menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Bezonnen verder

Mailing van ABC Boekenservice
Verzonden op 21 april 2020

Uit ervaring weten wij: in moeilijke omstandigheden worden wij beproefd. Wij worden op onszelf teruggeworpen; wij zijn op elkaar aangewezen. En dat is niet altijd aangenaam of fijn. Maar tegelijkertijd worden we in dergelijke omstandigheden 'uitgenodigd' om door de problemen heen ook datgene te ontdekken wat van betekenis is en wat we kunnen meenemen, de toekomst in.
We hopen dat u gezond bent - en dat u in de huidige periode veel betekenis kunt opdiepen!

Zou het op een soortgelijke manier ook zo kunnen werken met de mensheid? Zouden we van de huidige coronacrisis veel kunnen leren; het betekenisloze kunnen onderscheiden van het betekenisvolle - en naar de toekomst meenemen wat van waarde is? 
Een grondige bezinning over de manier waarop de dingen in de wereld tot aan de coronacrisis gingen - over vragen van ziekte en gezondheid, over hoe we omgaan met de aarde, over de 'bijwerkingen' van de wereldeconomie, over een eerlijke verdeling van welvaart - lijkt ons niet overbodig. 
Werkelijk bezinnen - en dan verder naar een nieuwe toekomst.


Bij onze huisuitgeverij verscheen een actuele nieuwe uitgave:

Gedachten, kansen & perspectieven
in tijden van corona
John Hogervorst

In de loop van zijn leven kan de mens veel leren, soms (juist) ook in en door moeilijke tijden. Dat geldt vast en zeker ook voor de samenleving. De coronacrisis heeft een onthullend karakter: op allerlei gebieden is blootgelegd hoe wij wereldwijd met elkaar en met de aarde omgaan. Dit boekje biedt daarbij nadere stof tot overwegen: hoe kunnen wij werkelijk zien en begrijpen wat er in de wereld speelt - en welke kansen en perspectieven zijn ook blootgelegd om een andere, betere weg in te slaan?
(paperback, 72p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

TOT EN MET ZONDAG A.S.:
krijgt u uw bestelling (binnen Nederland) zonder verzendkosten thuis gestuurd indien u deze titel bestelt. (Onze klanten buiten Nederland krijgen € 2,00 korting op de verzendkosten).


Andere nieuwe uitgaven:

Posthumanisme
Over de toekomst van de mens
Mieke Mosmuller

In de vorm van gesprekken gaat de schrijfster in op de essentiële vraag die in onze tijd in en door allerlei (technologische) ontwikkelingen gesteld wordt, namelijk de vraag naar de toekomst van de mens. Enerzijds tendeert die ontwikkeling in de richting van een komende 'machinemens', een versmelting van mens, technologie en algoritmes. Daarmee wordt een appel gedaan een andere ontwikkeling aan te gaan: die naar de vrije mens.
(paperback met flappen, 261p)
€ 24,90

klik hier voor meer informatie

Rudolf Steiner
Stichter van een nieuwe cultuur
Hans Stolp

Vanuit zijn eigen ervaring en verbinding met diens werk beschrijft Hans Stolp Rudolf Steiner als de stichter van een nieuwe cultuur. Steiner liet, in en voor allerlei levensgebieden, zien hoe de geest ervaarbaar is in en door al het materiële - en bood daarmee daadwerkelijk het fundament voor het oprichten van een nieuwe cultuur. Tot die nieuwe cultuur behoort ook het gebied van het esoterisch christendom.
(hardcover, 259p)
€ 16,50

klik hier voor meer informatie


Bezinnen...

Individu en levenslijn
De rode draad in de levensloop
Mathias Wais e.a.

Over levenscrises, ontwikkelingsmogelijkheden en werken aan je biografie. (168 pagina’s) Teksten van Mathias Wais, Michaela Glöckler en Henning Köhler.
(Paperback, 168 pagina’s) VAN 19,90 VOOR 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Verkwikkender dan licht
De werkzaamheid van Christus in ontmoeting en gesprek
Margarete van den Brink

In het ontmoeten en in gesprek gaan met de andere mens kan een bron van kracht opwellen; het is de Christuskracht die kan stromen waar mensen open staan om het hogere in elkaar te ontmoeten. Dit fijnzinnig geschreven boek beschrijft hoe we tot deze nieuwe gespreks- en ontmoetingscultuur kunnen komen.
(paperback, 121 pagina’s)
€ 14,75

klik hier voor meer informatie

Economische schetsen
Christopher H. Budd

”Niets is meer oneconomisch dan niet te weten wat economie is.”
De moderne economie en de praktijken van de financiële wereld beïnvloeden het lot van de gehele mensheid en bedreigen de toekomst van de aarde. De twijfel over de inrichting van de economie en de rol van het geld groeit. Maar waar groeit het inzicht in een gezonde economie en een vruchtbare rol voor het geld?
Dit boekje biedt een andere benadering van de economie en een heldere blik op de vruchtbare rol die wij het geld kunnen geven. Het biedt de basis voor een economie die werkelijk dienstbaar is aan de mens.
(paperback, 73 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Transhumanisme
en de toekomst van het mens-zijn
Dieter Hammer e.a.

