menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Bemoediging

Mailing van ABC Boekenservice
Verzonden op 31 maart 2020

Wonderlijk hoe wij nu vanwege de coronacrisis in omstandigheden leven die wij ons enkele weken terug nauwelijks hadden kunnen voorstellen. 
Er valt veel over die crisis te zeggen. Dat gaan we hier niet ook nog eens doen. Voor wie er nieuwsgierig naar zou zijn: onze gedachten over de coronacrisis in een ruimer kader hebben we een plekje gegeven op de website van het tijdschrift Driegonaal.

Voor ieder van ons geldt dat we, heel direct in ons dagelijks leven, te maken hebben met de gevolgen van de crisis. Daar hebben we te maken met veranderingen in ons levenspatroon, met vragen rond ziekte en gezondheid, met de onophoudelijke stroom van informatie, met alle gevoelens die hierdoor opgeroepen kunnen worden, met het omgaan met elkaar en met onszelf.

Positief gedacht: we worden opgeroepen de moed van de aartsengel Michaël in onszelf aan te spreken.
Die michaëlische moed kan ons helpen om te doen waartoe de huidige crisis ons uitnodigt: ons te bezinnen op alle aspecten van het leven. Om uit de huidige omstandigheden te ontlenen wat daaruit ontnomen kan worden als vruchtbaar inzicht en wilskrachtig voornemen. 

Een klein cadeautje bij uw bestelling (tot en met 12 april):
een kaart met een afbeelding van Michaël:

 

In onze huisuitgeverij hebben we de afgelopen week gewerkt aan het klaar maken van twee nieuwe minibrochures, die beide een link hebben met de coronacrisis. Elk vanuit een andere invalshoek bieden zij gezichtspunten over gezondheid, die van mens en samenleving:

Is ons afweersysteem nog gezond?
Vragen van een huisarts
Hans Albonico

In de loop van de 20e eeuw is een verschuiving aan de dag getreden: mensen worden anders ziek dan voorheen. Het aantal ziektes dat met infecties te maken heeft neemt af, maar dat leidt er toe dat het menselijk afweersysteem onvoldoende ‘oefent’ en verzwakt. Hier ligt ook een verband met het vaccineren tegen kinderziektes. Maar er speelt nog meer: “Angst en teleurstelling maken een mens bevattelijker voor het gevaar van besmetting.” - Feitelijk is het de wijze van denken en handelen in de geneeskunde die om bijstelling vraagt: om een holistisch beeld van de mens, en van vragen naar ziekte en gezondheid, te ontwikkelen.
In deze brochure geeft de auteur, die antroposofisch huisarts was, een voorzet.
(brochure, 32p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Gezondheid
voor mens en samenleving
Rudolf Steiner

De zorg voor onze gezondheid is een individuele zaak - maar raakt ook de samenleving. In de hoofdstroom van onze cultuur leeft echter een materialistische kijk op de mens en op zijn gezondheid. Wat betekent het precies wanneer er vanuit een materialistisch wereldbeeld naar ziekte en gezondheid wordt gekeken? En wat is er nodig om gezondheidsvraagstukken vanuit een geheel te overzien en te begrijpen?
Een voordracht met een actuele betekenis!
(brochure, 32p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie


P A S E N

Pasen
Zonnejaargroep

De brochures in de reeks ABC Jaarfeesten geven inhoud, achtergrond en tips voor het vieren van de jaarfeesten, thuis of op school. In dit deeltje onder meer: De stille week van dag tot dag; liedjes (Palmpasen en Pasen), de legende van de paashaas, recepten en knutselideeën.
(brochure, rijk geïllustreerd, 36p)
€ 6,75

klik hier voor meer informatie

Pasen
Het mysterie van dood en opstanding
Rudolf Steiner

Deze uitgave bevat drie voordrachten over Pasen, waarin het o.a. gaat over de verbinding van Pasen met voor-christelijke stromingen; het mysterie van de opstanding en het overwinnen van de dood; de Goede Vrijdagstemming.
(paperback, 74 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Michaël en het mysterie van Golgotha
Rudolf Steiner

