menu
 winkelmandje 

Algemeen

Gezondheid en ziekte

94 boeken, 21-40 getoond op pagina 2/5
 sortering

 « 12345 » 

Het brandnetelboek
Het brandnetelboek
Recepten voor huis, tuin en keuken

Natasja van der Meer · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Jazeker, de brandnetel prikt. Maar de brandnetelplant biedt een bijna eindeloze hoeveelheid toepassingsmogelijkheden. Natuurlijk: de brandnetel laat zich prima verwerken in allerlei smakelijke recepten en dranken. Maar brandnetel is ook op verschillende manier te gebruiken voor de gezondheid (als zalf, tinctuur, poeder etc) of in zeep, shampoo, conditioner. Van brandnetel kun je ook papier of touw maken, en in verf, waskrijt of inkt kleurt brandnetel mooi mee. En dan is brandnetel ook nog toe te passen in de tuin, als gier, ongediertebestrijding en meer.

Deze uitgave geeft tips en recepten voor het gebruik van deze bijzonder veelzijdige plant.

(hardcover, 194p, met vele afbeeldingen)

Goeiemorgen, Henry
Goeiemorgen, Henry
Een diepgaande dialoog met je innerlijke intelligentie

Tanis Helliwell · alles van deze auteur 

€ 22.95    ‹  geen verzendkosten!   

In ieder mens leeft, aldus de schrijfster, een waardevolle kracht die probeert ons in de volle zin van het woord 'gezond' te maken. Deze kracht schuilt in ons lichaam; de schrijfster noemt hem lichaamsbewustzijn, of lichaamsintelligentie. Dit boek is een levendige, ernstige maar bij vlagen ook lichte en humoristische beschrijving van het gesprek dat de schrijfster met Henry, háár lichaamsintelligentie, voerde. Hoe kom je in contact met jouw lichaamsintelligentie en kan je, van daar uit, omgaan met alle vragen van lichamelijke en spirituele gezondheid die het leven ons stelt? - Daarover biedt dit boek een schat van inzichten.

(paperback met flappen, 262p)

Wanneer je lichaam nee zegt
Wanneer je lichaam nee zegt
Verborgen stress en de gevolgen voor je gezondheid

Gabor Maté · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

Dát er een verband is tussen onze lichamelijke en onze mentale (psychische of ziele-)gezondheid, dat mag ondertussen toch wel duidelijk zijn. De schrijver van deze uitgave, tientallen jaren als arts werkzaam, beschrijft dit verband zoals hij dat heeft kunnen waarnemen. Hoe werken jeugdervaringen door in onze gezondheid als volwassene? Wat doet eenzaamheid met onze gezondheid. Is er een verband tussen emotionele geslotenheid en bepaalde aandoeningen? En vooral: hoe kunnen we wakker zijn voor de signalen die ons lichaam geeft - en die ons in feite in staat stellen om ontwikkelingen richting ziekte om te buigen?

(paperback, 336p)

De pest
De pest

Paracelsus · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

"U als artsen mag de magie niet vergeten!

De pest komt niet op een natuurlijke wijze tot stand. In de hemel is er nooit geen pest geweest; alle bovennatuurlijke ziekten ontspringen in ons. (...)

Inzicht in de magie is het licht van waaruit de hele grondslag van de bovennatuurlijke ziekten wordt opgehelderd."

(Verzorgde uitgave, paperback, genaaid, 184p, met register)

Corona-injecties
Corona-injecties
Vanuit spiritueel gezichtspunt

Thomas Mayer · alles van deze auteur 

€ 24.00    ‹  geen verzendkosten!   

Thomas Mayer deed spiritueel onderzoek naar de gevolgen van de corona-vaccins en verzamelde ook informatie van enkele tientallen andere therapeuten die ervaringen hebben met patiënten die tegen corona gevaccineerd zijn. Deze uitgave bevat een groot aantal van deze ervaringsberichten, die door Thomas Mayer in een inhoudelijk kader zijn geplaatst. Afgaande op deze ervaringen hebben de vaccins werkingen die niet alleen lichamelijk maar ook op de zielenconstellatie van de mens doorwerken, tot in het leven na de dood.

