menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Zaaikalender 2020
Zaaikalender 2020

Maria Thun · alles van deze auteur 

€ 13.00

De bekende zaaikalender met de optimale dagen voor zaaien, planten, snoeien en oogsten - ook met aanwijzingen voor bijenhouders. Met het kalenderdeel plus toelichting daarop, en enkele artikelen over o.a. vruchtbomen en bessenstruiken, boompasta, de relatie tusen planeten en bomen en wintervoer voor bijen.

(brochure, 72p, met uitneembare kalender)

Scheikunde, natuurwezens en kunst
Scheikunde, natuurwezens en kunst
Hoe scheppend onderwijs er op de vrije school uit kan zien

Frans Geurts en Leo Klein · alles van deze auteur 

€ 22.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtig verzorgde uitgave over een bijzonder vak: scheikunde, zoals dit op de vrijeschool gegeven wordt (kan worden). Frans Geurts beschreef de lesstof en bespreekt pedagogische en didactische aspecten per leerjaar. Met veel beeldmateriaal, schilderingen van Leo Klein en tekeningen van leerlingen wordt onder meer benadrukt wat ook in de tekst naar voren komt: scheikunde is niet een kaal-chemisch gebeuren maar gaat over levende processen waarbij de natuurwezens betrokken zijn.

(paperback met flappen, 155p, met afb. in kleur)

Poppenhoofd maken
Poppenhoofd maken

€ 5.00

Er is een handig magazine uitgekomen met stap voor stap foto’s hoe je een poppenhoofd maakt, met foto’s van verschillende speelpoppen en overzichten van de materialen die handig zijn voor het maken van de poppen. Ook vindt u het patroon en de werkbeschrijving voor een eenvoudig knuffelpopje

(tijdschrift, 48p)

Antroposofie en astronomie
Antroposofie en astronomie
Astronomische brieven 1927-1930

Elisabeth Vreede · alles van deze auteur 

€ 45.00    ‹  geen verzendkosten!   

Deze uitgave bevat de tientallen 'brieven' die Elisabeth Vreede in de tweede helft van de jaren '20 schreef over astronomie. Op dat moment was Elisabeth Vreede al gedurende lange tijd in gesprek met Rudolf Steiner over astronomische, astrologische, antroposofische en filosofische vragen. Astronomie en astrologie vormen de basis voor ons wereldbeeld, laten deze brieven zien, en vormen een weg om astronomisch verschijnselen esoterisch te begrijpen.

Prachtig verzorgde uitgave, hardcover, genaaid, met leeslint en afbeeldingen in ZW met werken van Brigitte Beck, 398p

Biodynamisch tuinieren
Biodynamisch tuinieren
Teel en oogst in harmonie met de natuur en de komos

Monty Waldin · alles van deze auteur 

€ 32.50    ‹  geen verzendkosten!   

Een mooie en zeer praktische uitgave voor als je series aan de slag wilt met biodynamisch tuinieren. In dit boek vind je nagenoeg alles wat je moet weten: bereiding en toepassing van preparaten; compost maken; wortel-, bloem-, blad- en vruchtdagen; de samenhang met de kosmos en het telen van 75 verschillende groenten. Met kleine afbeeldingen die laten zien hoe het moet.

(hardcover, genaaid, 253p)

Het grote decemberboek
Het grote decemberboek

Dagmar Stam & Ellen Tijsinger · alles van deze auteur 

€ 15.00

Een gezellige winterbundel met 29 verhalen (voor te lezen in ca 10 tot 15 minuten) waarin de maand december en de feesten in die maand centraal staan. Aangevuld met decemberliedjes (met notenschrift) en recepten die de kinderen zelf, met een beetje hulp, kunnen maken. Met vriendelijke kleurenillustraties.

(Groot formaat, genaaid, 94p) Leeftijd: van 5 tot ca 9 jaar

Koning Varken
Koning Varken
Een verhaal met een staartje (zonder krul)

Stern Nijland & Koos Meinderts · alles van deze auteur 

€ 5.00

Een varkentje wil niet, zoals alle andere varkentjes, op zilveren schalen en besprenkeld met wijn opgediend worden aan de koning. Daarmee begint zijn zoektocht om aan dit lot te ontkomen.

Een vrolijk en humoristisch prentenboek voor kleuters vanaf 5 jaar.

(hardcover, groot formaat, 36p)

VAN 14,95 VOOR 5,00