menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - in ernstige omstandigheden

Mailing van ABC Boekenservice
Verzonden op 7 mei 2020

In ernstige tijden... is het zaak om weloverwogen te handelen. Gedachten en inzichten vormen - en in wat we doen de goede kant op bewegen.
Bij onze huisuitgeverij doen wij ons best om daarvoor bruikbaar 'materiaal' aan te bieden.
Deze uitgave is gisteren vers van de pers geleverd:

Tijdgenoot - in ernstige omstandigheden
Rudolf Steiner

Een samenstelling van fragmenten uit voordrachten van Rudolf Steiner. In die voordrachten besprak hij de ontwikkelingen van zijn tijd en legde daarbij diepere achtergronden en tendensen bloot. Wanneer wij vandaag door de waan van de dag heen zouden kunnen kijken, zouden wij zien dat veel ontwikkelingen die Rudolf Steiner beschreef, nu nog spelen, vele zelfs nog versterkt. Wij zien ook ontwikkelingen die in Rudolf Steiners tijd nog niet speelden - maar die hij toch aanduidde. - Zo krijgen wij een beeld van Rudolf Steiner als tijdgenoot, die ons veel inzicht biedt waarmee wij in ernstige tijden vooruit kunnen.
(paperback, 65p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

En deze nieuwe 'verschijning' gaat weer vergezeld van onze introductie-aanbieding:
wanneer u deze uitgave besteld krijgt u uw (gehele) bestelling zonder verzendkosten thuisgestuurd (binnen Nederland; onze klanten in het buitenland ontvangen € 2,00 korting op de verzendkosten). Deze aanbieding geldt tot en met dinsdag 12 mei a.s.


En hier nog even onze andere recente uitgaven die in coronatijd de moeite waard zijn:

Is ons afweersysteem nog gezond?
Vragen van een huisarts
Hans Albonico

In de loop van de 20e eeuw is een verschuiving aan de dag getreden: mensen worden anders ziek dan voorheen. Het aantal ziektes dat met infecties te maken heeft neemt af, maar dat leidt er toe dat het menselijk afweersysteem onvoldoende ‘oefent’ en verzwakt. Hier ligt ook een verband met het vaccineren tegen kinderziektes. Maar er speelt nog meer: “Angst en teleurstelling maken een mens bevattelijker voor het gevaar van besmetting.” - Feitelijk is het de wijze van denken en handelen in de geneeskunde die om bijstelling vraagt: om een holistisch beeld van de mens, en van vragen naar ziekte en gezondheid, te ontwikkelen.
In deze brochure geeft de auteur, die antroposofisch huisarts was, een voorzet.
(brochure, 32p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Gezondheid
voor mens en samenleving
Rudolf Steiner

De zorg voor onze gezondheid is een individuele zaak - maar raakt ook de samenleving. In de hoofdstroom van onze cultuur leeft echter een materialistische kijk op de mens en op zijn gezondheid. Wat betekent het precies wanneer er vanuit een materialistisch wereldbeeld naar ziekte en gezondheid wordt gekeken? En wat is er nodig om gezondheidsvraagstukken vanuit een geheel te overzien en te begrijpen?
Een voordracht met een actuele betekenis!
(brochure, 32p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Gedachten, kansen & perspectieven
in tijden van corona
John Hogervorst

In de loop van zijn leven kan de mens veel leren, soms (juist) ook in en door moeilijke tijden. Dat geldt vast en zeker ook voor de samenleving. De coronacrisis heeft een onthullend karakter: op allerlei gebieden is blootgelegd hoe wij wereldwijd met elkaar en met de aarde omgaan. Dit boekje biedt daarbij nadere stof tot overwegen: hoe kunnen wij werkelijk zien en begrijpen wat er in de wereld speelt - en welke kansen en perspectieven zijn ook blootgelegd om een andere, betere weg in te slaan?
(paperback, 72p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie


En nog enkele nieuwe antroposofische uitgaven:

Het groene kippenboek
Hoenders houden in dorp en stad
Alma Huisken

Zelf kippen houden? De schrijfster vertelt over haar ervaringen met kippen, en dat doet zij op een levendige en aanstekelijke manier. In het tweede deel beschrijft zij alles over het houden van kippen en wat daar voor nodig is. (softcover, genaaid, 325p, met afb. in kleur)
€ 26,95

klik hier voor meer informatie

Als spelen niet vanzelf gaat
Loïs Eijgenraam

Spelen is niet alleen leuk maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Sommige kinderen hebben moeite om tot spelen te komen, denk aan overactieve, getraumatiseerde of hoogbegaafde kinderen. Dit boekje bevat gezichtspunten en praktische aanwijzingen om deze kinderen ook 'aan het spelen te krijgen'.
(paperback, 128p)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie

Karmastudies 3
Rudolf Steiner

Negen voordrachten waarin de werking en betekenis van karma nader wordt beschreven. Thema's zijn onder meer:
Oud karma en nieuw karma / De betekenis van de planeten
Karmastudies in de historische ontwikkeling van de mensheid
Het karma van de Antroposofische Vereniging en de inhoud van de antroposofische beweging.
Hardcover, 278p, met een nawoord van Marianne de Nooij
€ 30,00

klik hier voor meer informatie


Hemelvaart en Pinksteren komen dichterbij...

