menu
 winkelmandje 

Zegeningen van de kosmos

Neil Douglas-Klotz

Jezus sprak in het aramees, een taal dicht bij de aarde en rijk aan beeldende kracht. Zegeningen van de kosmos bechrijft evenals het eerdere boek Gebeden van de kosmos de uitspraken van Jezus; in dit geval de zaligsprekingen in het Evangelie van Lucas.
Bij idere vertaling vanuit het aramees volgt een uitleg van de tekst en een lichaamsgebed. Zo wordt dit boek een mogekijkheid tot een eigen ervaring van de betekenis van deze woorden.
Yeshna (Jezus) laatste woorden tot zijn apostelen (Joh. 14) zijn een boodschap, niet alleen voor hen, maar voor de hele mensheid.
info van de uitgever
[Sufi Publications, 2007]

NBD Biblion bespreking
Het is de overtuiging van de auteur dat de mogelijke uitspraken van Jezus niet beschouwd moeten worden vanuit de veel latere ontwikkelde 'Griekse' theologie, maar vanuit het voornamelijk semitische denken, ingebed in de Aramese taal. Hij denkt en schrijft in de geest van een auteur die ongeveer een halve eeuw geleden een boek schreef over de vergelijking van het Hebreeuwse denken en het Griekse (de door hem ook genoemde Thorleif Boman). Hij wil naar Jezus luisteren met 'Aramese' oren, de taal die Jezus zelf sprak. Elke paragraaf van dit boek bevat drie onderdelen: eerst een uitspraak van Jezus met de mogelijke betekenis vanuit het Aramees. Dan aantekening bij die woorden en commentaar en tenslotte een 'lichaamsgebed' om de woorden te ervaren via een contemplatief gebed of spirituele oefening.

Zegeningen van de kosmos

Neil Douglas-Klotz · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789086180042