delen van die gesprekken zijn opgenomen in het boek.

(hardcover, 96p)

 « 1234 »