Michaël is de leidende aartsengel van het tijdperk waarin wij nu leven. In deze voordrachten bespreekt Rudolf Steiner de taak die Michaël ten tijde van het oude testament vervulde en diens opgave in relatie tot de Christus en het begrijpen van het mysterie van Golgotha.
(paperback, 48 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Opstanding
Rudolf Steiner

Een voordracht over wat opstanding is. Juist in onze tijd is niet alleen een innerlijke opstanding noodzakelijk - maar ook een opstanding te midden van de neerwaartse krachten die in onze beschaving werken.
(paperback, 37 pagina’s)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

De opstanding van de geest
De Rozenkruisers - Pasen als mysteriegebeuren
Rudolf Steiner

Zes voordrachten die Rudolf Steiner direct na de Weihnachtstagung (1923/1924) hield en waarin hij uitvoerig sprak over de mysteriescholing uit de middeleeuwen. de beweging van de Rozenkruisers en de moderne inwijding. Daarbij vier voordrachten uit april 1924 over de betekenis van Pasen.
Gebonden uitgave, met noten, aantekeningen, nawoord en met kleurenillustraties (bordtekeningen) (266 pagina’s). (GA 233a)
€ 32,00

klik hier voor meer informatie


ROND PASEN IN ONZE KAARTENAFDELING

Paaseieren - Ernst Kreidolf - € 1,10
klik hier voor meer informatie
 

De gekruisigde - Ninetta Sombart - € 1,10
klik hier voor meer informatie
 

De opgestane Christus - Anoniem - € 1,10
klik hier voor meer informatie
 

en KLIK HIER

voor meer kaarten in Paasstemming


LEKKER BUITEN BEZIG
 

Natuurlijk tuinieren - Gezond leven
Lucas Slager

Zelf (een deel van) je voedsel verbouwen? Dit boekje geeft eenvoudige en zeer praktische adviezen om zelf biologische groenten te telen.
"Door zelf een deel van je voedsel te verbouwen en je energie en liefde erin te stoppen, neem je verantwoordelijkheid voor je fysieke en geestelijke gezondheid. Eet bewust, leef bewust: het geeft veel energie en je bent veel gezonder!"
(hardcover, met afb. in kleur, 76p)
€ 9,00

klik hier voor meer informatie

Hoera, wij hebben een tuin!
Gerda Muller

Een heerlijk prentenboek/verhaal: het huis waar Anna en Benjamin net wonen heeft een prachtige tuin. In dit verhaal maken zij, samen met de buurjongen, een jaar lang mee wat er in de tuin gebeurt. Met prachtige afbeeldingen waarop heel veel te zien is, met recepten en tips om zelf groenten of kruiden te kweken. Een inspirerend boek voor kinderen van zes jaar en ouder.
(gebonden, groot formaat, 40 pagina’s)
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

De dynamische tuin
een praktische weg naar bewustwording
Guurtje Kieft

Het werken in je tuin, met de aarde en de planten, is een weg waarlangs je je bewust kan worden van het grote geheel, inclusief de niet-aardse, spirituele wereld, waarvan de mens deel uitmaakt. Dit boek zet alles dat in de tuin gebeurt in een breder perspectief, en is tegelijkertijd heel praktisch: met de voeten op de grond. Het laat je ook zien hoe je composteert, een moestuin beheert, fruit of kruiden teelt - en meer. Een inspirerende uitgave!
(groot formaat, hardcover, genaaid, met vele kleurenfoto's en register)
€ 19,50

