menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - een leven zonder boeken

Mailing van ABC Boekenservice
Verzonden op 20 februari 2020

Natuurlijk, als boekverkoper kun je het nauwelijks zeggen zonder verdacht te worden van minder fraaie bijbedoelingen, maar: een leven zonder boeken, dat zou je je toch niet willen voorstellen?
Lezend gaat de wereld voor je open. Uit allerlei onderzoeken komt steeds naar voren hoe belangrijk lezen is voor het opgroeiende kind. En niet slechts in de zin van het tot je nemen van allerlei informatie, maar ook, vooral, omdat het boek je helpt je te verplaatsen, en in te leven, in wat er in een ander mens omgaat. Wat op zijn beurt weer, ongemerkt, bijdraagt aan het leren kennen van jezelf. 
En dan hebben we het niet eens over de betekenis die een 'antroposofisch boek' kan hebben. Er zijn mensenlevens ingrijpend veranderd door het lezen van een antroposofische titel. Een spoor dat lang gezocht werd, werd met één klap helder. Een sluimerend verlangen vond plotseling de weg naar verwerkelijking. 
Prachtig.
Er zijn dingen, zo zeggen we wel eens, die je "je ergste vijand" nog niet zou toewensen. Dat roept de vraag op: wat zou je hem dan wél toewensen. 
Een boek misschien?


Er zijn weer een paar mooie antroposofische titels verschenen:

Vroeger wordt nu, binnen wordt buiten
De reis naar binnen van mensen met dementie
Jan Pieter van der Steen

Een bijzondere uitgave over een belangrijk thema. Al eerder schreef de auteur hierover een belangrijk boek. Nu volgt hij het verloop, over 17 jaar, van de dementie bij zijn moeder, die alle stadia van deze ziekte doorloopt. Daaromheen komen belangrijke vraagstukken naar voren (bijvoorbeeld: is er in het laatste stadium van dementie nog wel sprake van 'een mens'? - kunnen dementie en euthanasie samen gaan?), waarover de auteur dertien mensen, allen vertegenwoordigen een religieuze of maatschappelijke beweging) heeft geïnterviewd. Delen van die gesprekken zijn opgenomen in het boek.
(hardcover, 96p)
€ 22,95

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor twee andere uitgaven van Jan Pieter van der Steen over dementie

Symptomatologie van de geschiedenis
Rudolf Steiner

Zoals zich achter de mens, zoals we die fysiek kunnen waarnemen, een hoger wezen schuilgaat (dat noemen we ons 'ik'), zo gaat er ook achter wat we geschiedenis noemen iets schuil: een stroom van spiritualiteit waarin geestelijke wezens werkzaam zijn. Wie de geschiedenis -en daarmee de dieperliggende ontwikkelingen die ook in onze tijd gaande zijn - wil begrijpen, zal moeten proberen achter de historische feiten te kijken, zoekend naar de werkelijke ontwikkeling. In deze zeven voordrachten beschrijft Rudolf Steiner deze 'symptomatologische methode', natuurlijk aan de hand van een aantal historische ontwikkelingen in de geschiedenis van Europa. Met en nawoord van Frans Lutters.
(hardcover, genaaid, 296p)
€ 31,00

klik hier voor meer informatie


Andere titels nieuw in ons assortiment:

Holland breien
Marja de Haan & Hilly van der Sluis

Breien met wol van Nederlandse schapen, dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn als je misschien denkt: wol van Nederlandse schapen is op zijn best een bijproduct dat in een ver land als isolatiemateriaal eindigt. Slechts een klein deel van de wol wordt (in het buitenland) gesponnen en is hier verkrijgbaar om te breien. Met die wol gingen de schrijfster aan de slag, en zo presenteren zij ook 17 werkstukken (van o.m. tassen, wanten, een muts, vesten en kussens), met patronen en duidelijke werkbeschrijvingen. Met foto's.
(hardcover, 112p)
€ 24,95

