menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Diversen

Mailing van ABC Boekenservice
Verzonden op 6 februari 2020

Al 35 jaargangen lang is Driegonaal het tijdschrift dat zich bezighoudt met de sociale driegeleding en verder kijkt dan de actualiteit. Het biedt gezichtspunten en inzichten die deel zijn van oplossingen voor de grote vraagstukken die in onze tijd spelen.
Het nieuwe nummer is verschenen.
U kunt het los bestellen.
Maar tot en met zondag 9 februari krijgt u het ook cadeau wanneer u voor € 15,00 of meer aan artikelen in onze webwinkel bestelt.

Driegonaal
jrg. 35, nr. 5/6
 

48 Pagina's, kleurrijk vormgegeven met inhoud die de actualiteit verdiept.
In dit nummer onder andere:
- Dieter Brüll over de sociale impuls in het leven van Rudolf Steiner
- Christoph Strawe over het samenwerken voorde driegeleding
- Een fragment uit Gestolen welvaart van Harrie Salman
- John Hogervorst over de plaats van de landbouw in het sociale geheel
- Vincent van Vliet over manipulatie van de publieke opinie
€ 7,00

klik hier voor meer informatie


NIEUWE TITELS

Goethes wereldvisie
Rudolf Steiner

Dit is een van de vroegste geschriften van Rudolf Steiner,: zijn studie naar het werk van Goethe als natuuronderzoeker. later, in het uitwerken van de antroposofie, zou Rudolf Steiner op veel punten aanknopen bij Goethes ontdekkingen. Aan bod komen o.a.: Goethes opvattingen over levende wezens, Goethes kleurenleer, Goethe over de ontwikkeling van de aarde en verschijnselen in de dampkring, Goethes plaats in de ontwikkeling van het westerse denken.
(hardcover, genaaid, 267p)
€ 30,00

klik hier voor meer informatie

Leven met autisme
Een bijzondere vorm van bestaan
Jos Meereboer

Deze brochure is geschreven op basis van een langjarige ervaringen met het werken in de heilpedagogie met o.m. kinderen met autisme en schetst een helder beeld van wat autisme is, hoe je daar op basis van de antroposofische menskunde naar kunt kijken - en in de praktijk mee om kan gaan.
(brochure, 39p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Mensen zonder Ik
Erdmuth Grosse

Verschillende malen duidde Rudolf Steiner aan dat er, in toenemende mate, zgn 'Ik-loze' mensen zouden worden geboren: mensen die geen Ik hebben maar waarin andere wezens werkzaam kunnen zijn. Zo'n thema vereist een zorgvuldig onderzoek - en dat is wat aan de basis ligt van deze uitgave over; het verschijnen van ik-loze mensen en de mysteriën van het Ik.
(paperback, 146p)
€ 24,50

klik hier voor meer informatie

Over de Hiërarchiën van de Engelen
De tweede Hiërarchie
Mieke Mosmuller

Beschouwingen over de geestelijke wezens die de tweede hiërarchie vormen: de Exusiai, Dynameis en Kyriotetes. Met oefeningen om je met deze hoge wezens te verbinden.
(hardcover, 192p.)
€ 30,00

klik hier voor meer informatie


KINDERBOEKEN MET KWALITEIT

Zó moe en toch klaarwakker
Susanne Strasser

Een kartonboek (liggend formaat) voor peuters: het is tijd om te slapen; iedereen is zó moe, maar... de een moet nog z'n tanden poetsen, de ander heeft jeuk in z'n oor, weer een ander wil nog een slokje water. Zo komt er nooit wat van slapen. Vooruit: alle knuffels nog een laatste kusje voor het slapen gaan...
Een vrolijk verhaaltje voor als het bedtijd wordt...
(22p.)
€ 11,95

klik hier voor meer informatie

Beloofd!
David McPhail

Mamabeer en Babybeer beleven allerlei dagelijkse dingen en komen in gesprek over 'beloven'. Daarbij gaat het over goede voornemens, een belofte breken of nakomen, eerlijk zijn, je best doen en meer. - niet belerend maar herkenbaar. Een heerlijk prentenboek om voor te lezen aan peuters en jonge kleuters.
(hardcover, 32p)
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