klik hier voor meer informatie

De moestuin van Sophie
Gerda Muller

Een prentenboek met illustraties van Gerda Muller over (moes)tuinieren en alles wat daarbij komt kijken. Zowel de zaadjes, plantjes als ook de insecten en de seizoenen worden bij dit boek betrokken.
(Gebonden, 32 pagina’s) Leeftijd: 4+
€ 14,50

klik hier voor meer informatie

Permacultuur in je moestuin
Christopher Shein

Permacultuur betekent: met de natuur méé werken en zo veel mogelijk inspelen op de processen van de natuur zelf. Dit boek is de eerste uitgave waarin de principes van de permacultuur echt zijn aangepast aan de Nederlandse omstandigheden. Het geeft een gedegen inleiding inde beginselen van permacultuur en biedt alle informatie over het aanleggen en onderhouden van een moestuin gebaseerd op permacultuur.
Paperback, 264 pagina’s, met veel afbeelding in kleur en ZW en register.
€ 29,95

klik hier voor meer informatie

Wilde venkel & rabarber
en andere culinaire geneugten uit de volkstuin
Caroline Zeevat en Ans Withagen

Een inspirerend en kleurrijk boek voor wie graag in de moestuin bezig is en iets lekkers en origineels wil doen met alles wat daar groeit.
Het boek volgt de maanden van het jaar, vetelt over wat op dat moment in de moestuin moet gebeuren én wat je kunt maken van wat er op dat moment groeit.
Met tips en aanwijzingen en heel veel recepten.
VAN 18,95 VOOR 7,90

klik hier voor meer informatie

Zie zo zaai je!
Annelie Johansson

De hele kringloop: van het zaaien van een plantje tot het oogsten en verzamelen van nieuw zaad voor het volgende seizoen, wordt in deze uitgave op een toegankelijke manier verteld en getoond. Heldere korte teksten, aanstekelijke foto’s en illustraties maken dat je zin krijgt om aan de slag te gaan - in de tuin, op het balkon of in een grote pot met aarde.
Dit boek is het werk van de medewerkers van een biologisch-dynamische bezoekerstuin in Zweden en is zeer geschikt om samen met kinderen de handen uit de mouwen te steken.
(hardcover, 75p)
€ 14,95

klik hier voor meer informatie


AFGEPRIJSDE KINDER- en JEUGDBOEKEN

De zandolifant
Sanne Dufft en Rinna Hermann

Lekker spelen in de zandbak, maar het leukst is dat natuurlijk als je niet alleen speelt. Tijn tekent een olifant in het zand, en valt even in slaap. Als hij wakker wordt...is er een olifant van zand die maar wat graag met Tijn spelen wil. Samen beleven ze een prachtig avontuur.
(prentenboek, 28 pagina’s) Kleuterleeftijd
Van 13,95 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Haasje Repje
Bette Westera & Sylvia Weve

Haasje Repje rent met zijn lenige lijf door bos en wei en strand. In twaalf verhalen, geschikt om voor het slapen gaan voor te lezen, beleeft hij kleine avonturen met allerlei dieren die hij tegenkomt.
(hardcover, 64p) Geïllustreerd door Sylvia Weve
Kleuterleeftijd
Van 15,99 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Het krantengeheim
Martin Widmark en Helena Willis

Het eerste deel van de avonturen van Detectivebureau Lars en Maja. Ze gaan op zoek naar de schrijver van gemene krantenartikelen over inwoners van het dorp waar ze wonen. Dat levert spannende en komische avonturen op.
In eenvoudige woorden geschreven - maar toch heerlijk om te lezen.
Gebonden, met illustraties en CD waarop het verhaal wordt voorgelezen, 92 pagina’s
Vanaf 7 jaar
(Van 14,95 voor 5,00)
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Veel gedoe om niks
William Shakespeare

Hero en Claudia zijn verliefd op elkaar en niets lijkt hun huwelijk in de weg te staan. Maar er is iemand die een gemeen plan bedenkt om hun geluk te verhinderen.
Shakespeare’s komedie wordt in dit boek met veel gevoel voor het origineel naverteld en is daarmee geschikt gemaakt voor kinderen van 10 jaar en ouder.
(prentenboek, 44 pagina’s) Van 14,95 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