Van Pasen naar Hemelvaart en Pinksteren
Zonnejaargroep

Een brochure over inhoud en achtergronden van Hemelvaart en Pinksteren. Ook met een beschrijving van volksgebruiken (dauwtrappen, de meiboom) en natuurlijk met liedjes, recepten en knutselideeën.
Een kleurige brochure (36p) om samen met kinderen zinvol te vieren.
€ 6,75

klik hier voor meer informatie

Pinksteren
Het feest van de vrije individualiteit
Rudolf Steiner

Drie voordrachten over de betekenis van het Pinksterfeest.
paperback, (67p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Laat mij het levenswater zoeken
Verhalen voor Pasen, Pinksteren en Sint-Jan
Ineke Verschuren

Een verzameling van 40 sprookjes, verhalen en legenden voor de periode van de lente tot in de zomer. De verhalen zijn gegroepeerd per jaarfeest en voor ieder verhaal is aangegeven voor welke leeftijd het geschikt is.
Gebonden, 264 pagina’s.
Leeftijd: van 5 tot 14 jaar)
€ 23,50

klik hier voor meer informatie

De hemelvaart van Christus - onbekend - € 1,00
klik hier voor meer informatie
 

Christus Hemelvaart - Fra Angelico - € 1,10
klik hier voor meer informatie
 

Duif - onbekend - € 1,10
klik hier voor meer informatie

Pinksterroos - Ernst Kreidolf - € 1,10 
klik hier voor meer informatie

HALVE PRIJZEN:
Uitgeverij Pentagon halveert de prijzen van drie mooie 'Steiner-uitgaven':
 

De opstanding van de geest
De Rozenkruisers - Pasen als mysteriegebeuren
Rudolf Steiner

Zes voordrachten die Rudolf Steiner direct na de Weihnachtstagung (1923/1924) hield en waarin hij uitvoerig sprak over de mysteriescholing uit de middeleeuwen. de beweging van de Rozenkruisers en de moderne inwijding. Daarbij vier voordrachten uit april 1924 over de betekenis van Pasen.
Gebonden uitgave, met noten, aantekeningen, nawoord en met kleurenillustraties (bordtekeningen) (266 pagina’s). (GA 233a)
AFGEPRIJSD: VAN 31,00 VOOR 15,50
€ 15,50

klik hier voor meer informatie

Opvoeding en moderne kultuur
Methodiek en didaktiek van de vrijeschool
Rudolf Steiner

14 voordrachten en vragenbeantwoordingen die Rudolf Steiner in 1923 in Engeland hield. De voordrachten waren toegespitst op zijn Engelse toehoorders en waren direct en praktisch gericht. Waarom is in de moderne tijd een nieuwe kijk op opvoeding nodig? Hoe kan een eigentijdse opvoedingsmethode er uit zien? Wat is het fundament van de Vrije School? Wat betekent deze nieuwe opvoedingsmethode voor de samenleving? Rond deze vier vragen concentreren zich de voordrachten. Gebonden uitgave, 397 pagina’s. (GA 307)
VAN 34,00 VOOR 17,00
€ 17,00

klik hier voor meer informatie

Antroposofie in drie stappen
Filosofie, kosmologie, religie, denken, voelen, willen
Rudolf Steiner

Een korte schets van de antroposofie. Hoe kunnen filosofie, kosmologie en religie door de antroposofische geesteswetenschap verrijkt worden? Daarnaast bevat dit boek een beschrijving van de kwaliteiten van denken, voelen en willen en het oefenen om je bewustzijn te verruimen.
Met een nawoord van Ed Taylor.
(gebonden, 103 pagina’s)(GA 25)
AFGEPRIJSD: VAN 22,00 VOOR 11,00
€ 11,00

