menu
 winkelmandje 

Zoveel als de wereld hou ik van jou

Harrie Geelen & Imme Dros

Muis is de liefste knuffel van baby Luzily. Hij ligt elke dag bij haar in de wieg en later neemt ze hem overal mee naartoe. Naar de tuin, naar school, uit logeren. En natuurlijk gaat hij mee als Luzily naar het ziekenhuis moet (waar hij heel erg verdwaalt).
Muis leert veel dieren kennen. Hij wordt uitgelachen door een echte muis, luistert naar spannende verhalen van een mug en is jaloers als Luzily een hamster krijgt. Houdt ze niet meer het allermeest van Muis? (Info van de uitgever)

Recensie:

Eerst was er een lap, toen werd de lap een knuffel en een muis, toen werd de knuffel Muis, de knuffel van Luzily de baby. Muis is erg blij met Luzily, die volgens hem al heel veel kan, en blij met de mama van Luzily, die alles wat er te zien is een naam geeft. Muis mag overal mee naar toe; vooral buiten kijkt hij zijn ogen uit. Hij maakt o.a. kennis met de regenworm die uit twee stukken bestaat, met de merel die mooi zingt, met de mug die bezig gehouden moet worden zodat hij Luzily niet steekt, met de dagpauwoog die nog niet weet dat hij een vlinder is en met de spin die nog nooit iemand gezien heeft die zó goed stil kan zitten. De tijd gaat voorbij en Luzily viert alwéér haar verjaardag, maar Muis ligt onder het bed… Deze prachtige, liefdevolle vertelling wordt op twee manieren verteld, door de tekst en door de prenten. De tekst bestaat uit korte zinnen, nergens regeloverstijgend, maar met heel veel talige gelaagdheid en filosofische inhoud. Er staat meer dan er staat. De prenten (ecoline met zachte, zwarte lijnen), zijn warm, liefdevol en verhalend en vooral Muis en de dieren stelen meteen je hart. Schrijver en illustrator hebben wederom een prachtig boek gemaakt, dat alles wat de titel bedoelt, in zich heeft. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar

[Em. Querido's Uitgeverij, 2013]

Zoveel als de wereld hou ik van jou

Harrie Geelen & Imme Dros · alles van deze auteur 

€ 14.95

ISBN 9789045113647