(paperback, 356p, met afb. in kleur)

Migraine en andere hoofdpijn (75)
Migraine en andere hoofdpijn (75)

Jaap van de Weg · alles van deze auteur 

€ 5.00

Over hoofdpijn en wat er aan te doen. Hoofdpijn komt heel veel voor - en er zijn ook verschillende soorten hoofdpijn. In dit boek behandelt de schrijver (antroposofisch arts) de reguliere en de alternatieve kijk op en behandeling van hoofdpijn en gaat ook op zoek naar de psychosomatische benadering en geeft daarbij oefeningen en aangrijpingspunten om zelf wat aan je hoofdpijn te doen.

(brochure, gelijmd, 92p, met afbeeldingen)

De kunst van het genezen
De kunst van het genezen

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

Vijf voordrachten en een fragment waarin Rudolf Steiner spreekt over de antroposofische geneeskunst. Over o.a. het waarom van ziek-zijn; het ontstaan van ziekte; verschillende ziekteprocessen en therapieën en over het vervaardigen van geneesmiddelen.

(hardcover, 146p)

Die ene patiënt
Die ene patiënt
Artsen en verpleegkundigen over de patiënt die hun leven voor altijd veranderde

Ellen de Visser · alles van deze auteur 

€ 12.99

Een verzameling van verhalen van artsen en verpleegkundigen die elk vertellen over een bijzondere ervaring met een patiënt. Zo geeft deze bundel niet alleen een beeld van het werk in de gezondheidszorg, maar ook hoe daar bijzondere situaties en ontmoetingen plaatsvinden en dat degenen die daar werken niet alleen professional maar ook mens zijn.

(paperback, 342p)

Het pillenprobleem
Het pillenprobleem

Dick Bijl · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

- Waarom we zoveel medicijnen gebruiken die niet werken en niet helpen -

Een nuchter en zeer informatief boek over een belangrijk gezondheidsvraagstuk: het gebruik van medicijnen die wel werken maar niet helpen, medicijnen die je maar kort moet gebruiken, medicijnbijwerkingen, medicijnen die je beter niet kunt gebruiken etc. Met informatie over de ontwikkeling van medicijnen, de toelating op de markt, de praktijk van de farma-industrie en beschrijving van medicijnen die bij veel voorkomende aandoeningen aan heel veel mensen worden voorgeschreven.

(paperback, 271p)

Plant als medicijn
Plant als medicijn
Maak je eigen natuurlijke apotheek

Leoniek Bontje · alles van deze auteur 

€ 25.99    ‹  geen verzendkosten!   

Zelf medicijnen maken? Dat is minder moeilijk dan je zou denken. In dit praktische (én smaakvolle) boek vind je een inleiding in een aantal basisbereidingen (thee, infusion, tinctuur, zalf) en vervolgens worden er, gerangschikt naar bijv. Luchtwegen, Spijsvertering, Bewegingsstelsel e.d.) beschreven welke planten je in welk geval kunt gebruiken en hoe je ze kunt bereiden.

(hardcover, genaaid, 259p, met vele afb. in kleur)

Gezondheid
Gezondheid
Beeld en werkelijkheid

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 14.00

Drie voordrachten (plus fragmenten) waarin Rudolf Steiner spreekt over gezondheid, over de oorzaken van ziekte, over gezondheid en wijsheid en het verband tussen gezondheid en de groei van de planten.

(paperback, 66p.)

Elektrosmog en 5G
Elektrosmog en 5G

Jan van Gils · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

- De werking en risico's van elektromagnetische straling en velden -

Welke invloed heeft elektromagnetische straling op de mens en zijn gezondheid en hoe ga je daar zo verstandig mogelijk mee om; wat is die straling eigenlijk; en wat is 5G straling en waarom handelt de overheid zo laks in deze zaak; hoe kijkt de wetenschap hiernaar?

Deze uitgave biedt gedegen informatie vanuit antroposofisch perspectief.

(paperback met flappen en afbeeldingen in kleur, 87p)

Vrienden worden met je lijf
Vrienden worden met je lijf

Lisette Thooft · alles van deze auteur 

€ 22.99    ‹  geen verzendkosten!   

Van je lichaam houden, ontspannen en genieten: dat kan niet zonder pijn en ongemak te accepteren. Geen probleem, want een volwassen mensenhart kan alle pijn van de wereld aan – maar je hebt er wel lichaamsbewustzijn bij nodig. Dat wil zeggen: kunnen en durven voelen wat je voelt, met vriendelijke, warme aandacht.

