menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Thuis zijn

Mailing van ABC Boekenservice
Verzonden op 20 maart 2020

Nog maar enkele weken geleden werd het nieuws beheerst door beelden van mensen die ver van huis, op zoek naar een nieuw thuis waren. En nu, in ons eigen land, zijn veel mensen noodgedwongen thuis. 

Er zijn mensen die een onverwoestbare eigenschap hebben: zij proberen overal gewoon maar het beste van te maken. En daar valt veel voor te zeggen. Bent u noodgedwongen thuis? Maak er het beste van. 

Ons gezonde verstand vertelt ons dat er ook altijd bezigheden of gewoonten zijn, die zinnig zijn. 
Lekker naar buiten! Fiets of wandel, zoek de kust op, wandel in het bos of door het park. Bewegen in de buitenlucht is altijd goed - en misschien wel nog veel beter dan we vermoeden!
Ruim uw huis lekker op! Vroeger was het nu de tijd van de grote voorjaarsschoonmaak. De hele boel op zijn kop, alles schoon, alles weer op zijn plek, naar de kringloop of in de container.

En is het vaak niet een stille verzuchting: had ik eindelijk maar eens tijd om, ...? Welnu, nú is die tijd er! 

Daarnaast is er nog iets, waarvan het belang niet genoeg onderstreept kan worden:
blijf thuis in uzelf, laat u niet in verwarring, vrees en wanhoop brengen. Wij kunnen alles dat er in de wereld gebeurt opvatten als aansporing om steeds intensiever bij onszelf te rade te gaan: waar gaat het om in het leven, wat is wezenlijk, wat schenkt voldoening, wat schept een schijn van voldoening, wat voedt mij en brengt mij dichter bij mezelf, wat kan ik doen om mijn volle gewicht aan de goede kant van de weegschaal te laten meetellen?

In deze nieuwsbrief hebben we allerlei suggesties om thuis te komen en thuis te zijn - en daar het beste van te maken.


Vruchtbare aarde
De aarde is ons thuis en hoezeer wij het misschien wel eens uit het oog verliezen: de aarde voedt ons en is de basis voor onze gezondheid. Deze kaart, met een prachtig werk van Jan de Kok, krijgt u cadeau bij elke bestelling (zolang de voorraad strekt en tot het tijdstip van verzending van onze volgende nieuwsbrief).

Vruchtbare Aarde
Jan de Kok

Nieuwe titels:

Antroposofische weekspreuken
lente, zomer, herfst, winter
Rudolf Steiner

Iedere spreuk is een bezinning, een meditatie, waarin de ziel - het meest innerlijke van jezelf - zich verweven ziet met de wereld. Een wereld die niet alleen de aarde omvat, maar zich uitstrekt tot de kosmos, tot de geestelijke wereld.
De 'weekspreuken' bieden een weg om de gang van het jaar op een diepere manier te beleven; om te proeven wat in het jaarverloop leeft en om jezelf daarin terug te vinden.
Paperback met flappen, genaaid, klein formaat, vertaald door Roel Munniks, tweetalig (Duits-Nederlands), 96p
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

Kleine gids voor een vervuld leven
Voedsel voor de ziel van week tot week
Adriaan Bekman

Voor wie innerlijk wil groeien: 52 beknopte teksten met stappen, inzichten en handreikingen om aan meerdere belangrijke levensthema's te werken zoals: Dienst aan de ander; Dienst aan jezelf; Jezelf lerend ontwikkelen; Leven en werken met vragen; De juiste verhouding vinden; Een goede relatie in stand houden; De eigen weg zoeken en vinden.
(paperback, 130p, met afb. in kleur)
€ 18,50

klik hier voor meer informatie


Levenselixer
voor ouders, opvoeders en andere volwassenen
Ad Dekkers

Hebben opvoeders per definitie een vorm van instinct, die zorgt dat zij op een goede manier met kinderen en met hun ontwikkeling omgaan?
We weten dat het zo niet (meer) werkt. In dit boekje wordt een weg aangegeven om de kinderen heel verfijnd waar te nemen. Een zuivere waarneming van het kind; inzicht in de biografische wetmatigheden in de ontwikkeling van het kind en een houding van openheid en verwondering stellen, zijn waardevolle instrumenten voor elke opvoeder.
(paperback, 72p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie

Gezond opgroeien in de digitale mediawereld
Een gids voor ouders en opvoeders
Klaus Schneider (red.)

