menu
 winkelmandje 

Welke giftige plant is dat?

170 giftige planten eenvoudig determineren

Wolfgang Hensel

Deze serie uiterst handzame, rijk geïllustreerde gidsjes, die de wandelaar gemakkelijk overal mee naar toe neemt in zijn binnenzak, is uitgebreid met vier nieuwe titels. Het zijn praktische gidsjes voor mensen die geïnteresseerd zijn in de wondere wereld om hen heen, die willen leren kijken en weten wat ze zien.
Info van de uitgever
[Fontaine Uitgevers, 2011]

NBD Biblion bespreking
De uit het Duits vertaalde en bewerkte reeks wil de geinteresseerde leek kennis laten maken met vogels, insecten, spinnen, planten, sterrenbeelden enz. Dit deeltje handelt over giftige planten.
Zeker voor iemand die in eetbare planten is geinteresseerd, is het van belang de giftige 'lookalikes' te herkennen. Van sommige planten zijn bepaalde delen eetbaar of geneeskrachtig en andere delen juist giftig.
Op de linkerpagina vinden we telkens een beschrijving van de plant met heldere informatie over kenmerken, voorkomen en bijzonderheden. Op de rechterpagina staat de bijbehorende foto. De planten zijn simpel geordend op bloemkleur en aantal bloemblaadjes.
Dit boekje is aardig vanwege onze fascinatie voor giftige planten en praktisch om vergissingen met eetbare planten te voorkomen. Door het handzame zakformaat en de eenvoudige zoeksystematiek is het een geschikt boek voor de brede doelgroep plantenliefhebbers. Met register.

Welke giftige plant is dat?

170 giftige planten eenvoudig determineren

Wolfgang Hensel · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789059563872