menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Gezondheid
Gezondheid
Voor mens en samenleving

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 3.00

De zorg voor onze gezondheid is een individuele zaak - maar raakt ook de samenleving. In de hoofdstroom van onze cultuur leeft echter een materialistische kijk op de mens en op zijn gezondheid. Wat betekent het precies wanneer er vanuit een materialistisch wereldbeeld naar ziekte en gezondheid wordt gekeken? En wat is er nodig om gezondheidsvraagstukken vanuit een geheel te overzien en te begrijpen?

Een voordracht met een actuele betekenis!

(brochure, 32p)

Is ons afweersysteem nog gezond?
Is ons afweersysteem nog gezond?
Vragen van een huisarts

Hans Albonico · alles van deze auteur 

€ 3.00

In de loop van de 20e eeuw is een verschuiving aan de dag getreden: mensen worden anders ziek dan voorheen. Het aantal ziektes dat met infecties te maken heeft neemt af, maar dat leidt er toe dat het menselijk afweersysteem onvoldoende ‘oefent’ en verzwakt. Hier ligt ook een verband met het vaccineren tegen kinderziektes. Maar er speelt nog meer: “Angst en teleurstelling maken een mens bevattelijker voor het gevaar van besmetting.” - Feitelijk is het de wijze van denken en handelen in de geneeskunde die om bijstelling vraagt: om een holistisch beeld van de mens, en van vragen naar ziekte en gezondheid, te ontwikkelen.

In deze brochure geeft de auteur, die antroposofisch huisarts was, een voorzet.

(brochure, 32p)

Over de regenboog
Over de regenboog

Janneke Schenk · alles van deze auteur 

€ 6.90

- Regenbogen en andere lichtverschijnselen aan de hemel, natuurkundig verklaard voor iedereen -

De regenboog is een wonderlijk verschijnsel dat we aan de hemel kunnen zien - en stille verwondering oproept als we er goed naar kijken. In deze verzorgde uitgave op klein formaat, lees je alles wat er, vanuit het gezichtspunt van de moderne natuurkunde, over regenbogen en andere lichtverschijnselen aan de hemel bekend is. Geïllustreerd met veel mooie foto's, heldere schema's en duidelijke uitleg.

Regenbogen zijn indrukwekkende natuurverschijnselen. Maar waar komen de kleuren van een regenboog vandaan? Waarom heeft hij de vorm van een boog? Ziet een regenboog er altijd hetzelfde uit, en hoe groot is een regenboog eigenlijk? Zijn alle regenboogkleuren in de lucht wel regenbogen?

Janneke Schenk zocht naar antwoorden op deze vragen en stuitte onderweg op andere licht- en kleurverschijnselen aan onze hemel, zoals de corona, glorie, heiligenschijn en halo's. Zij beschrijft de natuurkundige verklaring van deze fenomenen en maakt ze met behulp van illustraties en foto's begrijpelijk voor iedereen.

Door kennis van de processen en omstandigheden ontwikkel je een gevoel voor waar en wanneer bijzondere lichtverschijnselen aan de hemel te vinden zijn en zal je ze steeds vaker opmerken!

Recensie(s)

Het lijkt soms wel of we tegenwoordig vaker in overdrachtelijke zin met de regenboog geconfronteerd worden dan dat we er in werkelijkheid een te zien krijgen. De auteur zal zich dit ook gerealiseerd hebben bij de titelkeuze die hier weliswaar een toespeling op is, maar in dit geval letterlijk moet worden genomen. Janneke Schenk beschrijft in dit boek namelijk de achtergronden en verschijningsvormen van het natuurkundige fenomeen regenboog. En dat niet alleen, want er zijn meer lichtverschijnselen die samenhangen met de reflectie van de zon in waterdruppels en ijskristallen, zoals de corona, glorie, heiligenschijn en de halo. Deze hebben allemaal gemeen dat er kleurenscheiding optreedt waarbij een geheel of gedeeltelijk spectrum aan de hemel zichtbaar wordt. Deze kleuren komen ook op diverse manieren terug in de vormgeving van dit boekje dat daarmee een ware lust voor het oog is. Dat geldt evenzeer voor het fotomateriaal dat van uitstekende kwaliteit is en de vele schematische tekeningen die de fysische verklaringen op verhelderende wijze ondersteunen.

(hardcover, genaaid, met leeslint) Van 15,00 voor 6,90

Divine surprise!
Divine surprise!
Het vrouwelijke in God

Othmar Keel · alles van deze auteur 

€ 7.90

Deze uitgave bevat alle tentoongestelde werken van de tentoonstelling Divie Surprise - Het vrouwelijke in God. Na een inleiding, op zoek naar het antwoord op de vraag: wanneer en waarom is het vrouwelijke aspect uit de het goddelijke verdwenen? - worden alle objecten uit de betreffende tentoonstelling afgebeeld, met een korte, heldere beschrijving van hun betekenis. Daarmee geeft het boek een prachtig beeld van het goddelijk-vrouwelijke in vele culturen.

(paperback, groot formaat, 144p) Van 19,50 voor 7,90

Gezond opgroeien in de digitale mediawereld
Gezond opgroeien in de digitale mediawereld
Een gids voor ouders en opvoeders

Klaus Schneider (red.) · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

De wereld van de digitale media bewerken allerlei meer of minder schadelijke neveneffecten bij kinderen, denk aan: schade aan de ontwikkeling van de hersenen, stress, verslavingsgevaar, cyberpesten of sexting. Toch is hun behoefte aan de wereld van die media sterk. - Wat kun je als ouder/opvoeder doen om een goede balans te vinden tussen de behoefte van de kinderen en een zo gezond mogelijke omgang met die media?

Een aantal deskundigen beschrijven de verschillende aspecten van dit belangrijke vraagstuk.

(paperback, 148p)

Een vriend als geen ander
Een vriend als geen ander

Oliver Scherz · alles van deze auteur 

€ 16.99

Hikke de eekhoorn scharrelt altijd rond, op zoek naar spulletjes om te verzamelen. Zo komt hij op een dag een wolf tegen! Wat een schrik! Maar de wolf is gewond en Hikke helpt hem. Dat is het begin van de vriendschap tussen een eekhoorn en een wolf - kan dat wel?

Een warm voorleesboek, voor kinderen van 5 jaar en ouder, vol met sfeervolle illustraties.

(hardcover, genaaid, 121p)

Klein babydierenboek
Klein babydierenboek

Loes Botman · alles van deze auteur 

€ 7.95

Een kartonboekje voor peuters: met de kleurrijke, prachtige illustraties van Loes Botman.

(12p)