De wereld van de digitale media bewerken allerlei meer of minder schadelijke neveneffecten bij kinderen, denk aan: schade aan de ontwikkeling van de hersenen, stress, verslavingsgevaar, cyberpesten of sexting. Toch is hun behoefte aan de wereld van die media sterk. - Wat kun je als ouder/opvoeder doen om een goede balans te vinden tussen de behoefte van de kinderen en een zo gezond mogelijke omgang met die media?
Een aantal deskundigen beschrijven de verschillende aspecten van dit belangrijke vraagstuk.
(paperback, 148p)
€ 20,00

klik hier voor meer informatie


Gezondheid

Ziektes, epidemieën en preventie
Rudolf Steiner

Een verzameling fragmenten uit verschillende voordrachten waarin Rudolf Steiner spreekt over de achtergronden van ziektes en epidemieën; over hun geestelijke achtergronden, verbinding met het karma en hun diepere oorzaken.
(paperback, 86 pagina's)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

Innerlijke bronnen van de gezondheid
Joop van Dam

”Hoe kun je de zelfgenezende krachten in jezelf mobiliseren om in het maatschappelijke leven goed te functioneren?” is een vraag waar de arts Joop van Dam lang mee heeft gewerkt en waarop hij in dit boek antwoord geeft. Ontdek de bron van gezondheid in jezelf. (softcover, 100 pagina’s)
€ 12,00

klik hier voor meer informatie

Het zelfgenezend vermogen 
Basis van onze gezondheid (61)
Jan Saal

In elke mens leeft een innerlijke bron van gezondheid; het zelfgenezend vermogen. Dit vermogen werkt in niet-bewuste processen, maar in dit Gezichtspunten wordt uiteengezet hoe in het bewust vormgeven van gewoonten, bewust omgaan met voeding en een bewuste verzorging van ons innerlijk leven het zelfgenezend vermogen kunnen bevorderen.
(brochure, 35p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Gezond leven
in een vervuilde wereld
Hans Moolenburgh sr.

- Een handleiding met vuistregels -
De bekende (en inmiddels overleden) arts geeft in dit boek 28 vuistregels om, in een wereld waarin wij van allerlei kanten bloot staan aan ongezonde invloeden, tóch gezond te leven. Daarbij komen allerlei aspecten van gezond zijn aan bod: voeding, medicijngebruik, rust nemen, gezondheid op het werk - en veel meer.
(hardcover, 1979)
€ 19,95

klik hier voor meer informatie

Barstensvol leven
een pleidooi voor vitale voeding
Petra Essink & Paul Doesburg

Een speurtocht naar voeding van hoge kwaliteit: naar voeding met vitaliteit. Wat is vitaliteit - wat is vitale voeding - hoe verbouw je vitale voeding - hoe bepaal je de vitaliteitswaarde van voeding? Deze en andere aspecten van ´levende voeding´ komen aan bod, o.a. in gesprekken met een reeks deskundigen, waaronder o.m. boeren, een zaadteler, artsen en, onderzoekers, diëtisten en een topkok.
Paperback, 104 pagina´s, met vele afb. in kleur
€ 24,95

klik hier voor meer informatie

Gezonde voeding
Rudolf Steiner

Dertien voordrachten, gehouden voor de arbeiders die betrokken waren bij de bouw van het eerste Goetheanum, over voeding. In deze levendige voordrachten komt onder meer aan bod: invloed van voeding op de geest van de mens; antroposofie en voeding; een gezonde voeding, een gezonde bodem; over honing; de spijsvertering; genotmiddelen; honing; de voeding van het kleine kind.
(hardcover, 266p)
€ 27,50

klik hier voor meer informatie


Als je opeens veel tijd hebt...

Mandala werkboek
mediteren - maken - schilderen - beschouwen
Rüdiger Dahlke

De symmetrische figuren, mandala’s, symboliseren het universum en worden gebruikt als hulpmiddel bij het mediteren. Het kleuren van mandala’s helpt om in een meditatieve stemming te komen. Daarbij gaat het uiteindelijk om het vergroten van het bewustzijn en het vergaren van zelfkennis, waarop ook de begeleidende teksten van de schrijver gericht zijn.
Onbetwist een van de betere uitgaven op dit gebied. VAN 15,00 VOOR 5,00
(paperback, 283 pagina’s)
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Mooi gemaakt van 8 tot 10 jaar
Creatieve projecten voor kinderen
Jorna Go

Mooi gemaakt bevat enkele tientallen projecten om samen met kinderen van 6 tot 8 jaar te maken. De projecten zijn allemaal in een klein uur te maken en zijn in het boek thematisch gerangschikt. De projecten worden stap voor stap beschreven, en verduidelijkt met illustraties en werktekeningetjes (alles in kleur).
(gebonden uitgave, 96 pagina’s
Van 17,95 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Een zelfde uitgave voor kinderen van 10 tot 12, KLIK HIER

Maak monsters, mensen en andere mormels

Een grote paperback, met daarin tekeningen van ruim 40 bekende tekenaars uit verschillende landen. Het is de bedoeling de tekeningen aan te vullen, af te maken en/of te kleuren. De tekeningen zijn in veel verschillende stijlen en bieden plezier voor kinderen vanaf 6 jaar - maar vast en zeker ook voor (veel) oudere (kinderen).