Er is een sterke ontwikkeling gaande die de mens technologisch wil 'verbeteren'. daarin komt ook de visie tot uitdrukking dat de mens niet meer is dan een 'dataverwerker' - en dus voor verbetering vatbaar. De voortschrijdende technologie mag misschien in veel opzichten praktisch en gemakkelijk zijn, maar draagt ook als gevaar in zich dat we uit het oog verliezen wat het mens-zijn in essentie betekent. Vijf auteurs (Dieter Hammer, Diederick Sprangers, Jesse Mulder, Frank Storm en Arie Bos) laten zien hoe wij vanuit een spiritueel mensbeeld deze ontwikkeling tegemoet kunnen treden.
(paperback, 182p)
€ 16,00

klik hier voor meer informatie

Beter!
21 opstellen voor de wereld van morgen
Rudolf Steiner

Deze bundel bevat 21 door Rudolf Steiner geschreven artikelen waarin hij, naar aanleiding van de actuele gebeurtenissen in de jaren na de eerste wereldoorlog, doordringt tot de kern van wat nodig is om tot een samenleving te komen waarin mensen zich in vrijheid kunnen ontwikkelen; waarin democratie geen wassen neus maar werkelijkheid is en waarin de economie dienstbaar is aan de mens, in plaats van andersom. De teksten zijn van een verbluffende actualiteit en kernachtigheid en maken duidelijk wat er nodig is om aan een betere wereld mee te bouwen.
(paperback, 166 pagina’s)
€ 17,50

klik hier voor meer informatie


DRIE UITGAVEN VAN UITGEVERIJ CHRISTOFOOR TIJDELIJK IN PRIJS VERLAAGD:
(tot en met 30 april a.s.)

Olga da Polga
Eén kleine cavia en heel veel trammelant
Michael Bond

ACTIEPRIJS TOT EN MET 30 APRIL A.S.: Van 22,95 voor 12,50
Een fantasievol boek over de avonturen van een kleine cavia, Olga da polga, die door de familie Zaagsel is gekocht en nieuwe vrienden maakt met een kat, een egel en een schildpad.
Olga is bepaald niet op haar mondje gevallen en heeft altijd het hoogste woord. Ze geniet van de aandacht als ze haar vrienden overspoelt met een bonte reeks van avontuurlijke verhalen. Zou dat allemaal waar zijn?
(hardcover, genaaid, 176p, vol illustraties in kleur) Leeftijd: 6+
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

De moestuin van Sophie
Gerda Muller

ACTIEPRIJS TOT EN MET 30 APRIL A.S.: van 14,95 voor 9,95
Een prentenboek met illustraties van Gerda Muller over (moes)tuinieren en alles wat daarbij komt kijken. Zowel de zaadjes, plantjes als ook de insecten en de seizoenen worden bij dit boek betrokken.
(Gebonden, 32 pagina’s) Leeftijd: 4+
€ 9,95

klik hier voor meer informatie

De geheime tuin
(collectors item / luxe editie)
Frances Hodgson Burnett

ACTIEPRIJS TOT EN MET 30 APRIL A.S.: van 24,95 voor 15,00
De bekende klassieker waarin Mary Lennox een geheime tuin ontdekt waarin ze vele avonturen beleeft. Deze uitgave op groot formaat is prachtig geïllustreerd door Inga Moore. Voorlezen vanaf 9 jaar, zelf lezen vanaf 10 jaar.
(Gebonden, 279 pagina’s)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie


En nog wat fijne afgeprijsde titels:

Een boot voor de dieren
Marianne Dubuc

Het regent, en regent, en blijft maar regenen. De dieren weten niet waar ze nog heen kunnen om droog te blijven. Dan komt er een vriendelijke meneer aangevaren met een grote boot. De dieren mogen allemaal aan boord. De lange reis over water is niet alleen maar leuk. Sommige dieren worden zeeziek, anderen hebben te weinig ruimte. maar op een dag brengt een duif goed nieuws.
Het verhaal van Noach en zijn ark, op een vrolijke manier verbeeld.
Een extra dik kartonboekje voor peuters en jonge kleuters, 96p. Van 14,99 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

De favorieten van Arne & Carlos
Met 15 nieuwe patronen
Arne & Carlos

Deze uitgave op groot formaat bevat 85 breipatronen van het Noorse duo Arne & Carlos, waaronder kledingstukken, popjes, kerstballen, paaseieren en nog veel meer.
(hardcover, genaaid, 264p, vol kleurenfoto's) Van 22,50 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Ware vrede
Oefeningen in geweldloosheid
Thich Nhat Hanh