De nachtdanser
Over een pelgrimstocht die 21 jaar duurde
André Nuyens

Een prachtige vertelling over een twaalfjarige jongen die verliefd wordt op de voor hem onbereikbare dochter van de landheer. In het geheim blijven ze elkaar zien maar dat laat de landheer niet op zich zitten. Zo volgt er een avontuurlijke en langdurige reis die onder meer naar West-Afrika, Jeruzalem en Santiago de Compostela voert.
(hardcover, 232p) Leeftijd: 11+
VAN 15,45 VOOR 5,00

klik hier voor meer informatie

De guillotine
Simone van der Vlugt

Historische jeugdroman die zich afspeelt in Parijs ten tijde van de Franse Revolutie. Sandrine, van adellijke afkomst, wordt opgenomen in een eenvoudig gezin nadat haar familie is vermoord. Als op een dag de zoon van een pachtboer van haar vader opduikt wordt Sandrine zelf de inzet van een verbeten strijd.
(gebonden uitgave, 216 pagina’s) Vanaf 12 jaar
€ 6,90

klik hier voor meer informatie


En ook nog afgeprijsd...

Over de regenboog
Janneke Schenk

- Regenbogen en andere lichtverschijnselen aan de hemel, natuurkundig verklaard voor iedereen -
De regenboog is een wonderlijk verschijnsel dat we aan de hemel kunnen zien - en stille verwondering oproept als we er goed naar kijken. In deze verzorgde uitgave op klein formaat, lees je alles wat er, vanuit het gezichtspunt van de moderne natuurkunde, over regenbogen en andere lichtverschijnselen aan de hemel bekend is. Geïllustreerd met veel mooie foto's, heldere schema's en duidelijke uitleg.
(hardcover, genaaid, met leeslint) Van 15,00 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Divine surprise!
Het vrouwelijke in God
Othmar Keel

Deze uitgave bevat alle tentoongestelde werken van de tentoonstelling Divine Surprise - Het vrouwelijke in God. Na een inleiding, op zoek naar het antwoord op de vraag: wanneer en waarom is het vrouwelijke aspect uit de het goddelijke verdwenen? - worden alle objecten uit de betreffende tentoonstelling afgebeeld, met een korte, heldere beschrijving van hun betekenis. Daarmee geeft het boek een prachtig beeld van het goddelijk-vrouwelijke in vele culturen.
(paperback, groot formaat, 144p) Van 19,50 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Opvoeden en onderwijzen als sociale opgave
Rudolf Steiner

Over het sociale ideaal van de antroposofische pedagogiek en over de vraag wat er nodig is om aan en met dit ideaal te werken. Het begin ligt in sociale kwaliteiten die een kind zou moeten leren zoals het leert optellen of aftrekken. (163 pagina’s)
€ 7,50

klik hier voor meer informatie

Van holbewoner tot stadsmens
12.000 jaar cultuurgeschiedenis
Edy de Munck

Hoe heeft het menselijk bewustzijn zich door de tijd heen ontwikkeld? Hoe de mens zichzelf, de wereld om zich heen en de wereld van de goden beschouwt, drukt zich steeds uit in de manier waarop de mens zijn leven en zijn omgeving vorm geeft. Architectuur, verhalen of kunstuitingengetuigen daarvan.
In dit boek beschrijft Edy de Munck hoe de mens zich door de tijd heen ontwikkelde tot een zelfstandig denkend wezen; welke betekenis de komst van Christus daarin heeft en datgene wat de toekomst van de mens vraagt.
(paperback, 32 kleurenafbeeldingen, 191 pagina’s) Van 19,90 voor 6,00
€ 6,00

klik hier voor meer informatie