menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Vroeger wordt nu, binnen wordt buiten
Vroeger wordt nu, binnen wordt buiten
De reis naar binnen van mensen met dementie

Jan Pieter van der Steen · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een bijzondere uitgave over een belangrijk thema. Al eerder schreef de auteur hierover een belangrijk boek. Nu volgt hij het verloop, over 17 jaar, van de dementie bij zijn moeder, die alle stadia van deze ziekte doorloopt. Daaromheen komen belangrijke vraagstukken naar voren (bijvoorbeeld: is er in het laatste stadium van dementie nog wel sprake van 'een mens'? - kunnen dementie en euthanasie samen gaan?), waarover de auteur dertien mensen, allen vertegenwoordigen een religieuze of maatschappelijke beweging) heeft geïnterviewd. Delen van die gesprekken zijn opgenomen in het boek.

(hardcover, 96p)

Oerbeelden
Oerbeelden

C.G. Jung · alles van deze auteur 

€ 11.95

Deze uitgave bevat drie teksten: Structuur van de ziel - Kinderarchetype - Geest en archetype in het sprookje. Daarin komen o.m. aan de orde: de invloed van archetypen op de ziel van de mens; het oerbeeld van het kind en sprookjes als werspiegeling van het leven van de mens.

(paperback met stofomslag, 115p)

Ruimer ademen, vrijer leven
Ruimer ademen, vrijer leven

Yvonne Esser · alles van deze auteur 

€ 19.50

- Op adem komen met de methode Van Dixhoorn -

Niet goed ademen gaat vaak samen met verschillende klachten, waaronder spanningsklachten. Dan is een vrije, ontspannen ademhaling van belang. Veel oefeningen op dit gebied richten zich echter op het beheersen van de ademhaling, die dan toch nog niet een ontspannen, vrije ademhaling wordt. In de methode van Dixhoorn wordt de adem zachter en indirect tot ontspanning gebracht, waardoor de adem weer natuurlijk verloopt. Met achtergrondinformatie, de ademhaling in relatie tot verschillende klachten en oefeningen; ook met een link om eenvoudige ingesproken oefeningen te downloaden.

(paperback, 223p)

Over de Hiërarchiën van de Engelen
Over de Hiërarchiën van de Engelen
De tweede Hiërarchie

Mieke Mosmuller · alles van deze auteur 

€ 30.00    ‹  geen verzendkosten!   

Beschouwingen over de geestelijke wezens die de tweede hiërarchie vormen: de Exusiai, Dynameis en Kyriotetes. Met oefeningen om je met deze hoge wezens te verbinden.

(hardcover, 192p.)

Hollandse Meesters
Hollandse Meesters
Uit de Hermitage

Irina Sokolova (red.) · alles van deze auteur 

€ 12.50

Prachtige uitgave met daarin de 63 werken van 'Hollandse meesters', in bezit van museum de Hermitage in Petersburg en in 2017 in Amsterdam tentoongesteld. Alle werken worden meerdere malen (in detail) getoond en kort besproken.

Uitgave op groot formaat, hardcover, genaaid, 351p, met honderden afb. in kleur.

Van 29,95 voor 12,50

Liefje, liefje, hartediefje
Liefje, liefje, hartediefje

Jutta Bauer · alles van deze auteur 

€ 9.25

Een klein prentenboekje, zo groot als een ansichtkaart, over verliefdheid tussen onwaarschijnlijke 'dierenstellen'. Met kleine grappige en vertederende dierenversjes.

(hardcover, gebonden, 26p.)

Leeftijd: van 6 tot 9 jaar

Sylvia & Sief
Sylvia & Sief
Een avontuur van de boomvriendjes

Gemma Koomen · alles van deze auteur 

€ 15.95

Sylvia leeft met de andere boomvriendjes in een mooie grote boom. daar is het een drukte van belang, maar Sylvia speelt het liefst alleen. op een dag vindt zij een jonge spreeuw in haar geheime plekje. Zij zorgt voor hem en vliegt op zijn rug met hem de lucht in... waar hij de andere spreeuwen treft - en weet dat hij bij hen hoort. Als Sylvia terug is in haar boom wil zij ook niet langer alleen zijn - en de boom is vol met vriendjes.

Een mooi, bemoedigend verhaal, met vriendelijke illustraties waar veel op te zien is. Kleuterleeftijd

(hardcover, gebonden, 40p)