klik hier voor meer informatie

In het licht van de schaduw
zicht op onze levensreis
Miny Potze

Ouder worden: is dat langzaam de schemering in bewegen? De schrijfster ontdekte na haar pensionering van niet. Door het lezen van een aantal sprookjes kwam zij op een spoor waarin zij ontdekte dat het leven ook na je 70e nog niet klaar is - of hoeft te zijn. Er valt nog een heleboel te leren en te ontdekken, op een heel andere basis dan eerder in je leven.
Haar boek dient als een inspirerende wegwijzer om zelf ook actief en spiritueel vorm te geven aan deze levensfase.
(paperback, 219p)
€ 17,50

klik hier voor meer informatie


Nieuw in onze afdeling Kinderboeken:

De paraplu
Ingrid & Dieter Schubert

Een heerlijk prentenboek dat veel kijkplezier zal opleveren. Een klein hondje wordt door een windvlaag meegevoerd in een rode paraplu - en maakt een verre reis door de lucht: over de oceaan, over Afrika, over de noordpool. In de vreemde landschappen zijn er dieren te zien: olifanten, krokodillen, een walvis, een ijsbeer, vliegende vissen, papegaaien en nog veel meer.
Het is een prentenboek zonder tekst: en toch valt er, als je samen kijkt, heel veel te vertellen en te ontdekken. Aan het einde van de verre reis brengt de wind het hondje weer thuis.
(hardcover, 34p) Kleuterleeftijd
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

Liefje, liefje, hartediefje
Jutta Bauer

Een klein prentenboekje, zo groot als een ansichtkaart, over verliefdheid tussen onwaarschijnlijke 'dierenstellen'. Met kleine grappige en vertederende dierenversjes.
(hardcover, gebonden, 26p.)
Leeftijd: van 6 tot 9 jaar
€ 9,25

klik hier voor meer informatie

Tom en de tijger
Dianne Hofmeyr & Jesse Hodgson

Bang om te slapen?
Tom ook. Nadat hij op een dag een schilderij van een tijger heeft gezien, maakt hij thuis ook een mooie tekening van een tijger. Als hij 's avonds wakker in bed ligt, stapt de tijger uit de tekening en wil samen met Tom een wandeling maken. Zo beleven ze een spannend avontuur waarin Tom zijn angsten overwint.
(prentenboek, hardcover, 32p) Voor oudere kleuters
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

Sylvia & Sief
een avontuur van de boomvriendjes
Gemma Koomen

Sylvia leeft met de andere boomvriendjes in een mooie grote boom. daar is het een drukte van belang, maar Sylvia speelt het liefst alleen. op een dag vindt zij een jonge spreeuw in haar geheime plekje. Zij zorgt voor hem en vliegt op zijn rug met hem de lucht in... waar hij de andere spreeuwen treft - en weet dat hij bij hen hoort. Als Sylvia terug is in haar boom wil zij ook niet langer alleen zijn - en de boom is vol met vriendjes.
Een mooi, bemoedigend verhaal, met vriendelijke illustraties waar veel op te zien is. Kleuterleeftijd
(hardcover, gebonden, 40p)
€ 15,95

klik hier voor meer informatie


Van Kerst naar Carnaval
Zonnejaargroep

In de tijd van Kerst naar Carnaval beginnen allerlei levensprocessen in de aarde weer te stromen. Het licht, dat we met Kerst in huis hadden, wordt met Maria Lichtmis naar buiten gebracht. Het Carnavalsfeest wordt uitbundig gevierd, en daarna breekt met de vastentijd een periode van inkeer aan.
Over deze tijd van het jaar en over deze jaarfeesten, biedt dit deeltje in de serie ABC Jaarfeesten veelzijdige informatie: achtergronden, sprookjes, liedjes, recepten en knutselideeën om deze periode thuis of op school te beleven en te vieren.
(brochure, 36 pagina’s, geïllustreerd in kleur en zwartwit)
€ 6,75

klik hier voor meer informatie

Alle jaarfeesten hebben inmiddels een plekje in de ABC Zonnejaar-jaarfeestenbrochures,
die u HIER kunt bekijken

Het mooiste boek over de jaarfeesten is nog steeds deze prachtige uitgave van Juul van der Stok. Het gaat ook lang mee, want het beschrijft de jaarfeesten en het ritme van het jaar in verschillende lagen: door de jaren heen zult u er steeds meer in thuis raken en er steeds meer wijsheid in vinden.