Met jezelf en met anderen omgaan vanuit inzicht, begrip en mededogen - daar valt heel veel bij te winnen. De auteur geeft aan de hand van ervaringen en oefeningen handvatten om om te gaan met gevoelens van angst, teleurstelling, machteloosheid e.d. - om in jezelf en in het leven met andere tot echte vrede te komen.
(paperback, 238p)
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Mondriaan
Uit de natuur
Marcel van Ool

Prachtig verzorgde uitgave waarin de schrijver de weg beschrijft die Mondriaan aflegde: als schilder van natuur en landschap naar de abstractie. Daarbij heeft hij de plekken bezocht die Mondriaan schilderde, en zoekt hij naar de spiritualiteit in het werk en de gedachten van Mondriaan.
(Hardcover, genaaid, linnen band met stofomslag en 48 afb. in kleur)
Van 26,99 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie


Voor de kinderen:

Binke en de ballon
Jennine Staring

Lucas en zijn hond Binke zijn onafscheidelijk. Maar op een dag ziet Lucas een rode ballon door de lucht zwieren. Binke wil de ballon pakken en rent er achteraan. De ballon danst en dwarrelt door de lucht, over het veld, door het bos, steeds verder. En Binke rent er achteraan! zal hij nog terugkomen? Lucas wacht en wacht...
Een mooi verzorgd prentenboek met relatief veel (eenvoudige) tekst waarin een verhaal met een diepere laag over trouw en vriendschap wordt verteld.
(gebonden, 24 pagina’s) Kleuterleeftijd
VAN 13,95 VOOR 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Een dik jaar Julia en Ot
Elle van Lieshout & Erik van Os

Supereigenwijs zijn ze, zoals iedere kleuter: Julia en Ot, zus en broer. In speelse verhaaltjes over dagelijkse voorvallen die iedere ouder bekend voor zullen komen, beleven we ruim een jaar uit hun leven.
Heerlijke voorleesverhalen voor kleuters, geïllustreerd door Sandra Klassen.
(Hardcover met stofomslag, genaaid, groot formaat, 195)
€ 19,95

klik hier voor meer informatie

Karel Klus en Boris de hond
George Johansson

Karel Klus is een dag van huis en zijn hond Boris kan niet mee. Als Karel weg is gaat Boris opruimen. Hij wil Karel verrassen. En zo is Boris druk bezig. Met de afwas, hout halen, het bed opmaken en alles wat hij Karel altijd ziet doen. En in gedachten ziet hij al hoe blij Karel zal zijn als hij terug komt...
Maar kan een hond wel alles dat een mens kan? Zal Karel echt blij verrast zijn als hij vanmiddag terug komt?
(gebonden, 40 pagina’s) Leeftijd: 5 tot 7 jaar.
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Kersenhemel
Jef Aerts & Sanne te Loo

Sommige vrienden zijn veel meer dan vrienden.
Ze groeien als tweelingkersen aan hetzelfde steeltje.
Een prentenboek (leeftijd 5 tot 8 jaar) met een bijzonder verhaal over de vriendschap van Adin en Dina. Samen plukken ze kersen, planten overal kersenpitten - maar als Adin's moeder weer naar de stad trekt zien Adin en Dina elkaar niet meer en wordt het leven grauw. Als de lente aanbreekt zien ze elkaar weer.
Een heerlijk sfeervol verhaal, mooi geïllustreerd, over vriendschap.
(hardcover, genaaid, 46p)
€ 18,50

klik hier voor meer informatie

De bossen in
Dwaal door onze groene wereld
Christiane Dorion

Een heerlijk boek (op heel groot formaat) waarin van alles te zien en te lezen is over de natuur. over bossen en bomen door de seizoenen heen, en natuurlijk over alles wat daar leeft. Met korte informatieve teksten en heel veel illustraties: je zult niet snel uitgekeken raken!
Een fijn boek om samen met de kinderen te bekijken en eindeloos in te bladeren, vanaf 7 jaar.
(hardcover, gebonden, 63p)
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

Het verhaal van Tracy Beaker
Jacqueline Wilson

Een levendig geschreven verhaal: het verhaal van Tracy Beaker die in een weeshuis zit. Daar wacht ze op haar moeder en ondertussen gelden daar al die regeltjes waaraan ze zich moet houden - en dat valt voor Tracy niet mee.
(hardcover, 125 pagina’s, met tekeningen in zwartwit)
Vanaf 9 jaar Van 13,99 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Als de sterren zingen
Tonke Dragt

Uit haar verhalenarchief stelde Tonke Dragt zelf deze uitgebreide verzameling samen. Tientallen verhalen, door de schrijfster ingedeeld in o.a. Sprookjes & vertellingen / Raadselverhalen / Sagen, mysteries & avontuur / Nachtverhalen.
De verhalen zijn prachtig geïllustreerd met eigen werk (tekeningen, schilderingen, collages) en bij veel verhalen vertelt Tonke Dragt over hoe zij ontstonden.
(genaaid, gebonden, 462p, met illustraties in kleur en ZW). Leeftijd: variërend, vanaf 8 jaar tot ca 14 jaar.
€ 34,99

klik hier voor meer informatie