menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Emil & Berta Molt
Emil & Berta Molt
Oprichters van de eerste Vrije School

Sophia Christina Murphy · alles van deze auteur 

€ 19.99

Een levensbeschrijving van Emil en Berta Molt. Emil Molt, eigenaar van de Waldorf-Astoria sigarettenfabriek, was in zijn tijd een bekende ondernemer. vanuit zijn verbinding met Rudolf Steiner en de antroposofie werd in 1919 de eerste Waldorfschule, in Stuttgart, opgericht. Temidden van economisch en maatschappelijk steeds moeilijk wordende omstandigheden deed het echtpaar Molt hun uiterste best om de school in stand tye houden en te laten groeien.

(hardcover, genaaid, 338p, met afb. in ZW)

Wandelen in verwondering
Wandelen in verwondering

Hans Moolenburgh sr. · alles van deze auteur 

€ 19.95

Dit boek is een bundeling van columns die de huisarts Hans Moolenburgh sr. eerder publiceerde in het tijdschrift "Vruchtbare Aarde'. De columns beginnen vaak met een observatie uit de natuur, opgedaan tijdens een wandeling, maar veranderen dan in persoonlijke mijmeringen over wat de auteur boeit of ergert.

Hardcover, 199 pagina's

Het weerbare kind
Het weerbare kind
Traumawerk bij kinderen

Peter A. Levine / Maggie Kline · alles van deze auteur 

€ 19.99

Dit boek helpt om al in een vroeg stadium te kunnen herkennen of een kind aan stress bloot staat - en mogelijk 'op weg' is een trauma te ontwikkelen. Het bevat vele oefeningen en tips om het kind weerbaarder te maken en andere, gezondere indrukken op te doen. Daarmee groeit het zelfvertrouwen . De auteurs hebben ruime ervaringen met deze problematiek en werken vanuit een holistische visie.

(paperback, 248p)

Singulariteit
Singulariteit
Dialogen over kunstmatige intelligentie en spiritualiteit

Mieke Mosmuller · alles van deze auteur 

€ 24.90    ‹  geen verzendkosten!   

In een verhalende gespreksvorm gaat het in deze uitgave over de toekomst van de mensheid; de rol daarin van kunstmatige intelligentie en de betekenis daarvoor van ware spiritualiteit.

(paperback met flappen, 215p)

Gezond leven
Gezond leven
In een vervuilde wereld

Hans Moolenburgh sr. · alles van deze auteur 

€ 19.95

- Een handleiding met vuistregels -

De bekende (en inmiddels overleden) arts geeft in dit boek 28 vuistregels om, in een wereld waarin wij van allerlei kanten bloot staan aan ongezonde invloeden, tóch gezond te leven. Daarbij komen allerlei aspecten van gezond zijn aan bod: voeding, medicijngebruik, rust nemen, gezondheid op het werk - en veel meer.

(hardcover, 1979)

Silas en de wolf
Silas en de wolf

Selma Noort · alles van deze auteur 

€ 13.99

Silas en zijn moeder zijn verhuisd. Op zijn nieuwe school en in het tehuis voor ouderen waar zijn moeder werkt, maakt hij nieuwe vrienden. En als hij in het bos dwaalt ontmoet hij een wolf. Maar dat mag hij niemand vertellen, wordt hem op het hart gedrukt, want in het dorp zijn veel jagers die de wolf graag doden.

Een prachtig verhaal, mooi beschreven, over vriendschap en de relatie tussen mens en dier.

(hardcover, 150p) Leeftijd: vanaf 9 jaar

Het atelier van Flora
Het atelier van Flora

Kristina Digman · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een fijnzinnige en uitnodigende uitgave om bezig te zijn met dingen die je buiten, langs de kant van de weg, in het bos of op het strand kunt vinden. Beschilder herfstbladeren, maak een mobile met schelpen, droog planten, maak een schildpad van een walnootschaal, maak een kerstmannetje van een doppinda,een hondje of een katje van een dennenappel. Vol leuke ideeën en mooie voorbeelden.

(Hardcover, 32p) Leeftijd: vanaf 6 jaar