menu
 winkelmandje 

Wat groeit er in mama's buik?

Anna Herzog

De mama van Eva en Daan verwacht een baby! Dat is spannend. Hoe komt er eigenlijk een baby in de buik van mama? En hoelang moet de baby daar blijven? Krijgt hij daar ook eten? En kan hij Eva en Daan horen?

Op een hele duidelijke manier verwoordt de auteur de verschillen tussen mannen en vrouwen en het verhaal van conceptie tot geboorte. Dat in de puberteit hormonen beginnen te werken en je lijf daardoor verandert, je met elkaar naar bed kunt gaan en dat je dan zwanger kunt worden. Daarbij wordt ook even ingegaan op kunstmatige bevruchting.

Door middel van duidelijke sfeervolle kleurentekeningen wordt de groei van de baby geïllustreerd en uitgelegd. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met twee artsen en een gynaecoloog, er wordt ook veel (juiste) informatie gegeven.

Hoewel het verhaal is geschreven voor kinderen, worden er volwassen woorden gebruikt, zoals vagina, penis, voorbehoedsmiddel, miskraam en moederkoek. In aparte kaders worden bepaalde begrippen extra uitgelegd.

Het kleurrijke boek is geschikt als handvat voor opvoeders om voorlichting te geven. Een prima voorlees- en kijkboek in ruim A4-formaat voor gezinnen waarin een baby verwacht wordt. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

[De Vier Windstreken, 2018]

Wat groeit er in mama's buik?

Anna Herzog · alles van deze auteur 

€ 14.95

ISBN 9789051166415