menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie een cadeautje ter gelegenheid van

Mailing van ABC Boekenservice
Verzonden op 6 maart 2020

... ter gelegenheid van DE BOEKENWEEK.
Van 7 tot en met 15 maart is het weer de jaarlijkse Boekenweek.

Die staat dit jaar in het thema 'Rebellen & Dwarsdenkers'. 

Wat ons betreft is Rudolf Steiner de grootste 'dwarsdenker' van onze tijd. Denkt u bijvoorbeeld eens aan zijn uitspraak: "De mensen denken dat wij de wereld op z'n kop willen zetten, maar het is anders: de wereld stáát op z'n kop en wij willen hem weer op zijn voeten plaatsen."

Vanuit dat perspectief zouden we inderdaad kunnen zeggen: wat deed Rudolf Steiner anders met 'zijn' antroposofie, die immers de mens wil doen beseffen dat er een niet-zintuiglijke, spirituele wereld is, net zo reëel en concreet als de zintuiglijke wereld. Het betrekken van de spirituele wereld in ons dagelijks leven leidt ertoe dat wij alles anders bekijken en alles dat wij denken en doen kunnen funderen op de werkelijkheid van de geestelijke wereld. 

Zo zijn Rudolf Steiners inzichten over de veelheid van thema's die hij aansneed - dat van de mens als spiritueel wezen; de verdieping van het christendom; karma & reïncarnatie; opvoeding en onderwijs; natuurwetenschap; landbouw; economie en de moderne samenleving, en ga zo maar door - op te vatten als 'dwarse denkbeelden', die niet willen rebelleren tegen het bestaande, maar die alles dat bestaat wel willen laten aansluiten bij het besef dat de spirituele wereld een verrijking biedt (die in onze tijd broodnodig is). 

Dwarsdenkers..., we kunnen niet zonder!


Tot en met zondag 15 maart delen we een cadeautje uit:
Wanneer u voor € 15,00 of meer in onze webwinkel bestelt, krijgt u deze brochure cadeau:

De vier lichamen van de mens
Rudolf Steiner

Een van de voordrachten die Rudolf Steiner hield voor de arbeiders die aan de bouw van het Goetheanum werkten. In deze levendige en goed toegankelijke voordracht gaat het over de vier 'lichamen' van de mens (fysiek lichaam, etherlichaam, astraallichaam en Ik) en over het leven na de dood.
Brochure, 28p.
€ 3,00

klik hier voor meer informatie


Meer over Rudolf Steiner:

Rudolf Steiner, revolutionair
zonder revolutie
John Hogervorst

Het is nauwelijks bekend dat Rudolf Steiner op sociaal gebied inzichten had die indien ze ernstig genomen zouden worden tot een heel andere samenleving zouden leiden. Ze zouden vrijheid, gelijkheid en broederschap dichterbij brengen.
In deze brochure gaat het over Rudolf Steiner als wereldverbeteraar en wordt duidelijk dat een sterk sociaal en maatschappelijk engagement steeds deel van zijn werken is geweest.
(ABC Wegwijzer 13, brochure, met afb, 24 pagina’s)
€ 4,75

klik hier voor meer informatie

Rudolf Steiner
Een geïllustreerde biografie
Ed Taylor

Een uitvoerige beschrijving van het leven van Rudolf Steiner. Daarin wordt de opbouw, ontwikkeling en ontvouwing van de antroposofie meegenomen. De biografie is levendig en helder geschreven, met gebruikmaking van vele bronnen zodat een veelkleurig licht op het leven en werken van Rudolf Steiner geworpen wordt. Met heel veel illustraties, waarvan een klein deel in kleur.
Gebonden uitgave, 234 pagina
€ 40,00

klik hier voor meer informatie

Mijn ontmoeting met Rudolf Steiner
Friedrich Rittelmeyer

Wat een groot mens in een nog groter mens ervaren kan. Een indringend beeld van Rudolf Steiner, door de ogen van Friedrich Rittelmeyer.
(paperback, 192 pagina’s, geïllustreerd)
€ 19,00

klik hier voor meer informatie


NIEUWE ANTROPOSOFISCHE TITELS:

Het geheim van de dubbelganger
Geografische geneeskunde
Rudolf Steiner

Een voordracht uit 1917 waarin Rudolf Steiner uiteenzet hoe de opkomst van het materialisme (in wetenschap, het menselijk bewustzijn) om nieuw spiritueel inzicht en handelen vraagt. Geheime genootschappen houden inzichten verborgen en proberen de mensheid te manipuleren. Met een nadere bespreking van uit de aarde opstijgende Ahrimanische krachten in Noord-Amerika en hun betekenis voor de wereld.
(paperback, 50p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Onsterfelijkheid en ongeborenheid
Rudolf Steiner

Een leven na de dood is voor veel mensen geen vreemde gedachte. Dat er ook een leven voor de geboorte is, wekt vaak verbazing. In deze voordracht spreekt Rudolf Steiner over het vormen van je levensopdracht vóór de geboorte, de samenhang van ziel en lichaam en het idee van reïncarnatie in de opvoeding.
(paperback, 44p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Twaalf zonnekwaliteiten
De astronomische omloop van het jaar
Guurtje Kieft

