menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Sociale driegeleding
Sociale driegeleding

Dieter Brüll · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Deze uitgave bevat een een selectie van 18 artikelen uit de honderden die de auteur in publiceerde. Daarbij komen allerlei maatschappelijke vraagstukken aan de orde die ook vandaag de dag nog spelen (zoals: de toekomst van de landbouw; vrijheid van onderwijs; het belastingstelsel; de invloed van staat en economie op o.m. onderwijs en gezondheidszorg). Het scherpe inzicht van de auteur maakt dat deze bundel ook nu nog tot nieuwe inzichten kan leiden en laat zien dat de sociale driegeleding geen symptoombestrijding maar genezing betekent.

(paperback, vergroot formaat, 195p, genaaid)

De toekomst aan de kinderen
De toekomst aan de kinderen
Opvoeding en sociale verandering

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 3.00

Deze brochure bevat een voordracht die Rudolf Steiner een week voor de opening van de eerste Vrije School in 1919 hield voor de ouders. In deze voordracht gaat het over de ontwikkeling van het kind en de betekenis van het onderwijs daarin; over de opgave van de Vrije School; over de bestaansvoorwaarden voor de Vrije School en over de betekenis van vrij onderwijs voor de toekomst.

(brochure, 29p)

Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong
Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Sam Tomlow · alles van deze auteur 

€ 13.00

Pas in de kleuterklas blijkt vaak dat een kind ten opzichte van zijn leeftijdgenootjes een ontwikkelingsvoorsprong heeft. Dat vraagt om bijzondere aandacht, van de leerkracht en van de ouders. In deze uitgave wordt beschreven het kind zich ontwikkelt en hoe het kind leert . Vervolgens wordt ingegaan op de speciale situatie van kinderen die een ontwikkelingsvoorsprong hebben.

(paperback, 175p)

Volkerenbevrijding door mensen-bevrijding
Volkerenbevrijding door mensen-bevrijding

Wilbert Lambrechts · alles van deze auteur 

€ 10.00

De sociale driegeleding werd door Rudolf Steiner voor het eerst, in 1017, beschreven in de twee zgn 'Memoranda', die waren bestemd voor de keizer van Duitsland en die van Oostenrijk-Hongarije. In deze Memoranda wordt benadrukt hoe niet het 'zelfbeschikkingsrecht der volkeren' (door de Amerikaanse president Wilson in 1917 geproclameerd) maar het 'zelfbeschikkingsrecht van de mens' de basis zou kunnen leggen voor een oplossing van de vele nationaliteiten- en minderheidsproblemen die toen en nu, in Europa en wereldwijd spelen. In deze uitgave borduurt de auteur op deze grondgedachte voort.

(paperback, 44p)

Dagboek van Maria Magdalena
Dagboek van Maria Magdalena
Een fictief verhaal over de vrouw van Jezus

Danielle van Dijk · alles van deze auteur 

€ 15.00

na eerdere boeken die de auteur over Maria Magdalena schreef, is dit een fictief verhaal in de vorm van het dagboek dat Maria Magdalena begon toen zij scheep ging om van Israël naar Marseille te reizen. In het dagboek beschrijft zij haar belevenissen en haar herinneringen aan Jezus.

(paperback, 125p)

En de maan lachte
En de maan lachte

Petr Horacek · alles van deze auteur 

€ 9.95

Als de maan op een avond boven de boerderij schijnt, is daar van alles in de war. Sommige dieren zijn nog wakker en springen rond, nachtdieren zijn nog in slaap. Daar weet de maan wel wat op: stuk voor stuk steekt hij de sterren aan en steeds valt er een dier in slaap - of wordt een nachtdier wakker. Aan het eind van het boekje is de hemel verlicht door vele sterren.

Het verhaaltje moedigt ook aan om mee te tellen.

Een kartonboekje voor peuters en jonge kleuters. (24p)

Splinters van de Sampo
Splinters van de Sampo
Een ontdekkingstocht door de Kalevala

Lidwien van Geffen · alles van deze auteur 

€ 17.00

Deze uitgave neemt de lezer werkelijk mee op een ontdekkingstocht door de Kalevala - het Finse epos dat niet alleen over de oorsprong van mens en wereld en de weg van de mens tussen goed en kwaad voert, maar die ook een licht op de toekomst werpt. De schrijfster behandelt het verhaal gebaseerd op kennis van de antroposofie en op haar eigen ervaarbare verbinding met dit mensheidsverhaal.

(paperback, 175p)