menu
 winkelmandje 

Zeg nee tegen pesten

Herberd Prinsen

Een actieve en alerte houding van scholen, (sport)verenigingen, instellingen en ouders helpt pesten voorkomen. Dit boek voorziet hierin. Het geeft de lezer praktische tips over hoe pesten kan worden gesignaleerd en aangepakt, en - nog veel belangrijker - hoe pesten kan worden voorkomen.

Daarnaast beschrijft Zeg nee tegen pesten! ervaringsverhalen van pubers die zijn gepest en welke gevolgen dit voor hen heeft gehad.

Een actueel onderwerp en een onmisbaar werk voor leerkrachten, hulpverleners begeleiders en ouders.
info van de uitgever
[Lannoo Campus, 2013]


NBD Biblion bespreking

Pesten is van alle tijden, maar door recente tragische gebeurtenissen zeer actueel. Een op de vijf pubers wordt regelmatig gepest.
Dit praktische en theoretische boek is overzichtelijk en theoretisch goed onderbouwd. Na een algemene inleiding die doorspekt is met ervaringsverhalen van vijf pubers, volgen opvoedkundige en onderwijskundige reflecties op signalering en diagnostiek van pestgedrag en informatie over wat het teweeg brengt bij daders en slachtoffers. Daarna lezen we over de rol van ouders in de thuissituatie en over mogelijkheden betrokkenen te begeleiden en bij te staan.
Het praktijkdeel bevat een indrukwekkend aantal zeer bruikbare tips en adviezen. Het geheel sluit af met vijftig pagina's bijlagen waarin werkbladen, websites, films, video's en diverse soorten literatuur voor jongeren en professionals worden besproken. De auteur is een ervaren onderwijsbegeleider, trainer en oud-docent voortgezet onderwijs. Dit werk geeft onmisbare en 'verplichte' informatie voor leerkrachten van alle schooltypen, hulpverleners en ouders waarmee men thuis, in scholen en verenigingen meteen aan de slag kan.

Zeg nee tegen pesten

Herberd Prinsen · alles van deze auteur 

€ 29.99

ISBN 9789401404297