menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Symptomatologie van de geschiedenis
Symptomatologie van de geschiedenis

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 31.00    ‹  geen verzendkosten!   

Zoals zich achter de mens, zoals we die fysiek kunnen waarnemen, een hoger wezen schuilgaat (dat noemen we ons 'ik'), zo gaat er ook achter wat we geschiedenis noemen iets schuil: een stroom van spiritualiteit waarin geestelijke wezens werkzaam zijn. Wie de geschiedenis -en daarmee de dieperliggende ontwikkelingen die ook in onze tijd gaande zijn - wil begrijpen, zal moeten proberen achter de historische feiten te kijken, zoekend naar de werkelijke ontwikkeling. In deze zeven voordrachten beschrijft Rudolf Steiner deze 'symptomatologische methode', natuurlijk aan de hand van een aantal historische ontwikkelingen in de geschiedenis van Europa. Met en nawoord van Frans Lutters.

(hardcover, genaaid, 296p)

In het licht van de schaduw
In het licht van de schaduw
Zicht op onze levensreis

Miny Potze · alles van deze auteur 

€ 17.50

Ouder worden: is dat langzaam de schemering in bewegen? De schrijfster ontdekte na haar pensionering van niet. Door het lezen van een aantal sprookjes kwam zij op een spoor waarin zij ontdekte dat het leven ook na je 70e nog niet klaar is - of hoeft te zijn. Er valt nog een heleboel te leren en te ontdekken, op een heel andere basis dan eerder in je leven.

Haar boek dient als een inspirerende wegwijzer om zelf ook actief en spiritueel vorm te geven aan deze levensfase.

(paperback, 219p)

Het mooiste van Nederland
Het mooiste van Nederland
Langs de fraaiste streken van de Lage landen

Monica Wesseling & Flip van Doorn · alles van deze auteur 

€ 7.90

Een uitgave met 60 wandel- en fietstochten, in mooie gebieden, verspreid over heel Nederland. Van elke tocht is een (globaal) kaartje opgenomen, en een artikel over de tocht: over de natuur, geschiedenis en meer. De tochten werden eerder gepubliceerd in Trouw. Bevat geen of weinig praktische informatie.

(paperback, 296p) Van 20,99 voor 7,90

Holland breien
Holland breien

Marja de Haan & Hilly van der Sluis · alles van deze auteur 

€ 24.95    ‹  geen verzendkosten!   

Breien met wol van Nederlandse schapen, dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn als je misschien denkt: wol van Nederlandse schapen is op zijn best een bijproduct dat in een ver land als isolatiemateriaal eindigt. Slechts een klein deel van de wol wordt (in het buitenland) gesponnen en is hier verkrijgbaar om te breien. Met die wol gingen de schrijfster aan de slag, en zo presenteren zij ook 17 werkstukken (van o.m. tassen, wanten, een muts, vesten en kussens), met patronen en duidelijke werkbeschrijvingen. Met foto's.

(hardcover, 112p)

Een dagje wandelen in Duitsland
Een dagje wandelen in Duitsland
13 wandelingen vlakbij Nederland

Elio Pelzers & henk Filippo · alles van deze auteur 

€ 6.90

Een aantrekkelijke uitgave waarin 12 rondwandelingen, niet ver over de grens in Duitsland zijn opgenomen, in grensstreek van Borkum (waddeneiland) tot Aken. Het gaat om wandelingen van 10 tot 22 kilometer, door een diversiteit van landschappen. Met een heldere routebeschrijving, kaartjes van de route, beschrijvingen van het landschap en bezienswaardigheden, adressen om onderweg neer te strijken. Enthousiasmerend!

(paperback met flappen, 11p, met vele afb. in kleur) Van 16,95 voor 6,90

Heidi
Heidi

Johanna Spyri · alles van deze auteur 

€ 6.90

Heidi groeit op in de Zwitserse alpen. Ze is een weeskind dat bij haar oude, niet zo vriendelijke opa leeft. Maar Heidi's levenslust verwarmt het hart van de oude man. In de bergen is ruimte en vrijheid, en Peter die elke dag de geiten op komt halen.

Het bekende verhaal, op een eigentijdse manier herverteld.

(hardcover, 168p) Leeftijd: ca 9 jaar

Van 16,99 voor 6,90

De paraplu
De paraplu

Ingrid & Dieter Schubert · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een heerlijk prentenboek dat veel kijkplezier zal opleveren. Een klein hondje wordt door een windvlaag meegevoerd in een rode paraplu - en maakt een verre reis door de lucht: over de oceaan, over Afrika, over de noordpool. In de vreemde landschappen zijn er dieren te zien: olifanten, krokodillen, een walvis, een ijsbeer, vliegende vissen, papegaaien en nog veel meer.

Het is een prentenboek zonder tekst: en toch valt er, als je samen kijkt, heel veel te vertellen en te ontdekken. Aan het einde van de verre reis brengt de wind het hondje weer thuis.

(hardcover, 34p) Kleuterleeftijd