menu
 winkelmandje 

Wat is wijsheid

Seksuele opvoeding van jonge kinderen

Channah Zwiep

- Onze zoon van acht stelt regelmatig vragen over vrijen. Wat kan ik hem daarover vertellen?
- Mijn peuter masturbeert heftig voordat zij gaat slapen. Is er iets 'mis' met haar?
- Onze dochter zit ongevraagd aan mijn piemel als we douchen. Moet ik haar dat verbieden?
- Laatst zoende mijn dochter van twaalf haar buurjongen. Wat doe ik als ze met hem naar bed wil?

Kinderen maken een seksuele ontwikkeling door. Zij kunnen je als ouder hiermee aardig verrassen. Opeens verkennen kinderen hun eigen lichaam of dat van jou. En spelen giechelend ´doktertje´. Of ze overstelpen je met vragen. Hoe begeleid je kinderen dan bij hun seksuele ontwikkeling? Kun je hen het best gewoon hun gang laten gaan en beantwoord je al hun vragen? Of zeg je geschrokken dat je liever niet hebt dat zij zich zomaar uitkleden? Kortom: wat is wijsheid in de seksuele opvoeding?

De seksuele opvoeding bespreek je meestal niet op de rand van de zandbak. Wil je toch weten wat seksuele opvoeding inhoudt en hoe andere ouders dit doen? Dan is dit boek precies wat je zoekt.

Wat is wijsheid? biedt een kader voor de seksuele ontwikkeling van kinderen en praktische handvatten om die als ouder positief te ondersteunen. Het boek bevat veel voorbeelden van seksueel getint gedrag van kinderen en reacties van ouders hierop. Het is geschikt voor (aanstaande) ouders en andere opvoeders van jonge kinderen (0-13 jaar) die de seksuele opvoeding belangrijk maar ook ingewikkeld vinden.

info van de uitgever
[SWP, 2e druk 2012]

Wat is wijsheid

Seksuele opvoeding van jonge kinderen

Channah Zwiep · alles van deze auteur 

€ 13.00

ISBN 9789088501517