menu
 winkelmandje 

Zen in opvoeding

Opnieuw leren wat we al weten

Judith Costello

'Zen in opvoeding' moedigt ouders aan om naar zichzelf te luisteren, naar hun eigen gevoelens en gebruik te maken van de kennis die intuïtief al aanwezig is.
Het boek bevat talrijke humoristische anekdotes die dit duidelijk maken. Het is daardoor een plezier om dit te lezen, herkenbaar, ontroerend en inspirerend.

Dit lichtvoetig geschreven boek behandelt alle belangrijke opvoedkundige vraagstukken en leert ouders en passant om alle aspecten van het ouderschap te waarderen, zowel de goede als de slechte.
Info van de uitgever
[Panta Rhei, 2005]


NBD|Biblion recensie
De auteurs kijken vanuit het zen-principe van aandachtig waarnemen en bewust worden naar verschillende aspecten van het ouderschap zoals het gevoel van tekortschieten, omgaan met discipline, werk, scheiding, sterven en het leven van alledag met beloftes en afspraken. In ieder hoofdstuk wordt het hoofdthema in kleinere delen gesplitst en op vaste wijze besproken: eerst een algemene toelichting op het punt, gerelateerd aan de zen-filosofie; vervolgens een aansprekend voorbeeld, dan de les die hieruit te leren valt en als laatste onderdeel 'leven naar de les' waar praktische toepassingen en oefeningen gegeven worden. Het boek eindigt met een opgave van zen- en opvoedingsboeken. Door de kernachtige wijze van presenteren met heldere, herkenbare voorbeelden en directe toepasbaarheid van adviezen in het leven van alledag (geen recepten, maar meer aanwijzingen) zullen veel lezers zich op plezierige wijze gesteund kunnen voelen wanneer zij de (zen)spiritualiteit een plaats willen geven in de opvoeding van hun kinderen.

Zen in opvoeding

Opnieuw leren wat we al weten

Judith Costello · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789076771632