menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Kinderen & scheiding
Kinderen & scheiding
Hoe houd je de communicatie met je kinderen goed

Jennifer Croly · alles van deze auteur 

€ 7.90

Kinderen kampen vaak met gevoelens van verlies en hebben moeite hun gevoelens te uiten na een scheiding. Dit boek geeft informatie over de gevolgen van een scheiding voor peuters tot (jong)volwassenen. Ze geeft veel praktische voorbeelden over allerlei aspecten van het scheiden en laat zien hoe je de verbinding met de kinderen optimaal kunt houden.

Jennifer Croly is lerares, zelf gescheiden en moeder van vier kinderen. Ze heeft ook haar eigen ervaringen verwerkt in dit boek.

(paperback, 192p) Van 16,95 voor 7,90

Het wezen van het gebed
Het wezen van het gebed

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 10.00

Een voordracht over bidden en het gebed. In het bidden kunnen we 'groeien': het leven even bezien vanuit een hoger perspectief. Zo hangt het bidden samen met de ontwikkeling van onze ziel, kan warmte en licht brengen.

(paperback, 48p)

De vlinder - een kosmisch wereldwonder
De vlinder - een kosmisch wereldwonder

Renée Zeylmans · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een korte tekst over de vlinder - die werkelijk, zoals Rudolf Steiner ook heeft verteld, een wonderbaarlijk wezen is. Deze verzorgde brochure (20p) is fraai in kleur geïllustreerd met afbeeldingen van werk van Leida en van Gerard Maas.

Vrije Opvoedkunst - Lente 2019
Vrije Opvoedkunst - Lente 2019

€ 7.95

Het lentenummer, goedgevuld met 68 kleurige pagina's. In dit nummer onder meer:

Frans Lutters en anderen over 100 jaar vrijeschoolonderwijs; Hans Nijnens over pedagogische euritmie; een gesprek met oud-vrijeschoolleerling Ewoud Sanders; een toespraak van Rudolf Steiner; Emil Molt en het begin van de Vrije School, aandacht voor kinderboeken, knutselideeën en meer.

De vier ethers
De vier ethers
Over de etherleer van Rudolf Steiner

Ernst Marti · alles van deze auteur 

€ 16.00

Dit boekje, al sinds lang in verschillende talen uitgegeven, is een beknopte inleiding over de vier etherkrachten (klank- of chemische ether, levensether, lichtether, warmte-ether). Op basis van de vele, maar altijd afzonderlijke uitlatingen van Rudolf Steiner geeft dit boekje de mogelijkheid te ontdekken wat etherkrachten zijn en wat hun betekenis voor mens, dier en plant is.

(paperback, 77p)

De knikkelares
De knikkelares

Kate McIntyre · alles van deze auteur 

€ 6.90

Martijn en Ali vinden een merkwaardig klein schepseltje - dat een knikkelares blijkt te zijn. Zij moeten het wezentje verzorgen én voor iedereen verborgen houden - maar moeten ook haar taak overnemen, want anders kan de knikkelares nooit meer terug naar haar eigen wereld.

Een heerlijk boek, goed geschreven, waarin fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen.

Leeftijd: vanaf 9 jaar.

(hardcover met stofomslag, 165p, met kleurenafb) Van 14,95 voor 6,90

De bijen en de mensen
De bijen en de mensen

Janneke Rosenbrand · alles van deze auteur 

€ 17.50

Een sprookje, naar een verhaal van Bert Voorhoeve, over de mensen en de bijen. De mensen vergeten geleidelijk wat de bijen allemaal voor hen doen. Maar het dochtertje van de imker krijgt een bijzondere droom en vindt iets om iedereen weer blij te maken: de bijen en de mensen.

Sfeervol geïllustreerd sprookje waarin ook wordt verteld wat de bijen voor mens en natuur betekenen.

(prentenboek, 32p) Kleuterleeftijd