menu
 winkelmandje 

Wij vertellen het mooiste verhaal

Koranvertellingen

Farouk Achour

Kinderen vinden het heerlijk als hun ouders, leerkrachten of andere volwassenen verhalen vertellen en voorlezen. Oude en nieuwe verhalen werden en worden overal door mensen verteld: in Afrika, Europa, Amerika en Azie. Ook het Oude Testament bevat schitterende verhalen, en wie goed leest vindt ze ook in de Koran, dat niet alleen een normatief boek is, maar ook prachtige en poetische verhalen bevat.
In Wij vertellen je het mooiste verhaal zijn zes vertellingen bijeengebracht. Daarin geeft een man van hoge leeftijd antwoord op de onbevangen vragen van zijn achterachterkleinkind. Hij put daarvoor uit het Boek dat onder handbereik ligt en dat grotemensenantwoorden bevat voor wie vragen over de wereld stelt.
Sommige themas en personages in deze koranvertellingen zijn bekend van het Oude Testament. In de Koran hebben ze een eigen plaats, zoals blijkt uit de talrijke citaten die in deze vertellingen zijn verweven. De krachtige en fantasievolle illustraties maken het geheel tot een tijdloos boek. Om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar, of om zelf te lezen.
Farouk Achour is geboren in Tunesie, studeerde en doceerde in Frankrijk, Algerije en Istanbul en werkte vele jaren als schoolbegeleider in Nederland. Senad Alic is geboren in voormalig Joegoslavie en kwam twaalf jaar geleden naar Nederland. Hij is kunstenaar en illustrator en is actief in het kunstonderwijs aan kinderen.
Info van de uitgever
[Bulaaq, 2004]

Wij vertellen het mooiste verhaal

Koranvertellingen

Farouk Achour · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789054601135