klik hier voor meer informatie


Kinder- en jeugdboeken; oud en nieuw door elkaar

Kuiken en Muis op stap
Loek Koopmans

In het drukke kippenhok zoekt moeder Kip naar lekkere hapjes, de haan pikt naar graankorrels en Kuiken kijkt verbaasd naar het mooie gladde witte ei. Wat zou daar in zitten? Plotseling verschijnt er een muis in het kippenhok, maar als hij even later naar buiten kruipt, gaat Kuiken hem vlug achterna en gaan ze samen op stap. Wat een geluk dat Muis alles weet over de dieren die ze tegenkomen. Als ze in de schemer een poes ontmoeten rennen ze snel naar het veilige kippenhok. Daar wacht een verrassing! Uit het gladde witte ei kruipt een klein kuikentje! Een nieuw vriendje om mee op stap te gaan! De aquareltechniek van Loek Koopmans is zorgvuldig opgebouwd uit vele lagen, waardoor rijke kleuren ontstaan. Hierdoor vinden zijn prenten aansluiting bij de belevingswereld van kleine kinderen.
Vanaf 3 jaar. (Gebonden. 24 pagina’s) VAN 13,95 VOOR 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Noach’s Ark
Francesca Crespi

Een prachtig pop-up boek: in zes driedimensionale ’platen’ wordt het verhaal van Noach en de ark getoond en op een eenvoudige manier verteld. Met ’schuifjes’, ’draaidingetjes’ en andere vondsten die dit tot een heel bijzonder boek maken.
Voor kleuters.
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Het complete boek van de bloemenkinderen
Cicely Mary Barker

Deze verzorgde uitgave bevat alle acht afzonderlijke Bloemenkinderen-boekjes: de vier deeltjes over de seizoenen en de bloemenkinderen van de tuin, van de wegkant, van de bomen en het alfabet van bloemenkinderen.
Met de rijmpjes en de prachtige illustraties een heerlijk boek om bij weg te dromen... - voor jong en oud.
(groot formaat, hardcover, 189p)
€ 25,99

klik hier voor meer informatie

Een wereld van gebeden
Elena Gomez en Jeremy Brooks

Prentenboek met verzameling van gebeden (ochtendgebeden, maaltijdgebeden, avondgebeden) uit de hele wereld. (gebonden, 34 pagina’s)
Van 13,90 voor 5,00
Leeftijd: ca 8 jaar
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Mijn eerste natuurboek
Camilla de la Bedoyere

Een prachtig (en heel groot) boek vol kleurrijke afbeeldingen uit de natuur, met korte informatieve teksten en vier herbruikbare speurkaarten. Over bloemen, bomen, zaden; insecten, beestjes in de vijver; over vogels, eieren en kuikens; over nachtdieren, familieleven bij dieren - en veel meer.
(hardcover, genaaid, 64p) Leeftijd: ca 9 jaar
€ 16,95

klik hier voor meer informatie

De gevangen goochelaar
Anthony Read

Sfeervol verhaal over de Baker Street Boys, een clubje kinderen dat verzeild raakt in spannende avonturen. In dit tweede deel ontdekken ze dat Marvin de goochelaar snode plannen heeft met zijn assistente. Sherlock Holmes is niet in de buurt, daarom zullen de Baker Street Boys deze zaak moeten oplossen.
(gebonden, 168 pagina’s) Van 11,50 voor 4,50
€ 4,50

klik hier voor meer informatie

De val van de Vredeborch
Thea Beckman

Een historisch jeugdroman van meesterverstelster Thea Beckman. Hoofdpersonen zijn Jan van Leemputte en zijn vrouw Catharina, die leven in Utrecht ten tijde van de beeldenstorm en de inquisitie. Het Spaanse leger van hertog Alva versterkt de Vredeborch en de strijd met Nederlandse 'opstandelingen' verhevigt zich. Het leven in oorlogstijd wordt steeds zwaarder en de bevolking smacht naar het einde van de strijd.
(hardcover, 344p) Leeftijd: ca 12 jaar
€ 16,95

klik hier voor meer informatie


In onze afdelingen Buitenlandse boeken...
staan nu 3286 titels...
teveel om te laten zien.

Pfingsten
Bildmappen zu den Jahresfesten
Brigitte Barz

Das Miterleben des Jahreslaufs in seiner Prägung durch die christlichen Feste wird von vielen Menschen als ein Element sinnerfüllter Lebensgestaltung empfunden. Besonders für Eltern mit Kindern gehört das bewußte Feiern der Jahresfeste zu den Grundlagen einer christlichen Familienkultur. Dabei spielt die Kunst eine bedeutende Rolle: Im regelmäßigen, vertiefenden Betrachten großer Kunstwerke können sich die zentralen Motive der jeweiligen Festeszeit auf lebendig- anschauliche Weise erschließen.
(paperback, p. 20)
€ 21,90

klik hier voor meer informatie

HIER KUNT u verder kijken...