Ventje zoekt een vriendje
Ted van Lieshout

Ventje zoekt een vriendje.
Hij neemt er een mee naar huis.
Maar zijn mama wil hem niet in huis hebben.
Wat nu?
Een kostelijk prentenboek voor kleuters over het kleine Ventje dat een vriendelijke reus als vriend heeft.
(hardcover, 31p) Kleuterleeftijd
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

De Vos en de Ster
Coralie Bickford-Smith

Als Ster niet meer straalt, gaat Vos op zoek naar zijn verre vriend aan de hemel. Het is het begin van een tocht die naar een nieuwe wereld voert.
Een bekroond kinderboek, vertaald door Jan Rot over het overwinnen van moeilijkheden en het verleggen van je eigen grenzen. Met bijzondere tekeningen die de beknopte tekst mooi aanvullen.
(Hardcover, gebonden, 64 pagina's) Leeftijd: 5+
€ 19,50

klik hier voor meer informatie

Lindbergh
Het grote avontuur van een vliegende muis
Torben Kuhlmann

Het leven was gevaarlijk geworden, besefte de kleine muis. Overal stonden muizenvallen en lagen vijanden op de loer, en een voor een verdwenen zijn muizenvrienden. Maar waar waren ze naartoe gegaan? Naar Amerika?
Toen kreeg de muis een waanzinnig idee: hij wilde leren vliegen! Dan kon hij naar Amerika gaan en zijn vrienden vinden. Nachtenlang knutselde hij aan een vliegtuig, tot zijn droom werkelijkheid werd...
(Hardcover, 96p, met vele afb. in kleur) Leeftijd: vanaf 6 jaar
€ 19,95

klik hier voor meer informatie

Annetje Lie in het holst van de nacht
Imme Dros

Annetje Lie is door haar vader naar haar oma gebracht. Daar logeert ze, heel lang, want haar vader komt niet meer terug. ’s Nachts beleeft zij allerlei avonturen, in haar donzen deken heeft zij namelijk ’het holst van de nacht’ gevonden. Zij gaat daar op zoek naar haar eigen huis en krijgt hulp van de Maan en van de Muizenkoning. Met op iedere pagina sfeer volle tekeningen van Margriet Heymans.
Bekroond met de Gouden Griffel, de Woutertje Pieterse Prijs en met de Gouden Penseel.
(hardcover, 118 pagina’s) Leeftijd: 9+
€ 15,99

klik hier voor meer informatie

Aladdin
Sloerd Kuyper

Het oude verhaal van Aladdin en de wonderlamp wordt door Sjoerd Kuyper op een aansprekende en eigentijdse manier naverteld in 18 korte hoofdstukken; per hoofdstuk een prachtige illustratie van 18 verschillende illustratoren en daarmee is een boek tot stand gekomen dat in woord en beeld fantastisch is.
Met o.a. illustraties van Charlotte Dematons, Alice Hoogstad, Thé Tjong King en Mies van Hout.
(Hardcover, genaaid, 38p) Vanaf 10 jaar
€ 17,95

klik hier voor meer informatie


OUDER WORDEN

De zin van het leven
Rudolf Steiner

Twee voordrachten over de zin van het leven. Voor een antwoord op de vraag naar de zin van het leven schetst Rudolf Steiner hier niet een naar binnen, maar een wijds naar buiten gericht perspectief waarin hij de betekenis aangeeft van de betrokkenheid van de mens bij de ontwikkeling van mens en wereld - in samenhang met de geestelijke wereld.
(paperback, 80 pagina’s)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