Dit boek helpt je daarbij, met heldere en praktische informatie, simpele oefeningen en boeiende verhalen. Een boek dat je leest voor je plezier, en waar je lijf je dankbaar voor is.

(paperback, 176p.)

5G - Zegen of vloek?
5G - Zegen of vloek?

Jan van Gils · alles van deze auteur 

€ 14.99

5G. Zegen of vloek? geeft een overzicht van het onderzoek naar de gevaren van zenderstraling en analyseert waarom de Nederlandse overheid, in tegenstelling tot veel andere landen, geen voorzorg toepast.

Met advies om zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met straling.

De auteur is docent wiskunde, natuurkunde en filosofie op de Rotterdamse bovenbouw.

(paperback met flappen, 92p)

Vaccinaties
Vaccinaties
Waarheid, leugen en controverse

Peter C. Gotzsche · alles van deze auteur 

€ 24.99    ‹  geen verzendkosten!   

Een op wetenschappelijke informatie gebaseerd boek over de waarheden en onwaarheden in het vaccinatiedebat. Er staat veel tegenstrijdige informatie over vaccinaties op het internet. Aan de ene kant heb je de anti-vaxxers die alle vaccins afwijzen en aan de andere kant zijn er de officiële adviezen waarvan je zou verwachten dat ze neutraal en objectief zijn. Hoe moet je hier wijs uit worden?

(paperback met flappen, 263p)

De coronacrisis
De coronacrisis
Vanuit medisch oogpunt

Michaela Glöckler · alles van deze auteur 

€ 20.00    ‹  geen verzendkosten!   

Dit boekje geeft antwoord op vele medische vragen rondom het corona virus en de vraag hoe daar mee om te gaan. De schrijfster heeft lange ervaring als antroposofisch arts en geeft vele inzichten en gezichtspunten die behulpzaam zijn om met rust en objectiviteit naar corona te kijken.

(paperback, 105)

Kinderziekten
Kinderziekten
Oorzaak en behandeling

Michaela Glöckler en anderen · alles van deze auteur 

€ 27.95    ‹  geen verzendkosten!   

Een uitgebreide uitgave met heel veel informatie over oorzaken en behandeling van kinderziekten, vanuit antroposofisch perspectief. Daarbij gaat het om lichamelijk en geestelijk welzijn van het kind. Dit boek helpt je om kinderziekten te herkennen en te behandelen en om symptomen te verlichten, om te gaan met pijn en koorts en met chronische ziekten of ziekenhuisopname.

Een uitgebreide vraagbaak, helder ingedeeld, met registers.

(softcover, genaaid, 382p)

De zin van ziekzijn
De zin van ziekzijn
Signalen en betekenis van ziekten

Thorwald Dethelfsen & Rüdiger Dahlke · alles van deze auteur 

€ 25.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een klassieker op dit gebied: ziekten worden bekeken in relatie tot de gevoelens en psychische eigenschappen en problemen waarmee ze kunnen samenhangen. Vanuit dat perspectief worden de meest voorkomende ziekten beschreven en aangegeven in welke richting de psychische problematiek in beweging kan worden gebracht.

(paperback, 333p)

Gezondheid
Gezondheid
Voor mens en samenleving

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 3.00

De zorg voor onze gezondheid is een individuele zaak - maar raakt ook de samenleving. In de hoofdstroom van onze cultuur leeft echter een materialistische kijk op de mens en op zijn gezondheid. Wat betekent het precies wanneer er vanuit een materialistisch wereldbeeld naar ziekte en gezondheid wordt gekeken? En wat is er nodig om gezondheidsvraagstukken vanuit een geheel te overzien en te begrijpen?

Een voordracht met een actuele betekenis!

(brochure, 32p)

De tempel van de geneeskunst
De tempel van de geneeskunst
Het boek Paragranum

Paracelsus · alles van deze auteur 

€ 42.00    ‹  geen verzendkosten!   

Opnieuw een verzorgde uitgave met werk van Paracelsus van Uitgeverij De Woudezel.

Deze tweetalige editie bevat Het Paragranum, waarin Paracelsus de vier grondslagen van zijn geneeskunst beschrijft: filosofie; astronomie; alchemie; ethiek.

paperback, ingenaaid, 367p.

 « 12345 »