De omloop van de zon door het jaar heen, waarbij de zon de twaalf sterrenbeelden van de dierenriem doorloopt, brengt met zich mee dat er twaalf zonnekwaliteiten te ervaren zijn. In deze uitgave beschrijft de auteur hoe je dichterbij het beleven van deze twaalf kwaliteiten komt.
(paperback, met afbeeldingen in kleur, 62p)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Groene genade
Verhalen van tuinman Jan Graafland
Jan Graafland

Dit is geen tuinboek - maar een boek vol verhalen om warm van te worden. De schrijver is al 25 jaar de tuinman van de tuin van Weleda, waar onder meer planten worden geteeld voor de productie van geneesmiddelen. In 50 verhalen vertelt de tuinman over zijn tuin en wat daarin groeit, over de dieren en insecten die er leven, over het bijzondere karakter van sommige planten. Een boek dat je stimuleert om beter te kijken en dichterbij de natuur te komen - ook in je eigen tuin.
(hardcover, met kleurenafbeeldingen en leeslint, 290p)
€ 24,95

klik hier voor meer informatie


Nieuwe uitgaven van uitgeverij Christofoor

Klein babydierenboek
Loes Botman

Een kartonboekje voor peuters: met de kleurrijke, prachtige illustraties van Loes Botman.
(12p)
€ 7,95

klik hier voor meer informatie

Het begint met een zaadje
Laura Knowles & Jennie Webber

Een zaadje dwarrelt met de wind mee en valt op de grond. Uit het zaadje groeit een worteltje de aarde in. Een klein stengeltje richt zich op, blaadjes vouwen zich uit. En zo groeit uit het zaadje door de tijd heen een hele grote boom, die weer plaats biedt aan vogels, insecten en andere dieren.
Dit alles wordt in kleine tekstjes beeldend beschreven, en natuurlijk in prachtige illustraties getoond.
(prentenboek, 30p) Kleuterleeftijd
€ 15,95

klik hier voor meer informatie


Vroeg of laat... wordt het lente.
In onze kaartenafdeling zijn we er klaar voor.

Kip met kuikentjes - Loes Botman - € 1,00
klik hier voor meer informatie

Vogeltjes in gesprek - Jula Scholzen-Gnad - € 1,00
klik hier voor meer informatie
 

De hyacint - Baukje Exler - € 1,00
klik hier voor meer informatie

Wit schaapje - Dorothea Schmidt - € 1,00
klik hier voor meer informatie

KLIK HIER om meer kaarten in lentesfeer te bekijken


Dwars voor kinderen

Alexander de Grote
Burny Bos

De kleine muis Alexander zou groot en sterk als een beer willen zijn, dan hoeft hij ook niet meer bang te zijn voor de poes die in hetzelfde huis woont. Als hij een berenpak heeft, een beetje geluk en een heleboel moed... gaat het hem misschien wel lukken: Alexander de Grote!
Prentenboek, gebonden, 30 pagina’s. Kleuterleeftijd
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Jorre
de kleine trol
Daniela Drescher

Een kleine mopperige trol ontdekt dat hij ook aardig kan zijn, als hij een ganzenkuiken uit het ei ziet kruipen.
Leeftijd vanaf 4 jaar. (Prentenboek, gebonden)
VAN 13,00 VOOR 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Emiel van de Hazelhoeve
Astrid Lindgren

Heerlijke avonturen van Emiel die op hetb Zweedse platteland op een boerderij woont. Daar valt van alles te beleven, met de dieren, zijn zusje, de knecht. En hoe vaak Emiel ook in de problemen komt -en voor straf in het timmerschuurtje moet- hij bedoelt het goed en laat zich niet ontmoedigen.
Leeftijd: voorlezen 6+ / Zelf lezen: 8+
(hardcover, met illustraties in zwartwit, 169 paginas)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

Edison
Het mysterie van de muizenschat
Torben Kuhlmann

Peter is een nieuwsgierige muis die hoort over een gezonken muizenschat. Samen met een muizenprofessor is hij vastbesloten de schat terug te vinden. Hun reis voert naar de bodem van de oceaan. En dan doen ze een ontdekking die zowel mens als muis voor altijd in een ander licht zal zetten!
Een prachtig geïllustreerd verhaal voor nieuwsgierige kinderen.
(Hardcover, 114p, met vele afb. in kleur) Leeftijd: 9 jaar en ouder
€ 19,95

klik hier voor meer informatie

De schelmenstreken van Reinaert de Vos
Koos Meinderts

Een heerlijke bewerking van 18 avonturen van de geslepen, sluwe en listige Reinaert de Vos. Reinaert moet zich verantwoorden voor de koning die zijn dienaren op hem afstuurt - maar de sluwe vos weet ze allemaal om de tuin te leiden.
Een prachtige uitgave, met illustraties van 18 bekende illustratoren, aanstekelijk verteld.
(hardcover, 37p, genaaid) Leeftijd: van 10 tot 14 jaar
€ 17,95

klik hier voor meer informatie

Waarheid, durven of doen
Annika Thor

Een boek over vriendschappen, jaloezie en pesten. Nora zoekt naar een nieuw evenwicht als haar beste vriendin haar na de zomervakantie niet meer ziet staan.
Leeftijd: 11+
(gebonden, 147 pagina’s) Van 14,95 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie


Uitgeverij De Woudezel: Een kleine, dwarse uitgeverij...