Ouderdom
een vruchtbaar perspectief
Rudolf Steiner

Verschillende teksten over de levensloop van de mens, vanuit het perspectief naar een zinvol ouder worden. Samengesteld en ingeleid door Arie Boogert. (131 pagina's)
€ 19,90

klik hier voor meer informatie

Godinnen in de ouder wordende vrouw
Jean Shinoda Bolen

In elke vrouw schuilt een potentieel dat, eenmaal aangeboord, een bron kan zijn van spiritualiteit, wijsheid en mededogen. Zo kan de derde levensfase een tijd worden van persoonlijke rijping en integratie. Op basis van de Jungiaanse psychologie en godinnenbeelden (uit o.a. de Griekse mythologie) behandelt de schrijfster vele inzicht en moed gevende facetten van het ouder worden.
(paperback, 280 pagina’s)
€ 20,95

klik hier voor meer informatie

Gelukkig ouder worden
Aanvaarden, loslaten en je verzoenen
Anselm Grün

Ouder worden hoort bij het leven. De christelijk-religieuze blik van de auteur, benedictijner monnik, plaatst dit levensgegeven in een spiritueel perspectief. In het ouder worden herkent hij verschillende fasen: die in het groot verlopen van aanvaarde, loslaten en verzoenen. Natuurlijk kunnen daarbij ook ontkenning, angst, eenzaamheid of depressie een rol spelen - maar het bewust omgaan met ouderdom kan een bijzondere verrijking leiden.
(paperback, 191p)
€ 17,50

klik hier voor meer informatie

De ziel kent geen leeftijd
Thomas Moore

'Over ouder worden, melancholie, spirituele groei, seks en nalatenschap'
De auteur is/was monnik, musicus, hoogleraar en psychotherapeut. Mede vanuit deze veelzijdige ervaring schrijft hij over een 'positieve' enspirituele manier van ouder worden en omgaan met de naderende ouderdom. Het ouder worden komt zo naar voren als een verdieping enverrijking van het leven.
(paperback, 2320p)
€ 24,99

klik hier voor meer informatie

In de middag van het leven
Over het belang van het levensverhaal voor de derde leeftijd
Gabriel Prinsenberg

De behoefte aan groei wordt met het verstrijken van het leven niet kleiner, maar uit zich wel steeds anders. Bij het ouder worden gaat het meer en meer om innerlijke groei. Die is bijvoorbeeld te putten uit het inzicht dat kan rijzen als je je levensherinneringen en -ervaringen verwerkt. Je eigen levensverhaal biedt een rijkdom aan inzicht.
(paperback, 126 pagina
€ 16,00

klik hier voor meer informatie

Ouder worden
Verleden-heden-toekomst
Renée Zeylmans

Ouder worden is voor veel mensen een beangstigend perspectief - maar dat kan veranderen wanneer een mens een groeiend besef ontwikkelt van het leven na de dood. Dat perspectief wordt in dit boek uitgewerkt. (paperback, 131p)
€ 17,00

klik hier voor meer informatie

Zingeving in de laatste levensfasen (40)
(nr. 40)
Jan Saal

Deze brochure uit de serie ’Gezichtspunten’ gaat vanuit verschillende invalshoeken in op het ouder zijn, en op een zinvolle invulling van deze levensfase.
(brochure, 33p.)
€ 3,00

klik hier voor meer informatieNIEUWE AFGEPRIJSDE TITELS

Ik lees, ik lees wat jij niet leest
Ed Taylor

Als ouder/opvoeder wens je elk kind toe dat het het geheim van het lezen ervaart: het plezier enerzijds, het meebeleven, meebegrijpen en in je eigen leven meenemen van het gelezene anderzijds.
In dit boekje beschrijft Ed Taylor hoe de taal en het lezen aan kunnen sluiten op de ontwikkeling van kleuter, schoolkind en puber, geeft een leidraad voor het kiezen van een passend boek en bespreekt verschillende voorbeelden uit de jeugdliteratuur. Het boek bevat ook een lijst met aanbevolen titels.
(paperback, 54p)
€ 2,00

klik hier voor meer informatie

Eieren en hun vogels
Eieren van de meest voorkomende vogels in Nederland
Johan Haringsma

