menu
 winkelmandje 

Weg van liefde

Alain de Botton

In "Weg van liefde" onderzoekt Alain de Botton wat er gebeurt als twee mensen verliefd worden, wat ervoor nodig is om de liefde te behouden en waarom het vaak toch misgaat. Rabih en Kirsten ontmoeten elkaar op het werk; ze worden verliefd, ze trouwen en krijgen kinderen – "en ze leefden nog lang en gelukkig.' Helaas, geen enkele relatie is zo simpel. Met filosofisch inzicht en psychologische scherpzinnigheid toont De Botton dat onze huidige romantische idealen ons veel schade kunnen berokkenen en geeft alternatieven voor een nieuwe romantiek. De conclusie is – zoals de personages in dit boek zullen ondervinden – dat langdurige liefde vooral een "vaardigheid' is die wij ons langzaam en met de nodige moeite eigen maken. "Weg van liefde" is een herkenbaar, verhelderend en hoopgevend verhaal over hoe een liefdesrelatie in de eenentwintigste eeuw kan standhouden en tot bloei kan komen.

info van de uitgever
[Atlas Contact, 11e druk 2019]

NBD Biblion bespreking
Alain de Botton beschrijft een relatie van een doorsnee koppel: over verliefdheid, getrouwd zijn, kinderen krijgen en hoe overspel de boel dreigt te ontwrichten. Vooral de man, Rabih, filosofeert over en analyseert zijn gedachten en kwetsbaarheden, waardoor de lezer getuige is van twee mensen op zoek naar liefde en bestendigheid, en hoe zij zich daarin ontwikkelen.
In cursief geeft de auteur zijn bespiegelingen over de stadia waarin dit paar zich bevindt en koppelt dit aan de ontwikkelingen van de maatschappij en de samenhang met de wensen en verlangens van het individu. Met onder andere dogma's van de romantische liefde tot aan eerlijkheid versus beleefdheid als het gaat om overspel.
Dit boek heeft de potentie om uit te groeien tot één van de standaardwerken voor beginnende relaties. Het geeft een verfrissend en down-to-earth alternatief voor de hedendaagse hooggespannen verwachtingen en de vaak onrealistische romantische idealen.

Weg van liefde

Alain de Botton · alles van deze auteur 

€ 15.00

ISBN 9789046707272