Schipper mag ik overvaren?
De jaarfeesten in de stroom van de seizoenen
Juul van der Stok

De jaarfeesten, je komt ze bijvoorbeeld als Vrije Schoolouder tegen op de school van je kind. Waarom worden die feesten gevierd?
In dit boek komt de volle rijkdom van de jaarfeesten aan bod: hun diepe inhoud en de betekenis daarvan; de wortels van de manier waarop de feesten gevierd worden in oudere, voor-christelijke culturen; de vraag hoe je met kinderen van deze tijd in de drukte van school of gezin de feesten vieren kunt; gebruiken, symbolen en verhalen rondom de jaarfeesten en tot slot ook nog een aantal knutselideeën, recepten en liedjes. Dat alles in een kloeke gebonden uitgave die is geïllustreerd met honderden kleurenafbeeldingen.
(genaaid/gebonden, 372 pagina’s)
€ 34,50

klik hier voor meer informatie


En afgeprijsd: boeken met nieuwe, verlaagde prijzen:
 

Mijn bloemen bewaarboekje
Jaap Langenberg

Een aparte uitgave: in een kartonnen omslag bevinden zich twee boekjes met harde kaft: een om bloemen in op te plakken en hun kenmerken te beschrijven, en een boekje met nadere informatie over bloemen, recepten, het maken van een bloemenkrans en meer.
Vanaf 8 jaar
Van 15,99 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Heidi
Johanna Spyri

Heidi groeit op in de Zwitserse alpen. Ze is een weeskind dat bij haar oude, niet zo vriendelijke opa leeft. Maar Heidi's levenslust verwarmt het hart van de oude man. In de bergen is ruimte en vrijheid, en Peter die elke dag de geiten op komt halen.
Het bekende verhaal, op een eigentijdse manier herverteld.
(hardcover, 168p) Leeftijd: ca 9 jaar
Van 16,99 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Het mooiste van Nederland
Langs de fraaiste streken van de Lage landen
Monica Wesseling & Flip van Doorn

Een uitgave met 60 wandel- en fietstochten, in mooie gebieden, verspreid over heel Nederland. Van elke tocht is een (globaal) kaartje opgenomen, en een artikel over de tocht: over de natuur, geschiedenis en meer. De tochten werden eerder gepubliceerd in Trouw. Bevat geen of weinig praktische informatie.
(paperback, 296p) Van 20,99 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Een dagje wandelen in Duitsland
13 wandelingen vlakbij Nederland
Elio Pelzers & henk Filippo

Een aantrekkelijke uitgave waarin 12 rondwandelingen, niet ver over de grens in Duitsland zijn opgenomen, in grensstreek van Borkum (waddeneiland) tot Aken. Het gaat om wandelingen van 10 tot 22 kilometer, door een diversiteit van landschappen. Met een heldere routebeschrijving, kaartjes van de route, beschrijvingen van het landschap en bezienswaardigheden, adressen om onderweg neer te strijken. Enthousiasmerend!
(paperback met flappen, 11p, met vele afb. in kleur) Van 16,95 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie


In onze kaartenafdeling vindt u ruim 2000 kaarten. Het worden er alsmaar meer. Een kleine greep uit recente toegevoegde kaarten:

Wat ritselt daar toch? - Daniela Drescher - € 1,10
klik hier voor meer informatie
 

Winterzon - Marie Laure Viriot - € 1,10
klik hier voor meer informatie
 

Sylphen - Marie Laure Viriot - € 1,10
klik hier voor meer informatie
 

Vrouwen kammen hun haar - Edgar Degas - € 1,00
klik hier voor meer informatie
 
 

Vechtende vormen - Franz Marc - € 1,00
klik hier voor meer informatie

Het lam - Paul Klee - € 1,10
klik hier voor meer informatie