menu
 winkelmandje 

Wat een weer!

Over ijs, as en vuur in de atmosfeer

Jacob Kuiper

In ons drukke bestaan zien we nauwelijks wat er buiten om ons heen gebeurt. De kleur van de hemel, het vuurwerk van een onweersbui, het lichtspel van de zon met de natuur.
Vrijwel dagelijks zijn er boeiende dingen te zien. Als je eenmaal weet waar en hoe je het ontdekt, gaat een nieuwe wereld open. In dit boek wordt de sluier opgelicht. In talloze fraaie foto's openbaren natuur en weer zich zoals we het in onze eigen omgeving meemaken. We zien het noorderlicht als dansend gordijn in de hemel, de verstilde pracht van een witberijpt blad en een met ijzel bedekte grasspriet. Vulkaanstof kleurt de hemel soms roodoranje, Saharazand reist met gemak 2000 kilometer noordwaarts, en nog veel meer objecten zweven door de dampkring. Wat blijft er over als u een vallende ster ziet, en weet u hoe ver u soms kunt kijken? Al deze vragen worden beantwoord. Maar dat is nog niet alles. Op het internet vindt u de speciale site die aan dit boek is gekoppeld (www.weerboek.nl). Daarmee zijn actuele ontwikkelingen meteen te volgen.

Biblion recensie:
Dit boek gaat over alle atmosferische verschijnselen die we af en toe kunnen waarnemen in de atmosfeer, overdag, in de schemering of 's nachts. Het gaat over het fascinerende poollicht, over meteoren, meteorenzwermen en de indrukwekkende verschijning van kometen, over vulkanisch stof dat de avondhemel soms vuurrood kan kleuren, over satellieten die onverstoorbaar en geruisloos boven onze hoofden voorbijtrekken, over alles wat we met eigen ogen af en toe kunnen waarnemen, mits we de moeite nemen om af en toe eens omhoog te kijken, zowel overdag als 's nachts. Als je goed oplet er is zo veel te zien. Prachtige kleurenfoto's, veelal gemaakt door de auteur, illustreren de diverse verschijnselen en de heldere, van vakmanschap getuigende tekst, biedt de noodzakelijke uitleg.

Wat een weer!

Over ijs, as en vuur in de atmosfeer

Jacob Kuiper · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789043902120