Paracelsus leefde in de 16e eeuw en was een Zwitserse arts die door heel Europa trok om de kunst van het genezen te leren. Van iedereen die er maar iets over te vertellen had: kruidenvrouwen, tovenaars, geestelijken, alchemisten. Over de academische geneeskunde was hij niet goed te spreken – en hij wist waar hij het over had. Vermoedelijk heeft hij in Ferrara de dokterstitel verworven. Een aantal jaren later, na de succesvolle behandeling van de boekdrukker Johannes Froben, een van de intimi van Erasmus, werd hij zelf tot stadsgeneesheer van Bazel benoemd. Met deze functie was tevens een hoogleraarschap aan de medische faculteit verbonden. Hij aanvaarde de benoeming, en in zijn collegeaankondiging liet hij direct weten dat hij zich niet op autoriteiten zou beroepen, maar op basis van zijn eigen ervaring en zijn eigen werk zou spreken.

Het duurde niet lang en de stad was in rep en roer. Deze professor zag er zo uit en gedroeg zich als een boer, hij doceerde in het Duits in plaats van in het Latijn, en zijn collegezaal zat vol met mensen die er niet thuishoorden. En wat het ergste was: wat hij te vertellen had, was inderdaad revolutionair. Een spotnaam was gauw gevonden: de ‘Woudezel van Einsiedeln’ werd hij genoemd. Maar ondanks het kabaal dat overal ontstond waar hij verscheen, was zijn leven diep eenzaam, en waren er maar weinigen die iets van hem begrepen. En dat is tot op heden zo gebleven. Terwijl hij tot de meest beroemde artsen uit de geschiedenis behoort, en de meest uiteenlopende richtingen in de geneeskunde zich op hem beroepen.

Tussen de vele duizenden kilometers waarlangs zijn levensweg hem voerde, de talloze patiënten, de ruzies en de veldslagen door, heeft Paracelsus ook nog eens duizenden pagina’s aan medische, filosofische en theologische boeken geschreven.

Elke Bussler, vertaalster van beroep, en oprichtster van Uitgeverij De Woudezel, werkt al jarenlang aan het vertalen en uitgeven van werk van en over Paracelsus. Hard maar betekenisvol werk 'tegen de stroom in'; daar hebben wij respect voor. Sinds jaar en dag hebben we alle titels van De Woudezel op voorraad en naar de uitgeefster ons vertelde, zijn wij de enige boekwinkel die dat doet.
De titels van De Woudezel zijn klassieke, goed verzorgde uitgaven. Wij zetten er in deze 'dwarse & rebelse' boekenweek graag een aantal midden in onze etalage:

Paracelsus
Lezer en bewerker van het boek der wereld
Rudolf Steiner

Iemand die de antroposofische zienswijze zo dicht mogelijk benadert, is Paracelsus. Hij kan tot de dag van vandaag licht en leraar zijn.
Zo sprak Rudolf Steiner over Paracelsus. In dit boekje zijn drie voordrachten van Rudolf Steiner over Paracelsus verzameld.
(paperback, 101 pagina’s)
€ 12,90

klik hier voor meer informatie

NIEUW:

De tempel van de geneeskunst
Het boek Paragranum
Paracelsus

Opnieuw een verzorgde uitgave met werk van Paracelsus van Uitgeverij De Woudezel.
Deze tweetalige editie bevat Het Paragranum, waarin Paracelsus de vier grondslagen van zijn geneeskunst beschrijft: filosofie; astronomie; alchemie; ethiek.
paperback, ingenaaid, 367p.
€ 42,00

klik hier voor meer informatie

Artsen op dwaalwegen
Labyrinthus medicorum errantum
Paracelsus

Tweetalige uitgave van dit klassieke werk over de geneeskunde van Paracelsus, voorzien van een biografische schets.
(paperback, 177 pagina’s)
€ 25,00

klik hier voor meer informatie

Sulfur, mercuur, sal
De oerkrachten van de wereld
Paracelsus

Deze uitgave bevat een kort essay over ’sulfur, mercuur en sal’ en bevat boek I en II van het Opus paramirum, waarin Paracelsus zijn geneeskunst bekend wilde maken.
"Als de arts de mens wil kennen en hem in zijn ziekten wil herkennen, moet hij de ziekten van alle dingen kennen waar de natuur in de grote wereld aan lijdt. Want waarom lijdt ze eraan"Opdat wij ze kunnen zien - in de ene soort dit, in de andere soort dat, in de mens echter alles."
(tweetalige uitgave, paperback, ingenaaid, 261 pagina’s)
€ 37,00

klik hier voor meer informatie