In deze uitgave komen 51 van de meest in Nederland voorkomende vogels voor: hun eieren worden getoond en daarbij nog een foto van het nest met eieren en van elke vogel nog een foto en een getekende of geschilderde afbeelding. Achterin het boek nog twaalf kleurenplaten met daarop de eieren van meerdere vogels.
De tekst geeft o.a. een beschrijving van de vogels en info over hun voedsel, habitat en hun geluid.
(hardcover, gebonden, met vele afb. in kleur) Van 19,90 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

De Wilde Kalender
Bijzondere smaken uit streek en seizoen
Elsje Bruijnesteijn

Overal in de natuur is van alles te vinden dat goed eetbaar is, denk aan pitten, noten, bloemen, kruiden, paddenstoelen en natuurlijk fruit en groente. Deze aantrekkelijke uitgave geeft aan wanneer u wat kunt vinden, geeft een beschrijving van smaak en toepassing, tips en trucs om te verwerken, te bewaren en toe te passen en enkele recepten. Biedt heel veel informatie en inspiratie voor wie avontuurlijk wil koken met ingrediënten uit streek en seizoen.
(softcover, genaaid, 174p) Van 16,95 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Het complete mozaïekboek
Joaquim Chavarria

Een uitvoerige en zeer bruikbare handleiding voor het (leren) werken met mozaïek. Met een kort overzicht van de geschiedenis van de mozaïekkunst; uitleg over de verschillende te gebruiken steen- en glassoorten; het gebruik van gereedschap. Daarna komen verschillende werkstukken aan bod, die in elke fase -van ontwerp tot voltooiing- stap voor stap beschreven en met duidelijke foto's getoond worden. Daarbij komen verschillende technieken aan bod. - Een aanrader!
(hardcover, genaaid, groot formaat, 157p) Van 24,95 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Fra Bartolommeo
De goddelijke renaissance
Albert J. Elen & Chris Fischer

In deze uitgave worden de belangrijkste schilderwerken van Fra Bartolommeo getoond en besproken, en enkele honderden tekeningen (voorstudies). In enkele artikelen wordt ingegaan op het leven en werken van de schilder.
(Paperback, grootformaat, met stevige flappen, genaaid, 238p, met enkele hodnerden afbeeldingen)
Van 34,95 voor 12,50
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Hollandse Meesters
uit de Hermitage
Irina Sokolova (red.)

Prachtige uitgave met daarin de 63 werken van 'Hollandse meesters', in bezit van museum de Hermitage in Petersburg en in 2017 in Amsterdam tentoongesteld. Alle werken worden meerdere malen (in detail) getoond en kort besproken.
Uitgave op groot formaat, hardcover, genaaid, 351p, met honderden afb. in kleur.
Van 29,95 voor 12,50
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Pieter Konijn - Drie babyzusjes
Beatrix Potter

Pieter Konijn krijgt maar liefst drie babyzusjes. Pieter vindt het heerlijk om met hen te spelen.
Een lief kartonboekje, voor peuters.
(16p)
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

Paarden
Wild & getemd
Iris Volant & Jarom Vogel

Een boek voor wie van paarden houdt. Aan de hand van verschillende thema's (o.a.: het ontstaan van het paard; wilde paarden; het trekpaard; paarden voor de sport; paardenverzorging; beroemde paarden) biedt elke dubbele pagina beknopte informatie en mooie, gestileerde afbeeldingen.
(Groot formaat, hardcover, genaaid, 48p) Leeftijd: van 8 tot ca 11 jaar
Van 15,00 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie