menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Homo universalis
Homo universalis
Moreel kompas voor een nieuwe Europese renaissance

Klaas van Egmond · alles van deze auteur 

€ 21.50    ‹  geen verzendkosten!   

Klimaatverandering, migratie, populisme, handelsconflicten, financiële crisis -

de mensheid wordt met grote problemen -uitdagingen?- geconfronteerd, waarvan nog zal moeten blijken of de goede oplossingen gekozen zullen worden.

Achter al deze vraagstukken ligt het vraagstuk naar de verhouding van de mens tot zichzelf en tot de wereld. Zijn we doorgeslagen in individualisme en overwaardering van materiële zaken? - In dit boek geeft Klaas van Egmond aan hoewe een moreel kompas kunnen vinden dat ons de weg kan wijzen in de grote vragen van deze tijd.

(paperback, 236p)

Eetbare bloemen
Eetbare bloemen

Anna Koster · alles van deze auteur 

€ 6.95

50 Eetbare bloemen - met smaak en toepassing in de keuken.

Eetbare bloemen zijn het hele jaar door te vinden. Deze kaart toont 50 eetbare bloemen om op te eten en informeert over smaak, bloei- en groeiwijze en toepassing in de keuken.

Faust
Faust
Goethe's Faust in schilderijen en interviews

Frederiek Nelissen (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 55.00    ‹  geen verzendkosten!   

Een prachtige uitgave (groot formaat, hardcover, genaaid) die 85 door Frederiek Nelissen geschilderde beelden uit Goethe's Faust bevat. Bij de beelden zijn tekstfragmenten uit Faust geplaatst (in het Nederlands en in het Duits) en daarnaast bevat deze uitgave twaalf interviews waarin het gaat om de vraag hoe thema's uit Faust in een mensenleven van betekenis zijn.

(Keuze tekstfragmenten: Paul van Panhuys; interviews: Wil Uitgeest)

De verborgen kwaliteiten van handwerken
De verborgen kwaliteiten van handwerken

Conny de Heer · alles van deze auteur 

€ 17.50

Handwerken is niet alleen leuk om te doen. Het leren handwerken biedt het opgroeiende kind mogelijkheden zich op allerlei gebieden en in allerlei kwaliteiten te ontwikkelen.

Dit boek is geschreven op basis van tientallen jaren praktijkervaring met handwerken met kinderen op de vrijeschool. Met een beschrijving van de basistechnieken, van de plaats van het handwerken in het vrijeschoolonderwijs, de pedagogische betekenis van het handwerken, de werking op de kinderen en natuurlijk met enkele tientallen projecten die stap voor stap beschreven en met kleurenafbeeldingen getoond worden.

(hardcover, genaaid, 75p)

Herbarium
Herbarium
Honderd kruiden - kweken - koken - genezen

Caz Hildebrand · alles van deze auteur 

€ 12.50

In dit herbarium worden 100 kruiden beschreven, inclusief hun culinaire of medicinale eigenschappen en praktische tips voor hun toepassing. Bij elk kruid een paginagrote afbeelding, die niet zozeer naturalistisch maar kunstzinnig is.

Voor inspiratie over het gebruik van kruiden op allerlei mogelijke manieren.

(hardcover, genaaid, gebonden, met leeslint, 223p) Van € 24,95 voor € 12,50

Naar de wolven
Naar de wolven

Anna Woltz en Ingrid & Dieter Schubert · alles van deze auteur 

€ 15.99

De hond Fabeltje is verbaasd, en ook wel wat jaloers, wanneer er een baby geboren is. Op een nacht gaat hij met de baby naar zijn vrienden de wolven. Die willen ook wel met de baby spelen - maar dat vindt Fabeltje toch niet zo'n goed idee. Hij beschermt de kleine Benjamin.

Een heel sfeervol prentenboek voor oudere kleuters.

(hardcover, genaaid, 32p)

Hotel Achtertuin
Hotel Achtertuin

Judith van der Stelt · alles van deze auteur 

€ 19.95

Een aantrekkelijk boek om kinderen dichter bij de natuur te brengen. Met kleine verhaaltjes over de dieren en de planten in de tuin om voor te lezen, en bij elk verhaal is er een leuke activiteit om zelf te doen: maak een natuurmandala, bouw een kijkdoos, maak een uiltje van een dennenappel, ga bloemen drogen - en meer.

Een ideale uitgave om te gebruiken in de BSO of de kleuterklas. Leeftijd: 4 tot 6 jaar

(hardcover, genaaid, 67p, vrolijk en kleurrijk geïllustreerd)