menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Driegonaal
Driegonaal
Oktober 2020 (jrg.36, nr.3)

€ 6.00

Dit nummer bevat een uitvoerig artikel waarin Arjen Nijeboer het gesprek over het basisinkomen op een ander niveau brengt, op basis van Rudolf Steiners gedachten over grondrente en schenkgeld.

Daarnaast bevat dit nummer van 36 pagina's onder meer nog: Gary Lamb over sociale en antisociale krachten in de mens en een gesprek met Mia Stockman en Luuk Humblet die in hun winkel De Blauwe Bloem een 'proeflaboratorium voor nieuwe economie' realiseerden.

Het aardeleven als spiegeling van het kosmische leven
Het aardeleven als spiegeling van het kosmische leven

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 12.50

Een voordracht over de samenhang tussen het leven vóór en het leven na de geboorte. In de periode van de conceptie tot aan de geboorte spelen krachten van zon en planeten in op de ziel; na de geboorte brengt de opgroeiende mens die krachten naar buiten. Hoe kan de leerkracht hier op in spelen?

(paperback, 40p)

Verborgen geschiedenis - Open toekomst
Verborgen geschiedenis - Open toekomst

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 27.50    ‹  geen verzendkosten!   

Geschiedenis, dat is eigenlijk: het verhaal van de ontwikkeling van de mensheid. In deze bundel, die bestaat uit 5 voordrachten en 6 fragmenten uit verschillende voordrachten, komt naar voren hoe de mensheid in het verleden door de goden geleid werd en hoe wij nu in een andere fase verkeren: een fase waarin de mens tot eigen keuzes komt en zelf de toekomst vormt. In de voordrachten spreekt Rudolf Steiner o.a. over Gilgamesj en Enkidoe, Alexander de Grote en Aristoteles, Jeanne d'Arc.

Samenstelling en Nawoord: Frans Lutters.

(paperback met flappen, genaaid, 253p)

Perfect verborgen depressie
Perfect verborgen depressie

Margaret Robinson Rutherford · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

- Hoe perfectionisme je mentale gezondheid kan ondermijnen -

Er zijn mensen die, ogenschijnlijk, alles op orde hebben. Zij werken hard, maar zijn bekwaam, energiek, wilskrachtig. Maar soms is het voor hen zo dat het nooit goed genoeg is: ze stellen zichzelf onrealistische doelen, eisen perfectie van zichzelf - en ervaren druk om succesvol te zijn.

Daaronder kunnen depressieve gevoelens verborgen liggen. Deze uitgave gaat in op de problematiek van de ; verborgen depressie' en de manier om deze 'aan te gaan'.

(paperback, 240p)

Wegen naar westerse meditatie
Wegen naar westerse meditatie

Bastiaan Baan · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een fijn boek dat als wegwijzer en 'praktijkbegeleider' bij het mediteren kan dienen. Het boek biedt inleidende gedachten en voorbereidende oefeningen en geeft vervolgens verschillende vormen van meditatie-oefeningen, uitmondend in Rozenkruisers- en christelijke meditaties zoals beschreven door Rudolf Steiner.

(hardcover, met kleurenafb., 179p)

De kleine heks
De kleine heks

Ottfried Preussler · alles van deze auteur 

€ 14.95

De kleine heks woont met haar raaf in een huisje diep in het bos. De kleine heks is pas 127 jaar en dat is nog heel jong voor een heks. Pas als ze alle toverkunsten in het heksenboek uit haar hoofd kent, zullen de anderen heksen haar voor vol aanzien. Maar voor het zover is, haalt ze nog heel wat gekkigheid uit. Ze helpt de één en plaagt de ander en rolt van het ene avontuur in het andere. Van zo’n heks moet je wel houden.

Voorlezen ca 6 jaar / zelf lezen ca 8 jaar

(gebonden, 120 pagina’s) Met kleurenillustraties

Carnaval der Dieren
Carnaval der Dieren

Jessica Courtney-Tickle · alles van deze auteur 

€ 19.95

Het verhaal van 'het carnaval der dieren': twee broers belanden via een boekenkast in een magische wereld waar de dieren kunnen praten, zingen en dansen. Het verhaal wordt verteld en in fantasievolle illustraties verbeeld, en op elke dubbele pagina kun je een knop indrukken waardoor een muziekfragment uit het stuk van Saint-Saëns hoorbaar wordt. Aan het einde van het boek is er nog beknopte informatie over de componist en zijn werk.

(24 pagina's, groot formaat)

Kleuterleeftijd