menu
 winkelmandje 

Zoogdieren van Europa

Alle belangrijke soorten

Klaus Richarz

Deze handzame gids beschijft alle zoogdiersoorten van geheel Europa. Het boek bevat complete beschrijvingen van kenmerken en levenswijzen. Karakteristieke foto's ondersteunen de tekst. Duidelijke verspreidings-kaartjes geven ogenblikkelijk een duidelijk overzicht van de leefgebieden.
Snel in gebruik: de praktische indeling in zes soortgroepen, elk met zijn eigen kleurencode, maakt het opzoeken makkelijk. Inclusief spoor-afdrukken en onderscheid van sterk op elkaar lijkende soorten. De waterdichte hoes maakt de gids ideaal voor buitengebruik.
Info van de uitgever
[Tition, 2011]

NBD Biblion bespreking
Overzichtelijk vormgegeven veldgids met een kenschets van belangrijke soorten zoogdieren in Europa. De informatie is gericht op het leren ontdekken en herkennen van de zoogdieren. De geinteresseerde natuurvorser wordt aan de hand van 315 kleurenfoto's, 190 tekeningen en 146 overzichtskaarten meegenomen op zijn ontdekkingsreis door de uitermate boeiende wereld van zoogdieren in Europa. Zes soorten worden als volgt ingedeeld: insecteneters en buideldieren, vleermuizen en primaten, hazen en knaagdieren, roofdieren, hoefdieren, walvissen en dolfijnen. Behandeld worden o.a. egels, spitsmuizen, de pyrenese desman, kleine hoefijzerneus, watervleermuis, franjestaart, langvleugelvleermuis, alpenmarmot, bever, woelrat, hazelmuis, wolf, marter, ijsbeer, nerts, mink, das, zadelrob, klapsmuts, edelhert, muntjak, rendier, ree, muskusos, bultrug, potvis en tuimelaar. Elk dier krijgt minimaal een halve bladzijde met een kleurenfoto toebedeeld. Vervolgens worden van elk dier de verschijningsvorm, de maten, het verspreidingsgebied en bijzonderheden verteld. Met inleidende algemene informatie, alsmede een legenda, uitgebreid register en sporenoverzicht.

Zoogdieren van Europa

Alle belangrijke soorten

Klaus Richarz · alles van deze auteur 

€ 6.90

ISBN 9789052102405