Voor urenlang plezier.
(paperback, 120 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Kleuren
Dick Bruin

Ontdek de wereld van de kleuren, door er actief in te stappen. Deze brochure in de nieuwe reeks ABC Doen neemt je mee in de wereld van Goethe’s kleurenleer, niet door uitleg of achtergronden maar door een serie van oefeningen die je zelf, al schilderend, kunt doen. Aan de hand van werk van vele kunstenaars worden de verschillende kwaliteiten van de kleuren getoond; aan de hand van de oefeningen kan je zelf gaan ervaren wat kleuren je vertellen.
(brochure, 28 pagina’s)
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

De verborgen kwaliteiten van handwerken
Conny de Heer

Handwerken is niet alleen leuk om te doen. Het leren handwerken biedt het opgroeiende kind mogelijkheden zich op allerlei gebieden en in allerlei kwaliteiten te ontwikkelen.
Dit boek is geschreven op basis van tientallen jaren praktijkervaring met handwerken met kinderen op de vrijeschool. Met een beschrijving van de basistechnieken, van de plaats van het handwerken in het vrijeschoolonderwijs, de pedagogische betekenis van het handwerken, de werking op de kinderen en natuurlijk met enkele tientallen projecten die stap voor stap beschreven en met kleurenafbeeldingen getoond worden.
(hardcover, genaaid, 75p)
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

52 Projecten voor de stadstuin
Bärbel Oftring

Ook als je maar een klein tuintje hebt, of een balkon of dakterras, kun je lekker bezig zijn met de 52 projecten die in deze uitgave worden beschreven. De projecten volgen de seizoenen, zodat je het jaar rond bezig kunt zijn, milieubewust en duurzaam.
Met o.a.: kruiden uit de pallet, plantenklimrek, courgettes in een zak, gevelklimmers, bloemzaden, een drinkbak, vogelkoekjes, fruit en bessen - en nog veel meer. De projecten worden stap voor stap beschreven en met afbeeldingen verduidelijkt.
(paperback met flappen, 123p) Van 16,99 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Alle kinderen naar buiten!
Het grote natuuractiviteitenboek
Marieke Dijkman & Jasper de Ruiter

Een ontzettend leuk en inspirerend boek om met kinderen naar buiten te gaan, de natuur te ontdekken en van allerlei te ondernemen. In de natuur en met wat daar te vinden is dingen maken en knutselen, planten en dieren leren kennen, timmeren en tuinieren, sporen zoeken, proeven en eten in en uit de natuur - en veel meer.
Voor wie kinderen de natuur wil leren kennen, voor oudere kinderen om zelf te lezen (11+)
(Hardcover, genaaid, 277 pagina's, vol met kleurenafbeeldingen)
€ 29,95

klik hier voor meer informatie

Geef dieren een (t)huis
in je tuin of op je balkon
Helga Hofmann

Een kleurige en praktische uitgave om in de tuin of op het balkon gastvrije plekjes voor dieren aan te leggen - door of te maken. Met achtergrondinformatie over de gewoonten van allerlei dieren. Richt je tuin in met bepaalde planten en maak, met behulp van bouwtekeningen, vriendelijke plekjes voor bijvoorbeeld vlinders, bijen, vogels of vleermuizen.
(paperback, 128p, met vele afb. in kleur) Van 16,99 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

De wilde stad
Ontdek wat je allemaal buiten kunt doen
Jo Schofield

Ook als je in de stad woont, hoef je je niet te vervelen. Dit boek laat je zien dat je buiten veel plezier kunt hebben met de wilde plekken bij jou in de buurt. Je gaat op jacht naar wilde dieren, je observeert wilde schepselen, je maakt wilde kunst, je speelt wilde buitenspelletjes en beleeft spannende buitenavonturen. In elke stad ligt een wilde, verrassende wereld van planten en dieren altijd om de hoek van de straat te wachten om door jou ontdekt te worden. Het enige wat je hoeft te doen is je ogen openhouden en weten waar je moet kijken.
Daarbij helpt dit boek!
(softcover, genaaid, 128 pagina’s) Met activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
€ 15,50

klik hier voor meer informatie


En tot slot:
KLIK HIER en 208 afgeprijsde titels:
- over opvoeden
- en titels voor kinderen van alle leeftijden
allemaal afgeprijsd...

Zoals deze:

Het krantengeheim
Martin Widmark en Helena Willis

Het eerste deel van de avonturen van Detectivebureau Lars en Maja. Ze gaan op zoek naar de schrijver van gemene krantenartikelen over inwoners van het dorp waar ze wonen. Dat levert spannende en komische avonturen op.
In eenvoudige woorden geschreven - maar toch heerlijk om te lezen.
Gebonden, met illustraties en CD waarop het verhaal wordt voorgelezen, 92 pagina’s
Vanaf 7 jaar
(Van 14,95 voor 5,00)
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Samen met je kind op weg
Zwangerschap en eerste levensjaren
Nicola Fels e.a.

Drie deskundigen (een kinderarts, een gynaecoloog en een pedagoge) over de zwangerschap en de eerste jaren van het kind: wat kunnen we doen om de gezonde ontwikkeling van het kind te stimuleren?
(paperback, 239 pagina’s) VAN 21,50 VOOR 6,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie