menu
 winkelmandje 

Wildplukken

De Buitenkeuken

Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer

Leer de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken met Wildplukken in de hand. De Buitenkeuken neemt je in dit boek mee op plukdagen door het hele jaar. Met de oogst van een plukdag bereid je de heerlijkste gerechten.
Beschrijvingen van meer dan 60 planten om te plukken, de medicinale werking per plant, tips en veel recepten.

Met recepten van wildplukker Leoniek Bontje en voedingscoach Yvet Noordermeer.

info van de uitgever
[Terra, 2018]

NBD Biblion bespreking
Iedereen is zo gewend aan het kopen van voedsel in de supermarkt dat men vergeet dat de natuur ons de meest voedzame planten biedt. Dit boek bevat beschrijvingen van meer dan zestig eetbare planten die vrij in de natuur (en vaak in eigen tuin) te vinden zijn en bevat vele recepten die men daarmee kan maken.
Na wat inleidingen en een uitgebreide inhoudsopgave volgen tips waar op te letten en benodigdheden. Vervolgens komen de planten aan bod ingedeeld per maand dat ze vindbaar zijn. Iedere beschrijving heeft een paginagrote kleurenfoto van de betreffende plant en vervolgens de naam (ook in het Latijn), handige informatie over de plant, hoe en wat te gebruiken, de medicinale werking, de groeitijd en eventueel nog een opmerking. Gevolgd door één of meerdere leuke recepten.
Aan het eind vindt men nog handige informatie over inmaken, kiemen, microplantjes en tincturen maken.
Een overzichtelijk en uitgebreid boek voor iedereen die wil gaan wildplukken, gemakkelijk mee te nemen door het handzame formaat. Duidelijk beschreven met prachtige kleurenfoto's in een mooie lay-out met retro uitstraling.

Wildplukken

De Buitenkeuken

Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer · alles van deze auteur 

€ 24.99

ISBN 9789089897664